X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
סופגניה לאחר אכילה, מאפשרת לקיבה שלכם להתמודד טוב יותר עם מזונות מחוללי צרבת העדיפו את הסופגניה הקלאסית מאשר את המצופות
▪  ▪  ▪
מומלץ לאפות את הסופגניות [צילום: פלאש 90]

יש הרבה שמחה וכייף בחנוכה: סביבונים, הדלקת נרות, התכנסות משפחתית, שירים עליזים ולביבות וסופגניות במבחר עצום של טעמים וסגנונות. אלא שבאשר לאחרונות, אליה וקוץ בה. לצד טעמן המופלא, הן גם נוטות להותיר רבים מאיתנו עם תחושת צרבת ואי נוחות בבטן מייד לאחר אכילתן. איך מצליחים ליהנות מהעונג שבאכילת סופגניות ולביבות, ובו בזמן להשאיר את הצרבת בצד?
צרבת מתבטאת בתחושת אי-נוחות, צריבה וכאב לאורך צינור העיכול, הקיבה ובית הבליעה. בין הסיבות הנפוצות להיווצרות צרבת: אכילת מזונות עתירי שומן (כמו שוקולד) ומטוגנים (כמו צ'יפס, סופגניות ולביבות).
בכדי להקטין את הסיכוי לצרבת, מומלץ לאמץ מספר כללים:
  • לאפות את הסופגניות, במקום לטגן אותן;
  • טגנו בשמן עמוק. הכלל הזה מיועד למי שמתעקש על טיגון הסופגניות במקום אפייתן. טיגון בשמן עמוק מקטין את ספיגת השמן. בכל מקרה, חשוב להספיג את הסופגניות בנייר סופג מייד עם הוצאתן מהסיר;
  • סופגניה לא אוכלים על קיבה ריקה. סופגניה לאחר אכילה, מאפשרת לקיבה שלכם להתמודד טוב יותר עם מזונות מחוללי צרבת;
  • העדיפו את הסופגניה הקלאסית מאשר את המצופות. ציפוי שוקולד וסוכר, מגבירים את הסיכוי לצרבת;
  • התעייפתם מהחגיגה? אל תשכבו על המיטה לאחר אכילת סופגניה, אלא לאחר חצי שעה לפחות.
ואם כבר מרגישים צרבת, מה עושים?
ניתן למצוא תרופות מדף (ללא צורך במרשם רפואי), היעילות לטיפול בצרבת לטווח הקצר והארוך. במנגנון פעילותן הן מפחיתות את רמת החומציות קיבה. קיימות שתי קבוצות של תרופות מדף: תרופות יעילות לטווח הקצר - אותן ניתן למצוא בצורת כדורים או תרחיפים שיעילותן מיידית למשך זמן קצר יחסית.
תרופות המשפיעות למשך כל היום: חלק מהתרופות לטיפול בצרבת יעילות למשך כל היום, והן מתאימות לאנשים שנוטים לסבול יותר מצרבות או כאלה שאוכלים סופגניות למשך כל היום. שימו לב, הטיפול התרופתי אינו נועד למניעה, אלא לטיפול בצרבת קיימת.
נטילת כדורים נגד צרבת בשילוב עם תרופות אחרות
למרות שרוב התרופות נוגדות צרבת הינן בטוחות לשימוש, חשוב מאוד לדווח לרוקח על נטילת תרופות נוספות, וזאת כדי למנוע חשש לאינטראקציה שלילית בין תרופות. במקרה כזה, הרוקח יוכל להתאים לכם תרופה המתאימה לכם באופן אישי.
תרופות סבתא
תרופות סבתא נועדו אף הן להרגיע את הקיבה ולהפחית את החומציות בה. בין הפתרונות: שתיית סודה מוגז. אכילת מספר שקדים קלופים ולא קלויים או שתיית חלב שקדים. צנימים (טוסט). שתיית חליטת תה בבונג (קמומיל).

מומלץ להיוועץ עם רוקח או רופא לשם התאמת התכשיר המתאים באופן אישי
הכותב הוא רוקח בכיר ברשת בתי המרקחת ש.ר.מ פארם
תאריך:  11/12/2014   |   עודכן:  11/12/2014
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ליהנות מאכילת סופגניה מבלי לסבול מצרבת
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
תגובה
נילי וינרוב  |  11/12/14 12:31
2
אני בד"כ שותה מים
אהרון שחר  |  11/12/14 18:48
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות חגים ומועדים
חניאל פרבר
לא בכדי, במרכזו של חג החנוכה עומד הבית היהודי, כאשר הדבר בא לידי ביטוי בדברי הרמב"ם המנסח את ההלכה באשר להדלקת הנר באופן הבא: "מצוותה שיהיה כל בית ובית מדליק נר אחד"
זכי הלר
ביום א' (7.12) פינה מד"א גבר כבן 87 לסורוקה במצב קשה לאחר שנחנק מסופגנייה, מאוחר יותר נאלצו הרופאים לקבוע את מותו    במד"א מזהירים מהסכנות האורבות בחנוכה ומגישים מדריך להימנעות מסכנות החג וטיפול בהן במידת הצורך
ד"ר שמואל גור
חג חנוכה הוא חג שמח, טעים, מתוק (ומשמין), אבל הוא גם חג שטומן בתוכו לא מעט סכנות    טקס הדלקת נרות החנוכיה והכנת הלביבות והסופגניות, חושפים את הילדים ללהבות ואש ומהווים סכנה אמיתית לבית ולילדים הקטנים שנמצאים בסביבה
איילת נדיב
אקדים ואומר שתמיד עדיף לא לטגן    הימנעות מאוכל מטוגן מפחיתה את הסיכון למחלות, ומעלה את רמת השומן הרווי מהסוג המסוכן ביותר    הוסיפו גזר לשמן הטיגון, הוא מסייע לשמן לא להתחמצן וייצר רדיקלים והקפידו שטמפרטורת הטיגון לא תעלה על 180 מעלות
אתי אייכלר
תחום היודאיקה כולו הפך לטרנדי ומבוקש הרבה יותר בשנים האחרונות, בין היתר בזכות העיסוק הגובר בדת ורוחניות בישראל. אם בעבר רכשו מוצרי יודאיקה ותשמישי קדושה בעיקר דתיים וחרדים, כיום יותר ויותר יהודים מסורתיים ואפילו חילונים מתעניינים במוצרי יהדות, והדבר מתבטא בין היתר בפתיחת חנויות חדשות בתחום היודאיקה, ותחרות גוברת בין אתרי אינטרנט
רשימות נוספות
הסרוגים צפויים להתנגד לעצמאות בחמישי  /  עידן יוסף
שיא עולם ליום המתים  /  עופר וולפסון
הקפות שניות בצה"ל (תשל"ב)  /  עידן יוסף
פרידה מאושפזין שארחתי בסוכה  /  איתן קלינסקי
שיריים מסוכות  /  עידן יוסף
שמחת תורה זוהי רק ההתחלה   /  ציפי לידר
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il