X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
לסופגניה צריך להיות פס לבן באמצע, המעיד כי הסופגניה טוגנה נכון הסופגניה צריכה להיות בהירה המגש שעליו מונחת הסופגניה לא צריך להיות ספוג שמן
▪  ▪  ▪
הסופגניה צריכה להיות רכה [צילום: סשה פליט]

סופגניה זה כמו אבטיח טוב או מלון, ואפילו יין טוב. צריך לדעת איך לבחור אותה. להלן טיפים שיעזרו במשימה:
  • חשיבות הפס הלבן: לסופגניה צריך להיות פס לבן באמצע. פס מעיד כי הסופגניה טוגנה נכון, והתפיחה שלה התבצעה כראוי;
  • צבע: הסופגניה צריכה להיות בהירה. סופגניה כהה תהיה בצקית מבפנים, כי זה אומר שהיא קיבלה מכת חום מהשמן, שהטמפרטורה שלו הייתה גבוהה מדי;
  • ריח: כן, כן, המומחית שלנו ממליצה להריח את הסופגניה. ריח של שמן שרוף או מחומצן, ניתן לזהות בקלות, ואז כמובן טעמה לא יהיה משובח במיוחד;
  • צורה: סופגניה עגולה מעידה כי תהליך הייצור היה מדויק, ושהבצק שממנו נוצרה הסופגניה, לא היה רך מדי או קשה מדי;
  • מרקם: הבצק צריך להיות חלק והומוגני. אם הסופגניה עם קמטוטים מעליה, זה אומר שהבצק ספג לחות גבוהה, ולא ייבשו אותו לפני הטיגון;
  • הגשה: המגש שעליה מונחת הסופגניה לא צריך להיות ספוג שמן - אם זה כך, זה אומר שהסופגניה ספחה הרבה שמן ושתהליך ההכנה שלה לקוי;
  • רכות: הסופגניה צריכה להיות רכה. הרכות מצביעה על בצק אוורירי;
  • מילוי: כל אחד וטעמו הוא. קשה לדעת מראש אם המילוי טוב או לא, עד שטועמים.

סופגניות בציפוי שוקולד בעיטור מרשמלו וקוקוס

רכיבים (כ-20 סופגניות):
1 כוס חלב פושר (או מים)
30 גרם שמרים טריים
5 כוסות קמח
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
2/3 כוס סוכר
3 ביצים גדולות
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית שטוחה מלח
קליפה מחצי לימון
2 כפות ברנדי
רכיבים לציפוי:
1 חבילת שמנת מתוקה 38%
300 גרם שוקולד מריר
חבילת מרשמלו
קוקוס
אופן הכנת הסופגניות:
בקערה ממיסים את השמרים ברבע כוס מהחלב. במיקסר שמים את הקמח, סוכר, ביצים, יתרת החלב, תמצית וניל, קליפת הלימון והברנדי, ומערבבים בוו לישה קלות. מוסיפים את השמרים ומערבבים כשתי דקות. מוסיפים את המלח ומערבבים עוד כשתי דקות. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהבצק חלק ונפרד מדפנות המיקסר. מורחים על הבצק מעט שמן, מכסים במגבת לחה ונותנים לו לתפוח כשעה או עד שמכפיל את נפחו. חובטים בבצק, מכסים אותו שוב ומכניסים למקרר לשלוש שעות.
מוציאים את הבצק מהמקרר ועושים עיגולים (כל עיגול כ-50 גרם) מניחים על מגש עם נייר אפייה משומן, ומתפיחים כשעה או עד שהסופגניות מכפילות את נפחן.
בסיר או מחבת עמוקה, מחממים שמן עמוק לחום בינוני כ-170 מעלות. מכניסים את הסופגניות הפוכות לתוך השמן, כך שהחלק התחתון עכשיו פונה כלפי מעלה. מטגנים כל צד כשתי דקות עד שהסופגניה שחומה.
כדאי לבדוק את הסופגניה הראשונה על-ידי חצייתה ולוודא שהיא אכן טוגנה כראוי. במידה ובאמצע הסופגניה יש עדיין בצק, סימן שהשמן חם מדי.
אופן הכנת הציפוי:
מרתיחים בסיר שמנת. שוברים את השוקולד המריר לקוביות ושמים בקערה. מכבים את האש, מעבירים את השמנת החמה לקערה עם השוקולד, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מצננים קלות.
מצפים את הסופגניות, מעטרים כל סופגניה עם מרשמלו מעל, וקוקוס מסביב.

הכותבת היא שף-קונדיטורית של בונז'ור
תאריך:  17/12/2014   |   עודכן:  17/12/2014
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות חגים ומועדים
עדי קליינמן
עבור רבים מאיתנו, רק המחשבה על החג מכניסה ללחץ    שאלות כמו: איך אעבור את החג הזה מבלי לעלות במשקל, מעסיקות אותנו ללא הרף    בחרו לעצמכם סופגנייה אחת ממש טעימה ואכלו אותה לאט ובהנאה
יואל רפל
ספר מקבים מביא לנו את הרקע להקמתה של המדינה החשמונאית העצמאית ולמינויו של שמעון לנשיא וכהן גדול, וחשוב מכך: את היסודות עליהם התבססה המדינה היהודית העצמאית האחרונה עד ימינו
עו"ד חיים שטנגר
מוקדש באהבה רבה למשה סבן, מנהל חנות "ביסקוטי" שעומד בגבורה רבה מול מתקפת קוני הסופגניות
עדי ארצי
מאכלים מטוגנים סופגים כמות גדולה של שמן במהלך הטיגון ולכן סופגנייה ממוצעת מכילה 400 קלוריות ולביבה אחת מכילה 200-150 קלוריות    העשירו את הלביבות בירקות כמו: קישוא, גזר ודלעת
בן עזריאל
כמה כללי בטיחות פשוטים אשר משאירים את הרוגע והאור של החג ללא סכנה: ילדים קטנים לא מדליקים אש לבד, החנוכיות עשויות מחומרים שאינם דליקים, הלאה עופרת יצוקה... מדובר במתכת רעילה ו... חג שמח
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il