רכיבים (כ-20 סופגניות):
1 כוס חלב פושר (או מים)
30 גרם שמרים טריים
5 כוסות קמח
100 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
2/3 כוס סוכר
3 ביצים גדולות
1 כפית תמצית וניל
1/2 כפית שטוחה מלח
קליפה מחצי לימון
2 כפות ברנדי
רכיבים לציפוי:
1 חבילת שמנת מתוקה 38%
300 גרם שוקולד מריר
חבילת מרשמלו
קוקוס
אופן הכנת הסופגניות:
בקערה ממיסים את השמרים ברבע כוס מהחלב. במיקסר שמים את הקמח, סוכר, ביצים, יתרת החלב, תמצית וניל, קליפת הלימון והברנדי, ומערבבים בוו לישה קלות. מוסיפים את השמרים ומערבבים כשתי דקות. מוסיפים את המלח ומערבבים עוד כשתי דקות. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד שהבצק חלק ונפרד מדפנות המיקסר. מורחים על הבצק מעט שמן, מכסים במגבת לחה ונותנים לו לתפוח כשעה או עד שמכפיל את נפחו. חובטים בבצק, מכסים אותו שוב ומכניסים למקרר לשלוש שעות.
מוציאים את הבצק מהמקרר ועושים עיגולים (כל עיגול כ-50 גרם) מניחים על מגש עם נייר אפייה משומן, ומתפיחים כשעה או עד שהסופגניות מכפילות את נפחן.
בסיר או מחבת עמוקה, מחממים שמן עמוק לחום בינוני כ-170 מעלות. מכניסים את הסופגניות הפוכות לתוך השמן, כך שהחלק התחתון עכשיו פונה כלפי מעלה. מטגנים כל צד כשתי דקות עד שהסופגניה שחומה.
כדאי לבדוק את הסופגניה הראשונה על-ידי חצייתה ולוודא שהיא אכן טוגנה כראוי. במידה ובאמצע הסופגניה יש עדיין בצק, סימן שהשמן חם מדי.
אופן הכנת הציפוי:
מרתיחים בסיר שמנת. שוברים את השוקולד המריר לקוביות ושמים בקערה. מכבים את האש, מעבירים את השמנת החמה לקערה עם השוקולד, ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה. מצננים קלות.
מצפים את הסופגניות, מעטרים כל סופגניה עם מרשמלו מעל, וקוקוס מסביב.