X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
איילה המתוקה הייתה בת שנה כשאובחנה כסובלת מלקות שמיעה. אחיה התינוק בנימין, אובחן גם הוא כבעל אותה לקות - ושניהם עברו ניתוח להשתלת שתל מיוחד, המאפשר להם לשמוע. האם, דפנה גרינשטיין, שארבעת ילדיה האחרים נולדו בריאים, מדברת על ההתמודדות ועל הכרת הטוב להשם
▪  ▪  ▪
משפחת גרינשטיין ואיילה בחיק אמה. המצב חיזק את הקשר [צילום: באדיבות מגזין הידברות]

כשבתה של דפנה גרינשטיין (40) הייתה בת שנה, הרגישה אמה שמשהו אינו מתנהל כשורה. איילה, בתה הקטנה, כיום פעוטה בת שלוש - לא הגיבה לרעש. האם המודאגת מיהרה לטיפת חלב, והתעקשה שאיילה תעבור סדרת בדיקות מקיפה, שתסביר את התופעה. "מאחר שכל הילדים הגדולים שלנו התחילו לדבר טיפונת מאוחר יותר משאר הילדים, בעלי שהוא רופא במקצועו, הרגיע אותי ואמר שהכל בסדר, ושאין סיבה לדאגה", משחזרת גרינשטיין, "אמנם הבדיקות של טיפת חלב היו מאה אחוז, אבל לב של אימא מרגיש הכל. אני פשוט ידעתי שמשהו לא בסדר. הרגשתי שהילדה לא מדברת מספיק, אך כששטחתי את חששותיי לאוזני רופאת הילדים - היא ביטלה אותם בהינף יד, ואמרה שבטח מדובר בנוזלים באוזניים".
קשובה לאינטואיציות האימהיות שלה מיהרה גרינשטיין לקבוע תור לבדיקת שמיעה. וכבר באותו שבוע, שמה לב שאיילה הקטנה שלה - הילדה השמחה והנבונה שמבחינה בדברים, שיודעת לזהות, שמתחילה כבר להשמיע קולות - הופכת לילדה סגורה שחיה בבועה משלה. "השיא היה כשנכנסתי באחד הימים לחדרה, והיא ישבה במיטתה ולא שמה לב שנכנסתי. בתחילה, קראתי בשמה חלושות וראיתי שהיא לא מגיבה. הגברתי את הקול, והיא עדיין לא הנידה ראשה לכיווני. רק כשמצאתי את עצמי צורחת את השם שלה, פתאום ירד לי האסימון ואיששתי סופית את הפחד הגדול שניקר בי מזה זמן - איילה שלי לא שומעת".
את מתארת סיטואציה מאוד קשה לעיכול - עבור כל אימא. איך מתמודדים עם תובנה שכזו?
"קשה לי מאוד להסביר את התחושה שחוויתי נוכח הגילוי המצמרר. בשנייה הראשונה, זה כמו רעם שנוחת עלייך ביום בהיר. קשה מאוד וכמעט בלתי אפשרי לעיכול. אני זוכרת שהדבר הראשון שעשיתי היה לשעוט אל הטלפון בלחץ ובהלה ולהתקשר לבעלי".
מאוחר יותר, פנתה גרינשטיין לביצוע בדיקות מקיפות יותר אצל קלינאיות תקשורת, שאכן אימתו את חששותיה. אלא שאז בתוך עולם הדממה - התרחש המופלא מכל: גרינשטיין גילתה שהיא בהריון. "לגלות שאני בהריון באותו שבוע שבו אני מגלה שאיילה לא שומעת - היה בעיניי השגחה מופלאה", היא מספרת, "פתאום הבנתי שלא רק שהשם לא עזב אותנו, הוא גם נותן לנו במתנה את התינוק הזה. עם זאת, מאחר שלא ידענו מהי הסיבה שבגינה איילה לא שומעת, המליצו הרופאים על סדרת בדיקות גנטיות שבעקבותיה, אכן גילינו שבעיית החירשות היא בעיה גנטית".
כשהבנת שחששותייך התאמתו, ושאכן איילה לא שומעת, איך הרגשת?
"מצד אחד שמחתי שלפחות ידענו את הסיבה האמיתית, וידענו כיצד להיערך לטיפול בבעיה. מצד שני, זה "וואוו" אחד גדול. כמשפחה, התחושה היא כאילו אתה מתאבל על אדם קרוב אליך שחלילה - כבר לא קיים, וזאת דווקא משום שמדובר בילדה שאת כבר מכירה, שאת יודעת מי היא. זה היה הלם רציני עבורנו, אבל עם זאת הרגשתי גם אסירת תודה על כך".
מדוע?
"מכיוון שאני רואה את יד השם על כל צעד ושעל, ומזהה את הרחמנות הגדולה שלו עלינו. בהתחלה נבהלתי כשרק התבשרנו שהיא חירשת וכשאמרו לנו שיש צורך לנתח אותה ולהתקין שתל. חשבתי שלא יהיה לי כוח להתמודד עם הניסיון הזה. אבל אז הקדוש ברוך הוא הזכיר לי שבמקרה יש לי חברה טובה שיש לה בן עם שתל, וממנה שאבתי המון כוחות ותקווה. בהריון שלי עם בנימין אני זוכרת שהתפללתי המון להשם וביקשתי ממנו 'אנא, אל תנסה אותי בניסיון שלא אדע כיצד להתמודד איתו', והוא באמת לא ניסה אותי במשהו שלא היו לי כלים להתמודד איתו.
"כשבנימין נולד ועשו לו את בדיקת השמיעה - הקלינאית לא ידעה איך לנחם אותי. אמרתי לה: 'גם אם הוא לא שומע, אנחנו אוהבים אותו ומקבלים אותו בכל מצב'. כבר הייתי מוכנה נפשית להתמודדות הזו. לכן, אני חושבת שזו ברכה ומתנה שהבעיה של איילה התגלתה בזמן הנכון, ונתנה לנו זמן לעכל את הדברים, להתבוסס בתוכם, ללמוד על הנושא ולהבין שסוף כל סוף - יש מה לעשות. זו נחמה גדולה לדעת את זה, שיש פתרונות כמו שתל. בזכות רחמי השם המרובים שאפשר לנו להחכים ולהמציא טכנולוגיה מתקדמת - הילדים שלי מסוגלים לשמוע אותי, וזה הנס האמיתי מבחינתי".
בפעם הראשונה שאיילה שמעה אותך בעזרת מכשיר השתל השבלולי שהותקן באוזניה, שמתם לב לשינויים בהתנהגות שלה?
"בהחלט. יותר מזה אני אומר לך - ביום שבו נסענו לבית החולים כדי להתקין את השתל, קמה איילה במצב רוח אחר לגמרי משאר הימים. ומפתיע לציין שמבין כל הבגדים, היא בחרה בעצמה דווקא את בגדי השבת שלה. היא הייתה שמחה באופן מיוחד, וניכר היה עליה שהיא מרגישה את הלך הרוח החגיגי ששרר בבית לרגל המאורע החשוב".

מודה להשם על הניסיון והניסים

תחושה של אם
"תמיד להיות עם יד על הדופק, ולא להתייחס בקלות דעת לתחושות של אימא. אני לא אומרת לחיות בהיסטריה, אבל מדובר בתחושות אמיתיות שיש להן מקום וצריך לבדוק אותן"

גם בבית החולים כשחיברו הרופאים את המכשירים לאוזניה - הגדילה איילה הקטנה לעשות והצביעה פתאום על האוזן שלה, כמו ביקשה לומר: 'אימא, עכשיו אני כבר שומעת אותך'.
"זה היה רגע מאוד מרגש ומכונן בעבורנו", מתרגשת האם, "לראות ילדה, שבמשך חודשים ספורים הייתה בעולם משלה, סגורה ובצורה בתוך דממת אלחוט, משמיעה פתאום קולות והברות - זה פלא שאין כדוגמתו. התהליך שעברנו עם איילה ועם בנימין לא רק שחיזק את הקשרים בתא המשפחתי שלנו, אלא אף חידד אלפי מונים את הרגישות שלנו זה כלפי זה וכלפי הזולת. יותר מכך אני יכולה להגיד שרוב האימהות לילדים בריאים שאני מכירה, וגם אני, פעמים רבות כלל לא שמות לב לניסים הקטנים שמתרחשים אצל הילדים שלהן מדי יום. לראות את התהליכים המדהימים שהילד שלך חווה, את השינויים וההצלחות, גם אם הן קטנות - זה פלא ענק, שצריך להודות עליו כל רגע. בנימין שלי שהוא בן עשרה חודשים ועבר אף הוא את הניתוח להתקנת שתל שבלולי - כבר שומע אותי מזה חודש. איילה הקטנה כבר מחברת שלוש מילים למשפט... אם אלו לא ניסים, אני כבר לא יודעת מה זה נס.
"אז נכון שזה לא פשוט להתמודד, ונכון שלפעמים המכשירים מתקלקלים ויש המון עבודה והשקעה חינוכית, כדי שהילדים יפנימו את אוצר המילים, ונכון שאני לא מפסיקה להתפלל בדמעות שליש - כדי שהעבודה תישא פרי והילדים יגדלו להיות אנשים נורמטיביים ומלאי תוכן רוחני, אבל זה שווה כל רגע. ברוך השם שיש לנו יעד, שיש לאן להתקדם. אומנם כל חיי חונכתי להאמין, אך אני מרגישה שהאמונה שלי והכרת הטוב שלי להשם גדלו אלפי מונים הודות לניסיון הזה".
מה העצה שלך להורים שחוששים ממצב כזה? לאן הם יכולים לפנות לבקשת עזרה?
"עצתי היא - תמיד להיות עם יד על הדופק, ולא להתייחס בקלות דעת לתחושות של אימא. אני לא אומרת לחיות בהיסטריה, אבל מדובר בתחושות אמיתיות שיש להן מקום וצריך לבדוק אותן. גם אם זכית בתינוק מקסים שישן גם כשיש רעש גדול בבית - צריך לבדוק את זה. לא להיות שאננים. תעשו כל מה שאפשר כדי לשלול את האופציה הזו.
"לאן לפנות זו שאלה מאוד טובה, כי מהניסיון שלי - רופאי הילדים כמעט שלא יודעים כיצד לזהות בעייתיות בכל נושא השמיעה. זכורה לי פעם אחת שרופאה שאלה אותי: 'את בטוחה שהילד לא שומע? הוא הרי משמיע קולות'. מה שהיא לא ידעה הוא שתינוק חרש משמיע קולות, גם עד גיל חצי שנה. לכן, העצה הכי טובה שאני יכולה להעניק היא ללכת לקלינאיות תקשורת ולמכוני שמיעה. הם אלו שיודעים הכי טוב כיצד לזהות ליקויי שמיעה וכיצד לטפל בהם. עם זאת, אני מקווה ומתפללת שבעזרת השם, אף הורה בישראל לא יצטרך להגיע לשם".

פורסם במקור: הידברות - אתר היהדות הגדול בעולם
תאריך:  23/12/2014   |   עודכן:  30/12/2014
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
"אימא, אני שומעת אותך"
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
סיפור מרגש עד למאד. מסקנה: ל"ת
להקשיב לתחושות אם  |  24/12/14 08:20
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עמי דור-און
הפעלת כור גרעיני על בסיס תוריום עתידה, ככל הנראה, להוות פריצת דרך בתעשיית האנרגיה בהודו ואולי אף בסין ובהחלט יכול להיות שיש בה פוטנציאל לפתרון בעיות האנרגיה של ישראל
מכון ויצמן למדע
כיצד בנויות ה"קומונות" הענקיות בהן נוצרים חיידקים? כיצד הן נוצרות ומתפרקות? האם יכול חיידק בודד לעזוב את ה"קיבוץ"?
איתמר לוין
השופטת מרב גרינברג קולטת במהירות מה מתרחש בדיונים על מעצרים עד תום ההליכים, ומתרגמת זאת להחלטות מיידיות ומאוזנות    השב"ס ממשיך להיות החוליה החלשה בשרשרת העמידה בזמנים
מכון ויצמן למדע
מדעני מכון ויצמן מדדו לראשונה השפעות נגיפיות על פריחות ענק של אצות ימיות, ה"צורכות" גזי חממה מהאטמוספרה
מערכת אוונגרד
השערוריות החשבונאיות של השנה האחרונה, שלוו בתיקונים מאסיביים של דוחות כספיים, מעלות את החשיבות של חשיבה מורכבת וביקורתית הנדרשת מצד רואה החשבון כיום
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il