שתייה חמה
תה חם הוא משקה פופולרי במהלך חודשי החורף הקרירים. תה באופן כללי הוא אחד המשקאות הנצרכים ביותר בעולם. תה כשלעצמו הוא משקה דל קלוריות. עם זאת, אם נוסיף לתה או לקפה, סוכר או חלב, הוא יכיל כמות לא מבוטלת של קלוריות.
כוס חלב 3% מכילה כ-120 קלוריות וזה דבר שיש לקחת בחשבון. מומלץ להשתמש בכוס חלב אחת בלבד במשך היום לקפה, ולא לשתות קפה על-בסיס חלב כמו נס על חלב או הפוך, אלא לשתות קפה על-בסיס מים ולהוסיף מעט חלב. כך גם לגבי תה. אם נשתה חליטות מיובשות עם תוספות של פירות יבשים וכפית סוכר, נקבל כוס המכילה כ-100 קלוריות ולפעמים אף יותר.
ניתן להחליף את הסוכר והפירות היבשים בתוספות תבלינים כמו קינמון, ג'ינג'ר, ציפורן, הל וכדומה. ברפואה העממית והסינית, תבלינים אלו נחשבים למחממים וידועים בסגולות בריאותיות רבות. נמצא אף שהקינמון יכול לסייע בהורדה של רמות סוכר.
תה ירוק הינו משקה מומלץ מאוד. הוא עשיר מאוד בנוגדי חמצון המסייעים למערכת החיסון. כמו-כן, תה ירוק מסייע להאטת תהליכי הזדקנות, מסייע לתהליך העיכול ומכיל מעט קפאין. בנוסף, נמצא כי תה ירוק יכול להעלות את קצב חילוף החומרים: שתייה של שלוש כוסות תה ירוק ביום, יכולה להעלות את קצב חילוף החומרים (שריפת הקלוריות) בכ-100 קלוריות ביום.
מרקים
מרקים על בסיס ירקות מומלצים מאוד. מרק הוא דרך טעימה ונוחה להוסיף ירקות, קטניות, דגנים, חלבונים, ויטמינים, מינרלים, וסיבים תזונתיים לתזונה. מרק יכול להוות ארוחת חורף מושלמת.
מחקרים מראים, שאנשים שאוכלים מרק המבוסס על ירקות (ולא על שמנת) כמנה הראשונה, צורכים פחות קלוריות בארוחה (כ-20% פחות). בזכות תכולת הסיבים הגבוהה, מרקי ירקות, תורמים לשובע ולעיכול.
מרק על בסיס ירקות בלבד ניתן לאכול בשפע לאורך כל היום. כאשר מוסיפים למרק דגנים וקטניות כמו תירס, אפונה, עדשים, תפוח-אדמה, בטטה וכדומה, יש לשים לב כי מדובר בתוספת קלוריות ופחמימות שיש לקחת בחשבון. תוספת של חצי כוס דגנים או קטניות מבושלות במנת מרק, שווה לאכילת שתי פרוסות לחם קל. תוספת של כף שקדי מרק או קרוטונים אינה מומלצת, היא תוסיף כ-70 קלוריות (שווה ערך לשתי פרוסות לחם קל) וכמות גדולה של שומן מעובד ולא בריא.
נסו להימנע ממרקים המבוססים על שמנת, מה שאומר שהם מכילים כמות גדולה של שומן. רצוי להימנע גם ממרקים משומרים שמכילים כמויות גדולות של מלח ותוספים מלאכותיים.
חמין או צ'ולנט
אם נעשה בדרכו המסורתית, חמין מכיל בשר שמן, ביצים קשות, קטניות, חיטה, תפוחי-אדמה, איברים פנימיים, תוספת שמן ועוד. צלחת חמין יכולה להגיע לכ-800 קלוריות. על-מנת להוריד במכסת הקלוריות, בחרו בשר רזה (150 גרם לאדם), וותרו על השמן. אכלו את תערובת הקטניות והפחמימות בכמות מדודה לצד סלט או מרק ירקות וכך תפחיתו את כמות הקלוריות במנה לכ-300-200.
ערמונים
אחת מחוויות החורף הנפלאות היא, ללא ספק, פיצוח ערמונים לוהטים וההנאה מטעמם ומרקמם הייחודי. ערמונים הם, למעשה, זן של אגוזים היושבים בתוך קליפה קשה וחלקה. הם מאופיינים במרקם סמיך וטעם מתקתק ומלא ארומה. בניגוד לאגוזים אחרים, לערמונים תכולת פחמימות גבוהה ותכולת שומן נמוכה, מה שמשייך אותם לקבוצת הפחמימות. קונוס של ערמונים מכיל כ-300 קלוריות, אך אם נשים לב, נאכל במידה - שבעה ערמונים שלמים שווים לשתי פרוסות לחם קל ויכולים להוות ארוחת ביניים חמימה מצוינת בימי החורף הקרירים.
תפוז
אין כמו מיץ תפוזים סחוט טרי בעונת החורף, אך שימו לב: תפוז אחד בינוני מכיל כ-80 קלוריות, וכוס מיץ תפוזים נסחטת משלושה עד חמישה תפוזים ועל כן יכולה להכיל כ-400-300 קלוריות וכמות גדולה של סוכר (שמקורו מהפרי). גם ויטמין C שתפוזים כל-כך ידועים בתכולה גבוהה שלו אינו נשמר יותר מכמה דקות בודדות בתוך המיץ הסחוט, לעומת הפלח השלם. בנוסף, כששותים מיץ, מוותרים בעצם על הסיבים התזונתיים שנמצאים בתוך הפרי השלם. אכלו תפוז במצבו המקורי, כשלם. כך תסתפקו בתפוז אחד ותרוויחו את כל היתרונות הבריאותיים.
אבוקדו
האבוקדו הוא פרי חורפי מובהק. הוא מקור לשומנים בלתי רוויים, שתורמים לבריאותנו. עם זאת, יש לזכור לאכול ממנו במינון. הסתפקו בכף שטוחה של אבוקדו שמכילה כ-60 קלוריות.