X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  כתבות
לפני בחירת השולחן הגדירו את מטרת השימוש של פינת האוכל חשוב להחליט על המרחב בו יעמוד השולחן מראש בדקו את חומר הגלם ממנו עשוי השולחן, מידת עמידותו ובאילו סוגי הגנות מצופה השולחן
▪  ▪  ▪
לבחור נכון [צילום: יח"צ]

שולחן האוכל הפך כבר מזמן למרכז הבית, למקום בו מתכנסת כל המשפחה למפגש חברתי בכל יום שישי ובערבי חג. לעיתים השולחן קטן מדי ואין מספיק מקום לכולם ואנו מאלתרים ומחברים שולחן מתקפל או מחפשים פתרונות יצירתיים, העיקר שכל המשפחה תשב ביחד סביב השולחן.
באמצעות תכנון נכון, התאמה ותשומת לב לפרטים, תוכלו לבחור את השולחן הנכון לכם, לארח ולשבת עם כל המשפחה יחד סביב השולחן בנוחות ובקלות.
כך תבחרו נכון את פינת האוכל:
  • הגדירו את מטרת השימוש: לפני בחירת השולחן הגדירו את מטרת השימוש של פינת האוכל. האם מטרת השימוש היא יומיומית או למטרות אירוח בלבד. למטרות יומיומית חשוב לבחון את מידת הנוחות בזמן ישיבה. הכוונה היא שרגלי השולחן לא יפגעו ברגלי הסועדים. המרווח המומלץ בין סועד לסועד הינו כ-60 ס"מ. במידה ומטרת השימוש היא גם יומיומית וגם למטרת אירוח, כדאי תחילה לבדוק היכן השולחן יהיה ממוקם בחלל הבית, כך שבמידה ונדרש להזיזו בזמן אירוח, כדאי להצמיד לבסיס רגלי השולחן דסקיות החלקה מטפלון כדי שבזמן הזזה השולחן לא יתפרק וגם כדי שיהיה ניתן להזיזו בקלות. כיום המשפחה הישראלית נוהגת לארח בין 22-18 סועדים בממוצע ולכן בידקו האם ניתן לפתוח את השולחן בקלות, האם ההגדלות נפתחות בקלות והאם אפשר לפתוח את השולחן ללא הזזה ממקומו. בידקו מראש איזה גודל של שולחן מתאים למשפחתכם בזמן אירוח, האם הוא קל עבורכם לתפעול בקלות ובפשטות;
  • התחשבו במרחב של חלל הדירה: חשוב להחליט על המרחב בו יעמוד השולחן מראש. בהתאם לכך התאימו את צורת השולחן למרחב. הבחירה בשולחן עגול, מרובע או מלבן צריכים להתאים למבנה המרחבי בו יימצא וכמו-כן גם מידותיו. התאימו את מידותיו של השולחן, תוך התחשבות במרווח הישיבה ופתיחתו בזמן אירוח. כדאי למדוד את החלל מראש ולהקצות מרווח של כ-60 ס"מ בין הקיר לכסאות פינת האוכל. בדירה קטנה יתאים שולחן קטן כדוגמת הקונסולה, שנפתח לשולחן גדול, בדירה ממוצעת יתאימו מידות הביניים כשהשולחן סגור, ואילו בדירה מרווחת מאוד ניתן להציב שולחנות גדולים כדוגמת שולחנות אבירים כמו גם ריבועי ועגול;
  • בחירות צבע השולחן: חשוב לבחור צבע לשולחן אשר ישתלב בחלל. לרוב בזמן ישיבה בסלון רואים את המטבח ואת פינת האוכל, בזמן בחירות הצבע חשוב להקפיד על צבע שלא יהיה זהה לצבעו של המטבח, מומלץ לבחור טון אחד גבוהה יותר או נמוך יותר בצבע כדי ליצור הרמוניה בין השולחן ולמטבח;
  • עמידות: שולחן האוכל מלווה אותנו לאורך זמן ולכן חשוב שישמר לאורך זמן. בדקו את חומר הגלם ממנו עשוי השולחן, מידת עמידותו ובאילו סוגי הגנות מצופה השולחן. עץ מלא הוא חומר הגלם העמיד ביותר ולכן גם המומלץ ביותר. כיום רוב השולחנות עשויים מעצים תעשייתיים אשר נקראים MDF. במידה ובחרתם בחומר גלם זה, עדיף לבחור ב-MDF ירוק שהוא עמיד בלחות ועמיד במים. קל לזהותו כיוון שצבעו ירוק והוא מועדף על-פני ה-MDF המוכר;
  • סוגי הגנות לשולחן: הקפידו לבחור ציפוי הגנה לשולחן שעמיד לטווח ארוך אשר שומר על מראה השולחן לאורך זמן. הציפוי המומלץ ביותר הוא לכה אקרילית - זהו חומר סינטטי עמיד משריטות השומר על מראה השולחן לטווח ארוך ועדיף מכל החומרים הקיימים בשוק לשמירת המוצר. קיימים בשוק גם ציפוי דונג ושמן הדורשים חידוש באופן שכיח כמו גם הלכה הבסיסית אשר מוכתמת בקלות ונדרש לחדשה לעיתים תכופות;
  • צורת הרגליים: מומלץ לבחור ברגל פנימית אשר מעניקה נוחות מרבית בזמן הישיבה. כלומר, שרגלי השולחן לא יפגעו ברגלי הסועד גם במצב בו השולחן פתוח וגם במצב בו השולחן סגור. בזמן הצמדת הכסאות לשולחן, בידקו שרגלי השולחן אינן מפריעות. בנוסף, חשוב שרגלי השולחן יהיו מחוברים למסגרת. המסגרת מעניקה חוזק לרגליים ומונעים התפרקות;
  • בחירת הכסאות: הכיסא צריך להיות נוח לישיבה, מותאם לשולחן ולמרחב בו נמצא. ביחרו בד עמיד מכתמים וקל לניקוי. זכרו שבכל זמן אפשר להחליף את הבד וכך מתקבלת פינת אוכל כמעט חדשה. בתחום סוגי הכסאות ישנם שני סוגים עיקריים: כסאות אשר תומכים בחגורת כתפיים, ניתן לזהותם באמצעות פסים לרוחב הכיסא ואילו כסאות אשר תומכים בגב תחתון מזוהים עם הקשתה ולפסים לגובה הכיסא ונקודה בולטת יותר בחלקו התחתון של הכיסא. מומלץ יותר לבחור כיסא שתומך בגב תחתון;
  • התאמה אישית: בהתאם לפרמטרים שצוינו, בחרו עבור משפחתכם את השולחן שימקסם את המענה לצרכי השימוש שלכם גם מבחינת נוחות שימוש וגם מבחינת התאמה ועיצוב. חשוב לאהוב את פינת האוכל, זהו מרכז הבית בו המשפחה מתכנסת ביחד;
  • תקופת אחריות: יש לוודא תקופת אחריות. התקופה המקובלת בתחום היא שנה אחריות.

הכותב הוא הבעלים של עץ המשאלות
תאריך:  24/06/2015   |   עודכן:  24/06/2015
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
כך תבחרו נכון את פינת האוכל
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
זוועה איזה עברית קלוקלת ל"ת
ירושלמית  |  25/06/15 13:17
 
- לפעמים צריך להיות סלחנים ולא
לירושלמית  |  27/06/15 20:24
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עליס בליטנטל
מתן בן כנען הוא הישראלי הראשון שזכה במוזאון הלאומי לדיוקנאות, ה-NATIONAL PORTRAIT GALLERY שבלונדון, בפרס הראשון ב-2015 בתחרות BP - תחרות הנערכת מדי שנה בין אמנים מכל העולם - עבור יצירתו "אנאבל וגיא"
שירין אלבק
הקפדה על שתיית מים מרובה והימנעות כמה שאפשר מחשיפה לסביבה חמה, הן המפתח לעבור בשלום את גל החום הקרוב
חלי ממן
השירות הצבאי מביא עמו, בין שלל האתגרים, גם אתגר לאכילה נכונה    לקראת פסטיבל יותר, להלן סדרת טיפים שיעזרו למתגייסים להצליח לבחור נכון גם בשירות הצבאי
איתמר לוין
הנכדה מרב מיכאלי: קסטנר הוא דוגמה לחוסר היכולת שלנו להבין מורכבות    אורי אבנרי: קסטנר התחיל להכתיב לי מאמר על "סחורה תמורת דם" אבל חזר בו בלחץ מקורבי מפא"י
איתמר לוין
יו"ר פורמולה ויז'ן מדבר על הלקח החשוב ביותר שלמד על בשרו, על השפעות הרגולציה, על אנשי רשות ניירות ערך ועל הפופוליזם האנטי-עסקי
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il