X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
עוד כמה תגובות קצרות בדרך כלל - בנושאים גדולים כקטנים, שהציקו לי, או עניינו אותי והפעם - הסוואה, הונאה, לוחמת, מטוס מתקדם וחידושי לשון שבוע טוב וחודש טוב
▪  ▪  ▪
[צילום: AP/Susan Montoya Bryan)]

עניין של צבע
כמה שנים, פעל הצבא האמריקני מחוץ לאירופה - ובעיקר, במזרח התיכון. לכן, הרכב הקרבי המשוריין (רק"ם) שלו צבוע בהסוואה מדברית בהירה. כעת הוא שב לאירופה, וצריך לצבוע את הרק"ם שלו בצבעים כהים, שיתאמו לזירה האירופית.
טנקים מ-1 אברמס של צבא ארצות-הברית החלו לנחות באירופה בחודש ינואר - כשלוש שנים אחרי שממשל אובמה החליט לפנות את כל הטנקים האמריקניים מאירופה. היחידות האמריקניות מגיעות להצבה של תשעה חודשים, ויתחלפו ביניהן - כדי לחזק את הברית הצפון אטלנטית. זה התגבור הגדול של שריון אמריקני באירופה מאז 1944, אומר לוטננט-ג'נרל בן הודג'ס, מפקד הצבא האמריקני באירופה.
הרק"ם האמריקני מגיע משלושה אתרים. בשניים מהם הוא צבוע בצבעי הסוואה ירוקים. הודג'ס רוצה לצבוע את כל הרק"ם שלו בירוק, אך בינתיים אין לו אישור לבצע את השינוי. היו שהציעו לבצע את צביעת ההסוואה בסגנון הצבא הגרמני - צביעה זמנית, שתרד בקלות כשהרק"ם יוחזר לאזור מדברי.
לצביעת הרק"ם, מדגיש הודג'ס, יש ערך טקטי חשוב דווקא כעת כששדה הקרב המודרני רווי באמצעי תצפית קרקעיים ומעופפים.
לסלק רמאים
על שולחנו של טום וולף, מושל פנסילווניה, מחכה לחתימתו חוק חדש, שחוקק בית-הנבחרים של המדינה, שמפליל את מי שיפיקו רווחים מכזביהם על-אודות גבורתם הצבאית - למשל, עבודה, או הגדלת קצבאות והטבות.
הקרב על רמאות הגבורה בארצות-הברית נמשך כבר יותר מעשור. בית המשפט העליון האמריקני התערב בעניין, ופסל חוקים כאלה בטוענו, ששקרים על-אודות גבורה כביכול מוגנים על-ידי חופש הביטוי. לפיכך, מנסים ממשלת ארצות-הברית, הקונגרס והמדינות להפליל הפקת רווחים מתרמיות על גבורה בעת השירות הצבאי.
את החוק של פנסילווניה הציע הציר הרפובליקני ריק סאקוֹני, חייל משוחרר מחיל-האוויר האמריקני. סאקוני הציע את החוק שלו כבר בשנת 2016, אך הסנאט של המדינה לא אישרו. אחרי הבחירות בסוף השנה שעברה, הגיש סאקוני את הצעת החוק מחדש, והיא אושרה בבית הנבחרים ברוב של 190 ללא מתנגדים.
לא ברור האם החוק של סאקוני יצלח את משוכת בית המשפט העליון, שהציב רף גבוה במיוחד בפני המחוקקים ברמה הלאומית וברמת המדינות, בהדגישו כי חופש הביטוי, המובטח בתיקון הראשון לחוקה האמריקנית, כולל גם שקרים בוטים.
כמי, שחקר לא-מעט את העיטורים בצבאנו, אשמח אם חוק כזה יחוקק בארצנו; ועוד יותר - שיופללו תרמיות, שזיכו חיילים וקצינים בעיטורים ובצל"שים.
מקודשת
שרה, לוחמת חרות ישראל (לח"י), נתפסה על-ידי הבריטים בזמן פעולה ונעצרה. במעצר היא מתמודדת עם קשיים רבים בכמה חזיתות: החקירות ותנאי הבידוד, המרחק מבנה התינוק, חוסר הידיעה מה עלה בגורלו של בעלה שיצא לפעולה. למרות הקשיים, הכאב והבדידות היא מנסה להמשיך לקיים את משאת-נפשה, להיות לוחמת חופש ולעסוק בגאולת ארץ-ישראל.
שרה הנה גיבורת ההצגה המקורית "מקודשת", שכתבה המחזאית: מורן רוזנבלט. היא תעלה בראשונה השבוע במוזאון לח"י ברחוב אברהם שטרן 8 בשכונת פלורנטין בתל אביב. שחקנית: אילה שיפטן; בימאי: אלירן כספי; מנהל הפקה: עירן פיטוסי; מעבד מוזיקלי: גל לב; עיצוב תאורה: גיא גלילי.
נא להכיר: מיג 35
מטוס-הקרב החדיש מיג 35 יצטרף לכוחות הרוסיים בשנת 2019 - נמסר בסלון האווירי בלה בורז'ה שליד פאריס. המטוס מתאים להגדרה של דור רביעי וגם של דור חמישי, מסרו פקידים רוסיים.
מיג 35 הוא מטוס קל, שיחליף את מטוסי-הקרב מיג 29, שנמצאים בשירות מבצעי כבר ארבעה עשורים. הרוסים לא הביאו את המטוס לתצוגה בלה בורז'ה, אך מסרו, שבחודש הבא יוצג מיג 35 בתצוגה אווירית בינלאומית ליד מוסקבה, לכשתושלם בחינתו. לא ברור האם הוא ידגים שם טיסות, או רק יופיע בתצוגה קרקעית.
מיג 35 פותח משך יותר מעשור. בשנת 2007 דווח על טיסת הדגמה של המטוס בתערוכה האווירית בבנגלור שבהודו. במטוס נכללות טכנולוגיות של הדור החמישי של מטוסי-הקרב - בין השאר, חמקנות, כושר תמרון מעולה ומנועים חזקים במיוחד. הרוסים מדגישים את התאמתו לשדה הקרב המודרני, על סמך ניסיון קרבי, שצברו הרוסים.
מיג 35 הוא מטוס קשוח מאוד, שיוכל להתמודד עם אש כבדה נ"מ, ולפעול באזורים קשים, אומרת חברת מיג. המטוס יכול להמריא ממסלולים קצרים יחסית ולנחות על מסלולים משובשים. ניתן להפעילו בשדה קדמי ללא האנגר כמה חודשים. אנשי מיג דיווחו, כי החלפת מנועים במטוס אורכת 58 דקות בלבד.
נמסר, כי ניסויי הטיסה במיג 35 יסתיימו בסוף השנה, או בתחילת השנה הבאה, וייצורו יתחיל בעוד כשנה. במקביל, טוענים, עובדת חברת מיג על פיתוח מטוס-קרב מהדור החמישי. כידוע, סוחוי - יצרנית אחרת של מטוסי-קרב רוסיים - מפתחת משנת 2010 מטוס-קרב מהדור החמישי, כדי להציגו בשנת 2019. כלומר, מיג תקדים את מתחרתה בהצגת המטוס.
בכירים בחברת מיג, שדיברו בלה בורז'ה, סירבו לפרט נתונים של המטוס מיג 35 ואת ביצועיו. בנאטו נקרא המטוס - פאלקרוּם אף. זה מטוס חד-מושבי, שיש לו גרסה דו-מושבית (דגם די). למטוס יש מכשור (אוויוניקה) ומערכות נשק מתקדמים כולל מכ"ם ומאכן אופטי, שפוטרים את הטייס מהישענות על בקרת הקרקע, ומאפשרים לו לפעול עצמאית במשימות מגוונות.
למיג 35 יש שני מנועים חזקים במיוחד RD-33MK, שנבנו מחומרים מתקדמים, ומקטינים את הקרינה הנפלטת מהם. לא ברור האם יותקנו במטוס המנועים המתקדמים, שמותקנים במטוסי-הקרב סוחוי 30 וסוחוי 35, שהם חזקים יותר, ומאפשרים המראה ונחיתה על מסלולי דשא, או על כבישים.
מוטת הכנפיים של מיג 35 היא 12 מטר. משקל המטוס 11 טונות, ומשקלו המרבי ערוך לקרב 29.7 טונות. לפי הפרסומים, מהירותו המרבית 2.25 מאך בגובה רב, והרדיוס הקרבי שלו 1,000 ק"מ. רום מרבי לטיסה 17.5 ק"מ. המטוס חמוש בתותח 30 מ"מ, ברקטות, בפצצות מונחות, בטילים אוויר-אוויר, בטילים אוויר-קרקע, בטילים נגד ספינות ובטילים נגד קרינה.
גורמים רבים מרחבי העולם התעניינו בנעשה בביתן חברת מיג בלה בורז'ה, וסבורים שהעניין יימשך בתצוגה האווירית ליד מוסקבה בחודש הבא. בשנת 2014 הזמינה מצרים 24 מטוסים מיג 35. לפי הדיווחים בעיתונות, לא ברור האם מצרים מתכוונת לקנות מיג 35, או גרסה מתקדמת מאוד של מיג 29.
בסדר הכוחות של חיל-האוויר המצרי נמצאים מטוסי-תקיפה אף-16 אמריקניים, ראפאל ואלפא ג'ט צרפתיים ו-ל-59 צ'כיים. החיל מפעיל מטוסי-קרב אף-16, מיראז' 2000, מיראז' 5 וראפאל צרפתיים ומטוסי יירוט אף-16, מיראז' 2000 ו-ג'יי-7 סיניים. נראה, כי סדר כוחותיו גדול מאוד, ואף שאינו חדיש ברובו, אינו נדרש דווקא לעימות אפשרי עם צבאות לוב, או סודן, השכנות, ולא למלחמה בטרור.
בתחילת השנה הודיעה בנגלדש על כוונתה לרכוש שמונה מטוסי-קרב דו-מנועיים רבי-משימות, שיותקן בהם מכשור מתקדם. מעריכים, כי בנגלדש מעוניינת במטוס מתקדם מדגם מיג 29, במטוס סוחוי 30, או במיג 35.
זוועה
למרות שעקרונית אני מקבל את דעת האקדמיה ללשון העברית - החלטותיה האחרונות בדבר הוספת ו' ו-י' בכל מיני מקומות שלא לצורך נראית לי זוועה ושיבוש מהותי של השפה העברית. יתר על כן, במקום להקל על הקריאה, הן יסבכוה.
"אישה" בעברית הוא האיש שלה ו"אִשה" היא גברת. ומה זה "אומן"? האם זה אוֹמן (כמובן, ניקדתי בטעות, כדי להבדיל מהמלה האחרת, שמבוטאת כך - אוּמן. ו"מילה" נעשית בילד עברי ביומו השמיני.
שנים רבות כתבתי "יזמה", "חכמה" "תוכנית" וכיו"ב, ואם היה צורך, ניקדתי את המלים (בקמץ). עם השנים החלטתי להוסיף, לנוחות קוראיי, ו', אך עדיין איני מסוגל לכתוב "תוכנית".
ובאותה ההזדמנות כדאי להזכיר את הזוועה, שחידשה האקדמיה - "ראשת ממשלה" - שאני מקפיד לא להשתמש בה, וכדאי שתיעלם מעולמנו.

תאריך:  25/06/2017   |   עודכן:  25/06/2017
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הקרב על רמאות הגבורה
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
אנשי האקדמיה של היום הם יותר
אכן זוועה  |  25/06/17 20:56
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יוסי דר
יאיר לפיד מחושב ומתוכנת לפרטי פרטים. כמו מחשב על. דגל הלאום ברקע. שיער מאפיר במינון הנכון. וכמובן כושר ביטוי שמכסה בקלות על כל ערווה. בן-גוריון ובגין כחגבים לעומתו
יהודה טרואן
משרד הבריאות מתרכז בבעיה הניהולית שלשיטתו צפויה באותו רגע שרופאים יווכחו כי הם יכולים, כקבוצה, להתפטר ולעבור למחלקה מתחרה    פתיחת מחלקה בשערי-צדק חשובה להבטחת שירותי בריאות נאותים לא רק לילדי ירושלים, אלא לכלל תושבי ישראל
עמי דור-און
ההצלחה הגדולה של הסרט "וונדר וומן" לא הסתמכה רק על טיב המשחק או הפעלולים החזותיים. מיליוני נשים בעולם שיצפו בסרט יבקשו להזדהות עם האישה הגיבורה ולהיות כמותה; עם סיום השתתפותה בסדרת סרטי אשת-הפלא, עלולה גל גדות להיות מזוהה לעולם עם הדמות הבדיונית ולא תוכל לשחק בתפקידים אנושיים; ראוי לשחקנית הצעירה להתחיל כבר עכשיו לתכנן את עתידה במקצוע רחוק מאוד מעולם המשחק אך קיימים בו אלמנטים משחקיים, כמו: עריכת דין
רון בריימן
בתמונת החומה והמגדלים כלל לא נראית כיכר    המגדלים מכסים את הים, את השמיים ואת הכיכר    יותר משהיא מזכירה מראה של עיר חוף תוססת היא נראית כמו מיזם כושל אחר שנבנה בארץ הצבי, מיזם הולילנד בירושלים, הנראה כמפלצת ולא כשכיית חמדה בארץ הצבי
רפי לאופרט
לישראל חשבון ארוך ומפותל עם האו"ם. ממשל טראמפ וגישתו לארגון בפרט ולזירה הבינלאומית בכלל, הוא הזדמנות למאמץ מרוכז לתיקון כולל של מערכת היחסים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il