X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
אבי גבאי לא רואה את איתן כבל ממטר ומראה לו את הדרך ללשכת התעסוקה מיד אחרי הבחירות. כבל רודף כבוד אובססיבי בלחץ. הוא רוצה להחליף שוב את יו"ר העבודה ולמנות יו"ר מחמד שיחשוש ממנו. כבל רצה תמיד להחליף את כל יושבי הראש במפלגת העבודה. בעיקר את אלה שראו בו לא יותר מעסקן
▪  ▪  ▪
[צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]

ח"כ איתן כבל מפחד. הוא יודע שכנראה הוא יישאר מובטל אחרי הבחירות הקרובות. זאת סיבה טובה עבורו להיות בלחץ. אתם מדמיינים את יושב-ראש ועדת הכלכלה מגיע ללשכת עבודה כדי לחתום על דמי אבטלה?
כבל, רודף כבוד אובססיבי, אומר בפנייה שנועדה להגיע לאוזנו של יושב-ראש העבודה אבי גבאי, "אנחנו לא רוצים להיות מובטלים". לא ברור בשם מי הוא מדבר, אבל יש סיכוי לא מבוטל שנבואתו של כבל תתגשם, ואחרי הרבה שנים של עסקנות ותככים, כבל עשוי למצוא את עצמו מחוץ לכנסת.
הנבואה הזאת יכולה להתגשם, משום שהיושב-ראש הנוכחי של העבודה אבי גבאי, הוא הראשון שלא מתרשם מתככיו ואיומיו של כבל. מבחינתו אם כבל לא מוצא את מקומו בעבודה הוא יכול ללכת הביתה. אבל לכבל אין לאן ללכת. אין סיכוי שמפלגה פוליטית אחרת, תאמץ מומחה מדופלם כמוהו לתככים לחיקה. מה שנשאר לכבל הוא לנסות להדליק את השטח ולנסות להביא להחלפתו של גבאי שלא נראה מתרגש ממאמציו של כבל.
במפלגת העבודה יש מי שמכנים את כבל ה"הקשקשן". כבל שהיה מעורב בלא מעט אינטריגות, הוא מטיף מוסר מקצועי, שבעיקר לא רואה את עצמו, אבל תמיד יש לו מה לומר לאחרים. כבל מחפש כנראה יושב-ראש מחמד למפלגת העבודה. לא סתם יושב-ראש מחמד, אלא כזה שיתרגש ממה שהוא אומר. אלא שלהבדיל מכבל, שלא עשה הרבה בחייו חוץ מלדבר ולשמש עסקן ונושא כלים של בנימין בן-אליעזר ז"ל מגיל צעיר, מנהיגי המפלגה היו שרים וחברי כנסת עם רקורד מרשים, והם מתקשים להתייחס לכבל ברצינות דבר שלא נותן לו מנוח.
לאלוף במילואים עמרם מצנע, מי ששימש בתפקידי פיקוד בכירים בצה"ל, והיה ראש עירית חיפה, המליץ כבל בראיון לגלי צה"ל, "לא להתקרב למפלגה עם מקל". כבל ידע שמצנע שאינו עסקן, עלול שלא לספור אותו והוא חשש. האם כבל ביקש את טובתו של מצנע, את טובת המפלגה? ואולי רק את טובתו שלו.
את חברת הכנסת שלי יחימוביץ, שהייתה יושבת-ראש העבודה, תקף כבל על 15 המנדטים שהיא הביאה ואמר: " היא קיבלה גיבוי כמו שאף מנהיג לא קיבל בעשרים השנים האחרונות".
כבל, שלא הביא למפלגת העבודה בחייו אפילו מנדט אחד, זעם על יושבת-ראש העבודה באותה עת, משום שהיא זכתה במנדט אחד פחות, ממה שקיבלה העבודה במערכת הבחירות הקודמת. כבל, שאין גבול לעזות רוחו הפטיר: נו באמת, היינו 13 מנדטים קודם". את השגיה של יחימוביץ' הוא בחר להגדיר כ"כישלון מהדהד". הוא לא הסתפק בכך והוסיף בידענות "היה מכלול של טעויות".
האיש שלא הביא אפילו מנדט אחד בחייו, יתקשה בוודאי גם בפרספקטיבה להודות שחברת הכנסת יחימוביץ, ראויה לכל השבחים על השגייה באותה עת, שאם היו מושגים היום מפלגת העבודה הייתה במצב שונה.
כבל לא עצר רק ביחימוביץ. גם אהוד ברק, ראש הממשלה ושר הביטחון, החייל המעוטר ביותר בצה"ל, ששימש יו"ר העבודה, לא נחלץ מביקורתו של העסקן איתן כבל, שאמר עליו: "אהוד ברק שיקר לעם ישראל לאורך כל הדרך". בפוליטיקה כמו בפוליטיקה, עסקן קטן, שתרומתו למדינה ולחברה לא תיזכר על-ידי אף אחד, מעז להשמיע ביקורת לא עניינית על יושב-ראש של המפלגה שלא ספר אותו. כבל לא הסתפק בביקורת רק על מצנע, יחימוביץ' וברק, הייתה לו ביקורת גם על יושב העבודה הרצוג, שעליו אמר "הוא תחמן ורמאי, אין לו כוח אמיתי במפלגה".
אם מישהו חושב שח"כ שמעון פרס, האיש ששיקם את מפלגת העבודה אחרי המפלה הגדולה של העבודה בבחירות, זכה לאמירה של חסד מצדו של כבל טועה. כשפרס ביקש לצרף את מפלגת העבודה לממשלה, מתח עליו העסקן כבל ביקורת חריפה ואמר: "לצערי, פרס הפסיק להנהיג אותנו, מי שאינו מאמין שיש לו את היכולת להנהיג או להוביל את המפלגה לשלטון -שיפנה את הדרך".
לקרוא ולא להאמין, כבל שלא הנהיג דבר בחייו, איש חסר מנהיגות וכריזמה, ששמו נקשר לכאורה בדיל מסריח, לפיו רקם לכאורה עסקה במרוץ לראשות ההסתדרות, כאשר הוקלט כשהוא מספר לשותפיו לסיעה דברים שקשה להאמין שהם נשמעים מפיו של נבחר ציבור, מעז להטיף מוסר כמעט לכל מי שעמד בראש מפלגת העבודה.
את תפקידו ומחויבותו הפוליטית לבוחריו הוא מתרגם לרדיפת כבוד אובססיבית, תוך שהוא נשמע אומר בקולו בהקלטה: "לאורך כל הדרך אמרתי שהסיעה היא כלי לקדם אותי, אמרתי לך את זה לאורך כל הדרך". ואם יש צורך בהסבר למה התכוון העסקן, כבל מזדרז להעניק פרשנות לדבריו ואומר: "כל המהות שלה.... (כשהוא מתכוון לסיעה שהקים. מ.נ) הייתה רק כלי לקדם אותי, לא ההסתדרות, זה לא מעניין אותי להיות בהסתדרות, זה לא מעניין אותי".
כבל, חושף בשיחה שיחימוביץ' היא לא בדיוק כוס התה שלו, אבל כשיש אינטרסים פוליטיים יש גם עסקה. הוא לא מסתפק רק בכך ובלי בושה הוא נשמע בהקלטה, מטיח באוזני חברי סיעתו את המילים: "זו הזדמנות של החיים שלי אתם רוצים לקחת לי אותה"?
יצחק הרצוג, שהיה יושב-ראש העבודה באותה עת, מתגלה כאדם ישר דרך, שאינו חושש מלהתעמת עם כבל, ואומר במפורש במסיבת עיתונאים: "הערב נחשפה קומבינה מושחתת חמורה ביותר שחייבת להוביל את המעורבים בה למסקנות אישיות".
אבל העסקן כבל, לא חשב לרגע לתת את הדין על המעשה החמור, ובוודאי שלא להסיק מסקנות אישיות. הוא הזדרז להתראיין וכהרגלו הציג את עמדת הקוזק הנגזל. אי-אפשר לסיים בלי סיפור אישי הנוגע לתקופה שכבל היה השר הממונה על ביצוע חוק רשות השידור, ואני שימשתי מנהל חטיבת החדשות של הערוץ הראשון.
כבל, הגיע באחד הערבים לאולפני הטלוויזיה ברוממה בירושלים. פגשתי אותו באקראי במסדרון, כששנינו בדרך לאולפן השידור. כשכבל הגיע לקומת האולפן, הוא הופתע לגלות שעל מסדרון הכניסה לאולפן, ובעמדה שבה יושב הבמאי, נתלו דפים שבהם נכתב באותיות מאירות עיניים מה דעתם של העובדים עליו.
כבל זעם מאוד והזדרז לתלוש את הדפים מהקירות. כסיים להסיר את מרבית חוות הדעת שנכתבו עליו, הוא פנה אלי בכעס ושאל אותי, איך אני מסביר את העובדה שעובדי רשות השידור, מרשים לעצמם להביע את דעתם על השר הממונה, ועוד על קירות המסדרון המוביל לאולפן, שאליו מגיעים בכל יום פוליטיקאים רבים ואישי ציבור.
לא השבתי לו משום שלא יכולתי לומר לו באותה עת את האמת. הייתי בתפקיד ניהולי. כבל היה השר השנוא ביותר על העובדים שהיה לרשות השידור ובדרך הזאת הביעו העובדים את דעתם על מי שהיה השר הממונה עליהם. אופי לא משתנה, והרבה כנראה לא השתנה. את מקומם של עובדי רשות השידור, תופסים היום אישים פוליטיים במפלגת העבודה, שמאסו מזמן בהתנהלותו התככנית של כבל. עכשיו הם מצאו כנראה את ההזדמנות להראות לו את הדרך ללשכת התעסוקה.

המחבר הוא משפטן ששימש מנהל חטיבת החדשות של הערוץ הראשון ויושב-ראש אגודת העיתונאים. הוא ממייסדי "יושרה לישראל", וחבר הנהלת התנועה. האמור בכתבה אינו משקף את עמדת "יושרה לישראל".
תאריך:  04/01/2019   |   עודכן:  04/01/2019
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
תככן הצמרת של מפלגת העבודה
תגובות  [ 7 ] מוצגות  [ 7 ]  כתוב תגובה 
1
כיצד ומתי שיקם פרס את המפלגה?
עמוס שנער  |  4/01/19 10:45
 
- {{{איתן כבל מקסימום קופאי בשקם
יש פנסיית ח"כ.  |  5/01/19 08:56
2
המניעים של נוסבאום
עוד יהודי  |  4/01/19 14:31
 
- {{{פרץ אופורטוניסט מס׳1בעולם
עזב,חזר,עזב,חזר..  |  4/01/19 22:45
 
- האיש הזה, פוץ נפוח, כשם שאתה
לא רק אופורטוניסט  |  5/01/19 07:59
3
ברוך שפטרנו ..
טודא  |  4/01/19 21:15
4
איתן כבל, עסקן סוג ד'
יהודי מפוכח  |  4/01/19 23:22
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות בחירות 2019 (א)
עידן יוסף
יאיר לפיד: ראש ממשלה שבטוח שאין כלום, היה צריך לדרוש מהיועמ"ש לפרסם את המסקנות שלו מהר"    יואל חסון: נתניהו לא מעל החוק, ולא יוכל לקבוע את לוח הזמנים להעמדתו לדין
מירב ארד
פעילים במפלגה החלו לאסוף חתימות במטרה להדיח את יו"ר המפלגה    ח"כ כבל וח"כ יונה תומכים בקריאה    המחנה הציוני צונחת בסקרים ל-8 מנדטים בלבד
זוהר בן-אשר
עתה, בעיקר לנוכח התנודות המסתמנות עם פרישתם של בנט ושקד המסוכנים, לטובת הקמת גוש ימני נוסף, האפשרות היחידה העומדת בפני המחנה שעדיין נותר נאמן לציונות המקורית, זו של הכרזת העצמאות, היא להקים גוש ציוני גדול וחזק
רפי לאופרט
המפץ הפוליטי המתחולל בישראל לקראת בחירות 2019, הוא תוצאה של פיגור חמור בהתאמת מערכות השלטון לצרכי ההווה והעתיד. בחירות הן מועד לחשבון-נפש מול מבנים אירגוניים שהרקיבו ההולכים ומתפוררים לנגד עינינו ומנהיגים שהכזיבו ונדחקים לשוליים. האמירה הציבורית חייבת להיות החלטית ולהיאמר בקול רם וצלול
עידן יוסף
נשיא מועצת חכמי התורה של ש"ס, חכם שלום כהן: "אנחנו לא זקוקים לאף אחד. ש"ס לא צריכה שום חיבורים"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il