X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
מינוי רמטכ"ל לצה"ל חייב להיות מושתת על רגליים מוצקות. לאחר שניתן המינוי, את ביטולו יש להשתית על רגליים מוצקות כדבעי, דבר שלא התקיים לטעמי במקרהו של גלנט
▪  ▪  ▪
גלנט. לא הייתה תביעה לקבל מנוי שלא ניתן [צילום: מרים אלסטר/פלאש 90]

אני קורא חלק לא מבוטל מהדברים שכותב קלמן ליבסקינד במעריב. ברוב המקרים עמדתו ונימוקיו מבוטאים בסגנון רהוט, מנומקים ומשכנעים. נתקלתי השבוע ברשימתו "גלנט חייב הסבר",1 בה הוא מתייחס לדבריו של יואב גלנט, שטען בראיון פומבי, כלפי מבקר המדינה השופט בדימוס לינדנשטראוס, והיועץ המשפטי וינשטיין - שניהם ל"שעברים" שטיפולם בעניינו,2 - שנסחטו ע"י גורמים מסוימים, כאשר קבעו את עמדותיהם באותה סוגיה. קביעתם הייתה הגורם הישיר והעיקרי שהביא לביטול מינויו לרמטכ"ל, לאחר שזה אושר כבר בממשלה. בהקשר זה ראוי להזכיר שליבסקינד היה בין הכתבים החוקרים שפרסמו בשעתו את הסיפור, ונראה שהוא מחזיק עדיין בדעה וברושם שהתגבשו אצלו בעת שעסק בתחקיר המקורי.
לאחר כל "ההצגות" שראינו מאז ועד היום במינויים לתפקידים בכירים מאוד בשירות הציבורי - קצינים בכירים בצבא, מפכ"לים במשטרה, שופטים ובעלי תפקידים אחרים - "אינני נופל מהכיסא", כדברי ליבסקינד, למשמע דבריו אלה של גלנט. לנוכח השיטה הקלוקלת על פיה מתמנים בכירי השירות הציבורי, שאינם נבחרי-ציבור, לתפקידיהם, הטענה שמעלה גלנט סבירה לא פחות מהאפשרות שנותני חוות הדעת לגביו בשעתו עשו את עבודתם נאמנה.
בדיעבד דומני שנעשה לגלנט עוול בכך שמינויו, שכבר אושר בממשלה אך טרם הגיע לכלל מימוש מסיבות טכניות של לוח זמנים גרידא, בוטל בגין טיעונים שלא היה בהם דופי עד כדי כך שלא הומלץ ע"י הבודקים לפתוח בגינם בחקירת משטרה כמקובל בעבירות דומות. עבירות על החוק מחייבות חקירה לשם קביעה אם יש בהן כדי להצדיק הגשת תביעה משפטית. אסור שהפסילה תהיה הענשה על יסוד "שמועות" שמחליפה את חזקת החפות ואת סדרי הדין המקובלים; במיוחד לא בפרשת דרכים כל-כך משמעותית כמינוי רמטכ"ל הצבא.
גלנט שנפסל אז בגין התהליך המפוקפק שהתנהל כלפיו, שימש לאחר מכן בתפקידים שונים ובכללם שר בממשלת ישראל, בראשות נתניהו ובחסות "הצדיק הגמור" ושומר החותם המשפטי משה כחלון. כיצד מוסברת באופן רציונלי "פתלתוֺלת" מפולפלת זו?!
הבעיה המרכזית העולה מסיפור המעשה כולו היא שהתהליך איננו מספיק חשוף לציבור. מוסרי המידע אינם נחשפים ואינם נושאים באחריות למעשיהם. שיקולי מקבלי ההחלטות, אינם נמסרים לציבור כחלק מההחלטה עצמה. בתנאים אלה, עשויות ועדות הבדיקה להפוך מכלי קונסטרוקטיבי לבדיקת מידע רגיש ושקלול גורמים ונתונים הנוגעים לכישורי המועמדים והתאמתם לתפקיד, לבור יקוש, הנכרה על דרכם של המועמדים בכדי להכשילם ע"י יריבים אישיים או פוליטיים, בדרכם לצמרת. ועדות הבדיקה - ככל שמסתבר מהפרשיות של השנתיים האחרונות, ובמיוחד בעניין מפכ"לי המשטרה (ועתה גם במינוי שופטים) - אינן מסוגלות עוד לעשות את ההבחנה הדרושה בין רכילות אישית לבין התאמה פונקציונלית.
המסקנה שלי מצפייה בהתרחשויות אלה היא שיש לשנות את ההליך מיסודו. הבחינה האישית תעשה בוועדת אתיקה שתמונה לכך אד הוק ע"י השר הממנה. בחינת ההתאמה בשילוב עם ממצאי הוועדה האתית יובאו לשימוע פומבי בפני אחת מוועדות הכנסת, (או ועדת כנסת מיוחדת שתוקם לעניין אישור מינויים) וההחלטה הסופית, ללא אפשרות ערעור נוספת, תיפול בקבינט או במליאת הממשלה, לפי החלטת ראש הממשלה.
לאור זאת, אני שולל את תביעתו העיתונאית של ליבסקינד מגלנט שיבאר את כוונת דבריו או יתנצל. אני שולל גם את טיעונו בעניין הגשת בג"ץ על-ידי גלנט בגין פסילתו. בג"ץ הוא ערעור של היחיד על עוול שנעשה לו ע"י רשות שלטונית ממלכתית. לא הייתה כאן תביעה לקבל מנוי שלא ניתן. התביעה הייתה לבטל את ההחלטה ששללה ממנו מינוי ללא סיבה ראויה.
מינוי רמטכ"ל לצה"ל חייב להיות מושתת על רגליים מוצקות. לאחר שניתן המינוי, את ביטולו יש להשתית על רגליים מוצקות כדבעי, דבר שלא התקיים לטעמי במקרהו של גלנט.

1."גלנט חייב הסבר", קלמן ליבסקינד, מעריב, 16.1.19.
2. ראה: [קישור], [קישור] ובמאמר הנ"ל.
תאריך:  21/01/2019   |   עודכן:  21/01/2019
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הפעם, דווקא ליבסקינד חייב התנצלות
תגובות  [ 13 ] מוצגות  [ 13 ]  כתוב תגובה 
1
זה לא "שמועות" אדון לאופרט
שלמה המגיב  |  21/01/19 19:20
 
- אתה זכאי לדעתך ואני לדעתי
רפי לאופרט  |  21/01/19 22:11
 
- זה לא בגלל "סיכסוך שכנים".
שלמה המגיב  |  21/01/19 23:15
 
- חקר נפוטיזם@אסכולת שיפוט רקובה
ע_הראל  |  29/01/19 17:42
2
אף אני קראתי את ליבסקינד
לאופרט צודק  |  21/01/19 21:29
 
- עדיף>לאופר יהיה צודק=אל העתיד!
ע_הראל  |  30/01/19 11:22
3
כל מינוי כמעט שהממשלה מנסה
ענבל2  |  22/01/19 18:43
 
- "פסילות פוליטיות" , ענבל ?
שלמה המגיב  |  22/01/19 19:47
 
- כתובת השאלה לא נכונה...
מגיב ותיק  |  23/01/19 08:48
 
- גם אתה "נופל בפח" , מגיב ותיק?
שלמה המגיב  |  23/01/19 16:52
 
- הנייר סובל הכל,
מוטי1  |  24/01/19 11:26
 
- "סימוכין" , מוטי ?
שלמה המגיב  |  25/01/19 07:50
4
גלנט מעורב בטשטוש הפקרת
חיים גרינברג  |  24/01/19 17:14
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
ארי בוסל
ימין ושמאל, כולנו עם אחד    כשמישהו יוצא לתקוף אותנו, כשאנו מרגישים את הסכנה האורבת וכשאנו מבינים מה כוונתו האמיתית של האויב, כל התוויות נעלמות, מתנדפות כלא היו, ואין בנמצא עם טוב יותר, דואג יותר, מוכן להקריב יותר מאשר עם ישראל
בתיה אייבל
במהלך השנים, הפערים החברתיים והכלכליים שנוצרו כתוצאה מהדיור הציבורי הפכו להיות גדולים יותר
יוני בן-מנחם
חיל-האוויר הישראלי תקף מטרות של כוח "קודס" האירני בסוריה במטרה להרתיע את אירן וסוריה משיגור טילים לעבר ישראל. אירן וסוריה מנסות ליצור "משוואת הרתעה" חדשה כדי למנוע את הפעילות הישראלית למניעת ההתבססות הצבאית האירנית בסוריה
יובל לובנשטיין
הסוד הגלוי ברשת טיב טעם יצא החוצה    האם מישהו סגר בהזדמנות הזאת חשבון עם המנכ"ל שהיה נשוי לבתו של בעל השליטה, האם היה לכאורה אקט של נקמה, כאשר יושב הראש משמש לכאורה כעושה דברו של בעל השליטה?
מנחם רהט
שיטת הפריימריז לבחירת מועמדי המפלגות לכנסת, נתפסה עם הבאתה מארה"ב כשיא הדמוקרטיה    השיטה יצרה אצל חברי המפלגות תחושה שבכוחו של כל אחד מהם להשפיע על הרכב הרשימה    עד שנחשפו 'מיפקדי הארגזים', שגילו כי קלקלתה עולה על תועלתה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il