בלב מעוז המגורים נוטף השומן של הסלבס התל אביבים ממוקמת ברוב פאר והדר מסעדת "התרנגול הכחול" (רחוב ניסים אלוני 10). הדברים אמורים במסעדה מושקעת ומעוצבת ניטב, שהתאימה עצמה לקהל סועדים, השוחר את טעמה המובחר של הקולינריה האיטלקית.
ל"תרנגול הכחול" הגענו לעת צהריים לארוחה עסקית. היינו ארבעה, ומצאנו עצמנו מוקפים בקהל סועדים שגדש את המסעדה עד אפס מקום, כיאה לשעת העומס שבה החליטה בטננו שוקקת הרעב למצוא לה סוף-סוף את פורקנה הקולינר.
פתחנו בפולנטת תירס, שהייתה לעילא ולעילא, בעוד פוקצ'ת הלחם, שהוגשה בצידה, ראתה מן הסתם זמנים טובים יותר.בת הזוג, לעומת זאת, השביעה את רעבונה במנת ריזוטו, שהייתה בהחלט במיטבה, ואילו שני בני הזוג שהתלוו אלינו שבעו נחת ממנת חומוס מסבחה, שהוכנה בידו האמונה של השף
שאול בן אדרת.
ביד נדיבה מן המנות העיקריות נפל הפור שלנו על-מנת כבדי עוף אה-לה פאלנצ'ה, שהייתה עשויה לדוגמה, בעוד מנת קבבוני הטלה, שבה בחרה בת הזוג, הכזיבה מעט בטעמה. שני בני הזוג הנלווים רוו נחת ממנת השוארמה, שהוגשה להם ביד נדיבה.
בתום ארוחה דשנה, שמילאה את כל חדרי הבטן שלנו, נותר בקושי מקום לקינות. בסופו של דבר מצאתי את עצמי כיחיד מקנח, עם מלבי, שהוגש אומנם לשולחן כדוגמית, אבל שבהחלט עשה את שלו. לצידו הוגש אספרסו ארוך, עם סודה קרה.
החשבון לארבעה הסתכם ב-434 שקל, והוספנו עליו תשר של 50 שקל לשרות אדיב וקשוב. את מסעדת "התרנגול הכחול" זיכינו ב-8 מתוך 10 הנקודות של הסולם הקולינרי שלנו.