X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
הרוב המכריע שנתן את קולו לאחת ממפלגות הימין בבחירות האחרונות, כולל אלה שלא עברו את אחוז החסימה, הוציא כרטיס אדום לעריצות המשפטית זו שמחוקקת חוקים, מבטלת חוקים, מתערבת בניהול המדינה
▪  ▪  ▪
רפול. הואשם לשווא [צילום: פלאש 90]

עוד ועוד איומים מקבלת הממשלה בראשות בנימין נתניהו. אפילו האולפנים מאיימים לבל ימונו יריב לוין או בצלאל סמוטריץ' לתפקיד שר המשפטים. האם מישהו מאמין שלא הודרכו ממשרדי צלאח א- דין? שזה איומי סרק שלהם?
שופטי העליון ובכירי הפרקליטות אינם ישנים טוב בלילות. הם יודעים שפסקת ההתגברות אורבת מעבר לפינה, הם יודעים שמסלול עוקף כתב אישום נגד נתניהו הולך ונרקם, ושיטת מינוי השופטים עשויה להשתנות, והם לובשי הגלימות השחורות מוכנים להוביל את כולנו למלחמה ובלבד שהם ימשיכו את שלטון האיתוללות שלהם. המלחמה המתרגשת היא בין הפרקליטות לכנסת, בין הרשות השופטת לרשות המבצעת, בין עם ישראל שבחר בנתניהו לבין נשיאת בית המשפט העליון, היועץ המשפטי לממשלה, ופרקליט המדינה שהיה אחד מנעריה של דורית ביניש.
הרוב המכריע שנתן את קולו לאחת ממפלגות הימין בבחירות האחרונות, כולל אלה שלא עברו את אחוז החסימה, הוציא כרטיס אדום לעריצות המשפטית. זו שמחוקקת חוקים, מבטלת חוקים, מתערבת בניהול המדינה. ה"תוכניות" של הפרקליטות והיועמ"ש לחסל פוליטית את ראש הממשלה, היו ידועות, והעמדתו לדין בנסיבות מעורפלות של נתניהו הרגיזו את הציבור, ויותר מכך, העריצות השלטונית. נמאסה עליו.
הציבור מבין שחייבים לשים לכך קץ, כי זה לא יסתיים בטוב. במדריך חדש המגבש את סמכויות מבקר המדינה הסמיכו עצמם אנשי המבקר לבקר נושאים של ערכי הדמוקרטיה וזכויות אדם. המהלך הדרמטי נעשה בלא חקיקה ובלי שהחכ"ים בכנסת ידעו על המהלך. היוזמים הם מקורבים של נשיא בית המשפט העליון לשעבר ואבי האקטיביזם השיפוטי אהרן ברק. כעת הוא בונה אקטיביזם ביקורתי באותה מתכונת שברא בעבר: 'בצלמו ובדמותו'. מהפכה שקטה המבקשת להפוך את המבקר לנציב זכויות האדם והכול בדרכים משפטיות עוקפות עם.
ערכים ומוסר
מקדמי האקטיביזם הביקורתי מצאו וו עליו הם תולים את שאיפותיהם. בסעיף 2ב בחוק יסוד מבקר המדינה נקבע כי המבקר יבחן את חוקיות הפעולות ...וכל עניין שיראה בו צורך. כלומר מתירים בידיו כל דבר שיחשק בו ליבם, בכל דבר ועניין לא לו, הוא יכול "לראות צורך". מה תפקיד המבקר בעצם? להפוך את פעילות גופי המדינה ליעילים יותר. אין זה תפקידו לדון בנושאים של ערכים ומוסר. עצם העיסוק בענייני מדיניות פוגע ביעילות הביקורת. השתלטות השופטים על חלקת המבקר החלה ב-1987, עם מינויו של שופט מחוזי יעקב מלץ, אבל במרבית מדינות העולם המבקר מגיע מתחום ראיית החשבון או בעל תואר בכלכלה.
גם משטרת ישראל מצחצחת חרבות במטה הארצי לקראת המינוי של השר לביטחון פנים. הם הצליחו ל'העיף' את תא"ל (מיל) גל הירש ומינויו למפכ"ל המשטרה נפסל, כפי שעשו זאת גם לפניו ונקווה שלא יינתן להם לעשות זאת יותר. מסמך יצחקי מכיל בתוכו בעיקר זוטות על רבים וטובים וזה יישלף בזמן המתאים. פורום הניצבים והמפכ"לים ה'מומחים' בסיכול ממוקד למי שאינו נמנה על אנשי שלומם.
ב-1996 הצטרף רא"ל רפאל איתן (רפול) לממשלת נתניהו הראשונה והיה מיועד לתפקיד שר המשטרה. בצומת המפלגה שאותה הקים התנהל מאבק על מינוי מנכ"ל התנועה. אחד מהמקורבים ניצל את מעמדו להוצאת פלט מחשב ובו נתונים אישיים לגבי אחד מהמתמודדים. הפלט הגיע לגונן שגב וזה הביאו לרפול, כדי לחשוף בפניו שהמתמודד נידון בעבר למחבוש על נפקדות. רפול תיחקר את האיש והודיע לו שלא יסכים ש'עריק' יהיה אצלו בתנועה. היועץ המשפטי דאז (מיכאל בן יאיר) הודיע שרפול לא ישמש בתפקיד השר. בית המשפט דן בהרחבה וקבע שרפול פעל כראוי מתוקף חובה חוקית, מוסרית, או מקצועית, שהרי מדובר בראש התנועה ועליו לשמור על האינטרסים של הציבור שבחר בו.
רפול זוכה בלי שהיה כלל צורך בשמיעת עדויות, "אין להשיב לאשמה", או בקיצור: התביעה הגישה כתב אישום על מעשה שלא היה בו אשם. כרגיל, איש לא בדק בדיעבד מדוע הוגש כתב אישום מופרך נגד שר בישראל, ומי אחראי לכך.
חוק יסוד
התיק שתפרו לרפול ביד גסה לא היה היחיד. תא"ל אביגדור קהלני בעל עיטור הגבורה חווה גם הוא תיק פלילי שהסתיים בזיכוי מהדהד, כשהשופט אליגון מכתיר את האשמה: "בלון אוויר שהשתחרר בנפיחה יגעה".
גם פרופ' יעקב נאמן לא שב לכס שר המשפטים מיד לאחר שזוכה.
הצורך בשינויים הוא הכרחי ודחוף ביותר. ישראל היא המדינה היחידה בעולם שבה בית המשפט הכריז על חוקה. בדמוקרטיות בעולם בהן יש חוקה, נבחרי הציבור הם אלה שניסחו אותה. רק בישראל סיפר בית המשפט למחוקק שנים לאחר מעשה כי הצבעה על חוק יסוד בקולות 32 ח"כים, הייתה בעצם הצבעה על חוקה.
כאשר הכנסת חוקקה את חוק הלאום כחוק יסוד, החליט בג"ץ שבסמכותו לדון גם בתוקפו של חוק יסוד. אם הדבר יהפוך לטבע שני לבג"ץ והוא ידון אפילו בחוקי יסוד, לא תוכל הכנסת לתקן עוד חוקי יסוד שיגבילו את סמכויות בית המשפט.
זו הדקה האחרונה. האיומים על נבחרי ציבור שיקבלו אישומים פליליים אם יגשימו את רצון בוחריהם, הפכו ל'נורמה' במקומותינו. אם בנימין נתניהו לא יחוקק את החוקים הנדרשים יוכל כל פקיד לסכל את בחירת הציבור. חייבים שאישור הכנסת יבוא לפני כתב אישום נגד ח"כ מכהן, חייבים להחזיר את המגן הדמוקרטי של חסינות. ולשנות את שיטת בחירת השופטים לבית משפט העליון.
ויפה שעה אחת קודם.

תאריך:  23/04/2019   |   עודכן:  23/04/2019
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ממשלה מאוימת
תגובות  [ 6 ] מוצגות  [ 6 ]  כתוב תגובה 
1
אלופה!!!
יהודית כץ  |  23/04/19 11:08
2
דברי סמוטריץ היום9
כל מילה בסלע!!!!!  |  23/04/19 14:00
3
ממש רפובליקת בננות, למרות הבחי
אין דמוקרטיה בישר  |  23/04/19 14:13
4
מאמר מעולה מאין כמוהו. כל מילה
אמת לאמיתה, אסור  |  23/04/19 14:18
5
כל כך נכון
אשר אללוף  |  23/04/19 20:59
6
תומך! ומודאג!!  ל"ת
מייק  |  26/04/19 13:02
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
רפי לאופרט
הצטרפות סיטונאית של רמטכ"לים בדימוס לחיים הפוליטיים, כשהם מתייצבים לצידו של מחנה פוליטי אחד, מטרתם המוצהרת היא הדחת רו"מ מכהן וסגנונם בוטה ואגרסיבי - פוגעת לא רק בתדמיתם האישית, אלא בדימויו של הצבא כמוסד קונצנזואלי; היא גם מאיימת לפגוע בעתיד בשיקול הדעת בבחירת הפיקוד העליון הצה"לי
בעז שפירא
האם יש סיכוי שהשעטנז כחול לבן ישרוד כפי שהוא וינסה שוב להיות אלטרנטיבה לשלטון הימין
אדי כהן
התבטאותו של שר המדינה לענייני החוץ של איחוד האמירויות כי "החלטת מדינות ערב להחרים את ישראל בשנים האחרונות, במבט לאחור, הייתה שגויה ולא סייעה לתהליך השלום" משקפת את ההתפכחות הגוברת בקרב מדינות המפרץ מאשליית ההתנגדות והלחימה בישראל ומהיתרונות הפוטנציאלים בהידוק היחסים עם ישראל
יוסי אחימאיר
כשהשתתפתי בסדר פסח בעין-החורש - אחד הקיבוצים השמרניים, המטופחים, שמנסה להיאחז במורשתו ולו באופן מינימלי - חשתי צביטה בלב על הזמנים שהשתנו, והאידיאליזם שנישחק, בכל המחנות. לא קראו בו את ההגדה המסורתית, שאני כה רגיל אליה ואוהבה, אבל האירוח המלבב חיזק בי את התחושה, שאפשר להתגבר על משקעי העבר, להגביר בתוכנו את האחדות ולהקטין את הפלגנות
זוהר בן-אשר
קרוב ל-2 מיליון איש ואישה מכלל כ-6.3 מיליון בעלי זכות הבחירה, או 31.54% מתוכם, שהם למעלה מחמישית (22.23%) מכלל תושבי המדינה בהחלט לא רצו בנתניהו כראש ממשלה. עובדה - הם פשוט לא הצביעו כלל! כלל מצביעי הליכוד - כלומר מי שהצביע ישירות עבור נתניהו, היו בסך-הכל כ-1.14 מיליון איש ואישה, שהם פחות מ-18% מכלל בעלי זכות הבחירה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il