X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  יומני בלוגרים
[צילום: אלי אלון]
לא דובים ולא פארק (כתבת מעקב)
בנובמבר 2014, לפני יותר מחמש שנים, נערך טקס חגיגי מתוקשר בו הוסר הלוט משלט "פארק נחל המורה" בעפולה נכון לכתיבת שורות אלה, סוף דצמבר 2019, הדבר היחידי שקיים בשטח הוא השלט שהוצב מלפני יותר מ-5 שנים המודיע על הקמת 'פארק נחל המורה'

ברחוב דוד אלעזר, במערבה של עפולה עלית (מול מפעל "חוגלה"), משתרע שטח פתוח של כ-10 דונם (הערכה) שבמשך שנים רבות הוא די עזוב ומוזנח ושימש מקום גידול פראי של עשבים וקוצים והיו שניצלו המקום הנטוש להשלכת פסולת פיראטית, כולל פסולת חומרי בניין.
לפני מספר שנים הוחלט בשיתוף הקרן הקיימת לישראל, עיריית עפולה ורשות ניקוז קישון, להקים במקום זה פארק רחב ידיים, 'פארק נחל המורה' לרווחת הציבור ולהנאתו. לאחר רצח שלושת הנערים בחודש יוני 2014 באזור גוש-עציון - אייל יפרח, גיל-עד שער ונפתלי פרנקל, הוחלט שפארק נחל המורה יקרא על שמם של שלושת הנערים לזכרם ולהנצחתם.
קהילת יהודי צרפת וקק"ל צרפת הודיעו כי יתרמו כמחצית מהעלות להקמת פרויקט פארק נחל המורה.
חלפו יותר מ-5 שנים מחנוכת הפארק אבל אין פארק
ב-9 בנובמבר 2014, לפני יותר משלוש שנים, נערך בשטח הפארק טקס חגיגי של הסרת הלוט משלט לפרויקט 'פארק נחל המורה', בהשתתפות אלי אפללו מי שהיה יו"ר עמית בקק"ל, יצחק מירון ראש עיריית עפולה דאז, נציגי רשות ניקוז קישון, נציגי ואורחי משלחת קק"ל צרפת ועוד. הנכבדים הצטלמו בצילומים חגיגיים ובצילום משותף על-רקע השלט (הצילום מונח לפני), משרד יחסי ציבור התבקש ליח"צן את האירוע, והוא סוקר בהרחבה יחסית בכלי התקשורת השונים הארציים והמקומיים בליווי תצלומי הנכבדים.
עד כאן הכל בסדר. אלא, שחלפו למעלה מ-5 שנים מאז טקס הסרת הלוט משלט הפארק, והדבר היחידי שקיים בשטח הוא... השלט המודיע כי במקום יוקם פארק לזכרם של שלושת הנערים" אייל יפרח, יעקב נפתלי פרנקל וגיל-עד מיכאל שער. האם יוקם בסופו של דבר פארק קק"ל במקום? ביקרתי בימים אלה במקום (דצמבר 2019). השטח עליו מיועד לקום פארק נשאר כמעט כפי שהיה לפני 5 שנים, אולי קצת יותר נקי וירוק (גדלו במקום שיחי פרא) אולם לא נראים סימנים בשטח כי מתחילות עבודות להקמתו.
חוגים יודעי דבר בעיר עפולה סיפרו לי בזמנו כי קבלני בניין לוטשים עיניהם על השטח הנטוש והביעו חשש כי בסופו של דבר יוקם במקום נדל"ן ולא פארק אבל על זה יש לומר נחיה ונראה.
תגובת קק"ל
בפברואר 2018 כשחלפו למעלה מ-3 שנים מאז נערך טקס הסרת הלוט משלט הפארק פרסמתי באתר ניוז 1 כתבה על עיכוב ממושך בן למעלה 3 שנים בהקמת הפארק. פניתי אז לדוברות קק"ל וביקשתי תגובת קק"ל לעיכוב התמוה והממושך בהקמת הפארק, ושאלתי אותה האם בכלל יוקם הפארק. זו הייתה תגובתה של אינה דולזנסקי מתאמת תקשורת בקק"ל, כפי שפורסמה בכתבה אז כלשונה ובמלואה:
"לאחר בדיקה עם הגורמים המקצועיים נמצא כי אין עיכוב בהקמת פארק נחל המורה במערב עפולה. כמו כל פרויקט יש צורך בתכנון ותיק מכרז טרם תחילת העבודות. טקס הצבת השלט הוא שלב א׳ בכל הפרויקטים. השלב הבא, אשר כולל תחילת עבודות, עתיד להתקיים בחודשים הקרובים (בתום החורף)". עד כאן הודעת הדוברת מלפני כשנתיים, פברואר 2018.
סביר להניח כי בערים "ירוקות" ו"חזקות" שתושביהם בעלי מודעות סביבתית כמו למשל רמת השרון, רעננה, גבעתיים וכדומה, עיכוב של 5 שנים ויותר בהקמת פארק שהקמתו לא צריכה להימשך יותר מ-4-3 חודשים הייתה מעוררת מחאה מצד תושבים רבים. בעיר עפולה המצב שונה, רמת המודעות הסביבתית של התושבים נמוכה. חלק ניכר מתושבי שכונת עפולה עלית, הם חרדים ומן הסתם לא מתלהבים במיוחד מהרעיון להקים פארק בסמוך לבתיהם שעלול להביא למקום, רחמנא ליצנן, מטיילים ונופשים בשבתות ולחילול שבת קודש.
פגיעה בזכרם של הנערים
העיכוב הממושך בן ה-5 שנים בהקמת פארק "נחל המורה" ואי הקמתו נכון לעכשיו הוא פגיעה בזכרם של שלושת הנערים - אייל יפרח, גיל-עד שער ונפתלי פרנקל שנרצחו על-ידי מחבלים בחודש יוני 2014 באזור גוש-עציון. ושהפארק אם יקום, יקרא על שמם לזכרם ולהנצחתם.
אביו של איל יפרח ז"ל - אורי יפרח, אמר בנאומו בטקס הסרת הלוט משלט הפארק העתידי בנובמבר 2014: "מאוד מרגש אותי לעמוד פה היום להנציח את זכרם של איל, גלעד ונפתלי, שהיו ילדים בשיא חייהם. שאהבו לטייל בארץ. באהבתם את ישראל אין דבר נפלא וגדול מהנצחתם בפארק חי נושם וצומח". נכון לדצמבר 2019 אין פארק, לא חי, לא נושם ולא צומח - לא דובים ולא פארק.

תאריך:  30/12/2019   |   עודכן:  30/12/2019
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
לא דובים ולא פארק (כתבת מעקב)
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
ארץ זוכרת יושביה - על ההנצחה
נצר גבריאל  |  30/12/19 13:50
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עומר מואב
בשונה מפרסי הנובל בעבר, מחקריה של דופלו לא תרמו תרומה מהותית להבנה של מנגנון כלכלי כזה או אחר
אליהו קאופמן
כמו שכולנו ידענו שסער יובס על-ידי נתניהו - בפריימריז של הליכוד, כך גם סער עצמו ידע זאת    אם כך מדוע הוא יצא לקרב האבוד מראש?
יוני בן-מנחם
ארה"ב תקפה בסיסים של המליציות השיעיות בגבול עירק סוריה בתגובה על מותו של אזרח אמריקני בעירק מירי רקטות של המליציות הנאמנות לאירן. התגובה האמריקנית התקיפה באזור אלקאים אלבוכמאל היא חשובה, מדובר באזור שמשמש כגשר היבשתי להעברת אמצעי לחימה אירניים דרל עירק לסוריה, האירנים מודאגים
רפי לאופרט
יסלח לי כותב המאמר (קיפניס, ראה להלן) אם הרוב המכריע של טיעוניו אינו מתקבל על דעתי. היכולת ללמוד איננה קשורה במבנה מערכת החינוך אלא באווירה ובסביבה התומכת - קודם כל בבית. העם ידע לעשות זאת כאן וגם בגלות; אולם, עבור העם היהודי, המשך קיומו, שימורו כעם יהודי וטיפוח מירבי של יכולותיו והפוטנציאל הגלום בו - הם תכלית החינוך של מדינת ישראל, ולא תוצאות פיז"ה.
רפי לאופרט
שאלת רמת הלימודים - חינוך והוראה - אינה יורדת מסדר היום וגם לא תרד ובצדק. היא נוגעת לעתידו של כל פרט בחברה הישראלית, באשר היא מרכיב חשוב בעיצובו. ניתן להגיע לרמה ההישגים הרצויה בכל מקום בו מתגורר התלמיד, ככל שהדבר נוגע ללימוד הפורמלי והבית-סיפרי; "לא בהכרח" ניתן הדבר ובכל מקרה "לא בנקל", כאשר בוחנים את התרומות הקשורות להשפעה הביתית ולסביבה החברתית בה התלמיד מתחנך ומתפתח
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il