X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
X
יומן ראשי  /  כתבות
רצוי ליצור הזדמנויות בהם הילדים יוכלו לשתף אתכם במחשבותיהם ובשאלותיהם וכשמתיישבים לשולחן במהלך היום, נוצרת הזדמנות כזו
▪  ▪  ▪
להכין מנות קלילות [צילום: נתי שוחט/פלאש 90]

הילדים מטפסים על הקירות ועושים פרצופים על האוכל? אז זהו, השהייה הממושכת בבית לא חייבת להפוך לאסון. להלן טיפים שיעזרו לכם לעבור את התקופה הנוכחית בשלום.
ילד רעב:
ילד רעב הוא ילד עצבני, מנדנד ומציק, שלא יפסיק עד שישבע - וכבר התחלנו את היום כשכולם עצבניים. הפתרון, למען האמת, די פשוט: מאוד חשוב להתחיל את הבוקר עם ילד שבע יחסית. ארוחת בוקר עשירה בפחמימות שמקורן בחלבונים ובדגנים מלאים למשל, מספקת למוח את האנרגיה הנחוצה לתפקודו התקין, משפרת את יכולת הריכוז ולהצלחה בלימודים ובמיוחד בתקופה זו, בה הילדים צריכים להתרכז מול המסכים בלמידה מקוונת.
הקשבה ומשמעת רכה: רצוי ליצור הזדמנויות בהם הילדים יוכלו לשתף אתכם במחשבותיהם ובשאלותיהם וכשמתיישבים לשולחן במהלך היום, נוצרת הזדמנות כזו. הפתרון הוא להקשיב לילד ולצרכים שלו: אל תכריחו אותו לאכול אם הוא לא רעב, אבל בקשו ממנו לשבת אתכם בזמן הארוחה כחלק מההווי המשפחתי.
עשו התאמות אישיות: לפעמים לילדים במשפחה יש העדפות מזון שונות. כדי לא להעמיס על עצמכם בהכנה, נסו להכין מאכל בסיסי ואת התוספות שלו להכין בנפרד לפי מה שכל ילד אוהב. למשל להכין פסטה עם רטבים שונים, חביתות עם תוספות שונות.
לתת תפקידים: בכל גיל אפשר לתת לילדים תפקידים שמותאמים לגילם. רק אל תקראו לזה "עזרה" אלא "משחק" ותראו איך הם מתלהבים ועוזרים. בני שנתיים יכולים לנגב את השולחן, בני שלוש יכולים לשטוף את הירקות או להביא מצרכים מהמקרר, בני ארבע יכולים לקלף מלפפון או לערבב ביצים, וכך הלאה בהתאמה לגיל.
להכין מנות שילדים אוהבים: כדאי להכין בתקופה זו מאכלים פשוטים ולא מורכבים שהילדים אוהבים ורגילים לאכול. השגרה מקנה לילדים ביטחון, לכן חשוב לשמור על הרגלים קבועים, כמו ארוחות ושינה.
הימנעו מקינוחים: דווקא בתקופה כזאת עלולים להיות הרבה נשנושים במהלך היום ולכן כדאי לפחות להקטין את ההרגל הלא בריא שנקרא קינוח. נסו במקום קינוח שמוכר כממתק, להשריש את המושג "קינוח" כמשהו כייפי שעושים עכשיו עם אימא ואבא: משחקים טאקי, משחקי קופסא, או אפילו לראות ביחד סרט בטלוויזיה. ולסיום, מצורף מתכון למאכל האהוב על בני המשפחה:

קציצות טונה עם רוטב עגבניות

מצרכים:
שמן / קנולה / מים וזית - אלו המוצרים שאני מבקשת שיהיו במתכונים.
3 קופסאות נתחי טונה בהירה בשמן או בשמן קנולה
כוס פירורי לחם / קמח מצה
חצי כפית אורגנו יבש
150 גרם בצל לבן
60 גרם סלרי
60 גרם פלפל ירוק מתוק
כפית רכז עגבניות
4 ביצים
פלפל שחור
מלח
לרוטב עגבניות
3 שיני שום כתושות
3 כפות שמן
1 בצל גדול חתוך לרצועות
4 עגבניות מגורדות
2 כפות של רסק עגבניות
פפריקה מתוקה
כפית סוכר
כמון טחון
אופן ההכנה:
להכנת הכדורים:
1. מסננים ומפוררים את הטונה.
2. קוצצים את הירקות ומערבבים את כל המרכיבים היבשים.
3. מוסיפים את הירקות והטונה ומערבבים לתערובת אחידה.
4. מוסיפים את הביצים, מתבלים ומערבבים שוב היטב.
5. יוצרים כדורים בקוטר של 5 ס"מ.
להכנת הרוטב
1. שמים שלוש כפות שמן עם הבצל במחבת עמוקה שתכיל את כל הכדורים בשכבה אחת.
2. מאדים על להבה בינונית עד שהבצל נהיה שקוף ומוסיפים את השום.
3. מוסיפים את העגבניות המגורדות ואת רסק העגבניות ומערבבים.
4. מוסיפים את התבלינים ומערבבים היטב ומבשלים כדקה, לאחר שכל התבלינים התאחדו ומוסיפים את המים.
5. מפזרים מעט כוסברה מעל.
6. מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה.
הכנת המנה:
1. מקמחים ומטגנים את כדורי הטונה.
2. מעבירים לנייר סופג לדקה, ואז מעבירים לרוטב. הכדורים צריכים להיות מכוסים ואם יש צורך מוסיפים מים חמים.
3. מכסים ומבשלים חמש דקות. טועמים ומוסיפים תבלינים ומלח.
4. מחלקים בין הצלחות ויוצקים מעל רוטב וכדורי דג ולקישוט כוסברה או פטרוזיליה.

תאריך:  23/03/2020   |   עודכן:  23/03/2020
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
לעבור את המשבר עם ארוחות מזינות
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מגיפת הקורונה
יובל לובנשטיין
לא עזרו ניסיונות ההרגעה של ראש הממשלה מר נתניהו והציבור לא נרגע עד שאזל המקום במזווה, במקרר ובמקפיא החדש
יוסי אחימאיר
גנץ בהחלט יכול להיות בקרוב הרמטכ"ל השלישי שייבחר לראש ממשלה, אחרי שישתפשף שנה וחצי בממשלה משותפת עם האיש המנוסה מכולם, בנימין נתניהו
ארי בוסל
מסתבר שהנגיף לא עשה בנו עדיין שמות, והעובדה ניצבת מול עינינו: הרגלי העבר עדין עוקצים אותנו, מדגדגים, לא נותנים מנוח
ערן לרמן
ליכולתה של החברה הישראלית לעמוד איתן בשעת חירום בעת מגפת הקורונה יש השלכה ישירה גם במישור האסטרטגי והביטחוני. בנוסף, למרות הקושי התקציבי המתעצם חשוב להמשיך ולהשקיע ביכולות צבאיות, ולשמור על "כספת" של משאבים לצורך זה, נוכח האפשרות שהעימות עם אירן בסוגיית הגרעין יגיע לנקודת רתיחה
עמנואל נבון
נזקי הקורונה על הכלכלה הבינלאומית הם קשים ויהיו קשים יותר עם חלוף הזמן. ההשלכות הן גם בתחום האנרגיה: היות שהנגיף פוגע בסחר העולמי, הוא מצמצם את התחבורה הימית והיבשתית - ולכן גם את הביקוש באנרגיה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il