X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  יומני בלוגרים
אירוע הקורונה 2020, הוא התפרצות בלתי-צפויה של תהליך-טבע אנרכי ומהווה המחשה מצויינת לסיכון הטמון בעולם גלובלי כשהוא יוצא משליטה. מלחמת הקורונה ה-1, היא הניסיון האנושי להחזיר לעצמו שליטה וריסון על ההתפרצות, באמצעות תגובה רציונלית ושת"פ מדינתי ובינלאומי
▪  ▪  ▪
[צילום: אוליביה פיטוסי/פלאש 90]

הדברים הבאים מהווים סקירה תמציתית של התרחישים העיקריים, הנוגעים להופעת נגיף הקורונה בארץ כאיום פנדמי. מיקוד הדברים הוא בתהליך הבסיסי שעבר על המדינה עד כה, מידת ההכנה בה פגשה המדינה את האירוע ואופן התגובה של מוסדות המדינה, הציבור וגורמים מעורבים אחרים להתרחשויות.
אנו נמצאים בתוך האירוע כחודשיים. המידע הראשון על הופעת מגיפת הקורונה נמסר כבר בתחילת חודש נובמבר 2019, בהוואן שבסין, מקום בו אובחן לראשונה, בו התגלו החולים הראשונים וממנו התפשט הנגע בסין וממנה לעולם הרחב. הנגיף תוקף בעיקר את מערכת הנשימה, מתפשט במהירות באמצעות טיפות נוזל המועברות מאדם נגוע לבריא גם ללא מגע ישיר בגופו. המחלה עוברת תקופת דגירה של כ-14 ימים בגוף הנדבק בה ופורצת כמחלה של דרכי הנשימה. חומרתה היא פונקציה של גיל האדם ושל מחלות או ליקויים מוקדמים במערכות העיקריות של הגוף ושל חולשת מערכת החיסון הטבעית. נכון למועד זה אין עדיין תרופה או חיסון לנגיף זה, והצפי הוא שתרופה אמינה ומאושרת בנהלים המקובלים, לא תהיה בנמצא אלא בעוד שנה ויותר.
נראה מלחמת הקורונה ה-1 צפויה להמשך כשנתיים, אם לא תופיע מוטציה חדשה של הנגיף כבר בחורף הקרוב ותשבש את הגישות והאמצעים שמעצב כיום העולם בהיסוס ובהצלחה מוגבלת להתמודדות זו.
לפני המשבר
המשבר הוא מציאות של איום כולל על המדינה ואזרחיה - חייהם, אורחות חייהם ואיכות החיים. ההוויה הנדרשת מצד הנהגת המדינה והציבור מול איום, היא היערכות. היערכות משמעה הבנה טובה של האיום, מידע מלא על יכולותיו ודרכי התנהגותו - יכולות וכוונות - התכוננות: תוכניות, אמצעים, ארגון, מלאים, חלוקת אחריות ברורה ומתווי-תגובה אפשריים ואימון המערכים לתרחישי פעולה חזויים עיקריים. מבחינה זו מזכיר משבר הקורונה את המציאות בארץ ערב יום הכיפורים. התרעות - היו, אינדיקציות ראשונות על אופי התופעה - היו, אמצעי התגוננות, מערכי פעולה וארגון כוללים, חלוקת אחריות, תוכנית פעולה, ציוד ואמצעים - היו בחוסר או לא היו כלל.
היה ברור, או לפחות כך צריך היה להיות, שמול פעולתו הרפואית של הנגיף תעמוד מערכת הבריאות הישראלית, שאינה במיטבה מבחינת אמצעים, כוח אדם ועזרים. היה ברור שמשרד הבריאות יכול להיערך להפעלת מערך הבריאות הארצי ולתכלל את המידע הנוגע למגפה, אבל הוא אינו בנוי לניהול לוגיסטי בהיקף ארצי של התשתיות הללו בעת משבר, ואינו מסוגל לנהל את המשבר ברמה של מטה מבצע המתפעל את כלל הגורמים המעורבים באירוע לאומי כולל. אמת זו יפה כמעט לכל משרדי הממשלה, למעט משרד הביטחון, ביטחון הפנים, ומל"ח (על הנייר). כלומר, כל מי שהתארגן והתאמן לפעולת שטח, שליטה רחבה על אמצעים וכוחות, פריסה מהירה ותאום מקיף של כלל הפעולות, יוכל להתמודד עם אירוע ארצי, וככל שהאירוע פתאומי ומהיר יותר בהתהוותו, הקושי לשלוט ולנהל אותו גדול יותר.
מבחינה זו, ועל-רקע האיומים הצבאיים מחוץ לישראל, היה אירוע הקורונה, בבחינת צפירת אזהרה לגבי-אי-מוכנות הנהגת המדינה ומִשקה האזרחי לאירוע חירום ארצי כולל.
עוד הסתבר, שציבור האזרחים איבד משהו מהביטחון העצמי שלו בתקופת חירום כוללת, שאינה תואמת את ניסיון העבר. ניסיונות העבר רובם ככולם הם אירועי ביטחון. בהיות רבים מאזרחי ישראל אנשי צבא בדימוס, יכולתם להתמודד מול איום שאינו חל על העורף האזרחי באופן ישיר ובצורה החמורה יותר, טובה יחסית. אולם, אנו יודעים שאופיה של מלחמת טילים, אם תכפה עלינו, תחלץ מהמשוואה שני משתנים חשובים ביותר, שבלעדיהם יהיה האתגר חמור לאין ערוך: צה"ל יהיה עסוק בלחימה רב-חזיתית ומרכז הכובד של תשומת הלב הפיקודית יהיה בה; החיילים הטובים והכשירים ביותר, ימצאו בחזית, לפרק זמן בלתי ידוע.
ההתנהלות "הנינוחה" יחסית בשלב הכניסה למשבר ובהתייחס לממדים הרחבים שקיבל תוך זמן קצר, גרמה להזנחתן של "גומחות" רגישות מאוד בחברה האזרחית, דווקא לסוג זה של משבר: אוכלוסיית הגיל השלישי (המתגוררת בבתי אבות או בדיור מוגן מסוג אחר), אזרחים ערירים, ניצולי שואה, נכים ומוגבלי תנועה אחרים, נוער בעל צרכים מיוחדים ועוד. בסה"כ מדובר באוכלוסייה המונה כמיליון נפש1 ונמצאת בגידול מואץ, בשל עלייה בתוחלת החיים והעלייה מחו"ל. מסתמן כבר עתה שלאי מוכנות זו, יש ויהיו השלכות קשות על תהליך היציאה מהמשבר ועל היקף והרכב הנפגעים ממנו בריאותית ונפשית.
יש לומר שלצד שאננות יחסית ואי-מוכנות של מערכות הבריאות, הכלכלה והכלים לניהול משברים ברמה הלאומית, תפסו הממשלה וראש הממשלה, נתניהו, מהר את המגמות הראשיות אליהן מתפתח משבר הקורונה והחלו מנהלים אותו באופן סביר בנסיבות הנתונים בהם החל. תגובות אלה גרמו לכך שהיקף הנזקים הבריאותיים הישירים יחסית למדינות אחרות איננו גדול, וכי התפתח מצב שמאפשר כחודשיים וחצי אחרי פרוץ המשבר בארץ, להתחיל בחשיבה וניהול מסודרים של תהליכי יציאה ממנו. בהתחשב בעובדה שכל האירוע מתנהל תחת הנהגתה של ממשלה זמנית,2 המוגבלת בסמכויותיה ויכולותיה לפעול ביעילות, ההישג טוב אפילו יותר. לקראת יציאה, אין לנו את מרווח ה"שאננות" הקודם שנבנה על ההערכה מתי תגיע המגפה לכאן; ביציאה היא כאן עימנו מהיום הראשון, ולכן המרווחים לטעות וחוסר זהירות מינימליים. ולמדנו את חשיבותה של תקיפות והחלטיות באכיפת נוהלי חירום על כל הציבור ללא יוצאים מהכלל.
שלב הבלימה
במלחמה, כמו במלחמה; ולא במקרה השוויתי משבר זה להשתלשלות מלחמת יום הכיפורים. מאז פרץ המשבר בארץ, לפני כחודשיים, נמצאת ישראל במלחמת בלימה נגדה. בהעדר תרופה וחיסון, ועל יסוד "ההפתעה האסטרטגית" של מהירות התפשטות הנגיף וקטלניותו הבררנית (קשישים וחולים כרוניים בראש הנפגעים), נותר בידי מדינות העולם וישראל בכללן כלי אחד בלבד למאבק אפקטיבי בו - צימצום דרסטי של קצב ההדבקה. התברר שתהליך ההדבקה מתנהל על-פי טור גאומטרי (מעריכי) של מחזור בן יומיים או יותר שבו מוכפל מספר החולים. פירוש הדבר הוא שמדי יומיים או שלושה, מוכפל מספר החולים ומתוכם גדל גם מספר החולים הקשים, ולבסוף גם מספר המתים. הנתיב הקריטי לשליטה במצב עובר דרך קצב התרבות מספר החולים הקשים והמונשמים, מספר המיטות הזמינות להם, צוותים מטפלים ומכונות הנשמה. כ"כ, חיונית תמונת מפת פריסה גאוגרפית ודמוגרפית של המחלה באוכלוסייה, כלומר: מספר הבדיקות האמינות שניתן לבצע ביום בכלל האוכלוסייה. (המדידה היא תמיד סטטיסטית ואימות יציאה מהמחלה מחייב לפחות שתי בדיקות עוקבות בהפרש של כ-5 ימים).
ליבת המשבר שאיים על המדינה בתחילת המאבק, הייתה חשש שיתפתח צורך לקבל החלטות מוסרניות במקום החלטות רפואיות לגבי מיון המטופלים מול אופי הטיפול שיהיה זמין עבורם.
באין חיסון למחלה, הושתתה אסטרטגיית המאבק על הפרדה חדה ומהירה של האזרחים, בין חולים לבריאים ובין צעירים למבוגרים. תכונות-יסוד של הציבור הישראלי: אינדיבידואליזם, משמעת עצמית וציות לאוטוריטות הממלכתיות שבו וצפו אל פני השטח. הציבור התקשה להסתגל, לכל אלה, במיוחד בתקופה שבה מרובים החגים המשפחתיים בישראל דוגמת פסח. התברר שהציבור התקשה להפנים את הוראות המידור וההפרדה ולא קיימם בהקפדה הדרושה; תוצאות בהיקף וקצב התחלואה לא אחרו לבוא וחייבו החמרת האמצעים. זהו עוד לקח משלב הבלימה לשלב היציאה - קל יחסית להתפרק ממסגרות כובלות, אולם יש לכך מחיר כבד.
סגירת הפעילות המשקית, לצד הגדלת ההוצאות בגין המאבק בקורונה, החלה לתת אותותיה בגידול מהיר במספר המובטלים והנמצאים מחופשה מאונס, בירידת ההכנסות המדינה, בסגירת עסקים ובחשש לתהליכי התמוטטות בלתי-הפיכים של ענפים שונים במשק. הדילמה הפכה עתה לשאלה דו-קוטבית: מה קודם או חשוב ממה - בריאות הציבור או בריאות המשק? עד מהרה התברר שבריאות המשק היא גם חלק מבריאות הציבור ולהפך.
בשבועיים - שלושה האחרונים, הפך הוויכוח בשאלת המועד והדרך להקלת הסגרים סוער ונראה היה שקבוצות אינטרסנטיות מנסות להשפיע על עיצוב המדיניות הלאומית, ומסכנות ובכך את מה שהושג עד כה. במקומות אחדים נשמעה מפורשות דעה שיש ליטול "סיכונים" בהחלטות על החזרה המשק לפעילות, כשכוונת הדוברים היא להסתכן ביותר חולים ונפטרים ובלבד שנציל את המשק. אינני מקבל גישה זו; ראשית, מפני שאינני סבור שהיא נכונה מוסרית. שנית, מפני שאני סבור שבחלק מהמקרים היא איננה אחראית ואמיתית, אלא תירוץ להשתחרר ממגבלות שאינן נוחות מצד מי שלהערכתם סיכוניהם הבריאותיים פחותים משל אחרים. שלישית, אוי לנו אם שיקולים כלכליים שאינם כורח אבסולוטי לקיום הכלל, יהיו מדד לשאלה: בכמה קורבנות נשלם עבור נוחיות והרפתקנות.
בניתוח המציאות בתקופת הבלימה, ישנם נושאים חשובים נוספים שיהיה צורך לבודקם בהקדם. עניין זה יהיה חיוני אם נעמוד בחורף הקרוב בפני התפרצות נוספת של הקורונה, שחלק מהמומחים צופים אותה ברמת סבירות גבוהה.
לקראת העתיד
אנו ערב פרסום תוכנית ממשלתית ליציאה מהסגרים והמגבלות וחידוש פעילות המשק. היציאה עצמה היא תהליך קצר-טווח יחסית ומוגבל בהיקפו ומשמעויותיו הישירות. לשלב הבלימה יהיה מחיר כלכלי לא מבוטל, ותשלומו ימשך תקופה ארוכה. תהליך היציאה קשור קשר הדוק ללקחים משני השלבים הראשונים. ללא הפקתם ויישומם הקפדני בתהליכי היציאה, יוביל הדבר לסיכון בריאותי ולסיכול ההזדמנות הבלתי חוזרת לאמץ לקחים חיוביים כדרך חיים משופרת לעתיד גם לעיתות שאינן משבריות ובוודאי במקרה של משבר חוזר. זהו, למשל, המצב בתחום הלימוד המקוון מרחוק, תחבורה ציבורית בעידן של קורונה, רכש ואספקה מקוונים, פעולות פיננסיות מרחוק, עתיד החקלאות הישראלית, מעורבות המשק הישראלי בתחום הבריאות והרפואה ועוד.
במשך ימי המשבר קיימה התקשורת הישראלית רצף אינטנסיבי של שידורים, ראיונות, ויכוחים דיונים כמותיים ותיאוריים של הנעשה בארץ ובחו"ל. להערכתי, הייתה פעילות זו מוגזמת, מיותרת ובמרבית המקרים הרבתה בלבול ותסכול.
תפקיד התקשורת תמיד הוא לספק חדשות עדכניות ומהימנות, קל וחומר כך בימים משבר, חוסר בהירות וספקות. אין לראות בה גורם רשמי ומוסמך לספק לציבור הודעות/ הנחיות/ והכוונה כיצד עליו להתנהל מכאן ואילך. המידע המוסמך צריך להימסר ע"י אחד משלושה גורמים בלבד: ראש הממשלה - בנושאים עקרוניים או מורליים, המשרד הממשלתי הממונה - בנושאים מקצועיים רלוונטיים, והגורם המתכלל את הפעילות הארצית, בנושאים לוגיסטיים, אירגוניים ותפעוליים. חלק מהתופעות של חוסר משמעת ציבורית נבע לטעמי מבלבול, מפערי מידע ופרשנות מבלבלת למידע שפורסמה ע"י פרשני הרשתות, כל אחד על-פי דרכו והבנתו. כבר בתחילת שלב הבלימה, עסקה התקשורת בסימפוזיונים מקצועיים ופוליטיים הנוגעים לאופי המשבר סיבותיו ודרכי ההתמודדות בו, כאשר היא מספקת דרכי השפעה סלקטיביות ופולמוסניות מיותרות ומבלבלות לאנשי מקצוע שאינם מופקדים על הטיפול בו ולפוליטיקאים בהווה ובעבר, כיועצים בלתי- קרואים.
כך או כך, הוראות פעולה על -ידי הגורם הלאומי המוסמך, מחייבות את הציבור לבצע ואת הרשויות לאכוף ביצוע ללא היסוס וללא משוא-פנים. מדיניות זו שלא תמיד עמדה על הגובה בשלב הבלימה, יש לתקן ולהפעיל בקפידה כבר מתחילת שלב היציאה.

הערות

1. דומה, שרבים בישראל טרם הפנימו את העובדה שמספר אוכלוסי המדינה כיום עולה על 9,000,000 מיליון נפש, והוא צומח בקצב של כ-200,000 נפש בשנה ויותר. כלומר, כבר כיום חייב כל ארגון ממשלתי, במיוחד בחירום, להיות מסוגל לתפעל מערך תומך למאות אלפים או מיליוני אזרחים, שפרוסים בכל רחבי המדינה. זו כבר אינה יכולה להיות חלטורה.
2. בנקודה זו ראוי לציין את האבסורד בהתנהלותו של היועץ המשפטי לממשלה, שחרף המציאות הקשה והצורך בפעולות נרחבות ומהירות, הותיר על-כנן את הוראותיו המגבילות כליל את יכולת הפעולה של הממשלה במקרה הרע וכבידות עליהן ביורוקרטית במקרה הטוב. גם עניין זה ראוי לבחינה מדוקדקת כחלק מהפקת הלקחים הכוללת מהמשבר ומשלב הכניסה אליו, ובאותו הקשר, גם בחינת השאלה מה ההגיון לקיים ממשלת מעבר במשך שנה וחצי ע"ח הציבור, המשק, הביטחון הלאומי ועוד, כאשר ממשלות נומינליות, בסמכות מלאה כיהנו כבר במציאות הישראלית תקופות קצרות יותר.

תאריך:  21/04/2020   |   עודכן:  21/04/2020
+חידון התנ"ך יתקיים משגרירויות העולם
00:53 22/04/20  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

השגרירויות והקונסוליות יארחו את המתמודדים, שיוכלו להשיב לשאלות באמצעות שידור לוויני  ▪  כלל טקסי הזיכרון ויום העצמאות, לרבות החגיגה בבית הנשיא והענקת פרסי ישראל, יתקיימו ללא נוכחות קהל

חידון התנ"ך
+ארה"ב: הסנאט אישר סיוע של 500 מיליארד דולר
00:39 22/04/20  |  עידן יוסף

הסנאט אישר את תוכנית הסיוע בשווי 500 מיליארד דולר לעסקים הקטנים ולבתי החולים.

+חשש בארה"ב מהתפרצות שנייה של הנגיף בחורף
00:35 22/04/20  |  עידן יוסף

ראש המרכז לבקרת מחלות זיהומיות (CDC) בארה"ב הזהיר מפני התפרצות שנייה של נגיף הקורונה בארה"ב בחורף הבא, והסביר שתהיה קשה יותר בעקבות העומס גדול על מערכת הבריאות, והשפעת שתתפרץ במקביל.
בארה"ב דווח על 1,912 אנשים נוספים שנדבקו בנגיף, ו-73 מקרי מוות חדשים, בכך מספר הנגועים עולה ל-815,491, ומספר המתים עולה ל-45,097.

+שמונה עצורים בהפרות סדר במאה שערים
23:46 21/04/20  |  עידן יוסף

בשעה זו מתקיימת מפגינים כמה עשרות מתושבי מאה שערים בירושלים ומפרים את הסדר במקום. המפגינים ניסו לצאת לרחובות סמוכים. שוטרים שפועלים במקום הדפו את מפרי הסדר ועצרו שמונה חשודים.

+נתניהו וגנץ שוחחו הלילה על הקורונה והפוליטיקה
23:28 21/04/20  |  עידן יוסף

ראש הממשלה נתניהו התקשר הערב ליו״ר כחול לבן, ח״כ בני גנץ עדכן בהרחבה ודן איתו על הצעדים הצפויים בטיפול במשבר הקורונה ובנושאים נוספים העומדים על סדר היום. השניים שוחחו גם על המאמצים שנעשים בדרך לכינון ממשלת החירום והאחדות.

+סוף לבלבול בעניין לימודי הנהיגה: התקבלה עמדת משרד התחבורה
23:05 21/04/20  |  עידן יוסף

המשנה ליועץ המשפטי לממשלה, עו"ד רז נזרי, דחה את עמדת משרד הבריאות וקיבל את עמדת משרד התחבורה, לפיה לא ניתן לאסור כיום את המשך לימודי הנהיגה כפי שהנחה משרד התחבורה כבר לפני יומיים. ברקע חוות הדעת האמורה תואמו הערב התנאים הבריאותיים הנדרשים, ולבקשת גורמי המקצוע במשרד הבריאות נוספה מגבלת גיל ולפיה מורים ותלמידים מעל גיל 67 לא יוכלו ללמוד וללמד נהיגה, וזאת בשל היותם בקבוצת סיכון מוגברת.
שר התחבורה בצלאל סמוטריץ': "אני שמח שעמדתנו בעניין התקבלה. כך מתבקש הן משפטית והן מהשכל הישר. מדובר באלפי בתי אב שמתפרנסים מזה ואינם נכללים באף אחת מקטגוריות הסיוע של משרד האוצר ולכן לא מקבלים כל סיוע. חיוני לאפשר להם לשוב לעבודה, כמובן בהגבלות קפדניות לשמירה על בריאות המורים והתלמידים כפי שעשינו. נכון גם לאפשר לצעירים לנצל את הזמן וללמוד נהיגה בצורה זהירה, במקום לשבת בבית בבטלה, שעלולה להביא לחוסר הקפדה שלהם על הנחיות משרד הבריאות בחיפוש תעסוקה אחרת וממילא לסיכון לבריאות הציבור".

+הקורונה בצה"ל: 116 חולים בשורות הצבא
22:40 21/04/20  |  עידן יוסף

תמונת מצב חולים בקורונה בצה״ל: עד כה חלו בצה"ל 191 משרתים בחובה ובקבע ועובדי צה״ל - כולם במצב קל, מתוכם 75 החלימו או השתחררו משירות. בסך-הכל ישנם כיום 116 חולים בצה״ל, ו-1,035 מצויים בבידוד - בחובה, בקבע ועובדי צה״ל.
משרד הבריאות מעדכן: 184 ישראלים מתו מקורונה, מניין החולים עולה ל-13,942.

+הרב קניבסקי מעכב לבקשת הרב אדלשטיין פרסום מכתב עליו חתם
22:32 21/04/20  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

המכתב שאמור היה להתפרסם בבטאון דגל התורה קורא לפתיחה מיידית של מוסדות התורה תוך שמירה על הוראות הבריאות  ▪  המשנה למנכ"ל משרד הבריאות ביקר בישיבה חרדית בניסיון למצוא פתרון  ▪  הרבנים מאיימים בצעדים חריפים לנוכח הסחבת

הרב חיים קניבסקי [צילום: שלומי כהן/פלאש 90]
+הרמטכ"ל הנחה להסיר פתקי הוקרה לתושבי בני ברק
21:59 21/04/20  |  עידן יוסף

הרמטכ"ל אביב כוכבי הנחה להסיר את פתק שהוצמד לחבילות המזון שחולקו בידי חיילי פיקוד העורף לתושבי בני ברק, במסגרת הסיוע בהתמודדות עם התפשטות הקורונה. על הפתק נכתב הפסוק "איש את רעהו יעזורו ולאחיו יאמר חזק", ולצדו הברכה: חג שמח וכשר, באהבה מצבא ההגנה לישראל". בהנהגת הציבור החרדי לא אהבו את הנוסח בטענה כי מדובר ב"קירוב לבבות גדול מדי", כלשונם (כאן חדשות)

הפתק שהוסר
+חיילים במשימת סיוע הותקפו בשכונת מאה שערים
20:53 21/04/20  |  עידן יוסף

רכב שבו נסעו שני חיילים שהגיעו למקום למשימת סיוע בשכונת מאה שערים בירושלים הותקף באבנים, בביצים ובחפצים מכל הבא ליד תוך גרימת נזק לרכב. החיילים יצאו בשלום. החיילים המשיכו בנסיעה עד לחבירה עם ניידת משטרה שהגיע למקום. כוחות המשטרה עורכים סריקות במטרה לאתר חשודים במעשה ונפתחה חקירה.
הרמטכ"ל אביב כוכבי אמר כי מדובר באירוע פלילי אלים, שראוי לכל גינוי. לדבריו, "העובדה שחיילי צה״ל המסייעים לרשויות ולאזרחים בחלוקת מזון מותקפים באלימות על-ידי תושבי מאה שערים, היא חמורה ביותר, ומחייבת הוקעה, טיפול נוקב וחשבון נפש. צה״ל ימשיך לסייע במאמץ הלאומי ככל שיתבקש מתוך גישת אחריות מרחיבה״.

הרכב שהותקף [צילום: דוברות המשטרה]
+בתי העלמין ייסגרו ביום הזיכרון
20:02 21/04/20  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

סגר כללי יוטל ביום העצמאות בדומה לחג הפסח  ▪  ביום הזיכרון - לא תתאפשר הגעה לבתי העלמין ולאתרי ההנצחה, וטקסי הזיכרון יתקיימו ללא קהל  ▪  ההצעה להחלטה תובא לאישור הממשלה בהקדם האפשרי

[צילום: נתי שוחט/פלאש 90]
יום העצמאות. נשארים בבית [צילום: נועם ריבקין פנטון/פלאש 90]
+דוברי הרשויות המקומיות הקימו קרן ימי חופשה
19:29 21/04/20  |  עידן יוסף

איגוד דוברי הרשויות המקומיות קורא לבכירים ברשויות המקומיות לתרום ימי חופשה לעובדים שנמצאים בחל"ת, על חשבון ימי החופשה הרגילים שלהם, כדי לסייע להם לצלוח כלכלית את ימי הקורונה.
דוברי רשויות עצמם כבר תרמו עשרות ימי חופשה לעובדים נזקקים. גם היו"ר עצמו אמנון יוסף תרם 10 ימי חופשה. יוסף ונשיאת הארגון נורית דאבוש אמרו כי מתרבים עובדי הרשויות היושבים בבית על חשבון ימי החופשה שצברו לאורך השנים ולא יוחזרו. הם קראו לכל אחד לפעול כפי יכולתו להקמת 'קרן ימי חופשה'.

+ועדת חו"ב: איכון - רק לחולי קורונה מאומתים
17:57 21/04/20  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

לפי הצעת יו"ר ועדת החוץ והביטחון של הכנסת, איכוני חייבי בידוד לא ייעשו לחייבים בבידוד בית שאינם חולי קורונה  ▪  החוק יהיה בתוקף ל-45 ימים עם אפשרות הארכה עד 90 יום, במקום ה-90 שביקשה הממשלה

[צילום: ג'ני קיין, AP]
+נשיא איחוד הצלה שחלה בקורונה נחת בישראל
16:53 21/04/20  |  איציק וולף

נשיא ומייסד איחוד הצלה, אלי ביר, שחלה בקורונה והיה בסכנת חיים, נחת בארץ לפני כשעה ופגש את בני משפחתו וראשי הארגון לאחר שלא נפגשו כמעט שלושה חודשים.
ביר אושפז לפני חודש וחצי בבית חולים במיאמי, פלורידה, לאחר שנדבק בקורונה. במשך שלושה שבועות וחצי היה מורדם ומונשם עד ששב להכרה לפני חודש וחצי. הוא שב לישראל היום במטוסה הפרטי של משפחת אדלסון. בטיסה הוא לווה בצוות מיוחד של איחוד הצלה הכולל רופא ופרמדיק.

[צילום: שירה הרשקופ]
+דור אלון הפסידה 6.5 מיליון דולר
15:19 21/04/20  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

תרשום את ההפסד לאחר שמימשה חוזי נפט לחודשים מאי ויוני, שנרכשו בחודשים מרס ואפריל, בשל הצניחה החדה במחירי הנפט בעולם

[צילום: סטריט ויוויו]
+אמריקנים ב-WHO עסקו בקורונה
13:30 21/04/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה

טראמפ הפסיק את המימון לארגון הבריאות העולמי בטענה שאיחר לדווח על הקורונה - אך התעלם מכך ש-17 אמריקנים הועסקו בארגון, כולל ישירות בנושא הקורונה

ארגון הבריאות העולמי, ז'נבה
+אל-על תפעיל 150 טיסות מטען מסין לאיטליה
13:21 21/04/20  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

בימים הקרובים אל על מטענים תתחיל להפעיל שתי טיסות יומיות מסין דרך ישראל לאיטליה ובסך-הכל צפויה להפעיל כ-150 טיסות מטען בין החודשים אפריל לאוקטובר להעברת ציוד למאבק בקורונה  ▪  טיסות המטען של אל-על יעברו בחזרתן מאיטליה דרך אנגליה, צרפת, גרמניה, הולנד ושוויץ ומשם לנתב"ג בישראל

מטוסי נוסעים הוסבו למטוסי מטען [צילום: דוברות אל-על]
+IQ גבוה
11:21 21/04/20  |  אביתר בן-צדף   |   לרשימה המלאה

עוד כמה תגובות קצרות בדרך כלל - בנושאים גדולים כקטנים, שהציקו לי, או עניינו אותי  ▪  והפעם - אות, כינוס חירום, "כישלון", אי-לגאליזם ומבחני קריאות  ▪  בריאות ואושר לכולנו  ▪  "אל נא רפא נא לה" (במדבר י"ב, פסוק י"ג)  ▪  רבי יהושע אומר: "בניסן נגאלו, בניסן עתידין ליגאל" (תלמוד בבלי, מסכת ראש השנה, דף י"א, עמ' א')

להבין את ההנחיות [צילום: אויביה פיטוסי/פלאש 90]
+ופתאום נעלמו הפחית והבקבוק
10:54 21/04/20  |  עמנואל בן-סבו   |   לרשימה המלאה

בחודש האחרון, ראשי ערים ברחבי הארץ מממנים בעשרות אלפי שקלים משאיות-במות עם זמרים/פייטנים, מוזיקה, העוברות בין בתי התושבים, מוזיקה משמחת, המעניקה רגעי חסד של שפיות בים הלא נודע, בימים בהם ראשי הערים יוצאים ביוזמות ברוכות ראוי לדאוג גם לאנשים אלה אשר למחייתם מתפרנסים מאשפתנו

בין הבקבוקים [צילום: נתי שוחט/פלאש 90]
+הקלות במתן הלוואות לדיור לנוכח משבר הקורונה
10:43 21/04/20  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

ינתנו הקלות לנוטלי המשכנתאות ונוטלי אשראי לכל מטרה (במשכון דירה), ובמקביל הקלות לעובדים שהוצאו לחופשה ללא תשלום, שבשל כך אינם עומדים במגבלות המאפשרות קבלת משכנתא

חדוה בר. הקלות נוספות [צילום: יח"צ]
+על נגיף הקורונה
09:16 21/04/20  |  ד"ר שמואל סעדיה   |   לרשימה המלאה

+לנין וביבי, והצבעה ברגליים
09:04 21/04/20  |  דן מרגלית   |   לרשימה המלאה

ביבי הופיע הלילה ניגף, מובס  ▪  עד כה איים בהמוני מתים ועוד יותר חולים, ולא הכין מספיק בדיקות (שהן אכן נחוצות) והכל התמסמס

הכיוון הנכון [צילום: נתי שוחט/פלאש 90]
+מחיר הנפט האמריקני ממשיך להתרסק
08:58 21/04/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה

הנפט מטקסס למסירה בחודש יוני מאבד כ-40% ל-13 דולר לחבית  ▪  מחיר הברנט צונח ב-23% לפחות מ-20 דולר  ▪  מאגרי הנפט בעולם מתמלאים, בתי הזיקוק מקטינים את ייצור הדלקים והמפיקים תקועים עם שדות שלא ניתן להשבית  ▪  הממשל האמריקני יזרים סיוע נוסף בסך 484 מיליארד דולר - בעיקר לעסקים הקטנים

מאגר קושינג, אוקלהומה. כמעט מלא [צילום: רוי לוק]
שדה נפט, טקסס. לא ניתן להשבית [צילום: אריק גיי, AP]
+משרד הבריאות: מניין המתים מקורונה עלה ל-181
08:56 21/04/20  |  מירב ארד

משרד הבריאות מעדכן: מניין המתים מנגיף קורונה בישראל עלה ל-181. מספר החולים עלה ל-13,883 מהם 113 מונשמים.

+טראמפ: הגרין קארד יושעה
08:12 21/04/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה

הנימוק: הרצון להגן על משרות אמריקניות בשל הקורונה, הגורמת להעמקה משמעותית באבטלה  ▪  מספר מקבלי ויזות העבודה הוא 0.07% בלבד משוק העבודה האמריקני  ▪  1,826 ישראלים קיבלו אשתקד גרין קארד

120,000 בשנת 2018

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
גלובליזציה וירלית
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
הקורונה מזימה של הגלובליסטים
חשדנית  |  21/04/20 13:46
 
- תאוריות קונספירציה דורשות
רפי לאופרט  |  21/04/20 22:30
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מגיפת הקורונה
אביתר בן-צדף
עוד כמה תגובות קצרות בדרך כלל - בנושאים גדולים כקטנים, שהציקו לי, או עניינו אותי    והפעם - אות, כינוס חירום, "כישלון", אי-לגאליזם ומבחני קריאות    בריאות ואושר לכולנו    "אל נא רפא נא לה" (במדבר י"ב, פסוק י"ג)    רבי יהושע אומר: "בניסן נגאלו, בניסן עתידין ליגאל" (תלמוד בבלי, מסכת ראש השנה, דף י"א, עמ' א')
עמנואל בן-סבו
בחודש האחרון, ראשי ערים ברחבי הארץ מממנים בעשרות אלפי שקלים משאיות-במות עם זמרים/פייטנים, מוזיקה, העוברות בין בתי התושבים, מוזיקה משמחת, המעניקה רגעי חסד של שפיות בים הלא נודע, בימים בהם ראשי הערים יוצאים ביוזמות ברוכות ראוי לדאוג גם לאנשים אלה אשר למחייתם מתפרנסים מאשפתנו
מירב ארד
ינתנו הקלות לנוטלי המשכנתאות ונוטלי אשראי לכל מטרה (במשכון דירה), ובמקביל הקלות לעובדים שהוצאו לחופשה ללא תשלום, שבשל כך אינם עומדים במגבלות המאפשרות קבלת משכנתא
ד"ר שמואל סעדיה
דן מרגלית
ביבי הופיע הלילה ניגף, מובס    עד כה איים בהמוני מתים ועוד יותר חולים, ולא הכין מספיק בדיקות (שהן אכן נחוצות) והכל התמסמס
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il