X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
X
יומן ראשי  /  יומני בלוגרים
ההתפתחות הרפואית טכנולוגית של המצאת מכשיר הנשמה מלאכותית העלתה את הצורך לדון מחדש בשאלת משמעותו של "המוות המוחי", ואם מהווה הוא קריטריון נוסף ונפרד לקביעת המוות
▪  ▪  ▪
החייאת חולה [צילום: בי"ח לגליל המערבי נהריה]

המחלה הנגרמת ע"י נגיף הקורונה העלתה את סוגיית מכונות ההנשמה המלאכותית לסדר היום הציבורי. ההתפתחות הרפואית טכנולוגית של המצאת מכשיר הנשמה מלאכותית העלתה את הצורך לדון מחדש בשאלת משמעותו של "המוות המוחי", ואם מהווה הוא קריטריון נוסף ונפרד לקביעת המוות.
לקביעה מדויקת של שעת המוות ישנה החשיבות מיוחדת והשלכות בתחומים רבים, ומלבד הקשרים הפליליים של קביעת גורם המוות ניתן לציין לדוגמה ענייני ירושה, ביטוח, רשלנות רפואית, היתר קבורה וניתוח לאחר המוות, ענייני נישואין, דיני אבלות וכדומה תחומים, בהם שעת המוות והגורם שלו הם בעלי חשיבות מכרעת.
במאמר להלן נבחן את השפעת מכונת הנשמה מלכותית על קביעת "מוות מוחי" של המטופל המונשם.
מה ההגדרה של "מוות מוחי" ?
במקרה של מוות מוחי תיפסק הנשימה ופעולת הלב תוך מספר דקות, אם אלה אינם מקוימים באמצעים מלאכותיים. המבחנים המסורתיים לקביעת מוות היו העדר נשימה והפסקת פעילות הלב (העדר דופק ומחזור דם), מבחנים אלה היו מקובלים על הכול, בתחום הרפואה וגם בתחום המשפט. אכן היה ידוע גם קודם, כי עקב אי-אספקת חמצן ודם ימות המוח דקות אחדות לאחר הפסקת פעולות הלב והריאות, אך לקביעת המוות לא הייתה חיוניות להתייחס לפעולת המוח כקריטריון נפרד לאור המבחנים המסורתיים האמורים.
מאידך-גיסא ידוע, כי ללא התערבות מלאכותית נפסקת פעולת הלב והריאות זמן קצר לאחר מותו של המוח, כך שהעדר בדיקת פעילותו של המוח לא פגם את קביעת המוות על-פי המבחנים המסורתיים, שכן אלה כללו ממילא את המוות המוחי, בין שהוא אירע זמן קצר לפניהם או זמן קצר אחריהם, וזאת לאור הקשר הפיסיולוגי ההדדי ההדוק בין פעילות המוח לפעולת הלב ומערכת הנשימה. גם מרכז הנשימה מצוי בגזע המוח.
קיימת הסכמה רפואית כללית ברחבי העולם, כי מות המוח מהווה קריטריון נוסף לקביעת מותו של אדם, ללא התחשבות בעובדה, כי איברים אחרים כמו הלב והריאה עדיין מופעלים באמצעים מלאכותיים. ברפואה מקובל על הכול, כי מוות מוחי מונע פעילות שלוחיות.
הפסקת פעולת איבר או איברים מסוימים, ולו אפילו איבר חשוב כמו הלב או הריאות, לא בהכרח מצויה בתחום הגדרת מוות במובן סיום החיות, בין משום האפשרות להחזיר את הלב לפעולה במקרים מסוימים על-ידי עיסוי, טיפול חשמלי, או ניתוח מיידי או אמצעים אחרים שהרפואה המודרנית יודעת אותם, ובין על-ידי המשכת פעילות איברים באמצעים מלאכותיים. אין הדבר אפשרי במקרה של מוות מוחי בלתי חליף; אין רגנראציה של תאי המוח, ואין המוח ניתן להחייאה משנקבע מותו המוחלט. מות המוח הוא עצמאי, יהא הגורם פגיעה או שבץ, והוא מביא תוך דקות להפסק פעולת הלב והנשימה, אם אלה אינם מופעלים בצורה מלאכותית.
השפעת פיתוח מכונות הנשמה מלאכותית על קביעת רגע המוות:
מפנה קיצוני חל בשנות השישים, עם התקדמות הרפואה ופיתוח טכנולוגיה רפואית, ובעיקר המצאת מכשירים, המאפשרים לקיים את פעילות הלב והריאות על-ידי הנשמה ובכך לשמור באופן מלאכותי את הנשימה ומחזור הדם מעבר לזמן אשר בו, על-פי הקריטריונים המסורתיים, היה נקבע המוות, ואולם אין באלה או בכל ידע רפואי אחר כדי לקיים באופן מלאכותי את פעולת המוח. נמצא, שאם לצורך קביעת המוות על-פי המבחנים בעבר לא הייתה חשיבות לקבוע בנפרד את עובדת המוות המוחי, אין הדבר כך, כאשר עושים שימוש במכשירי החייאה, היינו מקיימים פעילות הלב (דופק ולחץ דם) והריאות (הנשמה) באורח מלאכותי: במקרה כזה נוצרת הפרדה בין פעולות הלב והריאות מפעולתו של מוח, וגם מותם עשוי להתרחש בזמנים שונים, הכל בנתון לתקופה שבה פעילות הלב והריאות תקוים באורח מלאכותי.
חשיבות "קביעת מוות" לעניין השתלת איברים:
צורכי השתלות דורשים איברים במצב טוב, היינו הנלקחים בעת קיום מחזור הדם והנשימה, וזה מחייב קביעת מוות לפני נטילת האיברים המיועדים להשתלה, ומכאן הצורך לקביעת קריטריונים חדשים והגדרה ספציפית של מוות מוחי.
ההתפתחות הרפואית המהירה בענף השתלת איברים הביאה בעקבותיה את הצורך להתערבותו של המחוקק. אמנם, ממצאים קליניים לקביעת מותו של אדם היו מאז ומתמיד, והינם גם כיום, בתחום הרפואה בלבד, והם נקבעים על-פי הידע הרפואי הקיים ועל יסוד עדויות מקצועיות; ואולם נוכחנו לראות מכלול הבעיות המתעוררות הן בהקשר לקביעת סטנדרטים למבחנים הרפואיים והן להשלכות המרובות שיש לקביעת שעת המוות בהקשרים משפטיים, חברתיים ואחרים, לאור התפיסה כי המוות הוא תהליך ולא אירוע. בצד הקריטריונים הפיסיולוגיים קיימים קריטריונים אופרטיביים, מבחנים ופרוצדורה, וכל אלה הם מעניינם של המשפט והדין. בהקשר להשתלות מתעוררת לרוב השאלה, מהו הרגע שבו מותר ליטול איבר מהתורם, ומהו הזמן בו מותר לנתק את הגוסס ממכשירי ההחייאה המלאכותיים. ואולי קיימת גם שאלה קודמת: מתי קיימת החובה לחבר את החולה אל מכשירי החיאה, האם ייעשה הדבר רק לגבי תורם איבר פוטנציאלי?
האם יהיו קריטריונים אחרים לתורמי איברים ושונים לגבי חולים סתם בתהליך המוות? היכן תמה החובה לספק טיפול רפואי של החייאה על-פי סטנדרטים מקובלים בזמן נתון ומתחילה החובה (אם קיימת כלל חובה כזאת) לנסות להציל או להאריך חיים על-ידי השתלה?
קביעת מוות מוחי בישראל
הדרבון לחקיקה במדינות השונות מקורו במוסדות רפואה לאור צורכי ההשתלות, אף שקיימת הכרה והסכמה אוניברסאליות לגבי העיקרון הבסיסי, כי הפסקה בלתי חלופית של פעולת המוח נחשבת למוות, אולם עד כה, לא צלחו עדיין הניסיונות למצוא פתרונות בינלאומיים להגדרה ולניסוח אחידים.
ראינו לעיל, כי ברפואה שוב לא קיימת כל מחלוקת, כי הפסקה טוטאלית ובלתי חליפה של כל פעילות המוח, כולל הגזע שלו, היא מוות. הניואנסים היחידים שבמחלוקת, ככל שזו קיימת, מתייחסים אך ורק למבחנים שיש לקיים לצורך קביעת מצב זה, כגון, אם על המבחנים יש לחזור כעבור 24 שעות, כעבור 12 שעות או שמא מספיק לקיימם כעבור 6 שעות - או לגבי דרגת אמינותו וסופיותו של מבחן ה- eeg כמבחן ביקורת, וכדומה הנחיות אשר נקבעו במוסדות רפואה לאומיים ובינלאומיים.
למעשה, לא קיימת גם כל מחלוקת לעניין הכרת המוות המוחי במשפט ומדינות רבות עיגנו את הנושא בחקיקה, ואחרות אימצו את העקרונות בפסיקת בתי המשפט, תוך התבססות על עובדות הנקבעות על-ידי רופאים על-פי סטנדרטים מקובלים.
בישראל נחקק חוק מוות מוחי-נשימתי, התשס"ח-2008, לפיו קביעת מוות מוחי-נשימתי כפופה לתנאים הבאים:
(1) הסיבה הרפואית להפסקת התפקוד המוחי ידועה וברורה;
(2) קיימת הוכחה קלינית להפסקה מוחלטת של נשימה עצמונית;
(3) קיימת הוכחה קלינית להפסקה מלאה ובלתי הפיכה של תפקוד המוח כולו, לרבות תפקוד גזע המוח;
סיכום:
עניין המוות המוחי נדון גם בתביעות אזרחיות ופליליות נגד רופאים, על שניתקו מכשירים או ביצעו השתלה ממי שמת מוות מוחי בעקבות תאונות דרכים, וכן בהקשרים אזרחיים אחרים. חשיבות חקר המוות המוחי ומשמעותו קיבלה תנופה מיוחדת גם בהקשר השתלת אברים. בשטח זה התקדמה הרפואה בצעדי ענק בדור האחרון.
התקדמות הרפואה וצרכיה וחידושי הטכנולוגיה הרפואית מביאים עמם בעיות בקשר לקביעת רגע המוות. הגדרת המוות ראוי לה כי תהיה חד-משמעית, מדויקת ככל האפשר וזהה לצורכי רפואה ומשפט, וכאמור, זה אכן היה המצב עד לפני שנות דור. אך מהרגע שניתן לקיים באורח מלאכותי את מחזור הדם והנשימה, גם לאחר שנקבע מוות מוחי, נוצרת בין השניים הפרדה לכאורה, והשאלה היא, אם המוות אירע כאשר נקבעה הפסקת פעולת המוח, שממילא הייתה גורמת כעבור זמן קצר להפסקת פעולת הלב והריאות, או המבחן הוא דווקא העדר דופק ונשימה (על-פי הקריטריון המסורתי), המתרחש ברגע שמנותקים המכשירים המקיימים אותם באורח מלאכותי.
הנושא מעסיק בדור האחרון את עולם הרפואה, המשפט וגם מוסדות דת וחברה במדינות רבות, מפאת חשיבות הסוגיה והשלכותיה. מאות מחקרים ומאמרים פורסמו ברחבי תבל, וערכאות שיפוטיות נזקקו להם רבות מאספקטים שונים. חשוב להדגיש כי, עצם הצורך באיברים מגופות לצורכי השתלות אין בו כדי להשפיע במאומה על הסוגיה של קביעת שעת המוות, שהיא נפרדת ובלתי תלויה וחייבת להיקבע אך ורק על-פי קריטריונים רפואיים עצמאיים. העובדה, כי המחקרים והמבחנים בקשר למוות מוחי דורבנו במידה רבה בהקשר להתפתחות ענף ההשתלות ברפואה, אנה צריכה להפחית מאמינות ומהחלטיות הקריטריונים שהוכחו ושנתקבלו באורח אוניברסאלי.

תאריך:  04/05/2020   |   עודכן:  04/05/2020
+פריצת דרך במציאת נוגדן לקורונה
23:13 04/05/20  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

שר הביטחון הודיע כי מדעני המכון הביולוגי בנס ציונה הצליחו להגיע לפריצת דרך משמעותית בפיתוח נוגדן לנגיף הקורונה  ▪  המכון נמצא בהליך רישום פטנט  ▪  "היצירתיות והמוח היהודי הביאו להישג מדהים זה"

טרם ניתן שם לנוגדן [צילום: AP]
המכון הביולוגי רושם פטנט
+"כסף עכשיו - התחשבנות אחר כך"
23:04 04/05/20  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

מנהל רשות המיסים הודיע כי כל שיידרש מבעלי העסקים כדי לקבל את המענק הממשלתי לסיוע במשבר הקורונה הוא להיכנס לאזור האישי שלהם באתר הרשות ולהקליד את פרטי אובדן ההכנסה שלהם  ▪  נשיא התאחדות התעשיינים: הפיצוי עלול לסכן את יציבות המשק בגלל בעיית נזילות בכל המגזר העסקי

מנהל רשות המסים, ערן יעקב [צילום: ליאב פלד]
+"מגבלת ההתקהלות תוסר ב-14 ביוני"
21:23 04/05/20  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

ראש הממשלה הודיע על הסרת מגבלת מרחק היציאה מן הבית והציג את לוח הזמנים להמשך ההקלות  ▪  הותר המפגש עם סבים וסבתות, אך יש להמשיך להישמר ממגע כדי להימנע מאפשרות הדבקתם בקורונה  ▪  "חייבים להיות מוכנים להתפרצות גל שני של תחלואה"

נתניהו במסיבת העיתונאים [צילום: מן הטלוויזיה]
חוזרים לשגרת קורונה במרחב הציבורי [צילום: אוליביה פיטוסי/פלאש 90]
+השר הנגבי: חשוב להחזיר את הספורט המרומם את רוחנו
20:31 04/05/20  |  איציק וולף

השר צחי הנגבי קרא להחזיר את ליגת הכדורגל לפעילות מלאה. זאת, כחלק מההקלות בהסגר הקורונה שמאשרת ממשלת ישראל.
"אישרנו היום בממשלה שורת הקלות משמעותיות בתחומים חשובים. הקניונים והשווקים נפתחים. כך גם הצימרים ובתי המלון. חדרי הכושר והחוגים שבים לפעול. בקרוב מאד תפעל מערכת החינוך באופן מלא, וההורים ישובו למקומות עבודתם. הכל כמובן תוך ציות להנחיות משרד הבריאות. בדיון היום תמכתי בכך שגם ליגת הכדורגל תשלים את העונה. טרם נפלה החלטה, אבל כשהכל חוזר לשגרה חשוב להחזיר לנו גם את הספורט המרומם את רוחנו", אמר.

+יו"ר ועדת הקורונה: דיירי בתי האבות לא מעניינים את נתניהו וליצמן
20:07 04/05/20  |  איציק וולף

יו"ר ועדת הקורונה בכנסת, ח״כ עפר שלח (יש עתיד-תלם), טען כי ההימנעות ממינוי מחליף למנכ"ל בית החולים איכילוב, פרופ' רוני גמזו, לטיפול בבתי האבות, מוכיח שלא אכפת לראש הממשלה ולשר הבריאות מבריאותם של השוהים בבתי האבות.
״‫משרד הבריאות החליט לא למנות מחליף לרוני גמזו, שיהיה אחראי על בתי האבות. מה איכפת לנתניהו וליצמן שבתי האבות הם מוקד של סכנת חיים. ‬
‫אז מה אם התכנית של גמזו לשמירה על אוכלוסיית הסיכון מס 1 תיזרק לפח. ‬
‫זה לא מעניין אותם‬״, טען.

+נתניהו יציג הערב שורת הקלות נוספות
19:40 04/05/20  |  איציק וולף

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, יציג הערב הקלות נוספות בהסגר הקורונה. יחד איתו יהיו גם שר האוצר, שר הבריאות, שר הכלכלה, שר החינוך, שרת התרבות והספורט, מנכ"ל משרד הבריאות ומנהל רשות המיסים.

+מאבק על חל"ת ביד ושם
18:16 04/05/20  |  יצחק דנון   |   לרשימה המלאה

כוח לעובדים: ההנהלה פעלה בצורה חד-צדדית בטענה שהיא חוששת ממשבר כספי, תוך ניצול הקורונה כדי להיפטר מעובדים שלא ניתן לפטר

"הטעו את העובדים" [צילום: אחינעם וולף]
+ישראל תשקיע 60 מיליון דולר בחיסון
18:11 04/05/20  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

ראש הממשלה הודיע בוועידת המנהיגים האירופית על השקעה ישראלית של 60 מיליון דולר במחקר ובפיתוח בתחומי האבחון והטיפול בקורונה ובפיתוח תרופות וחיסון לנגיף

נתניהו. השתתף בוועידה בשיחת וידאו [צילום: מסך]
+ג'יי לנו ואמנים ישראלים בהצדעה לאיחוד הצלה
15:03 04/05/20  |  יפעת גדות   |   לרשימה המלאה

לנו הוא תומך ותיק של איחוד הצלה שתרם לארגון שני אופנועי אמבולנס שמשמשים להצלת חיים בישראל  ▪  עוד השתתפו במופע: ליאור סושרד, אדם קנטור, דודו אהרון ורונה לי שמעון

ג'יי לנו במשדר מיוחד לאיחוד ההצלה [צילום: איחוד הצלה]
+"אף אסיר לא חלה בקורונה"
14:45 04/05/20  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

מ"מ נציב שב"ס: "בשבועיים האחרונים הוכנסו 1500 טיפולים לאסירים על-ידי רופאים מומחים חיצוניים; מתגבש רעיון שיוצג לי מחר להקמת מתחמים טכנולוגיים בהם יוכלו להתקשר עורכי הדין עם אסירים"  ▪  יו"ר ועדת הקורונה: "הקורונה איננה מצדיקה שינוי בשום דבר הנוגע לזכויות אדם. נראה שאתם משתדלים לשמור על כך, וזה צריך להדריך אתכם גם הלאה"

ח"כ אוסאמה סעדי [צילום: עדינה ולמן/דוברות הכנסת]
+שומרים מרחק
14:40 04/05/20  |  יפעת גדות   |   לרשימה המלאה

ימי קורונה [צילום: ג'ון סופר/AP]
+חופי ישראל: "נווה מדבר" לכרישי הים התיכון
14:09 04/05/20  |  יפעת גדות   |   לרשימה המלאה

התופעה של עשרות כרישות עפרוריות שמגיעות למים החמים שליד תחנת הכוח בחדרה היא ייחודית במינה בים התיכון  ▪  בעוד שברוב אזורי הים התיכון הכרישים נמצאים בסכנת הכחדה, החופים שלנו ידידותיים אליהם בצורה יוצאת דופן

כרישים מהמין סנפירתן צפונית לנמל אשדוד [צילום: אביעד שיינין]
+באופן הדרגתי: מערך ההסעות למוסדות החינוך יפעל ממחר
13:19 04/05/20  |  עידן יוסף

משרדי החינוך והאוצר והשלטון המקומי הגיעו להסכמות על הפעלת מערך ההסעות בחינוך הרגיל ובחינוך המיוחד במתכונתו החדשה. לאור ההחלטה, ממחר, ובאופן הדרגתי יוכלו תלמידי כיתות א'-ג', י"א-י"ב בחינוך הרגיל וכן תלמידי החינוך המיוחד (הלומדים במוסדות החינוך המיוחד, בכיתות החינוך המיוחד בבתי הספר הרגילים והתלמידים המשולבים) להמשיך ולממש את זכותם לשירותי הסעה אל מוסדות החינוך. ההסעות תינתנה לתלמידים שהוגדרו זכאים עוד טרם החל משבר נגיף הקורונה. החזרה תיעשה באופן הדרגתי כדי לאפשר לרשויות להיערך באופן ראוי להפעלה.
כל הסעה תכיל עד 50% ממספר הנוסעים המורשים להסעה, כפי שמופיע ברישיון הרכב. כמו-כן, תפעל ההסעה בהתאם לכללי הזהירות וההיגיינה המתבקשים.

+הסרת המגבלות: הניסיון באסיה
12:55 04/05/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה

טיים בוחן את הדרך בה התמודדו קוריאה הדרומית, טייוואן, סינגפור, יפן וניו-זילנד עם הקורונה - ומה אירע כאשר הסירו את המגבלות  ▪  ההצעה שלו לארה"ב: להשקיע כעת סכומי עתק בתשתיות

סינגפור מיהרה מדי [צילום: יונג טק-לים, AP]
+עודה: מדיניות האוצר כלפי הרשויות הערביות - גזענות
12:31 04/05/20  |  עידן יוסף

יו״ר הרשימה המשותפת ח״כ איימן עודה בהפגנת הרשויות הערביות מול משרד האוצר: ״האדישות של האוצר לקריסת הרשויות המקומיות שלנו תביא אסון על החברה הערבית כולה. יש רק דרך אחת לתאר את ההחלטה להקצות 1.7 אחוז בלבד מתוך כלל המענק הממשלתי לרשויות: גזענות״.

+ארדן: יש להתיר שהייה בחופי הים
12:11 04/05/20  |  עידן יוסף

השר לבט"פ גלעד ארדן בטוויטר: מברך על הכוונה לפתוח את השווקים, הקניונים וחדרי הכושר ביום שישי הקרוב. עדיין יש בתקנות סעיפים שיש לשנות כמו איסור השהייה בחופי הים.

+משרד הבריאות: מניין המתים מקורונה עלה ל-234
11:37 04/05/20  |  מירב ארד

מספר חולי הקורונה המאומתים הוא 16,237, עלייה של 29 נדבקים מאתמול. מספר המאושפזים בבתי חולים הוא 273 והיתר במלוניות. מספר המונשמים מתוך 134 החולים קשה הוא 72, ירידה של כ-5%, לעומת אתמול. מספר המתים עלה ל-234, אחרי פטירתם של שניים היום. 101 החלימו ביממה האחרונה, והיום בוצעו 1,791 בדיקות.

תמונת מצב מעודכנת
+תלונות בעידן הקורונה
11:21 04/05/20  |  מעיין חיימוביץ   |   לרשימה המלאה

האתגר הראשון שעומד בפני השוטר שמטפל בתלונות, הוא להבחין בין תלונה אמיתית לתלונת שווא ולתת לכל אחת את הטיפול הראוי לה  ▪  מילוי טופס אינטרנטי הוא כבר עניין שונה בתכלית  ▪  החוקר מתקשה לזהות, הקצין מתקשה להתבונן ותלונת השווא לא מסוננת

תלונה "עם ריח"
+הקורונה מסכלת גם את הערבות הבנקאית
10:56 04/05/20  |  עו"ד יוסף פנדריך   |   לרשימה המלאה

בחקיקה ובפסיקה אין מענה לשאלה האם משכירים רשאים לממש כעת ערבויות בנקאיות, בשל אי-תשלום שכר דירה בגלל הקורונה  ▪  ניתוח חוק החוזים מוביל לכאורה למסקנה, כי המגיפה מסכלת את החוזה - ולצידו את הערבות הנלווית אליו

בנק סגור בשל הקורונה
+ממחר: משרדי הרישוי יפתחו לקבלת קהל
10:53 04/05/20  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

בשלב הראשון, יפתחו משרדי הרישוי המחוזיים, בחיפה, ירושלים, חולון ובאר שבע, ויפעלו בהתאם להוראות התו הסגול

+חופשה בצפון בהנחה אחרי הגבלות הקורונה:
מתי יהיה אפשרי?
10:43 04/05/20  |  כתיבת המומחים   |   לרשימה המלאה

[צילום: golan-exposure]
+נתניהו: לאשר את המשך איכון השב"כ
10:34 04/05/20  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

בישיבת הממשלה צפויים השרים לאשר שורה של הקלות חדשות בהן הסרת מגבלת ה-100 מטרים, התרת מפגשים משפחתיים והיצר יציאה לפארקים הלאומיים  ▪  המחלוקת בין האוצר למשרד הבריאות - אופן ומועד פתיחת הקיונים

ישיבת ממשלה דרך בוידאו [צילום: יונתן זינדל, פלאש 90]
+כיצד לפגוש פסיכולוג אונליין
10:33 04/05/20  |  עדי בליי   |   לרשימה המלאה

אל תתביישו לשאול את המטפל שלכם איך יראו הפגישות  ▪  בין אם זה מעבר עם המטפל הקבוע שלכם ובין אם אתם פונים לראשונה

קצת יותר מדי [צילום: אוליביה פיטוסי/פלאש 90]
+אל-על תפעיל 60 טיסות מטען מוואהן בסין

09:30 04/05/20  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

הטיסות, שיבוצעו במטוסי הדרימליינר של אל-על, יובילו כ-25 טון של ציוד הומניטרי למלחמה בקורונה בכל טיס

טיסות המטען של אל על לסין [צילום: דוברות אל-על ]
+שאלת הסגר
09:07 04/05/20  |  טל בן-יעקב   |   לרשימה המלאה

מעניין מה היו עושים אלו אשר מתנגדים למדיניות הסגר אילו המושכות לניהול המשבר היו נמצאות בידיהם  ▪  אין מנוס מלהגיע למסקנה כי לאחר שהיו נושאים עיניהם אל עבר הזוועות שהתרחשו במדינות אשר איחרו להחיל סגר, ידיהם היו רועדות מעצם המחשבה של להשאיר את המשק פתוח, ולבסוף, ברגע האמת, היו גם הם סוגרים אותו

משחררים [צילום: אוליביה פיטוסי/פלאש 90]
+245,460 בני אדם נדגמו על ידי צוותי מד"א ברחבי הארץ
09:02 04/05/20  |  מירב ארד

המאבק בנגיף הקורונה: 245,460 בני אדם נדגמו על ידי צוותי מד"א ברחבי הארץ. מתוכם, 96,065 נדגמו במתחמי "היבדק וסע", 88,272 נדגמו בבתיהם, ו-61,123 נדגמו בבתי אבות ומוסדות שונים ברחבי הארץ.
במתחם "היבדק וסע" בתל אביב נדגמו 20,598 בני אדם, בחיפה 8,251, בבאר שבע 5,911, בבני ברק 6,000, ובמתחמי "היבדק וסע" שפעלו בעיר ירושלים נדגמו 19,368 בני אדם בסך הכל.
עוד עשרות אלפי דגימות בוצעו ב-94 המתחמים הקבועים והניידים שהקימו מגן דוד אדום ומשרד הבריאות ביישובים רבים בכל חלקי הארץ:


מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
קביעת "מוות מוחי" של חולי קורונה מונשמים
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מגיפת הקורונה
מעיין חיימוביץ
האתגר הראשון שעומד בפני השוטר שמטפל בתלונות, הוא להבחין בין תלונה אמיתית לתלונת שווא ולתת לכל אחת את הטיפול הראוי לה    מילוי טופס אינטרנטי הוא כבר עניין שונה בתכלית    החוקר מתקשה לזהות, הקצין מתקשה להתבונן ותלונת השווא לא מסוננת
עו"ד יוסף פנדריך
בחקיקה ובפסיקה אין מענה לשאלה האם משכירים רשאים לממש כעת ערבויות בנקאיות, בשל אי-תשלום שכר דירה בגלל הקורונה    ניתוח חוק החוזים מוביל לכאורה למסקנה, כי המגיפה מסכלת את החוזה - ולצידו את הערבות הנלווית אליו
מירב ארד
בשלב הראשון, יפתחו משרדי הרישוי המחוזיים, בחיפה, ירושלים, חולון ובאר שבע, ויפעלו בהתאם להוראות התו הסגול
כתיבת המומחים
מירב ארד
בישיבת הממשלה צפויים השרים לאשר שורה של הקלות חדשות בהן הסרת מגבלת ה-100 מטרים, התרת מפגשים משפחתיים והיצר יציאה לפארקים הלאומיים    המחלוקת בין האוצר למשרד הבריאות - אופן ומועד פתיחת הקיונים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il