X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  יומני בלוגרים
השבוע הכריז איווט ליברמן כי הוא בלבד מתאים להיות ראש הממשלה. איווט יודע היטב שראש ממשלה כבר לא בוחרים בהצבעה נפרדת, וגם כי "ישראל בתנו" לא תהיה בקרוב סיעה פוליטית של 20 מנדטים פלוס. אם כך על מה הוא בונה את חלומו, ומה זה קשור לבחירות החוזרות ונשנות לפרלמנט הישראלי?
▪  ▪  ▪
ליברמן. עיקש בדרכו להיות רה"מ [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]

בשבוע האחרון חשף אביגדור ליברמן את האמת - מדוע הוא בכלל ממשיך להתמודד לפרלמנט הישראלי, ובמיוחד מדוע הוא, ובעיקר רק הוא, הביא על המדינה שלוש מערכות בחירות, ובקרוב הוא גם מאוד הוא מייחל למערכה הבאה של הבחירות. ליברמן פשוט הכריז שיתמודד לראשות הממשלה. קשה להניח שהאיש הוא, חס ושלום, סנילי או כבד זיכרון, שהרי ידוע לכול שמאז בחירות 2001 נגנזה הבחירה הישירה לראש ממשלה. מנגד, במערכת הבחירות האחרונה - מועד ג', ירדה סיעתו של ליברמן במנדט אחד לעומת מועד ב' (משמונה מנדטים לשבעה בלבד) וקשה להאמין שבמועד ד' הדמיוני תקבל "ישראל בתנו" יותר מנדטים מהליכוד (אפילו ללא נתניהו בראשו...) או אפילו יותר מ"כחול לבן" או "יש עתיד". מסתמא שגם ליברמן יודע זאת. אבל הוא עיקש בדרכו להיות ראש ממשלה, והוא מקווה רק שבמועד ד' הוא יגדיל את כוחו במעט, נתניהו יהיה מחוץ למשחק הפוליטי והליכוד ירד מעט ואילו חלקי "כחול לבן" יתפוררו, ואז הוא יוכל אולי לבנות את "ממשלת האחדות" הפרטית שלו, כשיכפה מצב שהוא יהפוך לראש ממשלה גם אם מפלגתו לא תהיה הגדולה שבמפלגות.
ליברמן נוסק פוליטית מחוץ לליכוד
כול הסיפור הזה נשמע דמניוני והזוי אבל עובדה שהאיש הזה כבר הצליח לכפות שלושה מועדי בחירות ועוד ידו נטויה. לליברמן אין קו פוליטי ממשי בימים אלה, ואולי לא היה לו קו כזה מעולם. ה"קו העקרוני" שלו היה תמיד לקדם את איווט ליברמן לראשות הממשלה. כבר בפרישתו מהליכוד ובהקמת "ישראל בתנו", לקראת בחירות 1999, הוא יצא לדרך ארוכה שתוביל אותו לראשות הממשלה. בליכוד של סוף שנות התשעים של המאה ה-20 - שבו שימש ליברמן מזכ"לו, הוא הבין שדרכו לראשות הממשלה לא תהיה סלולה שם. מנגד, הוא הוא ראה כיצד "ישראל בעליה" מתפוררת בין ימין לשמאל וכך נשאר ציבור המהגרים מחבר העמים כמשטח אלקטוראלי פנוי, כשרובו ככולו בנוי על נטייה פוליטית ימינה. וכמו הקומוניסטים הישראלים ומפ"ם, בהקמת המדינה, שסמכו על בואה של בריה"מ לשעבר למזרח התיכון כדי להביא להם את השליטה במדינה החדשה, כך קיווה גם ליברמן שרוסיה העצמאית תסייע לו ולמפלגתו הפרו - רוסית להגיע לשלטון במדינת ישראל. בשלה ההוא החליט ליברמן לאגף את הליכוד מימין ולעלות אלקטוראלית בזכות עולי חבר העמים, שאז הגירתם הייתה עוד בתנופה גדולה. ואולי גם לקוות שככול שיגדל כוחו העצמאי כך יוכל אח"כ לחזור לליכוד ולהתמודד על ראשותו. עניין פרישת אישים פוליטיים מכוח מרכזי - מימין ומשמאל גם יחד, כדי לבנות כוח עצמאי ואח"כ לחזור לכוח המרכזי - הפוליטי שלהם, כדי להשתלט עליו, לא היה דבר חדש, ולראיה חזרת שרון לליכוד לאחר היוודע תוצאות בחירות 1977. אבל ליברמן כבר הלך בכיוון הזה עוד לפני שעמיר פרץ ואהוד ברק עשו "קמבק פוליטי חדש".
הדרך הסלולה
כעשור פלוס הרי שהתוכנית של ליברמן עבדה טוב. באותם ימים זה לא הפריע לו לחבור ל"סרוגים משיחיים" ואפיו לרוץ עימם ברשימה אחת לפרלמנט ("האיחוד הלאומי"). ההתפוררות של "ישראל בעליה" רק טיפחה בו תקוות של המשך הצלחה בכיבוש יוצאי חבר העמים והדבקתם לימין הישראלי הקיצוני והמשיחי. באותם ימים ליברמן לא חשש לשתף פעולה עם "חרדים חשוכים" ולהפוך ל"סגולה" החילונית של ש"ס. יחסיו עם אריה דרעי - ולימים עם אלי ישי, פרחו. אצל" יהדות התורה" כיבדו אותו בעליות לתורה והדלקת אבוקת ההבדלה. הוא שימש כמעט בכול תפקיד מיניסטריאלי, ומנגד במוסקובה הוא הפך לתקווה של רוסיה במזה"ת, כך לפחות הוא חשב. מארבעה מנדטים הא עלה עם השנים לאחד עשר מנדטים ועד שבשנת 2009 הוא הגיע לשיאו. הוא קיבל 15 מנדטים, שלל של חמישה שרים (שפעם הם בכלל הי בכירי הליכוד...) שהגיעו מהמרחב הפוליטי הגדול ולא רק מ"הפזורה" הסלאבית. והוא כמובן שמונה לשר החוץ בממשלת נתניהו השנייה, שלאחר בחירות 2009. בשנת 2013 הוא התאחד לרשימת הבחירות אחת עם הליכוד, כשהוא מאמין שלאחר עידן נתניהו הוא יהיה זה שיירש את האחרון, וכך הוא גם יהפוך לראש הממשלה דרך הליכוד. אבל בין 2013 ל-2015 הוא גילה שהכול מתחיל לפתע ליסוג לאחור.
ליברמן החדש
"החתונה" בינו לבין הליכוד הייתה לאחר ששתי הסיעות הללו קיבלו יחדיו בבחירות 2009 43 מנדטים (28 לליכוד ו-15 ל"ישראל בתנו"). לאחר האיחוד הרי שהרשימה המשותפת שלהם קיבלה בשנת 2013 רק 31 מנדטים גם יחד, שמהם ל"ישראל בתנו" שוריינו 11 מנדטים. תוך הקדנציה גילה ליברמן שאיחוד ממשי עם הליכוד, ובמיוחד הפיכתו ליורשו של נתניהו, לא יהיה אפשרי. בליכוד לא אהבו שלליברמן שוריינו 11 מנדטים לעומת נפילתם ברשימה מ-28 מנדטים ב-2009 ל-20 בלבד, בתוך הרשימה המשותפת עם ליברמן. ליברמן גם גילה שבנתיים - בין 1999 ל-2013, צמחו בליכוד מספיק מנהיגים עתידיים שיחפצו לרשת את נתניהו, וכי סילבן שלום (שנתניהו דאג להוציאו מחוץ למרוץ העתידי...) לא היה היחיד שיכול היה להיות לליברמן אבן נגף. גדעון סער, ישראל כ"ץ, צחי הנגבי (שחזר מקדימה) ואפילו ארדן כבר בנו לעצמם מחנות בליכוד. אפילו משה פייגלין היה כבר מושרש בליכוד יותר ממנו. הציבור של הליכוד כבר לא זכר את ליברמן והאחרון היה עבורם שילוב של נטע זר עדתי - רוסי שבכלל שייך לחוגי הימין הרדיקליים יותר מהליכוד. בשנת 2014 נותקו שוב הסיעות ולקראת בחירות 2015 הן כבר רצו שלא במשותף. אבל באמת מה שהדאיג את ליברמן, ומשנת 2014 הוא החל לעשות תפנית למרכז עם משחקי אי-נאמנות הפכפכים לנתניהו, הייתה העובדה שהוא גילה כי מאגר האלקטוראליות הפונטנציאלי של מהגרי חבר העמים, לא רק שנוצל עד תום אלא שהוא בכלל בירידה. מחד-גיסא הרי שבעשור השני של המאה העשרים ואחת הפסיקה מעט לזרום ההגירות מחבר העמים. יתרה מכך, הדור הצעיר של בני חבר העמים כבר אינו מחזיק טוטאלית בעמדות ימניות קיצוניות, וחלק ממנו כבר בכלל מתנער ממפלגה עדתית - סלאבית. חלקם כבר נטמעו בתוך הישראלים הישנים וכך שמאגר הקולות של ליברמן - להבטחת נסיקתו הפוליטית לראש ממשלה, החל להידלדל. וכשהכוח מידלדל הרי שהמעצמה הרוסית פחות מעוניינת להסתמך עליו ופונה היישר לנתניהו ולליכוד. וזו אולי גם הסיבה שלימים ביקש לא לקבל יותר את תיק החוץ. בבחירות 2015 מבין ליברמן כי ה"סוס הסלאבי" כבר איננו כה גדול. ליברמן יורד בבחירות של 2015 לשישה מנדאטים ומחליט לפנות, כביכול למרכז, בהבינו שאת המנדטים שלו גנבו מפלגות מרכז כ"התנועה", "יש עתיד" ורשימתו העצמאית של משה כחלון. אבל ליברמן איננו מוותר על "חלום ראש הממשלה" שלו.
איש ה"פלונטר הפוליטי"
משנת 2015 ואילך מתחיל משחק ה"ליבראליות" שלו. הוא לא נכנס מיד לממשלת נתניהו ולאחר שהוא כבר נכנס הוא גם יוצא. לאחר שתיאם עם דרעי ועם גפני את היבחרותו של משה ליאון לראשות עיריית ירושלים הרי שאח"כ הוא מתחיל בהתקפות על הדת ושוב מעלה את דגל הגיור ונושא השבת. ליברמן מבין שרק עם הדגלים הללו הוא יגדל. לאחר שבמועד א' של שנת 2019 הוא קיבל רק 5 מנדטים הרי שהוא מבין שהפעם גם ישיבה בקואליציה לא תצילהו מקריסה והיעלמות פוליטית לאחר ארבע שנים. ולכן, למרות שהמליץ על נתניהו לראש ממשלה, הרי שהוא מסרב להמשיך את ממשלת הימין ותופס טרמפ על המלחמה ב"כפייה הדתית" ולמען "גיור ליבראלי", כדי למשוך אליו חזרה את מה שנותר מהציבור הסלאבי הוותיק ולהעביר קולות מכחלון ולפיד. ישראל נגררה למערכת בחירות שנייה באותה שנה בגלל שליברמן רצה לגדול יותר מחמש מנדטים, ובעתיד אולי הוא יאלץ את כולם להופכו לראש ממשלה בממשלה חילונית ימנית - מרכז. בסיבוב השני של בחירות שנת 2019 הוא כבר מקבל שמונה מנדטים וגונב את דעת בוחריו האנטי דתיים שהוא "האיש העקרוני" האמיתי. אבל האמת היא ש"העקרונות" שלו מתחילים באיווט ונגמרים בליברמן. ליברמן מבין שרק הדחת נתניהו תקטין את כוח הליכוד ותיתן לו עוצמה מחודשת, והוא כבר מתחיל בשקט לחבור לאנשי "כחול - לבן". גם לאחר המועד השני הוא לא עומד בהטחותיו ומכשיל הקמת ממשלת ימין וגם את הקמת ממשלת האחדות החילונית שהוא המציא. לקראת המועד השלישי טוען ליברמן - שבמועד הראשון הוא המליץ על נתניהו לראש ממשלה, כי יתמוך לראשות הממשלה בבני גנץ. לקראת מועד ג' הקרב נגד נתניהו קודם אצל ליברמן גם מהקרב נגד "הרשימה הערבית המשותפת". הוא מחזק את גנץ כדי שבעתיד הוא יהיה הפשרה לראשות הממשלה בין הימין, ללא נתניהו, לבין "כחול לבן".
בבחירות המועד השלישי בשנת 2020 הוא יורד לשבעה מנדטים. הברית בין נתניהו לגנץ איננה לטעמו והוא רואה בעתיד את כיסא ראש הממשלה בורח ממנו. והנה, לא לחינם הוא מבין שצריך להכניס דמורליזציה חדשה כדי שמחנה "כחול לבן" יתפורר חזק יותר ואילו נתניהו יודח משפטית, וכך שבבחירות מועד ד' הוא יהפוך את חלומו למציאות פוליטית והוא יבחר - גם במפלגת מרכז קטנה, להיות ראש ממשלה, כשנתניהו בחוץ. זו הסיבה שהוא מודיע קבל עם ועדה כי נתניהו לא יעמוד בהסכם עם גנץ וכי תהיינה בחירות רביעיות, ואילו בד-בבד עם דבריו אלה הוא החליט לטפטף למוחות של כולם כי הוא יהיה גם ראש הממשלה הבא. בעבר הוא כבר דיבר על "ראש ממשלה ממוצא רוסי", והוא בטח לא התכוון ליולי אדלשטיין.

תאריך:  17/05/2020   |   עודכן:  17/05/2020
+ועדת העלייה והקליטה של הכנסת תבוטל
21:09 17/05/20  |  עידן יוסף

בליכוד החליטו למזג את ועדת העלייה והקליטה לתוך הוועדה לפניות הציבור שבראשה יעמוד ח"כ יעקב אשר, ובמקום להקים ועדה אחרת לעסקים קטנים ובינוניים על חורבות ועדת הרפורמות של ח"כ לשעבר רחל עזריה (מקור ראשון).

+הנשיא ריבלין: מאחל לממשלה טובה ויציבה
17:59 17/05/20  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

+ח"כ יריב לוין נבחר ליו"ר הכנסת
16:47 17/05/20  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

72 חברי כנסת תמכו במועמדות ח"כ יריב לוין לתפקיד יו"ר הכנסת  ▪  23 חברי כנסת תמכו במועמדות ח"כ קארין אלהרר ו-20 תמכו במועמדות ח"כ אחמד טיבי  ▪  לוין: עלינו להקפיד בכבודה של הרשות השופטת, אולם עלינו לעמוד בנחישות על כבודה של הכנסת, למנוע הסגת גבולה ולשמור על מעמדה

יו"ר הכנסת, יריב לוין [צילום: עדינה ולמן, דוברות הכנסת]
+הורוביץ בכנסת: "זו הממשלה הכי ימנית שקמה"
16:00 17/05/20  |  מירב ארד

ו"ר מרצ, ח"כ ניצן הורוביץ, במליאת הכנסת בדיון על כינון הממשלה: "הממשלה הזו שברה את שיאי הציניות. עוד ועוד ג׳ובים, לשכות, נהגים, עוד בזבוז עצום של כספי ציבור, בזמנים הכי קשים למשק. זו לא ממשלת אחדות, זו ממשלת ימין קיצוני. מאז 1967 לא הוקמה בישראל ממשלה שהתחייבה לספח את השטחים ולקבור את פתרון שתי המדינות. גנץ, אשכנזי, פרץ, שמולי, אתם תהיו חתומים על הרס הסיכוי לשלום, על האלימות והשכול שיבואו, על הרס הציונות והפיכת ישראל למדינת אפרטהייד, אתם חתומים על ניצחון המשיחיות על פני הציונות".

+בנט במליאת הכנסת: "נתניהו מעדיף לידו גמדים חלשים"
15:17 17/05/20  |  מירב ארד

שר הביטחון היוצא נפתלי בנט: נתניהו מעדיף לידו גמדים חלשים ונטולי כוח וזה לא אנחנו. הוא הוסיף: "רבים שואלים אותנו למה לא נכנסנו. נתניהו בלי עמוד שדרה ערכי, משחרר אלף מחבלים אבל כשאנו בפנים מנענו שחרור. נתניהו בלי עמוד שדרה לאומי הולך לכיוון מדינה פלשתינית".

+"הממשלה הכי גרועה שקמה לעם היהודי"
15:11 17/05/20  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

ציין: "יש לנו רה"מ שנוהג לפזר צ'קים חופשי, ללא כיסוי"  ▪  הזהיר את אשכנזי שנתניהו תופר לו תיק  ▪  ציטט את הרמב"ם ואמר כי כל מה ששומעים מהמפלגות החרדיות זה חילול השם

אביגדור ליברמן במליאת הכנסת [צילום: ערוץ הכנסת]
ליברמן. עולה להתקפה מול נתניהו [צילום: דוברות הכנסת, עדינה ולמן]
+ליצמן בכנסת: "גם לחרדים מגיע קורת גג"
14:49 17/05/20  |  מירב ארד

‏שר השיכון המיועד יעקב ליצמן במליאת הכנסת: גם לחרדים מגיע קורת גג. מה שקפחו כל השנים בהחלט מגיע להם ואני לא מתבייש שאחפש לתקן להם את העוול אבל אני מדגיש אני אדאג לכולם. שום בושה להגיד שאדאג למי שקופחו.

+גדעון סער לא ימונה לשר: "זכות לשרת כחבר כנסת"
08:30 17/05/20  |  איציק וולף

ח"כ גדעון סער (הליכוד) לא ימונה לשר בממשלה החדשה. הבוקר פרסם בחשבונות הטוויטר והפייסבוק שלו כי "זאת זכות גדולה לשרת את עם-ישראל ומדינת ישראל כחבר כנסת".


מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter  אבי ניסנקורן / Avi Nisankorn  אביגדור (איווט) ליברמן / Avigdor  Liberman  אהוד ברק  אוסאמה סעדי / Osama Saadi  אופיר אקוניס / Ofir Akunis  אופיר כץ / Ofir  Katz  אורי מקלב / Uri Maklev  אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso  אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen  אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis  אורנה ברביבאי / Orna  Barbivai  איילת שקד / Ayelet Shaked  אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin  איתן גינזבורג / Eitan  Ginzburg  אלון שוסטר / Schuster Alon  אלי כהן / Eli Cohen  אליהו ישי  אמיר אוחנה / Amir Ohana  אסף זמיר / Asaf Zamir  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky  בני גנץ / Benny  Gantz  בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu  גבי אשכנזי / Gavriel  Ashkenazi  גדי דסטה יברקן / Gadi Desta  Yivarken  גדעון משה סער / Gideon  Sa'ar  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלעד מנשה ארדן / Gilad  Erdan  דוד אמסלם / David Amsalem  דוד  ביטן / David Bitan  ווליד טאהא / Waleed Taha  ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  חוק הלאום  חיים כץ / Haim Katz  טור פז משה  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יהדות התורה והשבת  יואב גלנט / Yoav Galant  יואב סגלוביץ' / Yoav Segalovich  יואב קיש / Yoav Kish  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano  יזהר שי / izhar  shay  יעקב ליצמן / Yaakov Litzman  יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  מאי גולן / May  Golan  מאיר כהן / Meir  Cohen  מאיר פרוש / Meir Porush  מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli  מיכאל מרדכי ביטון / Michael  Biton  מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton  מירב כהן / Meirav  Cohen  מירי  רגב / Miri Regev  מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar  ממשלת ישראל / Israel Government  מרב מיכאלי / Merav  Michaeli  משה ארבל / Moshe Arbel  משה גפני / Moshe Gafni  משה כחלון / Moshe Kahlon  משה ליאון / Moshe Leon  משה זלמן פייגלין  משולם נהרי / Meshulam Nahari  מתן כהנא / Matan  Kahana  ניסים ואטורי  נפתלי בנט / Naftali  Bennett  סילבן שלום / Silvan  Shalom  סעיד  אלחרומי / Said Elharumi  עודד פורר / Oded Forer  עודה איימן / Ayman  Odeh  עומר ינקלביץ'  עופר כסיף / Ofer  Cassif  עמיר ארמונד פרץ / Amir  Peretz  צחי הנגבי / Tzachi  Hanegbi  ציפי חוטובלי / Tzipi  Hotovely  קארין אלהרר / Karin  Elharar  רות וסרמן לנדה / Ruth Wasserman Lande  רם בן ברק / Ram  Ben Barak  רפי פרץ / Rafi  Peretz  ש"ס  שלמה קרעי / Shlomo  Karhi  שרן השכל / Sharren Haskel
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 23
איציק וולף
שר הביטחון היוצא מאשים את ראש הממשלה בהשמטת החלת הריבונות הישראלית - שהייתה גולת הכותרת של קמפיין הליכוד - מקווי היסוד של ממשלתו החדשה    "נלחמתי על עמדותיי, גם כשזה היה כרוך בעימות עם ראש הממשלה נתניהו"    "נתניהו צריך מצפן ערכי-לאומי לידו, הוא לא בז לחרדים כי הם לא מאתגרים אותו"
איציק וולף
גנץ כיהן 50 ימים כיו"ר הכנסת והתפטר לקראת מינויו הצפוי של השר יריב לוין לתפקיד    השר לוין התפטר מן הממשלה לקראת מינויו ביום חמישי ליו"ר הכנסת
איציק וולף
גורם בכיר במפלגת ימינה טוען שמינוי יולי אדלשטיין לשר הבריאות הוא חלק מהאסטרטגיה של נתניהו לחיסול הברית של הליכוד עם הציונות הדתית
איציק וולף
השר לביטחון פנים טוען כי מאז שנת 2009 כיהן כשר בשני משרדים במקביל וכי סיכם עם ראש הממשלה על חיזוק הדרג המקצועי במשלחת הישראלית לאו"ם
איציק וולף
יו"ר הכנסת לשעבר, שטען לפי מספר שבועות שהוא מעוניין אך ורק בכס היו"ר ולא במשרה מיניסטריאלית, יכהן כשר הבריאות, כחבר בקבינט המדיני-ביטחוני וכממלא-מקום יו"ר קבינט הקורונה    "בחרתי להענות לאתגר המרכזי והמשמעותי שלפניו ניצבת מדינת ישראל והוא מאבק בקורונה והתאמת מערכת הבריאות בישראל לאתגרים החדשים"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il