X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
בניגוד לבנקים מרכזיים אחרים, בנק ישראל נקט בעמדה פסיבית וכמעט שלא עשה דבר כדי לסייע לעסקים ולמשקי הבית. מבט על העולם מראה מה ניתן וצריך היה לעשות גם בירושלים
▪  ▪  ▪
נתונים לחסדי הבנקים

הפעילות במשק הישראלי הושבתה, בצורה חלקית ואף מלאה, במשך מספר חודשים בשל התפשטות נגיף הקורונה. ציבור העצמאים ובעלי השליטה בחברות הפרטיות שיוועו לסיוע ממשלתי שבושש מלהגיע.
מספר ימים לאחר פרוץ המשבר, גיבשה הממשלה חבילת צעדים כלכלית, במסגרתה הוקצו 8 מיליארד שקל למתן הלוואות לחברות עסקיות באמצעות המערכת הבנקאית, כאשר להלוואות אלו ניתנה ערבות מדינה בשיעור של 15%. אולם, סיוע זה אינו מחלחל לעסקים והבנקים מסרבים ליטול את הסיכון במתן הלוואות לעסקים שנקלעו למשבר נזילות. נראה בעליל, כי ערבותה של המדינה אינה מספקת את הבנקים. כתוצאה מכך העסקים הקטנים, שלפני עידן הקורונה היוו חוליה חיונית במנוע הצמיחה של המשק, הושבתו ונתונים לחסדי הבנקים והממשלה שכשלה בתוכניות הסיוע שהציגה.
את התפשטותו של נגיף הקורונה קשה לצפות ואין מספיק מידע רפואי כיצד יש להתגונן מפניו. לכן, אם השיטה של טיפול תוך כדי תנועה ובחינה מחודשת של ההחלטות תוך כדי ניסוי וטעייה, היא הנכונה מבחינה רפואית, היא אינה נכונה מבחינה כלכלית. יש נתונים שמאפשרים לנו להעריך את הנזק הכלכלי שנגרם לעסקים, לעצמאים ולחברות העסקיות בשל השבתת פעילותם.
עסק שמושבת ממשיך לשלם הוצאות קבועות, כמו תשלומי ריבית והחזרי הלוואות. גם אם פיטר או הוציא לחופשה ללא תשלום חלק מעובדיו, עליו לשלם לכל הפחות את שכר המינימום לעובדים שנותרו ולבעליו. דא עקא, שמשרד האוצר ובנק ישראל כשלו ביכולתם לתת מענה מיידי למגזר העסקי במשבר הנוכחי.
קובעי המדיניות הכלכלית אמורים היו לתת מענה למגזר העסקי המושבת, תוך התחשבות במרכיב ההוצאה הקבועה ובצורך לספק ביטחון סוציאלי חליפי לעצמאים ולבעלי השליטה בחברות הפרטיות. יש לתת את הדעת לכך, כי בשונה מהעובדים השכירים שפוטרו, הרי שציבור העצמאים ובעלי השליטה בחברות הפרטיות, אינם זכאים לקבל דמי אבטלה.
הריבית ירדה, האשראי נשאר יקר
הדיונים בדבר הסיוע למגזר העסקי מובלים על-ידי פקידי האוצר הבכירים: מנכ"ל האוצר, החשב הכללי וראש אגף התקציבים. היעדרותו של שר האוצר דאז, משה כחלון, בלטה מאוד במשבר זה והחלישה את יכולתם של פקידי משרדו לקבל גיבוי פוליטי להצעותיהם. מלבד שר האוצר, בלט בהעדרו גם נגיד בנק ישראל, אמיר ירון, שדומה שקפא על שמריו. מלבד פעולות כירורגיות נקודתיות שנקט בתחילת המשבר בתחום של מטבע החוץ והורדת חובת הנזילות לבנקים, פועל ירון באופן מתון יחסית לבנקים מרכזיים אחרים בעולם, שנקטו פעילות אגרסיבית לסייע למגזר העסקי.
הירידות החדות של מניות ואיגרות חוב בבורסה, שנרשמו בשבועות הראשונים של המשבר, גרמו לעליית תשואות באג"ח הממשלתי, ובתגובה ייקרו הבנקים את האשראי לעסקים ולמשקי הבית. המדובר בעלייה בשיעורי הריבית הן על אשראי בנקאי לזמן קצר, הן על אשראי בנקאי לטווח ארוך, והן על הלוואות משכנתא. בנק ישראל נקט במהלך של הורדת הריבית משיעור של 0.25% לשיעור של 0.1%. אולם, מהלך זה לא הביא להוזלת מקורות האשראי. לא זו אף זו: מלבד התייקרות הריבית, עסקים רבים חוו קשיי נזילות, והסיוע שהציעה הממשלה היה מועט יחסית להיקף הנזק וברובו לא זמין באופן מיידי.
במדינות אחרות, שגם בהן הוטלו מגבלות בשל משבר הקורונה, הסיוע הכלכלי הובל על-ידי הבנקים המרכזיים, שיכלו להזריקו במהירות יחסית לשוק ולסייע לחברות העסקיות. כך למשל, הבנק המרכזי של אוסטרליה קבע יעד כמותי לשיעור התשואה של אג"ח ממשלתי לתקופה של עד שלוש שנים ברמה של 0.25% לשנה, והתחייב לרכוש כל כמות ובכל תנאי אג"ח ממשלתי אם שיעור התשואה עולה על 0.25%. באמצעות מהלך זה הבטיח הבנק המרכזי האוסטרלי, שהבנקים המסחריים לא יעלו את הריביות לעסקים ולמשקי הבית. פעולותיו של הבנק המרכזי באוסטרליה בשוק הפתוח הביאו להפחתה של 50% בשיעור התשואה על האג"ח הממשלתי מרמה של 0.5% לשיעור של 0.25%. עד אמצע טפריל 2020, הוא רכש 47 מיליארד דולר אג"ח ממשלתי, לטווחי זמן שונים (לאורך כל עקום התשואות), ובכך מנע את עליית הריבית במשק.
הבנק המרכזי השבדי הוביל מהלך שונה במקצת, בו הציב שורה של מטרות שתכליתן למנוע נפילה של חברות יציבות והזרקת נזילות מיידית למגזרים וחברות שנפגעו מהמשבר וזקוקים לנזילות מיידית. הבנק המרכזי דאג מיד עם תחילת המשבר לשמור על נזילות גבוהה ומתן הלוואות נדיבות למערכת הבנקאית, על-מנת שהבנקים ידאגו להעבירן לעסקים. הוא גם פיקח באופן הדוק על הזרמת הכסף מהבנקים לעסקים תוך קבלת דיווח שוטף. בנוסף הצהיר הבנק המרכזי השבדי, שבמידת הצורך הוא ירכוש ניירות ערך מסוגים שונים להשגת מטרותיו. הבנק השבדי העמיד הלוואות בסכום של 50 מיליארד דולר בריבית של 0%.
קחו לדוגמה את ניו-זילנד
הבנקים המרכזיים במדינות הגדולות במערב הובילו מהלכים דומים של נקיטת פעילות, שתכליתה לתת נזילות גדולה למערכת הכלכלית ובמיוחד לעסקים הקטנים ומשקי הבית. כך למשל, הבנק המרכזי של יפן הודיע על תוכנית סיוע לעסקים קטנים בהיקף חסר תקדים של 989 מיליארד דולר, סכום השווה לכ-20% מהתמ"ג של הכלכלה השלישית בגודלה בעולם. הסיוע כולל עשרות מיליארדי דולרים במזומן עבור משפחות ובעלי עסקים קטנים והלוואות בריבית אפס.
הפדרל ריזרב, הבנק המרכזי של ארה"ב, הבטיח לרכוש איגרות חוב כמעט ללא מגבלה, בהיקף של מאות מיליארדי דולרים.
בניו-זילנד, שאוכלוסייתה כמחצית מאוכלוסיית ישראל, הבנק המרכזי פעל לדחיית תשלומי משכנתה לתקופה של שישה חודשים - כפול מזמן הדחייה בישראל - ועיכב יוזמות רגולטוריות להעלאה מתוכננת של דרישות ההון מהבנקים. בנוסף, רכש הבנק המרכזי איגרות חוב ממשלתיות בהיקף של 20 מיליארד דולר (אמריקני), המהווה כשליש משוק אגרות החוב ארוכות הטווח, ובמקביל הפחית את הריבית משיעור של 1% לרמה של 0.25%. הבנק המרכזי גם תמך במתן הלוואות למגזר העסקי בערבות מדינה של 80% בסכום של עד 500,000 דולר ניו-זילנדי. מטרתו של הבנק היא לשמר תעסוקה מירבית תוך שמירה על יציבות מחירים לטווח הבינוני-ארוך. יש לציין, שכל הפעילות הזו הוגדרה ויושמה במהירות, כדי לאפשר לעסקים לצלוח את המשבר.
מסקירה תמציתית זו ניתן ללמוד על הפעילות האקטיבית שנקטו הבנקים המרכזיים במשבר הקורונה, ועל התוכניות הנדיבות שהרעיפו על משקי הבית ועל העסקים כדי לשמרם ולהבטיח את המשך קיומם כעסק חי.
בשנת 2010 נחקק חוק בנק ישראל החדש. החוק קובע, שהיעד העיקרי של הבנק המרכזי הוא שמירה על יציבות המחירים ותמיכה במטרות אחרות של המדיניות הכלכלית של הממשלה, בעיקר צמיחה, תעסוקה ותמיכה ביציבות המערכת הפיננסית. מכוח חוק זה נקבעה עצמאותו של בנק ישראל, והיא מתבטאת בעיקרה בקביעת הכלים להגשמת היעדים ודרך הפעלתם. המדיניות המוניטרית וההחלטות על הפעולות הנדרשות לשם השגת יעדי הבנק נקבעות על-ידי ועדה מוניטרית, והוקמו מנגנונים לבקרה ציבורית ופנימית, כדי להבטיח שעצמאות הבנק המרכזי תלווה באחריות דיווחית ושקיפות.
חוק בנק ישראל הקנה לבנק המרכזי עצמאות בבחירת פעולותיו ובהפעלת סמכויותיו לשם השגת מטרותיו ומילוי תפקידיו. החלטותיו של הבנק המרכזי אינן ניתנות לערעור על-ידי הממשלה ואינן מושפעות מתכתיבים פוליטיים וניתן ליישם אותן באופן מיידי. מכוח סמכות זו, ניתן היה לצפות שבנק ישראל יפעיל את כל ארגז הכלים העומד לרשותו לטובת סיוע למגזר העסקי.
מנקודת מבט זו ניתן לומר, כי הפעילות שנקט בנק ישראל במשבר הייתה פסיבית מאוד ולמעשה הובלה רק על-ידי הממשלה, שלא הצליחה עד לכתיבת שורות אלו לגבש תוכנית ראויה ומהירה.
מה כן ניתן היה לעשות
בנק ישראל יכול לנקוט בשורה של צעדים על-מנת להשיג את היעדים של תעסוקה וצמיחה. ביכולתו להעניק לבנקים הלוואות בריבית נמוכה (כדי שמקורת הגיוס של הבנקים לא יהיו יקרים), ולרכוש איגרות חוב ממשלתיות ואג"ח של חברות יציבות כדי לאפשר לחברות לגייס כסף בשוק המשני בשיעורי ריבית נמוכה. בנק ישראל יכול לאמץ את הגישה של הבנק האוסטרלי ולקבוע יעד כמותי בשוק איגרות החוב, ובכך למנוע ייקור הריבית לעסקים ולמשקי הבית וגם לממשלה בגיוסיה העתידיים.
הבנק המרכזי יכול להעמיד לממשלה מקורות זמינים ומיידיים לצורך מתן הלוואות למגזר העסקי בשיעורי ערבות גבוהים יותר. הבנק אוף אינגלנד מעמיד הלוואות למגזר העסקי בערבות של 100%, ואילו הבנק המרכזי של ניו-זילנד העניק ערבות של 80%.
להשלמת התמונה נציין, כי בשונה מבנקים מרכזיים אחרים בעולם, בנק ישראל מתמודד בחזית נוספת: שוק מטבע החוץ. הוא פועל כדי למנוע את המשך התחזקותו של השקל ביחס למטבעות אחרים. בפעולותיו בשוק מטבע החוץ ספג בנק ישראל הפסדים מצטברים בסכום של 40 מיליארד שקל. באמצעות התערבות בשוק המט"ח מנסה בנק ישראל למנוע את המשך התחזקותו של השקל ביחס למטבעות אחרים, ובכך הוא חותר להשגת מטרה נוספת של המדיניות המוניטרית - צמיחה ותעסוקה מירבית. היחלשתו של השקל תביא לגידול בייצוא ולהעסקת יותר עובדים בתחום ההיי-טק, שמהווה את קטר הצמיחה של המשק הישראלי.
במשבר הקורונה הנוכחי, שנוגע לכל המגזרים והענפים במשק, צריך בנק ישראל להתוות תוכנית פעולה רחבה יותר, שתכליתה מתן נזילות רבה לכל העסקים על-מנת להבטיח את הישרדותם. האוצר והממשלה לא הצליחו עד כה לתת מענה הולם ומיידי. תפקידו של בנק ישראל, שהוא כאמור עצמאי בפעולותיו, לספק את החמצן הדרוש לעסקים להמשך קיומם.

המאמר פורסם במקור בגליון יוני 2020 של "רואה החשבון", בטאון לשכת רואי חשבון.
הכותב הוא מהמכללה האקדמית הדסה, המכללה האקדמית תל חי וחברת פרומיק השקעות.
תאריך:  07/06/2020   |   עודכן:  07/06/2020
+מתווה משרד החינוך למסיבות הסיום
23:42 07/06/20  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

משרד החינוך פרסם את ההנחיות החדשות לאירועי סוף שנת הלימודים: עד 50 משתתפים באירוע, ביטול מסיבות סיום ונשפים, אסיפת הורים מקוונת וימי הורים לאחר שעות הלימודים ובריווח

נשפי הסיום מבוטלים [צילום: נתי שוחט/פלאש 90]
+גם מחר יפעלו מתחמי היבדק וסע בערים הגדולות
23:17 07/06/20  |  עידן יוסף

גם מחר (ב') יפעלו מתחמי 'היבדק וסע' בערים הגדולות. בתל-אביב, חיפה ובאר שבע יפעלו המתחמים משעה 09:00 ועד 18:00. בירושלים יפעל המתחם משעה 09:00 ועד ל-23:00. בשכונת נווה שאנן בדרום תל אביב יפעל המתחם משעה 09:00 ועד 15:00. יכולים להיבדק רק מי שזומנו ע"י קופות החולים ויצטיידו בתעודה מזהה.
במקביל, החובשים והפראמדיקים של מד"א ממשיכים לקחת דגימות לנגיף הקורונה מהדיירים והצוותים בבתי אבות ובמוסדות ברחבי הארץ, ובשיתוף קופות החולים גם בבתיהם של המבוטחים.

+יועץ לשוני בתאגיד נמצא חיובי לנגיף הקורונה
22:23 07/06/20  |  עידן יוסף

יועץ לשוני שעבד במשרדי התאגיד בירושלים נמצא חיובי לנגיף הקורונה. משאבי האנוש של התאגיד כתבו לעובדים: ״העובד שהה בדסק החדשות בירושלים בקומה 2, ביום שלישי האחרון 2.6.2020, בין השעות 14:20 ו-21:10. אנחנו מבקשים מכל מי ששהה במרחק של פחות מ-2 מטרים ממנו למשך 15 דקות או יותר, או שהיה עימו במגע פיזי (כולל העברת חפץ מיד ליד), להיכנס מיד לבידוד, עד ל-14 יום״.

+מרגי: חבילות הסיוע של האוצר לא הגיעו ליעדן
21:26 07/06/20  |  עידן יוסף

יו"ר ועדת הכלכלה ח"כ יעקב מרגי קיים מפגש טעון ומרגש עם בעלי עסקים קטנים ובינוניים בבית שמש. לאחר הפגישה אמר: "אם מישהו חושב שהמשק חזר לפעול במלוא הקיטור טועה ומטעה. ואם מישהו חושב, שחבילות הסיוע של האוצר הגיעו ליעדן הוא טועה ומטעה". מרגי קרא לראש הממשלה להקים חדר מצב שישמש אוזן קשבת לבעלי העסקים אל מול האוצר. עוד אמר כי בכוונתו לבקש משר הפנים אריה דרעי דחייה של שלושה חודשים נוספים בתשלומי הארנונה לבעלי העסקים.

הפגישה בבית שמש
+כ"ץ: ביטלנו באופן קבוע את המכסים ומיסי הקנייה
19:49 07/06/20  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

+מספר חולי הקורונה עלה ב-111 ביממה
19:37 07/06/20  |  עידן יוסף

משרד הבריאות: 111 חולי קורונה נוספו ביממה האחרונה. מניין המתים עלה ל-298. מספר המונשמים עלה ל-23. דוח התחלואה משלושת הימים האחרונים: תל אביב - 46; ירושלים - 37; נתניה - 19 ובני ברק - 17.

תמונת מצב עדכנית
+הזכאות לאבטלה תוארך בחודש
18:10 07/06/20  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר ישראל כ"ץ החליטו על ביטול קבוע של המכסים ומיסי הקניה על שורה רחבה של מוצרים בהיקף 1.45 מיליארד שקלים בשנה  ▪  בנוסף סיכמו על הענקת 35 ימי זכאות אבטלה לזכאים

דברי נתניהו וכ
ראש הממשלה ושר האוצר, היום
+הקלה לבעלי שיקים חוזרים בשל הקורונה
14:26 07/06/20  |  איתמר לוין

שיקים שחזרו בתקופת השיא של הקורונה לא ייספרו במניין השיקים החוזרים המוביל להגבלת חשבון. כך קובעת תקנה שהעביר (7.6.20) שר המשפטים, אבי ניסנקורן, לאישור ועדת חוקה, חוק ומשפט. משרד המשפטים אומר, כי התקנה נועדה להקל על הציבור בתהליך החזרה לשגרה ולסייע לאוכלוסיות המתקשות לשמור על יציבות כלכלית בשל הקורונה, לנוכח עלייה חדה במספר הצ'קים החוזרים והחשבונות המוגבלים.
חוק שיקים ללא כיסוי קובע, שחשבון בנק יוגבל אם בתקופה של שנה חזרו עשרה שיקים או יותר בשל העדר כיסוי - הגבלה שמשמעותה חוסר יכולת להוציא שיקים נוספים. על פי התקנות החדשות, שיק שהופקד מ-4.3.2020 ועד 22.6.2020 וחזר בשל העדר כיסוי, לא יובא בחשבון בספירת השיקים לצורך הטלת הגבלה לפי החוק.

+הגשת בקשות למענק הפעימה הראשונה לעצמאים תתאפשר עד 1 ביולי 2020
14:11 07/06/20  |  מירב ארד

רשות המסים מודיעה על ארכה להגשת בקשות למענק הפעימה הראשונה לעצמאים עד ליום 1 ביולי 2020 (במקום עד 10 ביוני 2020 כפי שנקבע בתקנות). עד כה 234,400 עצמאים נמצאו זכאים לפעימה הראשונה וקיבלו מענק בסך 915 מיליון שקלים.

+סופית: הרכבת לא תפעל מחר
13:26 07/06/20  |  עידן יוסף

קבינט הקורונה יתכנס מחר (ב') בראשותו של ראש הממשלה כדי לדון בין היתר בסטטוס הפעלת הרכבת לאור העלייה בנתוני התחלואה. בעקבות כך, רכבת ישראל לא תפעיל מחר את מערך רכבות הנוסעים. עדכונים נוספים לציבור יימסרו אחר קבלת ההחלטה הסופית בנושא.

+בקרוב: 2 מיליון מסכות N95 ישראליות
11:31 07/06/20  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

הייצור הסדרתי של מסכות, יגיע בשיא לכושר יצור של כ-2 מיליון מסכות N95 בחודש

קו הייצור הראשון בישראל [צילום: אריאל חרמוני, משרד הביטחון]
+נחמד להיות ידוען אבל הפעם לא חינם
11:22 07/06/20  |  יובל לובנשטיין   |   לרשימה המלאה

[צילום אילוסטרציה: איתמר לוין]
+שוברת את השוק: אחוה חותכת מחירים
11:10 07/06/20  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

בניגוד לעליות במחירי מוצרי מזון, הודיעה יצרנית המזון על שורת הוזלות של מוצריה בשיעור שבין 10 ל-25 אחוז  ▪  הודיעה: נשמור על מחירים שווים לכל נפש עד סוף הקיץ

יעקב מלאך, מנכ"ל אחוה [צילום: יח"צ]
+הקורונה מחייבת החלטה קרה ואכזרית
11:02 07/06/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה

בנימין נתניהו חייב להכריע: איזה שיעור תחלואה ואיזה שיעור תמותה נהיה מוכנים לספוג כדי שהמשק יוכל לתפקד  ▪  גם לחיי אדם יש מחיר, הבא לידי ביטוי בחיי היום-יום בכל מדינה דמוקרטית  ▪  בלי החלטה כזאת, נמשיך לקרטע בין אלתורים שמשגעים את כולנו וגורמים נזק אדיר לכלכלת המדינה

מתי לסגור בתי ספר [צילום: יונתן זינדל, פלאש 90]
כיצד לאפשר למשק לפעול [צילום: אוליביה פיטוסי, פלאש 90]
+חקירת התחלואה ברוזוולט: הדוח עומד להתפרסם
08:42 07/06/20  |  אביתר בן-צדף   |   לרשימה המלאה

את הדוח חיבר אדמירל רוברט ברקי, סגן-מפקד חיל-הים  ▪  הדוח הוגש לעיון אדמירל מייק גילדֶיי, מפקד חיל-הים, וכנראה, גם יוגש לעיון מארק אספר, שר ההגנה

נושאת-המטוסים תיאודור רוזוולט [צילום: קייליאנה גניר / AP]
+המשק האמריקני הגיע לתחתית?
07:43 07/06/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה

שיעור האבטלה ירד בחודש מאי ל-16.3%, אבל 2 מיליון נרשמו לדמי אבטלה בשבוע הקודם  ▪  הטיסות מתחדשות, המסעדות נפתחות - אך משרד התקציבים בקונגרס צופה שההתאוששות תימשך עד 2030

השיפור בתעסוקה בארצות הברית, 5.6.20 / MSNBC
העסקים הקטנים מתחילים להתאושש [צילום: נאם יו, AP]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מגיפת הקורונה
איתמר לוין
בנימין נתניהו חייב להכריע: איזה שיעור תחלואה ואיזה שיעור תמותה נהיה מוכנים לספוג כדי שהמשק יוכל לתפקד    גם לחיי אדם יש מחיר, הבא לידי ביטוי בחיי היום-יום בכל מדינה דמוקרטית    בלי החלטה כזאת, נמשיך לקרטע בין אלתורים שמשגעים את כולנו וגורמים נזק אדיר לכלכלת המדינה
אביתר בן-צדף
את הדוח חיבר אדמירל רוברט ברקי, סגן-מפקד חיל-הים    הדוח הוגש לעיון אדמירל מייק גילדֶיי, מפקד חיל-הים, וכנראה, גם יוגש לעיון מארק אספר, שר ההגנה
איתמר לוין
שיעור האבטלה ירד בחודש מאי ל-16.3%, אבל 2 מיליון נרשמו לדמי אבטלה בשבוע הקודם    הטיסות מתחדשות, המסעדות נפתחות - אך משרד התקציבים בקונגרס צופה שההתאוששות תימשך עד 2030
עידן יוסף
שלושה חולים מתו במהלך השבת    מנכ"ל משרד הבריאות: ״אנחנו בהתפרצות שהיקפה לא ידוע"    בשל כך - רק ביום ראשון יוחלט האם לחדש את פעילות הרכבת במגבלות או לדחות שוב את הפעלתה    משרד התחבורה הורה במקביל על חידוש פעילות קווי הלילה בעוד שבועיים
עו"ד טלי ירון-אלדר
היבטי מס של משבר הקורונה: הירידה בהכנסות המדינה ממיסים, האם יש להעלות מיסים כעת, מקורות הכנסה חילופיים למדינה, הכרה בחובות אבודים וגם שאלת התושבות לצורכי מס
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il