X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מיוחדים ברשת
המדינות הגדולות באירופה חזרו לפעילות כלכלית וחינוכית, תוך הקפדה על שילוב של מסיכות, ריחוק חברתי, בדיקות ואיכונים הסכנות עדיין קיימות, במיוחד אפשרות של גל שני בסתיו ובחורף, ויש מה לשפר - אך התמונה הרבה יותר טובה מאשר בארה"ב, מדווח ניו-יורק טיימס
▪  ▪  ▪
פריז, 14 בספטמבר [צילום: מישל אולר, AP]
ארגון הבריאות העולמי: המצב באירופה חמור ביותר
עידן יוסף
קצב התחלואה בבריטניה מוכפל כל 8 ימים ונשקלת הטלת סגר מאוקטובר * עלייה של יותר מ-10% במספר הנדבקים במדינות מתקדמות במערב * צרפת ממליצה לאזרחיה לעבוד בעיקר מהבית • גם בספרד, יוון, גרמניה ואוסטריה: "חודשים קשים לפנינו"
לרשימה המלאה

בימים הראשונים של הקורונה קרא עמנואל מקרון לצרפתים להכריז מלחמה עליה. כיום המסר שלו הוא: "תלמדו לחיות עם הנגיף". צרפת ויתר מדינות אירופה מתאימות את עצמן לדו-קיום עם הקורונה כאשר התחלואה שבה ועולה, והסכנה לגל שני – במיוחד בסתיו ובחורף – גוברת. רוב האירופים מבינים שהנגיף לא ייעלם מעצמו ושלא יהיה חיסון מהיר, והם חזרו לעבודה ולבתי הספר, תוך חיים נורמליים ככל הניתן – בתוך מגיפה שכבר גבתה את חייהם של 215,000 בני אדם ביבשת, כותב ניו-יורק טיימס.
הגישה האירופית הפוכה לחלוטין מזו האמריקנית, שם המגבלות מצויות במחלוקת פוליטית ובה איזורים רבים דחפו לפתיחה מחודשת מוקדמת מדי. התוצאה: מספר המתים כמעט זהה לזה של אירופה, למרות שהאוכלוסייה האמריקנית קטנה יותר. האירופים מיישמים את הלקחים הקשים: מסיכות, ריחוק חברתי, בדיקות ואיכונים, תגובה מקומית. כל הצעדים הללו, המוגברים ומוחלשים לפי הצורך, מיועדים למנוע את הצורך בסגר לאומי ששיתק את היבשת והיכה קשות בכלכלתה לפני חצי שנה.
שיהיה ברור: הסכנה קיימת. מספר המקרים החדשים זינק בשבועות האחרונות, במיוחד בצרפת ובספרד, בין היתר בשל העלייה החדה במספר הבדיקות. לעומת זאת, שיעור התמותה נמוך בהרבה מאשר בשיא המגיפה: בצרפת מדובר על 30 איש ביום, לעומת מאות ואפילו למעלה מ-1,000 בגל הראשון. הסיבה היא שהנדבקים כעת הם צעירים יותר ובריאים יותר, ומשום שהצטבר ניסיון בטיפול בחולים. גם בגרמניה בולט מספרם של הצעירים בין החולים החדשים, וגם שם המחלה פחות חמורה: רק 5% מהחולים החדשים מאושפזים, לעומת 22% באפריל.
רוב אירופה לא הייתה מוכנה לקורונה וחסרו בה מסיכות, ערכות בדיקה וציוד בסיסי. אפילו המדינות שמצבן היה טוב יחסי, כמו גרמניה, רשמו שיעור תמותה גבוה בהרבה מאשר במדינות אסיה, שהיו קרובות יותר למוקד ההתפרצות בסין אך הגיבו מהר יותר. סגרים כלליים סייעו להשתלט על המגיפה, אך ההידבקות החלה לעלות בחודשי הקיץ כאשר ההגבלות הוסרו והתושבים – במיוחד הצעירים – חזרו להתקהל בלא לשמור על הריחוק החברתי. למרות זאת, האירופים המשיכו לחזור לעבודה והחודש נפתחו בתי הספר – וכמובן תוך הגדלת סיכון ההידבקות.
האתגר של הממשלות כעת הוא לאזן בין הצרכים הרפואיים לבין המשך החיים. במסגרת זו, המסיכות הפכו לנפוצות ברחבי היבשת והן חלק מחייהם של האירופים – חצי שנה לאחר שרובם התייחסו אליהן בחשדנות. הממשלות גם המירו את הסגרים הלאומיים, שהוטלו בלא לשים לב להבדלים בין האיזורים, בתגובות מהירות ונקודתיות לאיזורים אדומים. אמצעי נוסף הוא אבחנה בין סוגי הפעילות: בגרמניה חזרו התלמידים לכיתות, אך הוגבלו ואף נאסרו אירועים כמו שוקי חג המולד וקרנבלים, ומשחקי הכדורגל ממשיכים להתקיים ללא קהל לפחות עד סוף אוקטובר. בבריטניה, שם השימוש במסיכות אינו נפוץ ואינו נאכף, הוטלו מגבלות על התכנסויות משפחתיות בעיר ברמינגהאם בשל עלייה בתחלואה. בבלגיה הוגבלו ההתקהלויות לקפסולות של שישה בני אדם. ממשלת איטליה הטילה סגר על כפרים, בתי חולים ומקלטים למהגרים כדי למנוע את התפשטות הנגיף.
הטיימס מדגיש, כי הממשלות עדיין צריכות להשתפר בתחומים אחרים. בשיא המגיפה היה בצרפת מחסור כה כבד בערכות בדיקה, עד שחולים רבים כלל לא נבדקו. כיום נערכות שם מיליון בדיקות בשבוע, אך העומס גורם לעיכוב בתוצאות המגיע עד שבוע בפריז – מה שכמעט מאיין את משמעותן. כל צרפתי יכול להיבדק, והרשויות לא קבעו סדרי עדיפות שיאיצו את קבלת התוצאות של מי שמצויים בקבוצות סיכון. צרפת גם צריכה לשפר בצורה משמעותית את איכון הקשרים בין החולים לבין אחרים, צעד שהוכח כחיוני במניעת התפשטות הקורונה באסיה.
בחודש מאי, לאחר חודשיים של סגר, הפעילה מערכת הביטחון הצרפתית מערכת ידנית לאיתור החולים ומגעיהם. המערכת נשענת בעיקר על המיומנות והניסיון של מי שמפעילים אותה, והיא משיגה תוצאות מעורבות. בתחילת הדרך נתן כל חולה בממוצע 2.4 שמות של מי שבאו איתו במגע – בעיקר בני משפחה. המספר עלה ליותר מחמישה בחודש יולי, אבל מאז הוא צנח שוב לפחות משלושה, בעוד מספר החולים הוכפל פי עשרה והגיע ליותר מ-8,000 מקרים חדשים ביום. לצד זאת, ממשלת צרפת – שספגה ביקורת קשה מאזרחיה בגל הראשון – מקבלת כיום בסקרים מחמאות על אופן טיפולה הנוכחי במגיפה.

תאריך:  18/09/20   |   עודכן:  18/09/20
+ח"כ מטאנס שחאדה נכנס לבידוד
16:55 18/09/20  |  עידן יוסף

בדיקה שעשה אחד מיועציו של ח"כ סמי אבו שחאדה מצאה כי הוא חיובי לנגיף הקורונה. הפעם האחרונה בה שהה היועץ בכנסת הייתה ביום רביעי. בעקבות חקירה אפידמיולוגית ראשונית שנעשתה נכנס ח"כ מטאנס שחאדה לבידוד עד לתאריך 30.9.

+שמולי: להרחיב עבודה בשעות נוספות
16:00 18/09/20  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

בתזכיר חוק שיצא שעות ספורות לפני כניסת ראש-השנה, מציע משרד העבודה עד 25 שעות נוספות בשבוע, עד 14 שעות עבודה ביום 8 פעמים בחודש  ▪  הסייג: לא יותר מ-67 שעות עבודה בחודש

השר שמולי [צילום: תומר נויברג/פלאש 90]
+הסגר נכנס לתוקף בשעה 14:00
14:15 18/09/20  |  עידן יוסף

סגר החגים נכנס בשעה שתיים לתוקף. 7,000 שוטרים פרוסים במחסומים‎ ברחבי הארץ.

+הממשלה תשקול סגירת בתי הכנסת בכיפור
13:41 18/09/20  |  עידן יוסף

סגן שר הבריאות יואב קיש: אם נראה שהמגפה משתוללת - נשקול גם את סגירת בתי הכנסת ביום כיפור ואיסור הפגנות (רשת ב').


מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
אירופה לומדת לחיות עם הקורונה
תגובות  [ 7 ] מוצגות  [ 7 ]  כתוב תגובה 
1
מה נכון?
פלג א  |  18/09/20 17:36
2
קורונה
קאטו הזקן  |  18/09/20 22:24
3
תפסיק לקשקש שטויות
ורדד  |  19/09/20 07:22
 
- המשך...
ורדד  |  19/09/20 13:12
4
דיווח מעוותת מתוך פוזיצייה ההה ל"ת
יאקי  |  19/09/20 07:57
5
אם יש לך 10 ילדים ב-70 מ"ר
ילדים זה ברכה  |  19/09/20 16:07
6
המצב באירופה הולך ומחמיר
זה מגוחך  |  21/09/20 13:45
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מגיפת הקורונה
עידן יוסף
בתזכיר חוק שיצא שעות ספורות לפני כניסת ראש-השנה, מציע משרד העבודה עד 25 שעות נוספות בשבוע, עד 14 שעות עבודה ביום 8 פעמים בחודש    הסייג: לא יותר מ-67 שעות עבודה בחודש
איתמר לוין
ימי הדין עומדים השנה בסימן ימי הסגר, וכפי שאמר מישהו: א' בתשרי איננו תחילת הימים הנוראים אלא תחילת שלושת השבועות    אבל בהבדל מתקופת האבלות על החורבן, את ימי הקורונה אפשר לנצל להפקת לקחים אישיים וציבוריים - כדי שנתמודד טוב יותר עם המגיפה וכדי שנצא ממנה כבני אדם טובים יותר    כתיבה וחתימה טובה לשנת בריאות ואושר
עידן יוסף
הרשימה כוללת ישובים רבים ובהם פתח תקוה, יבנה, נתניה, ראשון לציון, קריית שמונה, חולון ואזור    4,560 נדבקים מאומתים ביממה האחרונה    גובה הקנס למפרי מגבלת התנועה - 500 שקל
איציק וולף
ראש הממשלה הודיע על שורת תוכניות סיוע כלכליות לקראת סגר ראש השנה    הודיע על קיצוץ בשכר הבכירים במגזר הציבורי    "אני מעריך שייתכן שלא תהיה לנו ברירה אלא להחמיר את ההנחיות, חובה והאחריות שלי כראש הממשלה היא לשמור על החיים שלכם"
איציק וולף
הממשלה נענתה לדרישת חברי הוועדה להגדיל את מגבלת היציאה למרחב הציבורי מ-500 מטר ל-1,000 מטר והתקנה תיכנס לתוקף לאחר שתאושר בממשלה יחד עם שאר תקנות הסגר מחר ב-14:00 למשך 14 יום
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il