X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  יומני בלוגרים
הטמעת המסר, גם מפי מומחים לבריאות הציבור, לפיו הסגר נכפה על כלל הציבור בשל שיקולים פוליטיים שמנעו הטלת סגר דיפרנציאלי וסטריאוטיפי, היא בעייתית ובמידה רבה גם בלתי-ממלכתית
▪  ▪  ▪
צעד חמור [צילום: משטרת ישראל]

אל ייפלא הדבר, שפרשנות מקצועית של מומחים מושמעת מ"פוזיציה" פוליטית, שבהקשר הנוכחי, תהיה עוינת לראש הממשלה. ההתייחסות אל הסגר כאל צעד בלתי אחראי של הממשלה, הגורם להרס שיטתי של החברה הישראלית, מגלמת בחובה סממנים של קריאה לסרבנות ציבורית, במקום להתכנסות תחת האלונקה.
עת חרום, תהא זו מלחמה או מגיפה, היא שעתם היפה של המומחים, הממלאים פאנלים חדשותיים ובארשת רצינית מקרינים בקיאות סמכותית, אשר אמורה להשפיע על קבלת החלטות ועיצוב הנחיות לציבור. מאז פרצה מגפת הקורונה לחיינו, הציבור הישראלי חשוף למנעד רחב של דעות ופרשנויות הנשמעות מפי מומחי רפואה ובריאות הציבור, באופן שאינו קונסיסטנטי, המייצר מטבע הדברים, סוג של בלבול יוצרות בתודעה.
המגיפה העולמית, בשמה המקצועי, COVID-19, היא עדיין במידה רבה אניגמטית, הנסתר לגביה רב על הנגלה, ובכלל זה התשקיף באשר לתופעות הפוסט-קליניות. נתון בולט, שאין כבר עוררין על איתנותו, משדר מסר חד וברור - אנו ניצבים אל מול נגיף חמקמק המגלם סיכונים משמעותיים לבריאות.
בהעדר חיסון או תרופה לנגיף המאיים, נדרשת האנושות לנקיטה בצעדי התגוננות, מתוך ארסנל הכלים שנעשה בהם שימוש במגיפות עולמיות בעבר. גם במישור זה, ההתייחסות הממוקדת תהיה כמעט תמיד, תולדה של ממדי המחלה מחד-גיסא, וניסיונם של אחרים מאידך-גיסא.
ניחוח פוליטי
כובד האחריות הרובץ על גורמי הבריאות המדינתיים הוא עצום, מתוקף משימתם להגן על הציבור מפני תחלואה באשר היא, על אחת כמה וכמה, מגיפה. ממד זה מתחדד עשרות מונים, כאשר האיום אינו מוכר, אך מצופה מהמערכות לספק תשובות לאזרחים חסרי האונים.
בנסיבות הנוכחיות, כאשר הנגיף עושה שמות ללא הבחנה, באין מושיע, צצים להם מומחים, כולם בעלי תארים מכובדים בתחומים רלוונטיים, ומעל כל במה תקשורתית זמינה, משיאים עצות מקצועיות, ובעיקר, מטיחים חיצי ביקורת כלפי חוסר האונים של המערכת ותוקפים את תהליך קבלת ההחלטות הממשלתיות ואת ההיגיון המנחה אותן. מקצת המומחים אשר נוטלים חלק בצוותי יעוץ למשרד הבריאות, מוצאים עצמם בעמדת התגוננות ונדחקים אל הקיר בידי מראיינים "חושפי שיניים".
הטיעון הרווח בפי המומחים הוא כי החלטות הממשלה מדיפות "ניחוח פוליטי" ובמשתמע אין מאחוריהן שיקולים רפואיים של ממש, וגם לא שקלול של מרכיבים משפיעים אחרים על תפקוד המשק והמדינה.
מגיפת הקורונה היא בבחינת "עוף מוזר" המסרב לציית להמלצות המומחים, ומתעתע בכל גאוני הדור המנסים להתחכם לו. לכולי עלמא נהיר כי הסיכון הבריאותי מגלם את תמצית האיום, וככל שלא יודבר, כך תהיינה לו השלכות על מכלול תחומי החיים, עד כדי שיתוק מרכז העצבים של מדינה מתפקדת. התובנה החד-משמעית הנגזרת מכך, מציבה את השיקול הבריאותי כראש וראשון במדרג השיקולים של הרשות המבצעת.
תופעות לוואי
כאשר מנתחים את ההתמודדות העולמית אל מול המגיפה, ניתן להצביע על מספר מצומצם של מדינות שהצליחו לדכא את הנגיף כבר במהלך הגל הראשון של המגיפה. סין וטייוואן נדרשו למהלכים דרקוניים וטוטליים, שעיקרם - סגר מלא וסגירה הרמטית של הגבולות, אין יוצא ואין בא. צעדים דומים ננקטו קוריאה הדרומית ובניו-זילנד, באופן מעורר התפעלות. המפתח לבלימת נגיף הקורונה היה אפוא, שילוב של נחישות ממשלית עם צייתנות האוכלוסייה. זוהי ככל הנראה הנוסחה האחראית האולטימטיבית נוכח תנאי אי-הוודאות הרפואית, ובהעדר מענה בהיבט התרופתי. בקרב המומחים גם כאלה הנאחזים במודל השבדי, קרי 'חסינות העדר', כראוי לחיקוי. זוהי גישה מסוכנת על גבול ה'מופקרת', בהינתן תופעות לוואי בעייתיות המסתמנות אצל חלק מהמחלימים מהמחלה.
על כן קשה לקבל בשוויון נפש את ביקורתם של מומחים מטעם עצמם, המבקרים בחריפות את הסגר הנוכחי שהוטל בישראל, ומסווגים אותו כהרסני למדינה. לדידם, החלה גורפת של הסגר משרתת אינטרסים מסוימים של ראש הממשלה, הן בממד המשפטי האישי והן בהיבט של שימור האינטרסים הפוליטיים שלו. במלים אחרות, הם כופרים מכל וכל בהתכנות, ולו מסוימת, ששיקוליו המנחים של ראש הממשלה הם ענייניים ומכוונים לבלימת מגיפת הקורונה.
יש מקום להידרש לשאלה מי אם כך "נגוע" בשיקולים פוליטיים? אל ייפלא הדבר, שגם פרשנות מקצועית של מומחים מושמעת מ"פוזיציה" פוליטית, שבמקרה דנן, תהיה עוינת את ראש הממשלה. ההתייחסות אל הסגר כאל צעד חמור ובלתי אחראי של הממשלה הגורם להרס שיטתי של החברה הישראלית, מגלמת בחובה סממנים של קריאה לסרבנות ציבורית, במקום להתכנסות תחת האלונקה.
מעבר לכך, הטמעת המסר, גם מפי מומחים לבריאות הציבור, לפיו הסגר נכפה על כלל הציבור בשל שיקולים פוליטיים שמנעו הטלת סגר דיפרנציאלי וסטריאוטיפי, היא בעייתית ובמידה רבה גם בלתי-ממלכתית. "כור ההיתוך" המפורסם, חזקה שלא יתנפץ בשל שיקולים אנוכיים, מה גם שאינם בעלי עגינה חד-משמית. חוסנה של החברה הישראלית נובע גם מהמבנה ההטרוגני שלה, המחייב רגישות ואחריות של הרשות המבצעת. את אשר ניתן להחיל במדינות מערביות, הומוגניות בעיקרן, לא נוכל להרשות לעצמנו במציאות המיוחדת שבה אנו חיים.
באותה נשימה, אין צורך ב"תותחי" צופן כדי לפענח את מטרתם הסמויה של "המומחים", והיא - לאפשר הפגנות במרחב הפתוח, בכל תנאי; במשתמע, מומחי בריאות הציבור הם ראשי המגנים על זכות היסוד בדמוקרטיה! גם כאשר נהיר כי התקהלות מכל סוג שהוא, במקום פתוח ו/או סגור מקיימת סיכוני הדבקה. מן הדין שתינתן הדעת לעניין זה, ויפה שעה אחת קודם.

ד"ר רפאל בוכניק הוא עמית מחקר במכון בגין-סאדאת ואל"ם בדימוס.
תאריך:  11/10/2020   |   עודכן:  10/04/2024
+סגר על ערים אדומות תמורת פתיחת הישיבות
22:15 11/10/20  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

המטרה: ליצור מתווה שיאפשר פתיחה בטוחה תמורת הסכמה להגבלה על ערים חרדיות עם תחלואה גבוהה  ▪  מאות חולים קשים חרדים מטופלים במחתרת ללא ידיעת הרשויות  ▪  תיעוד נוסף מכינוס חרדי המוני שהפרת את התקנות במאה שערים

הקפות שניות בצפת [צילום: דוד כהן/פלאש 90]
מחאה בירושלים [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+מניין המתים מקורונה עלה ל-1,980
21:47 11/10/20  |  עידן יוסף

משרד הבריאות: מניין המתים מקורונה עלה ל-1,980.

+ועדת החוקה ננעלה מבלי להאריך את תקנות הסגר
21:11 11/10/20  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

היו"ר ח"כ יעקב אשר: "יכולנו לייצר קונצנזוס להקלות לעסקים הקטנים אבל יום למחרת הייתם הולכים לבג"ץ להתיר את הסגר ולא בגלל העסקים"

[צילום: דוברות הכנסת]
סגן השר יואב קיש [צילום: שמוליק גרוסמן/דוברות הכנסת]
+האנרכיה מטפסת מן הרחוב אל הממשלה
18:24 11/10/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה

כאשר שלושת פקידים בכירים עוזבים את האוצר בתוך חמישה חודשים; כאשר בעיצומו של משבר קשה עובדת הממשלה על בסיס תקציב מלפני שלוש שנים; כאשר שורה של תפקידים בכירים ביותר אינם מאוישים; כאשר שרים מפרים הנחיות ומתבטאים בצורה רודנית - זהו הרס של המדינה

סביבת עבודה בלתי אפשרית [צילום: מרים אלסטר, פלאש 90]
פשע בל יסולח [צילום: יונתן זינדל, פלאש 90]
+המסך הגדול - הרבה יותר קטן
18:00 11/10/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה

אקונומיסט מזכיר שבתי הקולנוע היו בבעיות עוד לפני הקורונה, וגם אם המגיפה לא תחסל אותם - השפעותיה עליהם יהיו קשות ותמידיות

בית קולנוע של Cineworld בלונדון [צילום: אליסטר גרנט, AP]
+נתניהו: יידרשו עוד כמה ימים לפני הקלות
17:58 11/10/20  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

ראש הממשלה כינס דיון מקדים לפני דיון קבינט הקורונה האמור להתקיים בעוד יומיים  ▪  "נפתח את העסקים של עד 10 אנשים שלא מקבלים קהל, נפתח גם את הגיל הרך, אבל נעשה את זה ושלבים אחרים בהדרגה, בזהירות, ועם מדדים ברורים למעבר משלב לשלב"

נתניהו. צריכים עוד כמה ימים [צילום: לע"מ]
+מוצרי חשמל המחסלים כ-99% מהחיידקים
15:27 11/10/20  |  גלית יצחק-אוגנוב   |   לרשימה המלאה

הסדרה כוללת שבעה מוצרים בעלי תוכניות חיטוי מובנות ופונקציות המאפשרות חיטוי מוצרי מזון ארוזים וחפצים אחרים במטרה לסייע לצרכנים להסתגל ל"שגרת הקורונה" בביתם

[צילום: יח"צ]
+על קורונה ופיברומיאלגיה
14:45 11/10/20  |  רן מלמד   |   לרשימה המלאה

פיברו וקורונה [צילום אילוסטרציה: כריסטוף אינה/AP]
+קנסות קורונה: עלייה של 380% ביחס לממוצע השבועי לפני הסגר הנוכחי
14:05 11/10/20  |  מירב ארד

המרכז לגביית קנסות ברשות האכיפה והגבייה המופקד על גביית קנסות הקורונה שמטילה המשטרה, מסר כי נכון ליום 11 באוקטובר התקבלו לטיפולו, 306,755 קנסות קורונה בערך של 170,527,500 שקלים. מיום 5 באוקטובר ועד ל-11 באוקטובר הגיעו לטיפול המרכז 34,836 קנסות - עליה של כ-380% מהממוצע השבועי לפני הסגר הנוכחי, שעמד על 9,000 דוחות בשבוע. עד כה שולמו 64,838 תיקים בערך של 27,687,153 שקלים כאשר כ 4,500 מתוכם, בערך של 2 מיליון שקלים שולמו במהלך התקופה הנדונה.

+בסופ"ש האחרון נרשמו ע״י המשטרה 9,952 דו״חות בגין ההפרות
13:19 11/10/20  |  מירב ארד

במהלך הסופ"ש האחרון (09-10.10.2020), שבו חל חג שמחת תורה, נרשמו ע״י המשטרה 9,952 דו״חות בגין ההפרות השונות. מרביתם בגין יציאה ממקום מגורים למטרה או פעולה שנאסרה - 7,260 דו"חות, ובהם גם 1,998 דו״חות בגין אי עטית מסיכה, 134 דו"חות בגין הפרות חובת הבידוד, 84 דו״חות בגין הפרות שונות של בתי עסק, 350 דו"חות בגין שהייה במקום שנאסר וכן 94 דו"חות בגין סירוב להוראות שוטר לפיזור התקהלות שנאסרה.

+מחלקות הקורונה של צה"ל נפתחו בבי"ח רמב"ם
12:59 11/10/20  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

המחלקות יופעלו על-ידי כ-100 אנשי צוות רפואי צבאי הכוללים רופאים ורופאות, אחים ואחיות, חובשים, חובשות וסגל רפואי נוסף מתוך מערך הרפואה הצבאי הסדיר של חיל הרפואה

[צילום: דובר צה"ל]
+"אני נותן לעצמי טוב מאוד על הקורונה"
12:59 11/10/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה

טראמפ סירב ליטול אחריות כלשהי על הטיפול בקורונה, טען בתוקף שטיפולו בה היה מוצלח והאשים את סין ואת ממשל אובמה  ▪  וודוורד מצביע על הצהרות כוזבות רבות של טראמפ בנוגע למגיפה, ומצטט את טרוניותיו החוזרות ונשנות על כך שאינו מקבל את הקרדיט המגיע לו

טראמפ בתדרוך קורונה, 2.4.20 [צילום: אלכס ברנדון, AP]
פאוצ'י. "הוא דמוקרט" [צילום: אלכס ברנדון, AP]
+הגיון בסיסי אינו מוצר בסיסי
11:37 11/10/20  |  דוד ארגז   |   לרשימה המלאה

אמי זיכרונה לברכה, ידעה למצוא בכול אחד משהו חיובי  ▪  היא היטיבה לזהות את מחצית הכוס המלאה ולפעמים רבע כוס מלאה בכול אדם ובכול אירוע  ▪  אני משתדל ללמוד ממנה וללכת בדרכיה אבל זה לא תמיד קל  ▪  הנה כמה דוגמאות

שטייניץ. טענות ריקות [צילום: עדינה ולמן/דוברות הכנסת]
+טרם הוחלט על המשך מגבלות ההפגנות
10:55 11/10/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה

אם יוחלט להאריך את המגבלות - התקנות יונחו על שולחנה של ועדת החוקה  ▪  המדינה מבקשת לדחות את שלוש העתירות, בנימוק שמדובר בצעדים שלדעת גורמי המקצוע הם חיוניים למאבק בקורונה, ובמגבלות מידתיות וקצובות בזמן

הפרות חוזרות ונשנות של התקנות [צילום: גילי יערי, פלאש 90]
ההרכב הבכיר ביותר [צילום: הרשות השופטת]
+שר האוצר: לחדש את הלימודים באופן מבוקר ואת פעילות העסקים הקטנים
10:52 11/10/20  |  איציק וולף

שר האוצר, ישראל כ"ץ, קורא לפתוח את המשק באופן מדורג ולחדש את הלימודים באופן מבוקר.
"מדינת ישראל חייבת לפעול בשתי זרועות במסגרת המאבק בנגיף הקורונה. מחד, הפעילות להורדת התחלואה המשלבת אכיפה אפקטיבית וסגרים ממוקדים, ומנגד מתן אפשרות לליבת המשק בתחומים חיוניים, בעסקים הקטנים ובמפעלים שאינם מקבלים קהל ובהמשך גם מקבלי הקהל, להמשיך ולפעול תוך פיקוח ובקרה. פתיחת מערכת החינוך מגילאי הגן ומעלה, באופן מבוקר ובהתאם לנתוני התחלואה והורדת המגבלות האישיות מעל תושבי ישראל עם הירידה בתחלואה", אמר.

+מספר מאומתי הקורונה החדשים: 887
08:31 11/10/20  |  איציק וולף   |   לרשימה המלאה

7.3% מתוך 13,387 בדיקות קורונה שבוצעו בסוף השבוע נמצאו חיוביות  ▪  מדובר בהמשך מגמת הירידה בשיעור הנדבקים  ▪  השבוע צפוי מניין המתים מקורונה בישראל להגיע ל-2,000 בני אדם

מספר נמוך של בדיקות בסוף השבוע [צילום: אוליביה פיטוסי, פלאש 90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מגיפת הקורונה - הבעייתיות שב"מומחים מטעם"
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
הכותב צודק עד מאד. ה"מומחים"
מ. עמיר  |  12/10/20 05:21
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מגיפת הקורונה
איציק וולף
ח"כ גדעון סער הודיע ליו"ר הקואליציה כי אינו רואה עוד טעם בחברות בוועדה לאחר שנמנע מחברי הוועדה להכניס שינויים בתקנות הקורונה אלא רק לאשר אותן או לדחותן
איציק וולף
ממונה הקורונה העריך שבשבוע הבא תגיע מדינת ישראל ל-2,000 חולי קורונה חדשים ביום    "אם נמשיך באותו כיוון - נהיה מסודרים לחורף"    בינתיים חלה עלייה דרמטית בתחלואת קורונה במדינות שונות בעולם
איתמר לוין
שר האוצר, רישי סאנוק, צריך לדרוש כעת מבוריס ג'ונסון הסכמה עתידית להעלאת מיסים - כתנאי להזרמות הנחוצות שמבקש ראש הממשלה כעת
עידן יוסף
לנוכחים בשמורת הטבע ניצנים ניתנו דוחות קורונה והם התבקשו לשוב לביתם    עוכב משתתף שברשותו נמצאו סמים
איתמר לוין
מפגינים המתיימרים להילחם בשחיתות, אך בפועל הם פורעים חסרי מעצורים. מתפללים המעמידים פנים של יראי שמים, העלולים לרצוח שוטרים באבנים וזיקוקין. נבחרי ציבור המצפצפים על ההוראות שהם עצמם מטילים עלינו. כך נראית אנרכיה. זוהי סכנה קיומית, פשוטו כמשמעו. הדרך להיחלץ ממנה היא קשה וממושכת - אם בכלל יש מי שמוכן ליטול על עצמו את המשימה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il