X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מיוחדים ברשת
לימוד מרחוק בימי הקורונה, 26.11.20 / CBS
"העולם ב-2021" של אקונומיסט: טכנולוגיה

2025 התרחשה כבר ב-2020

הקורונה האיצה בצורה מדהימה מגמות טכנולוגיות, וברור שהעולם לא יחזור לחלוטין לקדמותו. השאלה הגדולה היא היכן יהיה קו האמצע בין 2019 לבין 2030
▪  ▪  ▪
למרות הכל, רוצים ללמוד פרונטלית

ברוכים הבאים לעתיד – לא 2021, אלא 2025 ואולי אפילו 2030, תלוי את מי אתם שואלים. האימוץ של התנהגות טכנולוגית חדשה בתגובה לקורונה, החל מהתוועדות חזותית וכלה בקניות מקוונות, הוביל לכך שכבר הגענו לרמות שאיש לא צפה שנגיע אליהן אפילו בעוד שנים רבות, מדווח "The World in 2021" של אקונומיסט.
חברת הייעוץ מקנזי קבעה כבר בחודש מאי, כי בתוך שמונה שבועות נרשמה התקדמות של חמש שנים באימוץ טכנולוגיות דיגיטליות צרכניות ועסקיות. בתחום הקניות ברשת בארה"ב הזינוק היה מדהים עוד יותר: עשר שנים בשלושה חודשים. מספר הפעולות הבנקאיות המקוונות זינק לרמות שצפויות היו להיות רק בעוד שנתיים או חמש שנים. שירות הרפואה הבריטי עשה תוך שבוע שינוי של עשור, כאשר הרופאים עברו לייעוץ מרחוק.
במקרים אלו ורבים אחרים, הקורונה האיצה מגמות שכבר היו קיימות. הקניות הלכו ועברו לרשת, תשלומים הלכו והפכו לדיגיטליים, למידה מקוונת הפכה ליותר נפוצה, יותר אנשים עבדו מהבית. כעת הן הרבה-הרבה יותר נפוצות. השינוי הפתאומי היה מכאיב: קמעונאים קרסו, קשישים היו קורבן להונאות, חינוך מקוון מרחיב פערים סוציו-אקונומיים. אבל המעבר גם גרם לשינויים מהירים בענפים שלרוב מתנגדים לשינוי, כמו רפואה וחינוך. הסגר הממושך הוכיח, שעם הכלים הנכונים – אפשר באמת לעבוד מהבית; לדעת אקונומיסט אלו הן בשורות טובות.
השאלה הגדולה ל-2021 היא, עד כמה דברים יחזרו לקדמותם. ברור שהעולם לא יחזור בצורה מוחלטת למצב של ערב המגיפה. חנויות כל-בו רבות נסגרו. עובדים מן הבית לא ממהרים לחזור למשרדים. אבל לא כל ההתנהגויות של הסגר יימשכו. תלמידים ומורים להוטים לחזור להוראה פרונטלית. עובדים מתגעגעים להתגודדויות. אז כמה התנהגויות יישארו ואחרות ייעלמו, והתוצאה תהיה משהו באמצע. למיקום המדויק של האמצע הזה יהיו השלכות עצומות בתחבורה, במחירי הנדל"ן, בתכנון ערים ועוד ועוד.
מקנזי מדווחת, כי 15% מן המנהלים בסקר בינלאומי שערכה אמרו, כי ב-2022 יאפשרו לעשירית מעובדיהם לעבוד מן הבית יום-יומיים בשבוע, ו-7% מוכנים גם לשלושה ימים. אבל הממוצע הבינלאומי הזה מסתיר הבדלים ניכרים. בגרמניה ובבריטניה השיעור של יום-יומיים הוא 20%, לעומת 4% בלבד בסין. בקרב מנהלים בתחום הטכנולוגיה, השיעור הוא 34% לעומת 22% לפני הקורונה. אבל אפילו בחברות בהן ניתן לעבור לחלוטין לעבודה מהבית, המגמה הסבירה ביותר היא שילוב של בית ומשרד.
כמה חברות – כמו אלו המעניקות שירותי מחשוב ענן או כלים התומכים בעבודה מרחוק – יתחזקו. אחרות, כמו קמעונאים, יסבלו. רבות יישארו במצב הקודם. שינויים אלו פותחים את הפתח לתחומים חדשים של יזמות. חברות גדולות וקטנות כבר מפתחות כלים לשיפור התחושה בעבודה מרחוק, לתמיכה בסוגים חדשים של הכשרה מקוונת ולספק סוגים חדשים של חוויות חברתיות מקוונות – מוועידות וירטואליות לתיירות וירטואלית. העולם לא יחזור למצבו ערב המגיפה; היא העלתה אותו על המסלול לעתיד שונה לגמרי.

תאריך:  29/11/20   |   עודכן:  29/11/20
+השאלה הגדולה: כמה אמריקנים יתחסנו
08:03 30/11/20  |  איתמר לוין   |   לרשימה המלאה

אקונומיסט מנתח את הקשיים שבהפצת החיסונים, במיוחד זה של פייזר, כאשר המדינות ומשרד ההגנה עושים כמיטב יכולתם להתכונן לקראת המבצע  ▪  הבעיה העיקרית היא, שחלקים ניכרים מן הציבור האמריקני - אולי אפילו רובו - אומרים שאין בכוונתם להתחסן

פייזר. אחסון במינוס 70 מעלות [צילום: AP]
מודרנה. מספיק מקרר רגיל [צילום: טיימי אלוורז, AP]
+משרד הבריאות: שיעור הבדיקו החיוביות - 2.5%
08:00 30/11/20  |  מירב ארד

משרד בריאות מעדכן (יום ב') כי 985 נדבקים חדשים בקורונה אובחנו אתמול. שיעור הבדיקות החיוביות - 2.5%. כיום ישנם 263 חולים במצב קשה ו-114 מונשמים. 2,864 בני אדם מתו כד כה מהנגיף.

+שיעור המאומתים גבוה: 3.3% מכלל הבדיקות
19:31 29/11/20  |  עידן יוסף

753 מאומתים אובחנו אתמול. שיעור המאומתים לנגיף הקורונה מסך הבדיקות שהתבצעו ביממה האחרונה עומד על 3.3% - כפול מהתוצאות לפני שבוע. במקביל, נפתחים קניונים בתי ספר ועוד.

+נתניהו: אם נידרש - נעצור ההקלות לנוכח עליית התחלואה
17:55 29/11/20  |  איציק וולף

ראש הממשלה, בנימין נתניהו, אמר כי בשל העלייה בתחלואת הקורונה, נשקלת עצירת ההקלות, ואף הידוק של ההגבלות שכבר ניתנו. "אנחנו חייבים לעשות הכול כדי למנוע החרפה של המצב, שיכול להביא אותנו למחוזות קשים בהרבה, אפילו יותר קשים ממה שספגנו עד עכשיו. אנחנו כל הזמן בוחנים את הנתונים ואת ההקלות שביצענו", אמר בישיבת הממשלה.

+ממונה הקורונה: "התחלואה פושה במגזר הערבי. לכו להידבק"
15:15 29/11/20  |  מירב ארד

על פי הנתונים שעלו (יום א') בהערכת המצב היומית בבתי החולים ברחבי הארץ החברה הערבית נמצאת בדירוג גבוה מאוד בקרב החולים הקשה, ובגיל צעיר יחסית. פרופ' נחמן אש: "אנחנו עושים מאמצים גדולים להוריד את התחלואה במגזר הערבי. המצב לא טוב, חולים קשה בגילאים נמוכים מעידים על תחלואה שפושה במגזר באופן שמסכן את תושבי הערים הערביות. אני קורא לכל בני ובנות המגזר - לכו להיבדק, הקפידו על ההנחיות, אם אתם נדרשים להיכנס לבידוד - היכנסו. זה למענכם ולמען המשפחות שלכם"

+קורונה בצה"ל: שני משרתים מוגדרים כחולים במצב בינוני
15:12 29/11/20  |  מירב ארד

קורונה בצה"ל: 202 משרתים בשירות חובה, קבע ועובדי צה"ל מאובחנים כחולים בקורונה במצב קל. שני משרתי צה"ל מוגדרים כחולים במצב בינוני. 2,491 משרתים נמצאים בבידוד ביתי (נכון ליום חמישי האחרון).


מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות מגיפת הקורונה
עו"ד דויד סנדובסקי
למרות סגירת הקמפוסים ברחבי המדינה והוראת הממשלה לעבור להוראה ולמידה מקוונות בזום, אין תגובה הולמת של מוסדות האקדמיה והסטודנטים
עו"ד ברייה עמראן, עו"ד קטן שעיה
למרבה הצער, מדינת ישראל משופעת ומורגלת באירועים בלתי צפויים, לרבות מלחמות ו/או סגרים שהוטלו בשל התקפות טילים ועל כן בתי המשפט נזהרים מאוד מלפטור מתחייב מהתחייבותו
איתמר לוין
ניו-יורק טיימס מתאר בכתבה נרחבת את המצוקה בה מצויים בתי החולים בכל רחבי המדינה, המוצפים בחולי קורונה ונאלצים לשלוח הביתה חולים אחרים    מחסור במיטות, מחסור ברופאים, מחסור באחיות, מחסור בערכות בדיקה, מחסור בציוד מגן - מול 200,000 חולים חדשים ביום ו-90,000 מאושפזים
עידן יוסף
1,027 מאובחנים חדשים לקורונה - 2.2% מכלל הבדיקות    בריטניה תחל השבוע בחיסון אזרחיה    חשש מפני התפרצות מחודשת במגזר החרדי
איציק וולף
שר האוצר הודיע כי משרדו יקצה 10 מיליון שקלים למענקים שיאפשרו היערכות שווקים פתוחים לפעילות בטוחה בקורונה    ההקצאה בהתאם לקריטריונים שטרם נקבעו
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il