השאלה הברורה של כל מי ששומע על ההתקדמות בפיתוח החיסונים לקורונה היא: מתי אני אוכל לקבל את החיסון? ניו-יורק טיימס מנסה לשרטט את לוח הזמנים לגבי ארה"ב, תוך ציון העובדה שקיימים עדיין סימני שאלה רבים.
דצמבר: קרוב לוודאי שעובדי בריאות ודיירי בתי אבות יהיו הראשונים לקבל את החיסון, כפי שהמליצה המועצה המייעצת למרכז לבקרת מחלות. עד סוף השנה יהיו זמינות עד 40 מיליון מנות בארה"ב, בשילוב של חיסוני פייזר ומודרנה. כמות זו תספיק כדי לחסן את 3 מיליון דיירי בתי האבות ואת רוב 21 מיליון עובדי הרפואה (שתי מנות לכל אדם).
ינואר: מתחילת השנה הבאה יוכלו פייזר ומודרנה לספק 70 מיליון מנות בחודש כל אחת. נראה שהחיסונים יינתנו במשרדי הרופאים, בבתי חולים ובבתי מרקחת, כולל במרפאות ייעודיות שיוקמו בכמה מקומות.
פברואר-מארס: הקבוצה הבאה בתור צפויה להיות בני 65 ומעלה, ובמיוחד בני 75 ומעלה; בעלי מחלות רקע המגבירות את סיכון התמותה אם יחלו בקורונה; ועובדים חיוניים בחינוך, מזון, תחבורה ואכיפה. ייתכן שמרשימה זו ייגרעו מי שכבר חלו וכתוצאה מכך הם מחוסנים לפחות לזמן-מה. אם חברות נוספות יקבלו אישור להפצת החיסונים שלהן, ייתכן שהחל מחודש מארס יסופקו 150 מיליון מנות בחודש.
אפריל, מאי, יוני: התרחיש הסביר ביותר הוא, שמי שלא נכללו בקבוצות הקודמות – כמו אנשים בריאים, מתחת לגיל 65 ושאינם עובדים חיוניים – יתחילו לקבל את החיסון בחודשי האביב. גם כאשר זה יקרה, החיים לא יחזרו מיד לשגרה, בין היתר משום שהחיסונים אינם יעילים ב-100%. אבל הסיכון יהיה קטן בהרבה מאשר כיום. הטיפול בקורונה ימשיך להשתפר ויפחת שיעור התמותה של מי שיחלו, והוא גם יעזור להגן על מי שהחיסונים אינם מועילים להם.
כאשר מביאים בחשבון את כל אלו, מסכם הטיימס, הרי שהאביב איננו רחוק. זו בדיוק הסיבה מדוע יש להימנע מסיכונים מיותרים – כמו לאכול בתוך מסעדות או להתכנס עם חברים – גם בחודשים הקרובים.