במרכז ללימודים קולינאריים דן גורמה בחיפה נפתח השבוע קורס "אמנות הבישול" שמטרתו הכשרה מקצועית של אנשים בעלי צרכים מיוחדים לעבודה כטבחים מוסמכים בבתי מלון, בתי הארחה, מטבחים מוסדיים וחברות קייטרינג.
במהלך הקורס, שיימשך כשנה, ילמדו התלמידים את יסודות מקצוע הטבחות, טרמינולוגיה מקצועית, תורת החומרים, עבודה מעשית מודרכת בסדנאות מטבח ולימודי מסעדנות, תברואה, כשרות, אנגלית מקצועית וצרפתית מקצועית.
רביב שוורץ, מנהל דן גורמה, אמר היום כי "מדובר במסלול לימודים רגיל המתנהל בתמיכה וליווי של צוותים מקצועיים מתב"ת ומותאם לצרכים המיוחדים של המשתתפים בקורס". שוורץ מוסיף, כי "כבר במהלך הקורס ישולבו התלמידים במקומות עבודה בתעשייה".
פרופ' תמיר יוסי, מנכ"ל תב"ת, מציין כי "לאחר פיילוט של שלוש שנים ובעקבות שיעורי השמה גבוהים, חוברים כל השותפים לראשונה ומנגישים שירותים אוניברסאליים לאוכלוסייה זו. בתב"ת רואים בקורס מעין זה תחילתו של שיתוף פעולה מקצועי בין משרדי ממשלה וגופים פרטיים שמטרתו הכשרתם של אנשים עם מוגבלויות כעובדים מקצועיים מן המניין וקידומם התעסוקתי בחברה".
כבכל הקורסים בדן גורמה, יידרשו גם התלמידים בקורס זה, לעמוד בהצלחה במבחני ההסמכה הממשלתיים (עיוני ומעשי). לבוגרי הקורס יוענקו תעודת גמר מטעם דן גורמה ותעודת סיווג מקצועי "טבח סוג 1" מטעם משרד התמ"ת, אגף בכיר להכשרה מקצועית ופיתוח כוח אדם.
פתיחתו זו של קורס טבחות לבעלי צרכים מיוחדים מתווספת לפעולות נוספות המתקיימות בדן גורמה ומיועדות לאוכלוסיות המתמודדות עם מוגבלויות. כך, למשל, קורסי קונדיטאות ומלונאות המותאמים לאוכלוסיות בעלות מוגבלויות.
המרכז ללימודים קולינאריים דן גורמה, מרשת מלונות דן, חבר הארגון הבינלאומי לבתי ספר למלונאות ואירוח - EUHOFA. דן גורמה נוסד בשנת 1975 ושוכן מאז בלב מרכז הכרמל במבנה אבן עם תצפית נפלאה על מפרץ חיפה. תוכניות הלימוד בדן גורמה הן בפיקוח ובמימון האגף להכשרה מקצועית ופיתוח כוח אדם במשרד התמ"ת.