מפעל "תבואות", מקיבוץ מעלה החמישה (משנת 2008), המייצר ומשווק מוצרי מזון אורגניים וטבעיים, השיק בימים אלה מערכי ייצור ואריזה חדשים ומתקדמים במטרה להגדיל את כושר הייצור ולהיכנס לתחומי פעילות חדשים.
במקביל, חנך בימים אלה מבנה חדש במפעל (המהווה חלק מהמפעל הכולל), לאחר שקרס בסופת השלג האחרונה. סה"כ שטח מפעל "תבואות" - 1100 מ"ר.
היקף השקעה כולל בהקמת המבנה החדש ורכישת מערכי הייצור – כ-850,000 ש"ח.
נמרוד פרנס, מנכ"ל "תבואות", ציין כי עיקר פעילות החברה כיום הוא בתחום הדגנים והקטניות האורגניים, ובכוונתה להרחיב את תחומי הפעילות ולהיכנס לתחומים חדשים בתחום האורגני, כגון מאפים, דגני בוקר ועוד.
לדברי פרנס, "המודעות הגדלה לנושא המזון הבריא מביאה אנשים לחפש אוכל טבעי ואורגני, וקווי הייצור החדשים יאפשרו לנו להגדיל את מגוון המוצרים ולהפוך למובילים בארץ בשוק האורגני".
עוד ציין פרנס כי בניגוד לחברות גדולות, שנטשו את ליין המוצרים האורגניים בשל חוסר כדאיות, "תבואות" המתמחה בתחום פורחת. "אין אצלנו משכורות עתק שמשולמות לשדרת ניהול רחבה", הוא אומר, "כך שההוצאות שלנו צנועות ואפשרויות ההתחדשות והגיוון שלנו גבוהות".