לראשונה בישראל, וכחלק מההחלטה האסטרטגית להפוך את תחום המזון והפודטק לתעשיה מובילה של ישראל, החליטה המדינה על הקמת מכון המזון הלאומי לחדשנות בתחום המזון שעתיד לקום בבעלות משותפת של שותף עסקי עם המכללה האקדמית תל-חי ובסיוע מכון המחקר מיגל בהשקעה ממשלתית של 21 מיליון שקל. משרד הכלכלה והתעשיה פרסם RFI מפורט לקראת פרסום מכרז לאיתור שותף עסקי להקמת ותפעול מכון המזון.
מטרת מכון המזון היא להוות "בית" לחברות ולהזנקים בתעשיית המזון, שבו הן תוכלנה לפתח את מוצריהן ותהליכי הייצור שלהן בעזרת פיתוח והטמעת חדשנות במזון. מכון המזון יכיל תשתית פיזית של מתקני ניסוי חלוצי מתקדמים וציוד ניתוח, שיחד עם המומחיות של המכון יאפשרו מתן שירותי פיתוח ושדרוג של עשרות מוצרי מזון בשנה.
בשנים האחרונות תעשיית המזון העולמית עוברת מהפכה של ממש. חדשנות טכנולוגית נכנסת לכל פרט ופרט בתעשיה הגדולה בעולם ומשנה שוק של 11 טריליון דולר. תעשיית הפודטק והמזון הישראלית חייבת להטמיע חדשנות בקצב מהיר, כדי להישאר תחרותית. אבל לשם כך היא זקוקה לתשתיות חלוצית משמעותיות שאינן זמינות בארץ.
מכון המזון מוקם בדיוק כדי למלא צרכים אלה, ויתן בין השאר שירותים של פיתוח מוצרים ושדרוגם, השכרת מתקן ניסוי לתעשיה ולאקדמיה, ייעוץ אסדרתי ותזונתי ובדיקות מעבדה. בנוסף לכך, המכון גם יפעל כמרכז ידע בתחום המזון ויערוך מחקר יישומי עצמאי.