X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
הרב שטיינזלץ היה הראשון לפרסם מהדורות מודרניות ונגישות של התלמוד הבבלי, ובזכותו התחברו רבבות ללימוד הגמרא בשנים האחרונות התרחב מפעלו גם לתנ"ך ול"משנה תורה"
▪  ▪  ▪
הרב שטיינזלץ ז"ל. פורץ הדרך לתלמוד המודרני [צילום: עומר מירון]

חתן פרס ישראל למדעי היהדות ומייסד התלמוד המבואר, הרב עדין אבן-ישראל (שטיינזלץ), נפטר (יום ו', 7.8.20) בבית החולים שערי צדק, לאחר שסבל מדלקת ריאות קשה. בן 83 היה במותו.
הרב שטיינזלץ נולד בשנת 1937 בירושלים למשפחה חילונית וחזר בתשובה כשהיה בשנות העשרה שלו. הוא למד בישיבה של חסידות חב"ד ונשאר קשור אל החסידות בכל שנותיו. בשנת 1991 אף שינה את שם משפחתו ל"אבן-ישראל" - על-פי הדרכת האדמו"ר האחרון של חב"ד, ר' מנחם מנדל שניאורסון.
הוא שילב בלימודיו גם לימודים אקדמיים ולמד כימיה ופיזיקה באוניברסיטה העברית בירושלים. כשהיה בן 24 מונה למנהל בית ספר והיה בעל השכלה רחבה בתחומי דעת שונים. השכלה זו הייתה ניכרת במפעלו הגדול - ביאור התלמוד הבבלי בלשון קולחת ופשוטה.
בשנת 1965 הקים הרב שטיינזלץ את המכון הישראלי לפרסומים תלמודיים והחל לבאר את התלמוד הבבלי במטרה להנגיש אותו לקורא הישראלי בן זמננו. פירוש התלמוד כפי שפורסם על-ידי המכון היה חדשני ונועז ביחס לנהוג בזמנו - וכלל שינוי של צורת הדף המקובלת של הגמרא, והרחבות הנוגעות בעניינים לשוניים, היסטוריים, ארכיאולוגים ועוד. בין היתר נוספו לדף הגמרא תרשימים ותמונות שלא היו קיימים בהוצאה הפופולרית של הגמרא שנסדרה במאה ה-19. הפרויקט המונומנטלי הסתיים בשנת 2010 עם הוצאת הכרך המבואר האחרון של הגמרא.
ההוצאה המקורית של התלמוד גררה אחריה ביקורת עזה של רבנים בכירים בזרם החרדי-ליטאי, אשר אסרו את הלימוד בספריו של הרב שטיינזלץ. בראש המתנגדים היה הרב אליעזר מנחם מן שך, שנחשב בזמנו לגדול הפוסקים הליטאים. הרב שך טען כי הלימוד של התלמוד המבואר יביא להסרת "כל זיק של קדושה ואמונה" וכי הרב שטיינזלץ "מעז לדבר בזלזול נורא על האבות הקדושים, התנאים והאמוראים, אשר אין לנו כלל תפיסה בגודל מדריגתם והשגתם" ו"ספריו צריכים גניזה, ואסור ללמוד ולעיין בהם ולהכניסם לבית המדרש, והירא דבר ה' ישמור נפשו מלהחזיקם בביתו". בין היתר פורסמו פסקי הלכה שקבעו כי חל "איסור גמור לעיין ולהפיץ את ספרי הרב שטיינזלץ", בנימוק כי בספרו "תלמוד לכל" ובפירושיו לתלמוד יש "לשונות של זלזול" בחכמי הגמרא. חלק מן הביקורת נבע מכך שהרב שטיינזלץ היה בעל השקפות ציוניות מתונות.
אולם דור לאחר מכן, ניתן לראות כיצד הרב שטיינזלץ הקדים את זמנו כשמהדורות מבוארות של התלמוד הבבלי בהוצאות אחרות - שוטנשטיין, מתיבתא ואחרות - נפוצות גם במגזר החרדי-ליטאי. מן הצד השני, המכון הישראלי לפרסומים תלמודיים שבראשו עמד הרב שטיינזלץ התאים את עצמו לביקורת והוציא לאור ברבות השנים גם מהדורה משולבת שבה הושארה "צורת הדף" הקלאסית של הגמרא לצד הפירוש החדשני והמונומנטלי שלו לתלמוד הבבלי. "שטיינזלץ" הפך לשם-דבר, פשוטו כמשמעו: המילה מתייחסת למהדורת התלמוד שלו, אשר אפשרה לרבבות להתחבר ללימוד הגמרא וסייעה בצורה משמעותית להתרחבות העצומה של מפעל "הדף היומי" בשנים האחרונות.
הרב שטיינזלץ הרחיב את מפעלו לשני ספרי היסוד האחרים של היהדות: התנ"ך ו"משנה תורה" לרמב"ם. בהנחייתו פורסמו מהדורות חדשות שלהם, עם פירוש מודרני ונגיש, תוך שילוב של הרחבות רעיוניות, היסטוריות ומדעיות. הוא גם פרסם ספרי הגות על השבת ועל החגים, בהם בולטת נטייתו לחסידות.

[צילום: מתוך ויקיפדיה]
תאריך:  07/08/2020   |   עודכן:  07/08/2020
+חתן פרס ישראל יאיר אהרני מת בגיל 88
10:23 07/08/20  |  עידן יוסף

חתן פרס ישראל יאיר אהרני הלך לעולמו. בן 88 היה במותו. הוא היה פרופסור לניהול ומומחה עולמי בתחום מדיניות עסקית. ב-1966 הקים את בית הספר למוסמכים במנהל עסקים ע"ש ליאון רקנאטי באוניברסיטת תל אביב, והיה הדקאן הראשון שלו, יזם את הקמת לה"ב (לימודי הכשרה בניהול) ו"המכון למחקר עסקים בישראל", מכון המחקר הראשון בניהול בישראל, וזכה בפרס ישראל בתחום מדעי המינהל בשנת תש"ע.

[צילום: באדיבות אוניברסיטת ת"א]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הרב עדין שטיינזלץ מת בגיל 83
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
ברוך דיין האמת. אדם נפלא!!!!!
וינטר הניה  |  7/08/20 12:47
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות פרס ישראל
עידן יוסף
יו"ר ש"ס טוען לאפליית מזרחיים בטקס הענקת פרסי ישראל    "איך לא נמצא אף חתן מזרחי או ערבי לקבל את הפרס באחד מתחומי החיים? בושה וכלימה. חבל מאוד שלא התקדמנו"
הרצל ובלפור חקק
יום העצמאות הוא היום של פרסי ישראל, הצדעה לשורת המצטיינים    בחרנו לראיין את פרופסור אהרון ממן חתן פרס ישראל ללשונות היהודים
עמנואל בן-סבו
גברתי שרת התרבות, שיקול הדעת בשנה הבאה ראוי שיהיה רוחבי יותר, מקיף יותר, חף משיקולים עכשוויים, כדי שבאם יצאו חיילנו וקציננו למבצע צבאי מזהיר, או חלילה, למלחמה ומערכה צבאית, מבצע נועז בעורף האויב, לא יהיו רבע או שליש ממשאי המשואה חיילים וקצינים
איתמר לוין
מי שהיה הרב הראשי לרמת גן יקבל את הפרס בתחום הספרות התורנית    האגודה למען הלהט"ב ביקשה להורות על דיון נוסף בשל דבריו נגד הומוסקסואלים    השופטת ענת ברון: הדברים צורמים מאוד וראויים לביקורת ציבורית, אך הם חלק מחופש הביטוי ואינם נוגעים לתחום בו ניתן לו הפרס
עמנואל בן-סבו
אמנון אברמוביץ' הוא פטריוט ישראלי מובהק, לוחם, בעל עיטור צל"ש הרמטכ"ל וגם עיתונאי מוטה ובעל אג'נדה ברורה    אני מבקש לכתוב עבור אמנון אברמוביץ' את נאום התודה שלו בטקס פרס ישראל לתקשורת, על אחריותי בלבד
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il