X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
X
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
ארבל: "המשטרה משקרת; הגיעה להסכמה שבשתיקה עם קהילות מסוימות" חיימוביץ': "המשטרה משתמשת בפרקטיקות שמלהיטות ומלבות את האש בשטח" שלח: "צמרת המשטרה מרגישה לחץ פוליטי עוצמתי" תנ"צ אילן פרץ: כשאין שיתוף פעולה אנו נדרשים לאכיפה
▪  ▪  ▪
ח"כ משה ארבל [צילום: יהונתן סמייה/דוברות הכנסת]

הוועדה לביקורת המדינה וועדות הפנים קיימו (יום ב', 12.10.20) דיון משותף בנושא נהלי המשטרה בהפגנות. "אנחנו בעיצומו של משבר אמון קריטי בין האזרחים לבין רשויות המדינה, והמשבר הזה מייצר סיטואציות בלתי אפשריות לכל הצדדים", פתחה יו"ר ועדת הפנים ח"כ מיקי חיימוביץ' דיון משותף עם הוועדה לביקורת המדינה בראשות ח"כ עפר שלח, על נהלי עבודת המשטרה בהפגנות.
"מטרת הדיון הזה היא לייצר תיקון, ולא ליצור עוד תוהו ובוהו. מצד אחד המשטרה מנסה להכיל את ההפגנות, ומהצד השני משתמשת בפרקטיקות שרק מלהיטות ומלבות את האש בשטח - החל מהקטלינג - כליאת המפגינים בשטח צר ולמשך שעות רבות, דרך מעצר של פעילים מרכזיים במחאה עוד לפני שההפגנה החלה. למרות המצב הבלתי אפשרי שהדרג הפוליטי דחק אליו את המשטרה, ולמרות הלחץ הגדול שמופעל, אני מאמינה שבכירי המשטרה מחויבים בראש ובראשונה לעקרונות היסוד של הדמוקרטיה הישראלית, ויודעת מניסיון הדיונים הקודמים בוועדה שהמשטרה יודעת להפיק לקחים, להזיז הצידה את הלחצים שהיא נמצאת בתוכם ולקחת את תפקיד המבוגר האחראי".
חיימוביץ' תקפה בפתח הדיון את היעדרות נציגים בכירים מהמשטרה בדיון והעלתה תהיה לגבי מעורבות הדרג הפוליטי בעניין: "אני שואלת את עצמי האם קצינים בכירים החליטו על דעת עצמם לבזות את ועדת הפנים של הכנסת, ולא להגיע לדיון, או שיש גם כאן יד פוליטית מכוונת".
יו"ר הוועדה לביקורת המדינה, ח"כ עפר שלח: "לא עומד להיות פה בית דין שדה של המשטרה מפני שזו לא הפוזיציה של הכנסת אל מול המשטרה שעושה בימים אלה את העבודה הכי קשה בתנאים בלתי אפשריים, וחלק מזה בא לידי ביטוי בסירוב של הפיקוד הבכיר של המשטרה להופיע בפני הוועדה. ברור לי לחלוטין שזה נובע מעוצמת הלחץ הפוליטי שמרגישה היום צמרת המשטרה - אי-אפשר לנתק את זה מהסיטואציה שאין מפכ״ל קבוע למשטרה כבר שנתיים, ואני מניח שהדרג הבכיר חושש שזה יעלה לו בסיכויים להתקדם. זו השיטה של נתניהו - להחזיק אנשים במצב של ממלאי-מקום כשמשרתם תלויה על בלימה. הדבר הזה גורם נזק למשטרה עצמה. הבירור שאנחנו עורכים היום בוועדה נועד כדי לשים את הדברים על השולחן ולקבל תשובות - זה הכלי לאמון הציבור שאנחנו יודעים שהוא בשפל״.
חיימוביץ' העלתה מספר עדים שסיפרו על מעצרם, וח"כ שלמה קרעי התפרץ: "איך זה רלוונטי לדיון? שיגשו לעו"ד". ח"כ מיקי לוי הוסיף: "כל זה שיגידו בבית משפט, לא לוועדה". יו"ר ועדת הביקורת, ח"כ עפר שלח לא הסכים איתם: "אנו לא עוסקים כאן בתוכן, אלא בפרקטיקה". יו"ר ועדת הפנים, ח"כ מיקי חיימוביץ': "לא מטריד אתך שלוקחים עד להעיד באחת בלילה?" ח"כ שלמה קרעי: "למה את מביאה עדויות של שלושה שמאלנים ולא של חרדי אחד? זה חד-פעמי שעוצרים אדם? זה דבר שבשגרה. אם יש טענות שילכו לבית משפט".
העד אלק יפרמוב: אני לא חושב שכשרוצים להזמין אזרח לעדות באחת בלילה, עוצרים אותו, מחרימים לו את הטלפון, עושים עליו חיפוש, שמים בתא מעצר וחוקים באזהרה". ח"כ קרעי: "כל אחד שנעצר יש לו תלונות".
ח"כ קטי שטרית: "אני מגנה כל אלימות כלפי מפגינים או חרדים, וגם אלימות מילולית כלפי שוטרים. איש לא צריך לחזור הביתה כשהוא מושפל, מוכה, חבול או חולה". ח"כ עופר כסיף: "זה שקר. אי-אפשר לשקר".
ח"כ משה ארבל: "המשטרה משקרת; הגיעה להסכמה שבשתיקה עם קהילות מסוימות. ״אני נותן כאן עדות אישית. הגעתי לרח' שבטי ישראל עם ח"כ אזולאי ולא הייתה שם הפגנה, רק התכנסות של לוחמי יס"מ ללא תג שם. פניתי למפקד שימי מרציאנו ושאלתי 'מה היעד'. הוא ביקש שלא אפריע לו. ניצלתי ממכותיו של לוחם יס"מ. קיבלתי מידע מהימן שמתקיימת שמחת בית השואבה בקרבה 100 מטר מהמקום. פניתי אל המפקד ואמרתי לו 'זה קרוב ממש. בוא נציל חיים, תוציא אותם ותסגור את המקום'. התברר שיש הסכמה שבשתיקה עם המשטרה עם מקצת קהילות שהשתתפו מאות כינוסים. זו משטרה שמשקרת. קנס אחד ניתן על תפילה שלא ע"פ התקנות בירושלים. מה זה אם לא דיל? מתחנן למשטרה תאכפו את החוק גם על האוכלוסייה על החרדית".
ח"כ אופיר כץ: "תפקיד המשטרה לשמור על הסדר. פינוי פיזי הוא לא נעים". ח"כ אריאל קלנר: "יש חוק. חוקים צריך לקיים. אני מקווה שעל זה כולם מסכימים. גם חוקים שלא מוצאים חן בעינינו. החוק אומר אסור אלף מטר מהבית, שמירת מרחק ומסיכות. שני החלקים הראשונים בוודאי מופרים בעת קיום תהלוכה. מי שמפר את החוק צריך להיות מודע שישלם על כך מחיר. אם שוטר מבקש להזדהות, יש מפגינים שמסובבים גב והולכים".
ח"כ תמר זנדברג: "הדיון הזה מתנהל כמו קפסולה מנותקת ממה שקורה סביב שבר חסר תקדים שמערער את יסודות הקיום". ח"כ אסנת מארק: "אני מקבלת מה שאמר ח"כ ארבל שבשוטרים ללא תגים צריך לטפל, אבל להכתים את כל המשטרה? יש לאזרחים מלא בעיות. לכל אזרח נקיים ועדה? יש עדים, יש גוף שנקרא מח"ש שמבקר. שיפנו אליו. אתם מנסים להביא לכאוס במדינה".
ח"כ סעיד אלחרומי: "מי כמונו בחברה הערבית סבל מנחת זרועה של המשטרה. זכרם של 13 צעירים שנורו באוקטובר 2000 צוין לאחרונה, ומאז עוד עשרות נורו ונהרגו על יד המשטרה ומח"ש לא מצאה אפילו אירוע אחד שראוי להביא שוטר לדין. בחודשים האחרונים גם אזרחים בתל אביב הרגישו את נחת זרועה של המשטרה. בימי הסגר אלפי תיקים פליליים נגד בדואים על כלום".
ח"כ מיקי לוי: "אני נגד אלימות מכל צד. אין לנו משטרה אחרת, ואם נחבוט בה לא יישאר כלום, גם לא מי שיחקור אישי ציבור שסרחו. עבודת המשטרה בימים אלה מתוחה עד קצה גבול היכולת. יש טעויות של מפגינים שלא מפרשים נכון. כשמתארגנת תהלוכה ומפרשים תהלוכה כאקט מותר. אף אזרח לא רוצה להיתקע באיילון 3 שעות כי מישהו חסם. תהלוכות אינן חוקיות".
יו"ר ועדת הפנים: "התהלוכות אופשרו". ח"כ מיקי לוי: "החוק אינו מתיר תהלוכות. את יכולה להגיש הצעת חוק להתיר אותן". ח"כ עופר כסיף: "חוץ מתפילות בטבריה".
ח"כ ינון אזולאי: "לא יכול להיות שהמשטרה גיבורה על ילדים כדי לסכסך בתוך המגזרים, ואחר כך מודיעים ש'רואים בחומרה'. אל תראו בחומרה. טפלו. עם זאת אסור לשכוח את הרוב הגדול של השוטרים שעזבו בית בחג כשאנחנו ישבנו עם הילדים. הגיע הזמן שהמשטרה תטפל בעשבים השוטים שלה. המשטרה צריכה להיות המבוגר האחראי".
תת ניצב אילן פרץ השיב בשם המשטרה: "ביקורת מייצרת תהליכים שמביאים לחדד ולשייף פעילות ומדיניות. המטרה היא הצלת חיים. תפקיד המשטרה בחברה דמוקרטית שמירה ואכיפת חוק. בעת הזו, כשתקנות פוגעות בזכויות, שמירת האיזון מעמידה אותנו באתגר משמעותי. התקנות משתנות ומאתגרות וחשוב שיתוף הפעולה של הציבור על-מנת שנצליח בהורדת התחלואה. כשאין שיתוף פעולה אנו נדרשים לאכיפה. אנחנו חושבים על היום שלמחרת. אני לא רוצה לקום אז למצב שאמון הציבור במשטרה נפגע בצורה שלא נוכל לשקם".
יו"ר הוועדה חיימוביץ' ביקשה שיתייחס לפציעות. תת-ניצב פרץ: "מפגינים שנפגעו היו אלה שביקשו לפרוץ את קו השוטרים". היו"ר חיימוביץ': "כשאתם חוסמים והתהלוכה מגיעה, נוצר לחץ. בנס לא קרה אסון. למה לעצור אותם דווקא שם?"
ח"כ רם בן ברק: "ביקשנו את הסרטונים ממצלמות הגוף של השוטרים ולא קיבלנו. למה? אין לי בעיה עם השוטרים אבל יש פוליטיזציה. ראש הממשלה תוקף את המשטרה, מנוי השר לביטחון פנים ואי מינויי מפכ"ל, זו התוצאה. ההפגנות לא אלימות. תראה מה קורה באירופה. שלנו ילדים טובים. מפגינים ברדיוס של קילומטר". ח"כ אופיר כץ: "וחוסמים ציר".
חיימוביץ: "בשלב שכולאים את המפגינים בסוף יש חלוקת דוחות כאקט של ענישה. אתם יודעים שהצעירים יחזרו להפגין כי אין להם פרנסה. למה בשלב שכולם רוצים הביתה כולאים אותם ומשחררים רק את מי שקיבל דוח? זה המקום להתנגשות ופציעות".
תת ניצב פרץ: "המשטרה מחויבת לעצור הפרות סדר. תהלוכה שנעצרה בנקודה ספציפית, מתועלת ומאפשרים לצאת לאחר שבודקים מקום מגורים. המפקד כרז למפגינים לא להגיע והם בחרו להמשיך לכיוון כוח השוטרים. המשטרה עמדה במקום משש בערב, והמפגינים הגיעו אל השוטרים, לא ההפך. להגיד שנוכחות המשטרה 'מדליקה' את הקהל? הקהל מפר סדר, גם מבחינת המרחק, ואנו נדרשים לתת הסבר למה הנוכחות שלנו מחויבת?"

תאריך:  12/10/2020   |   עודכן:  12/10/2020
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הח"כ חשף: ניצלתי ממכותיו של לוחם יס"ם
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות משטרה במוקד
עידן יוסף
המשטרה מציגה סרטון שממנו עולה כי השוטר שהגיע לסוכת האדמו"ר מקרעטשניף בקריית גת כלל לא ביקש את ברכתו כפי שדווח, אלא פעל לפיזור ההתקהלות הלא חוקית    המשך ההפרות הבוקר עלה לחסידים בקנסות
עידן יוסף
עד היום הייתה חייבת המשטרה להכריז על כל אבידה יקרת-ערך ששוויה גבוה מ-1,000 שקל    במשך 32 שנה לא עודכן הסכום, ולמרות שהערך קפץ פי 5, מבקש המשרד לבט"פ להכפילו פי 2.5
איתמר לוין
שני שוטרים הכו וחשמלו בטייזר אזרח שלא עטה מסיכה וניסה להתנגד למעצר, וגרמו לו זעזוע מוח וחבלת ראש קשה    בדיונים של הארכת מעצרו נמנעה המשטרה מהצגת התיעוד ממצלמות הגוף של השניים    המסקנה: המשטרה יכולה לנטרל למעשה את התפקיד ההרתעתי של מצלמות הגוף
איתמר לוין
מותיר את הבדיקה הנקודתית לנציב הביקורת, דוד רוזן    יפרסם בשנת 2022 "ביקורת מעקב בראייה מערכתית בעניין הטיפול המערכתי בעבירות שוטרים"
איתמר לוין
חוקר רשות המיסים לשעבר, שחשף פרשות שחיתות, יקבל פיצוי על מעצר שלא כדין, איזוק מיותר ואלימות מצד המשטרה בינואר 2010
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il