צריכת המזון הלא בריא בקרב המגזר הערבי ובקרב המגזר החרדי בישראל גבוהה ב-30% מצריכת המזון הלא בריא במגזר הכללי. כך עולה מסקר מכון מאיירס-ג'וינט-ברוקדייל, בראשות פרופסור מייקל הרטל, שנערך בשיתוף אגף התזונה במשרד הבריאות.
מהסקר עולה כי בקרב הציבור הערבי והחרדי, צריכת מזון לא בריא המסומן בסמל אדום על גבי האריזה, גבוהה בפער משמעותי לעומת הציבור הכללי בישראל. כך למשל על-פי הנתונים, 80% מהנשאלים מהציבור הערבי והחרדי ציינו כי הם רוכשים שתיה מתוקה לעומת 50% בלבד בציבור הכללי.
עוד עולה מהסקר כי 72% מהציבור הערבי ו- 70% מהציבור החרדי צורכים מעדנים מתוקים בהשוואה ל-50% באוכלוסייה הכללית. כמו-כן, 61% מהציבור הערבי רוכשים בשר מעובד מול 50% בציבור הכללי והחרדי ו-40% מהציבור החרדי רוכשים דגני בוקר מתוקים מול 30% בציבור הכללי. גם בגזרת החטיפים ישנם הבדלים משמעותיים, בציבור הערבי 86% רוכשים חטיפים מתוקים ובציבור החרדי 89% בהשוואה ל-74% באוכלוסייה הכללית וחטיפים מלוחים בציבור החרדי צורכים הרבה יותר, 90% לעומת 70% בציבור הכללי.
סקר נוסף שנערך על-ידי מכון ברוקדייל, מעיד שבתקופת ההתמודדות עם נגיף הקורונה קיימת תופעה של אכילה מוגברת ככלל, ושל חטיפים בפרט. כמו-כן זוהו התנהגויות נוספות שאינן תואמות אורח חיים בריא הנמצאות במגמת עליה בעקבות המשבר. התנהגויות אלו כוללות עישון ועלייה במשך הצפייה במסכים, כגון טלוויזיות, מחשבים וטלפונים חכמים.
מנהלת אגף התזונה במשרד הבריאות, פרופ'
רונית אנדוולט, ציינה כי דווקא בעת הזו של סגרים ושל הימצאות בבתים, תזונה בריאה חשובה מאוד לחיזוק החוסן הגופני. "המחקרים מלמדים שהשמנה, סוכרת וחסרים תזונתיים גורמים לסיבוכי קורונה ופוגעים ביכולת הגוף להתמודד עם המחלה ועל-כן, נכון להקפיד יותר מתמיד על תזונה בריאה, ולהימנע ממזון אולטרה-מעובד", אמרה.
הדר סמואל, חוקרת מומחית במכון ברוקדייל, הוסיפה כי לצד הממצאים המדאיגים בנוגע לקנייה של מזונות לא בריאים, עולה מממצאי הסקר גם סיבה לתקווה לעומת הציבור הכללי, שיעור גבוה יותר של משתתפים מהציבור הערבי והציבור החרדי דיווחו על כוונה לשנות את הרגלי הקנייה בעקבות הסימון החדש, לקנות פחות מוצרים המסומנים באדום ויותר מאלו המסומנים בירוק.