X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
הצעת החוק אושרה לאחר שהושגה פשרה והממשלה נענתה לדרישות יו"ר הוועדה ח"כ קריב להאריך בשלושה חודשים נוספים את תקופת ההיערכות ליציאה מהארץ למי שהחוק לא חל עליו, ולהחיל את האפשרות להארכת השהייה גם על בקשות שניתנו לאחר דצמבר 2020
▪  ▪  ▪
ועדת חוקה [צילום: דני שם-טוב, דוברות הכנסת]

ועדת החוקה אישרה (יום ג', 20.7.21) לקריאות שנייה ושלישית את הצעת חוק הכניסה לישראל (הוראת שעה - נגיף הקורונה החדש), התשפ"א-2021.
הצעת החוק הממשלתית המקורית נועדה לאפשר בהוראת שעה, למשך שלושה חודשים, בחינה מחדש ואישור של בקשות הארכה לרישיון לישיבת ביקור, לשם העסקת עובדים זרים בסיעוד, אשר נדחו בתקופת מגפת הקורונה. הממשלה הציעה כי רישיונות אלה ייבחנו במקרים בהם הקשר בין המטופל לעובד הזר נמשך מעל חצי שנה, בשל הסתמכות על תקופת ההיערכות הארוכה שניתנה בעקבות מגפת הקורונה, ובלבד שבעת הגשת הבקשה העובד הזר לא שהה בישראל מעל 13 שנים. כל זאת על-מנת למנוע ניתוקו של קשר טיפולי ארוך אשר יכול לגרום לפגיעה קשה במטופל.
ההצבעה התאפשרה לאחר שיו"ר הוועדה ח"כ קריב, הגיע להסכמות עם נציגי הממשלה ולפיהן בין היתר, הוראת השעה תוארך בחודש נוסף, לארבעה חודשים במקום שלושה, וכן כי "התקופה הקובעת", תוארך עד ל-31 במרס 2021 במקום עד דצמבר 2020, כך שהתקופה להוכחת קשר מטפל-מטופל קוצרה מחצי שנה לשלושה חודשים.
יו"ר הוועדה ח"כ גלעד קריב (העבודה) פתח את הדיון בביקורת חריפה כלפי נציגי רשות האוכלוסין וההגירה: "יש לנו הערכה גדולה לפעילות של כל גורם ממשלתי, גם לרשות האוכלוסין וההגירה, ברור לנו שהשנה וחצי האחרונות הציבו אתגרים גדולים מאוד בוודאי בתחום הכניסה והיציאה מישראל ואין ספק שההצעה נועדה להיטיב, עם זאת, התחושה שלי בעקבות הדיון היא שאין בידי נציגי הממשלה את מסד הנתונים הנדרש כדי לגבש מדיניות, והדין המנהלי מחייב את הממשלה לגבש מדיניות על בסיס מסד נתונים עדכני ככל הניתן ואני מאוד מוטרד מהתשתית העובדתית שהונחה בפנינו בהצ"ח הזו. אין בידי הרשות תמונה מלאה של העובדות והעובדה שהדיון לא מתקיים לאחר בדיקה של הפערים הקיימים, הסתירה שנמצאה בין הנתונים לבין ניתוח הנתונים שהוצג בידי אחת המשתתפות מטריד. ניכר שהרשות נמצאת בצעדים ראשוניים של ביצוע סקר אבל מה שברור הוא שאין מענה ראוי מצד הרשות לטענות המבוססות שקיים מחסור בתחום מהגרי העבודה לסיעוד. זו סוגיה הנוגעת לזכות היסוד החוקתית לכבוד, זו הפרה של הזכות הזו של אלפי אנשים הנאבקים על כבודם אם בשל היותם בגיל השלישי או התמודדות עם מגבלות והמציאות הזו צריכה מאוד להטריד אותנו".
עוד אמר: "האם כשהגעתם אתמול להציג לנו הצ"ח הצגתם תשתית עובדתית ראויה? לא. הצגתם נתונים סותרים, אמרתם שמגיעים עובדים מהודו ולאחר מכן אמרתם שההסדר לא התחיל, התעלמתם לחלוטין מהירידה במספרים בשנים האחרונות בכמות ההיתרים. לא יכול להיות שתזרקו מספר של 15,000 היתרים אל מול עובדים בפועל ואח"כ יתברר שמדובר ב-22,000. לא כך מציגים חוק בכנסת. אלמלא היה מדובר בחוק מיטיב, בתקופה מורכבת ולא היינו מגיעים להסכמות, לא הייתי מקדם את החוק הזה ושולח אתכם לעשות את העבודה. אם אתם מוכנים להודיע שאין מחסור בעובדים זרים, מגובה בנתונים תצהירו לפרוטוקול. לא ייתכן שכל מי שעוסק בשטח מדבר על מצוקה גדולה ואתם לא עומדים מאחורי הטענה שאין מחסור".
ענבל משש, מנהלת מנהל עובדים זרים ברשות האוכלוסין וההגירה: "אני מאוד מצרה על הרושם שנוצר לגבי מחסור במסד נתונים. אנחנו היחידים שמחזיקים בנתונים ומפרסמים אותם כל רבעון באופן שקוף. ברור שבכניסת עובדים זרים רואים ירידה ב-2020 ובמקביל עליה בהוצאת היתרים. יש למעלה מ-5000 התירים שהוצאו ב-2021 ולא מומשו".
היו"ר ח"כ קריב הפסיק את דבריה: "את הנתונים הללו הייתם צריכים להציג אתמול. אין תשובה בהירה כיום אם יש מחסור ומה היקפו, יש לכם השערה שקיים קושי ולכן אתם נוקטים בצעדים לצורך הקטנת פער מסתמן. את הפיקוח הפרלמנטרי אנחנו עושים לפי עובדות ולא לפי תחושות. אני מבין שקיים מחסור ושאתם מנסים לעמוד על היקפו ולתת פתרונות מסוימים. חשבתם שאתם מביאים חוק מיטיב ושלכן הוועדה לא תחקור. הדיון התנהל על-פי תחושות בטן ומכיוון שלא אמרתם לפרוטוקול, ההתרשמות היא שאין לרשות האוכלוסין וההגירה תמונת מצב ברורה של המחסור והפער בין ביקוש והיצע בתחום הסיעוד. אני מציע לשמוח על האמירה הזו כי האלטרנטיבה היא שאתם יודעים על מחסור ומעדיפים להתנהל כך".
משה נקש, מנהל אגף הסיעוד ברשות האוכלוסין וההגירה: "היום או בכל זמן נתון אדם יכול למצוא עוד זר במאגר או להזמין מחו"ל. כשיש ביקוש אנחנו מנסים לתת מענה, אי-אפשר להסיק מכך שיש מחסור. אין תשובה חד-משמעית לדבר הזה. הפער שהוצג יציב לאורך השנים האחרונות, כל הזמן יש פער בין כמות העובדים לבין כמות ההיתרים החוקיים".
עו"ד שושנה שטראוס מהלשכה המשפטית ברשות האוכלוסין וההגירה, הציגה את ההסכמות שהושגו להצ"ח: "הסכמנו שהתקופה הקרובה במקום שתסתיים בסוף דצמבר 2020 היא תסתיים במרס 2021. השינוי הוא לגבי קבוצה של מטופלים שנהנו מההקלה שרשות האוכלוסין וההגירה עשתה בתקופת הקורונה שאפשרה לעובדים זרים שנמצאים פה שעברו לפחות 51 חודשים ופחות מ-63 חודשים מיום הכניסה שלהם לישראל, שבד"כ אנחנו מאפשרים להם לשמש רק כמחליפים לעובדים אחרים שיצאו לאינטרוויזה אבל, בגלל שהיו פחות חופשות והיה צורך, שרצינו לאפשר העסקה של עובדים זרים, אפשרנו לאותם עובדים להשתבץ אצל מטופלים סיעודיים בעלי היתר שאין להם עובד באינטרוויזה. לגבי המטופלים הללו שקיבלו את ההטבה הזאת השרה תהיה מוסמכת לאשר את בקשתיהם אם עוד לא חלפו 63 חודשים מיום כניסתם לארץ". בהתייחסה לטענה למה לא ניתן לכל עובד זר בישראל להשתבץ אצל כל מעסיק, אמרה: "אנו יודעים שמצב כזה יצור אנדרלמוסיה ואנו יודעים מי ייהנה מהמצב הזה וזה לא הגורמים שאנו רוצים לעזור להם. לגבי כל העובדים שההצעה מתייחסת אליהם יש לנו רישום שבנקודת זמן בתקופה הקרובה העובד והמטופל הסכימו שהם כן רוצים העסקה משותפת. הוראת השעה תעמוד בתוקף לארבעה חודשים במקום שלושה. והסכמנו שהתקופה הקובעת במקום שתסתיים בדצמבר 2020 תסתיים בסוף מרס 2021".
עו"ד אבינועם סגל אלעד מייעוץ וחקיקה במשרד המשפטים: "כשרשות האוכלוסין יצרה את ההסדר היא בחרה אינדיקציה של הגשת בקשה. יש בה היגיון כי היא מלמדת על רצון של מטפל ומטופל להמשיך את הקשר הזה. פתיחת השערים כמו שרשות האוכלוסין הציגה קודם לא אפשרית מבחינת הרשות. לומר שזה מושלם זה לא, אך גם הסמכות והרשות היא בידי הרשות האוכלוסין והיא תוקפה ע"י היועמ"ש. אנחנו ערים לקשיים אך כעמדה משפטית ההסדר לא מעורר מניעה משפטית".
היו"ר ח"כ קריב סיכם את הדיון: "אני נותר עם ספקות קשים בנושא הזה. אני מתקשה לראות כיצד משרד המשפטים נותן חותמת כשרות למצב בו יש ציפייה שאזרח יגיש בקשה לסוגיה שטרם נולדה. יש פה קונסטרוקציה משפטית שאני מתקשה להבינה, שאזרח צריך לחשוב שרשות שלטונית תיצור הסדר מיטיב ועליו להגיש בקשה מבעוד מועד. זו קונסטרוקציה מוזרה מאוד והיא לא הייתה מחזיקה מים. סימן השאלה תלוי ובוהק מעל לפרקטיקה הזו וכל מה ששמענו הוא שיש קשיים ראייתיים, אפילו לא קשיי מדיניות. אני שמח על ההארכה של השלושה חודשים אך יש פה הכשרה של פרקטיקה מוזרה דרך חקיקה ראשית. אם זה היה מגיע כתקנות הייתי מסרב לאשר זאת כוועדה".
4 ח"כים תמכו: היו"ר ח"כ גלעד קריב (העבודה) והח"כים ענבר בזק (יש עתיד), ענבר מגן תלם (ישראל ביתנו), מאיר יצחק הלוי (תקווה חדשה).
נכחו בדיון ולא השתתפו בהצבעה: הח"כים אורי מקלב (יהדות התורה) ושמחה רוטמן (הציונות הדתית)/

תאריך:  20/07/2021   |   עודכן:  20/07/2021
+מסתמן פתרון למשבר איוש ועדות הכנסת
20:30 20/07/21  |  עידן יוסף

מסתמן פתרון למשבר איוש ועדות הכנסת: הפער בוועדות החשובות לטובת הקואליציה יצומצם משמעותית. האופוזיציה תקבל גם את ועדת הקליטה, ואילו יו"ר הוועדה המיועד ח"כ יאיר גולן (מרצ) יתנחם במינוי לסגן שר כלשהו (חדשות 12).

+דוד ביטן הושעה מניהול ישיבות הכנסת
20:25 20/07/21  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

ועדת האתיקה תדון בהתנהלות חברי הכנסת דוד ביטן, בצלאל סמוטריץ' ויואב קיש בניסיון להטעות את מזכירת הכנסת באשר להצבעתו של ח"כ בן-גביר במליאה  ▪  יו"ר הכנסת מבקש מהיועץ המשפטי של הכנסת שיבחן את ההתרחשות, ואומר בשיחות סגורות: "נעשה כאן מעשה חמור מאוד"

[צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]

מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter  אביגדור מעוז  אביר קארה / Abir  kara  אבתיסאם   מראענה / Ibtisam Mara'ana  אוסאמה סעדי / Osama Saadi  אופיר אקוניס / Ofir Akunis  אופיר כץ / Ofir  Katz  אורי מקלב / Uri Maklev  אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso  אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen  אורית מלכה סטרוק / Orit Malka Struk  אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis  אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin  איתמר בן-גביר / Itamar  Ben Gvir  איתן גינזבורג / Eitan  Ginzburg  אלון טל / Alon  Tal  אלון שוסטר / Schuster Alon  אלי כהן / Eli Cohen  אלינה ברדץ' יאלוב / Elina Bardach Yalov  אמילי חיה מואטי / Emilie Haya Moatti  אמיר אוחנה / Amir Ohana  אפרת רייטן מרום / Rayten Marom Efrat  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky  בני גנץ / Benny  Gantz  בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu  גבי לסקי / Gaby  Lasky  גדי דסטה יברקן / Gadi Desta  Yivarken  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלית דיסטל אטבריאן / Galit  Distal Atbaryan  גלעד קריב / Gilad Kariv  דוד אמסלם / David Amsalem  דוד  ביטן / David Bitan  ווליד טאהא / Waleed Taha  ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin  חיים ביטון / Haim Biton  חיים כץ / Haim Katz  יאיר גולן / Yair Golan  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יואב בן צור / Yoav Ben Tzur  יואב גלנט / Yoav Galant  יואב סגלוביץ' / Yoav Segalovich  יואב קיש / Yoav Kish  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יום טוב חי כלפון / Yomtob Kalfon  יוסף שיין / Shain Yossi  יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano  יסמין פרידמן / Yasmin Fridman  יעקב ליצמן / Yaakov Litzman  יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  לימור מגן תלם / Limor Magen Telem  מאזן גנאים / Mazen  Ghanem  מאי גולן / May  Golan  מאיר יצחק-הלוי / Meir Itzhak Halevy  מאיר כהן / Meir  Cohen  מאיר פרוש / Meir Porush  מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli  מיכאל מרדכי ביטון / Michael  Biton  מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton  מיכל מרים וולדיגר / Michal Miriam  Woldiger  מירב בן ארי / Merav Ben Ari  מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari  מירב כהן / Meirav  Cohen  מירי  רגב / Miri Regev  מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar  מרב מיכאלי / Merav  Michaeli  משה ארבל / Moshe Arbel  משה גפני / Moshe Gafni  משה (מוסי) רז / Mossi Raz  מתן כהנא / Matan  Kahana  ניצן הורוביץ / Nitzan Horovitz  ניר אורבך / Nir  Orbach  נירה שפק / Nira  Shpak  נפתלי בנט / Naftali  Bennett  סימון דוידסון / Simon Davidson  סלאלחה עלי / Salalha Ali  סמי אבו-שחאדה / Sami  Abu Shehadeh  סעיד  אלחרומי / Said Elharumi  עודד פורר / Oded Forer  עודה איימן / Ayman  Odeh  עופר כסיף / Ofer  Cassif  עידית סילמן / Idit  Silman  עמיחי שיקלי / Amichai Chikli  פטין מולא / Patin  Mula  צחי הנגבי / Tzachi  Hanegbi  קארין אלהרר / Karin  Elharar  רון כץ / Ron Katz  רות וסרמן לנדה / Ruth Wasserman Lande  רם בן ברק / Ram  Ben Barak  שלמה קרעי / Shlomo  Karhi  שמחה רוטמן / Simcha  Rothman  שרן השכל / Sharren Haskel
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
הארכת שהיית עובדי סיעוד זרים בזמן הקורונה
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 24
עידן יוסף
האם חוסר האמון של סגן יו"ר הכנסת ח"כ איתן גינזבורג האופוזיציה, הוא שגרם לכך שיו"ר הכנסת מיקי לוי יעבוד יותר בלילה וברגע האמת יצביע הפוך?
עידן יוסף
יו"ר ועדת החוקה מותח ביקורת חריפה על כך ששנים רבות מצטברים בקרן לשמירת הניקיון סכומים של מיליארדים שאינם מנוצלים למטרות שלשמן נועדו    שוקל לקצר את הוראת השעה המאפשרת שימוש בכספי היטל ההטמנה למטרות שונות
עידן יוסף
לאור התחייבותם של חברי הכנסת להקפיד הקפדה יתרה על עטיית מסיכות, החליט יו"ר הכנסת להעתר, לפי שעה, לבקשת חברי הכנסת ולא להושיב אותם ביציע    באופוזיציה מעוניינים להושיב את ה"נורווגים"    נדחתה הבקשה למנוע קיום ישיבת הממשלה בכנסת
עידן יוסף
יוגב גרדוס הציג כי ישראל רשמה ירידה משמעותית בנטל המס ועלייה משמעותית ברמת החיים בשני העשורים האחרונים, אך סייג כי נוכח קצב הגידול המוגבר באוכלוסייה, הפריון והצורך בתשתיות ובשירותים, יש צורך בגידול משמעותי בצמיחה, ויש למקד את התקציב בהיבטים אלה
מאיר יצחק הלוי
נאום הבכורה של חבר הכנסת מטעם תקווה חדשה בישיבה הארבעים-ושלוש של הכנסת העשרים-וארבע [ה' באב התשפ"א, 14.7.2021]
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il