X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
X
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
כהנא מציג את תוכניתו
סמוטריץ': עלול להתפתח במערך
הכשרות שוק של תחרות קניבלית
יו"ר הציונות הדתית אומר כי הרפורמה לא באמת מפריטה את מערך הכשרות, אלא בעיקר מוציאה אותו מידי הרבנות הראשית "הרפורמה דווקא מגדילה את עלות הכשרות הכוללת ועד כה השר לא הצביע על מקור כלכלי לכך שלא יגולגל אל הצרכנים"
ח"כ בצלאל סמוטריץ'

יו"ר הציונות הדתית, ח"כ בצלאל סמוטריץ', אומר (יום ה', 22.7.21) כי לא הגיב מיד לרפורמת הכשרות שמציע השר לשירותי דת, מתן כהנא, מאחר שראה לנכון להגיב עליה באריכות. בחוברת שחיבר, כתב כי נזקה של התוכנית עולה בהרבה על היתרונות שלכאורה גלומים בה, וכי היא ירתה את החץ ורק לאחר מכן סימנה את המטרה ("נכון אולי יהיה להגדיר שהתוכנית סימנה מראש מטרה לאפשר לגופים מסוימים מאוד להיכנס לעולם הכשרות ללא תלות ברבנות הראשית ובכללים ההלכתיים שהיא קובעת").
הוא תקף את השר ואמר כי "השר כהנא חדש בתפקידו, ולחשוב שבזמן קצר כל כך הוא הצליח ללמוד את הסוגיה ולגבש עמדה ורפורמה מקיפה ורצינית זה לא רציני...". לדבריו, מדובר ברפורמה שלא ניתנו בה תשובות לשאלות רבות כגון: כמה זה עולה? מאיפה יבוא הכסף? האם יש סיכום תקציבי מול משרד האוצר? האם ואלו סנקציות יוטלו על מי שיפעל בניגוד לחוק והנהלים? מי יתן כשרות במקומות מרוחקים חסרי כדאיות כלכלית ומי ישלם על זה ואיך זה יעבוד לאורך זמן? מה יהיה היחס בין גופי הכשרות למפקחים ולפיקוח של הרבנות הראשית? מה היחס בין אמות-המידה ההלכתיות שאמורה לקבוע הרבנות הראשית לאלה העסקיות שאמור לקבוע גוף ממשלתי חדש שהשר מבקש להקים (הממונה)? ואיך מחסנים את החקיקה החדשה מביקורת והתערבות של בג"ץ?
בניגוד לאישורי אסדרה אחרים, הסביר, כשרות מזון דורשת השגחה תמידית, והפיתוי הכספי לעגל פינות בחומרי גלם מסוימים הוא עצום.
ההבדל בין ישראל ליתר המדינות
הוא עמד על ההשוואה הלא-נכונה בין כשרות בארץ לכשרות בחו"ל, וכתב כי "יש הבדל דרמטי בין המציאות במדינת ישראל למציאות בארה"ב ובמדינות נוספות בעולם שבהן גופי הכשרות הם פרטיים ואליהן חסידי ההפרטה במערך הכשרות בארץ מבקשים להשוות. בארה"ב, למשל, רוב מוחלט של צרכני הכשרות מבינים בכשרות. מדובר ביהודים דתיים אורתודוקסיים שחיים בדרך כלל בקהילות מסודרות ויודעים מה לשאול ואיך לוודא את איכות הכשרות וההשגחה שמסופקת להם. השאר למרבה הצער לא מעוניינים בכשרות. בישראל, לעומת זאת, רוב צרכני הכשרות אינם מבינים בכשרות. מדובר ביהודים טובים, מסורתיים ואף חילוניים, ששמירת כשרות חשובה להם מהבית אבל הם לא מבינים בזה. אין להם שום יכולת לשאול את המשגיח את השאלות הנכונות".

התנגשות בין גופים

"הרפורמה לא באמת מפריטה את מערך הכשרות. היא בעיקר מוציאה אותו מידי הרבנות הראשית. במקום לחזק את הרבנות הראשית ולתקן איתה את הדרוש תיקון במסגרתה, מחלישים אותה ומעבירים את סמכויותיה לגופים אחרים", הסביר.
לדבריו, כהנא מבקש להקים גוף ממשלתי ביורוקרטי חדש (הממונה) שיקבל חלק גדול מסמכויות התקינה והפיקוח שמצויות היום בידי הרבנות הראשית. "במילים פשוטות: המטרה היא פשוט להוציא מהרבנות הראשית את הסמכויות ולהעביר אותן לגוף ממשלתי חדש. התוצאה תהיה התנגשות תמידית בין שני הגופים, כפל אסדרה, סתירות, ותחומים שיפלו בין הכסאות. לא ניתן הרי לנתק באופן אמיתי בין אמות-המידה ההלכתיות (שאמורות להישאר באחריות הרבנות) לאמות המידה העסקיות (שאמורות לעבור לממונה), ותמיד יהיה ויכוח מה מוגדר הלכתי ומה עסקי - וממילא מה באחריות איזה גוף. הממונה יטען שכל נושא בסוף הוא עסקי. הרבנות תטען שהוא הלכתי".
סמוטריץ' מותח ביקורת חריפה על השר מימינה: "אחיזת העיניים הגדולה של השר כהנא. ברפורמה שלו, שנכתבה ונועדה לשרת כמה גופים שמבקשים להעניק כשרות באמות מידה אחרות מאלה שקובעת הרבנות הראשית, אין למעשה אמת-מידה אחידה. מתן האפשרות לכל שלושה רבנים שקיבלו כושר לרבנות עיר (לא כולם נדרשים אפילו להיות מכהנים בפועל) לקבוע אמת-מידה לעצמם ולשווק אותה בכל הארץ מעקרת למעשה מתוכן את המושג אמת-מידה אחידה".
עוד הסביר כי יש יתרון גדול בניתוק הזיקה בין המשגיח למושגח ובהסדרת דרכי העסקת המשגיחים. אלא שיש לזה עלות כספית, כי העסקה מסודרת יקרה יותר מבעל עסק ומשגיח שמוצאים את הדרך להסתדר ביניהם. לדבריו, משרד האוצר מנע זאת במשך שנים. "הרפורמה אינה מנתקת את יחסי המשגיח והמושגח ולא פותרת את ניגוד העניינים המונח בהם, היא רק מעבירה אותם מהמשגיח לגוף הכשרות הפרטי ובכך רק מעצימה את הבעיה. גוף כשרות פרטי שמרוויח ממתן כשרות ומקבל את כספו מבעל העסק תלוי בו לפרנסתו יתקשה מאוד להציב לו דרישות ולהסתכן במעבר של בית העסק לגוף מתחרה".
נימוק מוסף אותו מנה הוא ששיקול הדעת בענייני כשרות צריך להתבסס על שיקולים הלכתיים של טיב הכשרות ולא על שיקולים כספיים. אם עד כה רק לבעלי העסקים היה תמריץ כלכלי שלילי בענייני הכשרות (בשל פערי העלות של חומרי הגלם ועיבודם), הרי שאחרי הרפורמה של השר כהנא גם לגופי הכשרות יהיה תמריץ כלכלי למקסם את רווחיהם ולשלב ידיים עם בעלי העסקים, לפעמים אפילו שלא במודע. וזו ממש פרצה הקוראת לגנב.
סמוטריץ' מתמודד גם מול טענת מנגנון הפיקוח, ואומר שגם זו גבינה שוויצרית שיש בה יותר חורים מגבינה. הוא מונה שלושה נימוקים: א. יהיו הרבה אמות-מידה וממילא יהיה קשה מאוד לעקוב אחריהן ולאכוף אותן ("במצב הזה יתרחש מה שמכונה בעולם הרגולטורי 'ארביטראז' רגולטורי', כפי שמתקיים היום בשוק ההון, וכל אחד יוכל להיכנס בין הכסאות שלו ולהתחמק מפיקוח"); ב. עוד לא נולד מנגנון פיקוח שמסוגל לפקח בכל מקום ובכל רגע נתון מול תמריצים רציפים להפרה; ג. בניגוד להצהרות לפיהן הרפורמה אמורה להוזיל את מחיר הכשרות, בהינתן חוק שימור החומר, האנרגיה והכסף, הרפורמה דווקא מגדילה את עלות הכשרות הכוללת ועד כה השר לא הצביע על מקור כלכלי לכך שלא יגולגל אל הצרכנים. כבר היום מערך הפיקוח של הרבנות הוא רזה ודל במשאבים, והוא מתקשה לתת מענה לאתגרי הכשרות".
בין מרוץ אל התחתית למרוץ אל הפסגה
יו"ר הציונות הדתית מזהיר כי ברבות הזמן עלול להתפתח במערך הכשרות שוק של תחרות קניבלית שיביא למה שמכונה בעולם הכלכלי "מרוץ אל התחתית". תחרות על מחיר נמוך ועל שירות ככסות להתפשרות על עקרונות הכשרות ההלכתיים.
"עכשיו תוסיפו לזה את העובדה שבמרכיב הליבה החשוב ביותר של תחרות בשוק הכשרות - איכות הכשרות - התחרות נעדרת את הכלי הבסיסי ביותר - קיומו של מידע שמאפשר לצרכנים השונים להשוות בין הספקים והמוצרים הקיימים בשוק - ותקבלו, בהפוך על הפוך, דווקא 'מרוץ על הפסגה'. נסביר: הציבור הדתי יסתדר כנראה בכל מצב. הוא מבין בכשרות ויודע מה לשאול. גם אם לא כל אדם דתי מבין בעצמו בפרטי הפרטים של ההלכות הוא בדרך כלל חי בקהילות מסודרות שיש בהן מי שמבינים ויש בהם מערכת שיתוף והעברת מסרים שמהר מאוד תעביר את הקול על מי אפשר לסמוך ועל מי לא. אבל, כאמור, לא מדובר ברוב צרכני הכשרות בארץ. הציבור המסורתי והחילוני שהכשרות חשובה לו ילך לאיבוד בין הגופים השונים והסטנדרטים השונים וייאלץ לבחור באחת משתיים: או להתפשר ולסמוך על כל תעודה באשר היא ולהסתכן בלהיכשל באיסור מאכלות אסורות כשהוא נסמך על גופים לא רציניים (חשוב לזכור ולקחת בחשבון בהקשר הזה שגם אם היום אנחנו מכירים גופי כשרות פרטיים רציניים יחסית שמונהגים בידי אנשים יראי שמים, איש לא תוקע לידינו שהמצב הזה ימשך.
"פתיחת השוק לתחרות תכניס שחקנים שאנחנו לא מעלים היום בדעתנו, וכל שינוי חייב לקחת בחשבון את ההתפתחות העתידית הזו ולתת לה מענה), או ללכת לצד השני ולהחמיר מאוד כדי לא להיכשל. וכאן, בהפוך על הפוך, הרפורמה שמבקשת לכאורה לפשט ולהוזיל את מערך הכשרות תייצר את ההפך הגמור. יהיו מספר בד"צים מחמירים שכבר ממותגים או ימתגו את עצמם ככאלה שאפשר לסמוך עליהם ויתפתח 'מרוץ אל הפסגה' שבמסגרתו צרכנים הולכים אל המרחב הבטוח וחסר הסיכונים ולוקחים שולי בטיחות גדולים כדי לא להיכשל במאכלות אסורות. לא סתם 'כוח דהיתרא עדיף'. הוא דורש לימוד והעמקה, וכשאלה אינם קיימים התוצאה הטבעית היא הליכה אל הצד המחמיר. הביקוש מצד הצרכנים יאלץ את בעלי העסקים ליישר קו ולרכוש את שירותי ההשגחה היקרים והתוצאה תהיה ייקור מערך הכשרות והמזון בכלל. ואם כן מה הועילו חכמים בתקנתם...", דבריו.
סמוטריץ' מציע כי מערך הכשרות יישאר ממלכתי ולא מבוסס על תחרות כלכלית. עם זאת הוא ממליץ לסכם על מודל העסקה של המשגיחים בתאגיד או בתאגידים שיוקמו לשם כך אך יהיו בשליטת הרבנות, לתקצב את התיקון הזה, לעגן בחוק סמכויות לקביעת אמת-מידה אחידה ושקופה בכמה רמות של כשרות ולהסמיך את הרבנות לנקוט עיצומים כלפי מי שיפר אותם - הן מול הרבנויות המקומיות והמועצות הדתיות והן מול בעלי העסקים.

אמינות, שקיפות, תחרות - מהפכת הכשרות של כהנא / מצגת
הוצגה במסגרת מסיבת עיתונאים במשרד ב-20.7.21 (8 עמ')
תאריך:  22/07/2021   |   עודכן:  22/07/2021
+קשיים בשיבוץ ועדות הכנסת
11:55 23/07/21  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

היועצת המשפטית לכנסת: "גם לעמדתנו ישנם קשיים שונים בהחלטת הוועדה המסדרת שאושרה על-ידי מליאת הכנסת"  ▪  על ההרכב המפלה בנשיאות: "מעורר קשיים של ממש"  ▪  ככל שתוגש עתירה לבג"ץ, היא אינה צפויה להיות מוגשת בשם הליכוד לנוכח התנגדות יריב לוין

ח"כ עידית סילמן, יו"ר הוועדה המסדרת [צילום: דני שם-טוב/דוברות הכנסת]
+אבידר איים "לעשות שמות" בתקציב
22:00 22/07/21  |  

רגע לפני ההחלטה למנותו לשר, אמר ח"כ אלי אבידר לפני כמה ימים לעיתונאי מיכאל שמש: "אם המו"מ עם הקואליציה לא יסתדר אעשה שמות בתקציב". תגובת אבידר: ״כפי שהתחייב מעל כל במה אפשרית, אלי אבידר לא יסכן את על קיום ממשלת השינוי, אשר נלחם על הקמתה למעלה משנה ברחובות, בדיוני המליאה בוועדות הכנסת" (כאן חדשות).

+ח"כ בוסו: כהנא הוא הזרוע הביצועית של ליברמן
19:49 22/07/21  |  עידן יוסף

ח"כ אוריאל בוסו (שס) בתגובה לרפורמת הכשרות של השר לשירותי דת "מתן כהנא הוא הזרוע הביצועית של אביגדור ליברמן בנושא הכשרות". חברו לסיעה, ח"כ משה ארבל, אמר: "מדובר בהפרטה של שירות ממשלתי - נמצא את עצמנו בהליך קפיטליסטי שאני לא בטוח שהוא יוזיל את העלויות לצרכן שומר הכשרות" (ערוץ כנסת)

+שטרית: נראה שגנץ מעכב בכוונה את הנגשת מערת המכפלה
19:10 22/07/21  |  עידן יוסף

ח"כ קטי שטרית (ליכוד), ממובילי המאבק להנגשת מערת המכפלה, בתגובה להחלטה של שר הביטחון על דחייה נוספת בעבודות על הנגשת מערת המכפלה: "החלטה מקוממת ואבסורדית של שר הביטחון בני גנץ, זה לא ייאמן! לפעמים נדמה שהשר מעכב זאת בכוונה אחרת אין שום הסבר לכך. כבר היה אישור לתחילת העבודה לאלתר, אני לא מבינה מדוע יש דחייה נוספת:.
שטרית הוסיפה כי בעקבות פנייתה לכינוס ועדת החוץ וביטחון, החליט גנץ להקדים ולהורות על תחילת עבודות הנגשת מערת המכפלה בתאריך ה-25.7.21. פעלתי מעל לשנתיים על-מנת להסיר את כל החסמים הביורוקרטיים והמשפטיים ואני מצפה משר הביטחון להורות על תחילת העבודה מיד. לא אנוח ולא ארפה עד שהמעלית תפעל לטובת ציבור בעלי המוגבלויות באתר השני בחשיבותו לעם היהודי".

+מינויים בכירים חדשים בערוץ כנסת
19:03 22/07/21  |  עידן יוסף

במועצה לשידורי כבלים ולשידורי לווין אושרו שני מינויים חדשים. אלעד רונן ישמש כמנכ״ל ערוץ כנסת ואייל אופנהיים העורך הראשי של ערוץ כנסת.
שר התקשורת יועז הנדל מסר: ״מברך על מינויים של אלעד ואייל. לערוץ הכנסת תפקיד חשוב בסיקור קודש הקודשים של הדמוקרטיה ובהנגשת הפרלמנט הישראלי סמל הריבונות לאזרחי ישראל. עלו והצליחו״.


מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 אבי דיכטר / Avi Dicter  אביגדור מעוז  אביר קארה / Abir  kara  אבתיסאם   מראענה / Ibtisam Mara'ana  אוסאמה סעדי / Osama Saadi  אופיר אקוניס / Ofir Akunis  אופיר כץ / Ofir  Katz  אורי מקלב / Uri Maklev  אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso  אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen  אורית מלכה סטרוק / Orit Malka Struk  אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis  אורנה ברביבאי / Orna  Barbivai  איילת שקד / Ayelet Shaked  אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin  איתמר בן-גביר / Itamar  Ben Gvir  איתן גינזבורג / Eitan  Ginzburg  אלון טל / Alon  Tal  אלון שוסטר / Schuster Alon  אלי אבידר / Eli Avidar  אלי כהן / Eli Cohen  אלינה ברדץ' יאלוב / Elina Bardach Yalov  אלעזר שטרן / Elazar Shtern  אמילי חיה מואטי / Emilie Haya Moatti  אמיר אוחנה / Amir Ohana  אפרת רייטן מרום / Rayten Marom Efrat  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky  בני גנץ / Benny  Gantz  בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu  בצלאל סמוטריץ' / Bezalel  Smotrich  גבי לסקי / Gaby  Lasky  גדי דסטה יברקן / Gadi Desta  Yivarken  גדעון משה סער / Gideon  Sa'ar  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלית דיסטל אטבריאן / Galit  Distal Atbaryan  גלעד קריב / Gilad Kariv  דוד אמסלם / David Amsalem  דוד  ביטן / David Bitan  ווליד טאהא / Waleed Taha  ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin  חיים ביטון / Haim Biton  חיים כץ / Haim Katz  חמד עמאר / Hamad Amar  יאיר גולן / Yair Golan  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יואב בן צור / Yoav Ben Tzur  יואב גלנט / Yoav Galant  יואב סגלוביץ' / Yoav Segalovich  יואב קיש / Yoav Kish  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יואל קוסטנטין רזבוזוב / Yoel Konstantine  Razvozov  יום טוב חי כלפון / Yomtob Kalfon  יוסף שיין / Shain Yossi  יועז הנדל / Yoaz  Hendel  יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano  יחיאל משה טרופר / Yehiel  Tropper  יסמין פרידמן / Yasmin Fridman  יעקב ליצמן / Yaakov Litzman  יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  לימור מגן תלם / Limor Magen Telem  מאזן גנאים / Mazen  Ghanem  מאי גולן / May  Golan  מאיר יצחק-הלוי / Meir Itzhak Halevy  מאיר כהן / Meir  Cohen  מאיר פרוש / Meir Porush  מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli  מיכאל מרדכי ביטון / Michael  Biton  מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton  מיכל מרים וולדיגר / Michal Miriam  Woldiger  מירב בן ארי / Merav Ben Ari  מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari  מירב כהן / Meirav  Cohen  מירי  רגב / Miri Regev  מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar  מרב מיכאלי / Merav  Michaeli  משה ארבל / Moshe Arbel  משה גפני / Moshe Gafni  משה (מוסי) רז / Mossi Raz  מתן כהנא / Matan  Kahana  נחמן שי  ניצן הורוביץ / Nitzan Horovitz  ניר אורבך / Nir  Orbach  נירה שפק / Nira  Shpak  נפתלי בנט / Naftali  Bennett  סימון דוידסון / Simon Davidson  סלאלחה עלי / Salalha Ali  סמי אבו-שחאדה / Sami  Abu Shehadeh  סעיד  אלחרומי / Said Elharumi  עודד פורר / Oded Forer  עודה איימן / Ayman  Odeh  עופר כסיף / Ofer  Cassif  עידית סילמן / Idit  Silman  עידן רול / Roll Idan  עיסאווי פריג' / Issawi Frej  עמיחי שיקלי / Amichai Chikli  עמר בר-לב / Omer  Bar-Lev  פטין מולא / Patin  Mula  פנינה תמנו-שטה / Pnina Tameno-Shete  צחי הנגבי / Tzachi  Hanegbi  קארין אלהרר / Karin  Elharar  רון כץ / Ron Katz  רות וסרמן לנדה / Ruth Wasserman Lande  רם בן ברק / Ram  Ben Barak  שלמה קרעי / Shlomo  Karhi  שמחה רוטמן / Simcha  Rothman  שרן השכל / Sharren Haskel  תמר זנדברג / Tamar Zandberg
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
סמוטריץ': עלול להתפתח במערך הכשרות שוק של תחרות קניבלית
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 24
עידן יוסף
שר הבריאות הורוביץ נחוש לקדם את ביטוח הבריאות לחסרי המעמד חרף התנגדותה של השרה שקד, ואינו רואה בכך תמריץ שיאפשר למהגרים להשתקע בארץ    במענה לשאלת ח"כ אמסלם טען כי הדבר משתלם כלכלית למדינה
עידן יוסף
ראש רשות החירום הלאומית לוועדת החוץ והביטחון: הפער הגדול ביותר בפעילות רח"ל היא העובדה שסמכותה נגזרת מהחלטות ממשלה בלבד, ולא מתוקף חוק    יו"ר ועדת חו"ב: "חייב להיות מוגדר בחוק מי האחראי, כדי שבעת אירוע חירום הדברים יהיו ברורים ולא יחליטו רק אז מי מנהל את הדברים"
איציק וולף
שר הדתות, מתן כהנא, תקף את התנגדות הרבנות הראשית לרפורמת הכשרות שהציג והציג את האבסורד שלפיו הרבנות הראשית לישראל סומכת על גופי כשרות פרטיים מחו"ל ועל רבנים שהוסמכו בחו"ל ולא מוכנה לסמוך על גופי כשרות שהיא תהיה הרגולטור שלהם, או על רבנים שהיא עצמה הסמיכה לרבנות
יסמין פרידמן
נאום הבכורה של חברת הכנסת מטעם יש עתיד הישיבה הארבעים-וחמש של הכנסת העשרים-וארבע [י"א באב התשפ"א, 20.07.2021]
ענבר בזק
נאום הבכורה של חברת הכנסת מטעם יש עתיד הישיבה הארבעים-וחמש של הכנסת העשרים-וארבע [י"א באב התשפ"א, 20.07.2021]
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il