על אף החמסינים הממושכים, הייתה זו שנה טובה למגדלי השקד הישראלי, ונרשם בה שיפור מסוים ביבולים, בעיקר במטעי השקד בצפון הארץ. על-פי נתונים שמסר ירון בלחסן, מנכ"ל ארגון מגדלי הפירות בישראל, היבול מוערך השנה ב-8,000 טון, עלייה של כ-8% משנה שעברה, אז עמד היבול על כ-7,500 טון.
עם זאת, קיימת בארגון דאגה הינה לגבי המחיר למגדלים, זאת עקב מחירים נמוכים יחסית לשקד בשווקי העולם, אשר עדיין לא חזרו למחירים שהיו טרום הקורונה ועלולים לגרום הפסדים למגדלים בארץ. לדברי בלחסן, בישראל נטועים 65 אלף דונם של שקד ונרשמת עלייה מתמדת של צריכה השקד בעולם ובישראל: "בעשור האחרון ישנה עלייה של 35% בצריכת השקד, בישראל צורכים 10,000 טון שקד בשנה, זאת כחלק מהמודעות לצריכת מזון בריא. השקד בעל ערכים תזונתיים גבוהים ונמצא בתחום מזון-העל".
קטיף השקדים נמצא לקראת סיומו. הקטיף הוא בעיקר מכני ומתבצע באמצעות מנערת. הפרי נאסף עם הקליפה ומונח לייבוש על משטחים בחום הטבעי של השמש ובהמשך מועבר למכוני הפיצוח, שהגדול מבניהם נמצא בגבע ומפעם נוסף במסמייה בבעלות קיבוצי הדרום ומכוני פיצוח נוספים בבעלות סוחרים. תהליך פיצוח של כלל השקדים בארץ צפוי להימשך עד סוף חודש נובמבר.