X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
פרופ' רובינשטיין לשעבר נשיא האגודה הישראלית לסוכרת:

"מיסוי הדיאט יפגע בבריאות הציבור"

הסביר בדיון בוועדת הכספים: "הדיאט מהווה תחליף טוב עבור אנשים הצורכים סוכר על בסיס קבוע כמו ילדים חולי סוכרת" ח"כ קושניר: "צריך לעשות פעולה הפוכה ולהעלות את המס על משקאות מסוכרים"
▪  ▪  ▪
ח"כ קושניר. "לא להיות בת יענה" [צילום: דני שם-טוב, דוברות הכנסת]

ועדת הכספים בראשות ח"כ אלכס קושניר קיימה (יום ג', 8.12.21) דיון שני בצו למיסוי שתייה מתוקה. הדיון נפתח דיון נפתח בהצגה של פרופ' רונית אנדוולט, מנהלת אגף התזונה במשרד הבריאות שהציגה כי תחליפי סוכר אומנם מאושרים לשימוש, אך גופים בינ"ל ממליצים להפחית את השימוש בהם, וכי ככל שמשתמשים בהם יותר, הנזק הולך וגובר כתוצאה מכך, וכי במדינות ששמו מס על משקאות עם סוכר, היה מעבר גדול למשקאות עם תחליפי סוכר, וכי אלה נמצאו כלא יעילים בהפחתת השמנה, ונמצאו לגביהם ממצאים מדאיגים על נזק בריאותי וסביבתי, כאשר זו גם עמדת ה-OECD.
עוד הציגה אנדוולט כי נמצא קשר בין שתיה מתוקה וממותקת לעליה בתמותה כוללת בכלל וממחלות לב וכלי דם בפרט, וכי מחקר שנעשה מראה עלייה דרמטית ברמת האינסולין לאחר תוספת של שתיה מתוקה ושל מיצי פירות טבעיים. לדבריה, באחד המחקרים עלה כי שתייה ממותקת בכמות גבוה באופן קבוע מעלה את הסיכוי לתמותה ממחלות נלוות ב-30%.
לעניין מיץ טבעי הציגה הפרופ' כי בכל בכוס כזו יש בין 3 ל-4 תפוזים, לכן כמות הסוכר שיש בכוס מיץ היא גבוהה, והיא דומה להשפעה של סוכר רגיל. לשאלות חברי הכנסת, ציינה אנדוולט כי לגבי תחליפי הסוכר, המחקר עדיין בהתהוות אך "העדויות מצטברות והולכות, ככל שאנחנו מסתכלים על מחקרים משנה האחרונה, כך הקשר בין שתייה עם תחליפי סוכר לנזק בריאותי הולך וגדל. יכול להיות שהנזק שלהם פחות חמור ממשקאות עם סוכר, אבל אני לא רוצה להחליף נזק בנזק מופחת, אני רוצה שיעברו לצרוך מים".
ד"ר מיכל גולדברג, מנהלת תחום כלכלה, משרד הבריאות: "אפשר להעריך בסדר גודל של בערך 5 מיליארד שקלים בעשור של עלות עודפת של שתייה מתוקה בלבד. על הדייאט אין מחקרים בעולם אז לא עשינו קימוט עלויות בארץ. יש מדינות שגבו 10 ו-15 אחוז מס ולא הייתה השפעה מובהקת על הצריכה, במקומות בהם גבו 20 אחוזים ראינו השפעה מובהקת על הצריכה".
במקביל ציינו נציגי משרד הבריאות כי קיבלו הבטחה לתקצוב ייעודי למספר תוכניות משמעותיות, לחינוך תזונתי בבתי הספר בכלל המגזרים ובחינוך הבלתי פורמלי.
מירב פלג גבאי, ממרכז המחקר והמידע של הכנסת הציגה ממצאי מסמך שהכניסה לרגל הדיון, לדבריה במדינות מקסיקו, בריטניה ודרום אפריקה שבחנה, ירדה צריכת משקאות מתוקים או צריכת הסוכר ממשקאות מתוקים בעקבות מיסוי שלהם. היא הוסיפה כי מתווה המיסוי היה שונה במדינות אלו, כאשר "במדינה שהכי דומה לנו, בריטניה, נקבע סף של 5 גרם סוכר ב-100 מ"מ משקה שעד לרף זה לא היה מיסוי, וממנו והלאה נקבעו מדרגות מס לפי רמת הסוכר".
במסגרת הדיון קראו חברי האופוזיציה למיסוי דיפרנציאלי, כאשר המיסוי על משקאות עם אחוז סוכר נמוך יהיה נמוך יותר ויעלה בהתאם לאחוז הסוכר במשקה, כפי שהוצג כי קיים במדינות אחרות בעולם.
ח"כ קרן ברק תהתה מול נציגי משרד הבריאות האם האלטרנטיבה לאדם שצורך פירות אך ורק באמצעות מיץ טבעי היא לצרוך פירות בדרך הזו, או שעליו לוותר גם על המקור היחיד לפירות שמקבל.
ח"כ אורי מקלב: "יש פה תהליך שלא מסתכל על הרגלי הצריכה של אנשים, ממסים משקה עם אחוזים נמוכים מאוד של סוכר כמו משקה עתיר סוכר. גם עצם המחקרים שהדיאט שונה מהסוכר משמעותי, הרבה יותר קשה לעבור מסוכר למים מאשר למשקאות דיאט. השקל אולי ירתיע את האנשים אבל לא לאורך זמן. בפחית שתייה ההבדל בין הדייאט לפחית סוכר יהיה 10 אגורות, זה לא הגיוני. בנוסף, גלון פטל של ארבע ליטרים עולה היום כעשרים שקלים לאחר המס עלות המוצר יותר מתכפיל את המוצר. זה ייקר את המוצר ב150 אחוזים למרות שזה משמש לצריכה של עשרה ליטרים של משקה".
ח"כ משה גפני: "אנחנו כוועדה צריכים לעשות גם את החשבון הכלכלי, צריך לשלב את הדברים יחד. אני לא רופא, מה שעולה מכל הדיונים שהתקיימו עד כה, הוא שאם מתכוונים באמת להרגיל את האנשים ושהבריאות תישמר, צריך ללכת על מדרג: שרמת סוכר גבוה המס גבוה יותר, שרמת הסוכר נמוכה, רמת המס נמוכה יותר. אם כנים דברכם אני מבקש שיהיה מס מדורג על הנושא הזה. מה שיקרה הוא שאנשים יתרגלו וישלמו, ההצעה שלי לעשת את זה מדורג ולבחון מיסוי מופחת על הדיאט".
ח"כ בצלאל סמוטריץ: "אני חושב שהמס הזה הוא מס הזוי, אבל אני שמח שאתם מטילים אותו. אין ויכוח שמשקאות ממותקים זה דבר לא בריא, ואין ספק שאם תהייה ירידה בצריכה היא תעלה שוב מהר מאוד. אין ויכוח שאם הייתה מכפיל את העלות זה היה גם מוריד את השימוש, השאלה אם זה תפקיד המדינה לעשות זאת בפטרונות עם תמריץ שלילי. השאלה איפה הגבול, דיברתם על השמנת ילדים, אין מה שגורם יותר מאשר ישיבה של ילדים מול המסך, אני מציע להטיל מס על האינטרנט. גם על בשר מספר מסוים שומני יותר מבשר אחר אז בואו נמסה, בעיני זה מופרח והזוי, צריך לחנך, ולהסביר ולקדם, אבל מיסוי כזה זה דבר הזוי".
ח"כ יעקב אשר: "לא שמעתי שם סיסמאות שאם אין נאמנות אין סוכרת ומי שלא ישתה מתוק אין סוכרת, ושנוליך במריצות את הסוכר. אנחנו פה בהצגה. אתם אומרים לכולם – אחרי שתצאו מההלם הראשוני ותנסו לצרוך מים, אין לכם אופציות לבחור כי כל המשקאות ממוסים אותו דבר בהבדל של 30 אגורות, ביקשתי לבדוק מול אנשי המקצוע ולעשות דיפרנציאליות שיכולה לחנך, להרגיל ולהביא למקומות אחרים אבל אין רצון לזה, אנשי הבריאות לא מבינים שעשו את זה בגלל מס".

[צילום: דני שם-טוב, דוברות הכנסת]

פרופ' ארדון רובינשטיין, המייצג בדיון את החברה המרכזית לייצור משקאות קלים (קוקה-קולה), שהיה בעברו נשיא האגודה הישראלית לסוכרת, טען כי "כל הממתיקים דלי הקלוריות נבדקו יותר מכל תוסף אחר בעולם ונמצאו תקינים ולא מזיקים, וניתן להשתמש בהם בלי סוף". רובינשטיין ציין כי דבריו מבוססים על סמך מחקרים שונים ברחבי העולם שמצאו כי טיפול בסוכרת ובהשמנת יתר באמצעות ממתיקים צלח בהצלחה מרובה. עוד אמר כי מדובר בהתבסס על מחקרים השוואתיים, הדיאט מהווה תחליף טוב עבור אנשים הצורכים סוכר על בסיס קבוע כמו ילדים חולי סוכרת ומבוגרים בעלי עודף משקל. לבסוף ציין כי לדעתו מיסוי הדייאט יפגע בבריאות הציבור".
ח"כ ג'ידא רינאווי-זועבי: "אני רוצה לנגוע בשלושה נושאים: הראשון הוא מיצים טבעיים שיש להם ערך תזונתי, אין אף מדינה בעולם שממסה מיץ טבעי. הנושא השני הוא הציבור הערבי – למדתי שיש כמה יבואנים ערביים של מיצים טבעיים מחו"ל ובמיוחד מטורקיה, אני לא רוצה לפגוע בהם, עד שרואים כלכלה משגשגת של יבואנים ערביים שיכולים לפרנס כמה מאות משפחות – אני רוצה להחריג אותו. הנושא השלישי – צריך מיסוי מידתי כפי שהוצע בהתחלה".
ח"כ מאיר יצחק הלוי: "אין ספק שמיסוי שתייה זה נושא שפוגע. ולכן אנחנו צריכים לעשות כל פעולה שתזונה תהיה תזונה נכונה, כולל עידוד פעילות גופנית, כולל כנסת בריאה. אני חושב שהכסף שמגיע מהמיסוי יתועל למקומות של חיזוק אורח חיים בריא. אני חושב שטוב תעשה הוועדה אם תעשה כך".
פרופ' חגי לוי, נציג ההסתדרות הרפואית בישראל: "למדתי מהמחקרים במשך השנים שצריך לשנות את מה שעשינו בעבר, תחילה של משקאות הסוכר ולאחר מכן של משקאות הדיאט שהם בצורה ברורה מזיקים לבריאות. כך גם בנוגע למיצים טבעיים. בשונה משתיית מים שהם זולים ונגישים ועל כל אדם במדינת ישראל, גם במרחב הציבורי – יש להנגיש את המים. החכים צדקו שהגישה צריכה להיות כוללנית – תדאגו שהכסף יוחזר חזרה לבריאות ולקידום הבריאות ולא באופן חד-פעמי. בצדק נקבעו שתי מדרגות מס. אסור לנו להמתיק את האמת המרה. גם לתחליפי סוכר יש נזקים לבריאות. נחסוך אשפוזים חיים וכסף עי כך שננקוט צעדים. יש הבל מהותי בין שתייה לבין אוכל. הגוף לא מבין הוא קיבל בוסט של סוכר. אני בעצמי שינתי משתייה לפירות".
דודי מנביץ' מהתאחדות התעשיינים בישראל: "במדינת ישראל צריכת הסוכר פר נפש, היא מהנמוכות בעולם אם לא הנמוכה בעולם. לאור הפערים בבסיס הנתונים, אני מבקש שנעשה עצירה ונבחן זאת בצורה מהותית. ככל שתתקבל החלטה אני מציע שכל מה שפחות מ-5 גרם ל-100 מ"מ לא יקבל את המיסוי, אין הצדקה ככל שיחליטו למסות מתחת לרמה זו, אין הצדקה לא לדיאט ולא למשקאות טבעיים. המס בישראל הוא פי 4 ופי 5 מהממוצע בoecd, פה זה לא יהיה שקל, יש מע"מ ועוד גורמים. המס האפקטיבי יהיה בין 50 עד 100 אחוז, בתרכיזים זה יהיה יותר מ-100 אחוז. בדרום אפריקה ובריטניה אין מס על פחות מ-5 גרם סוכר, במדינות האלה וגם במקסיקו אין מס על דייאט, שיעור המס הוא 10 אחוז במקסיקו, בין 10 ל-12 אחוז בדרום אפריקה".
נציגת משרד הכלכלה ציינה כי המשרד מבקש שתהיה מידתיות ולא העלאת יוקר המחיה, וכי יש סוגיות שעלולות לפגוע בתעשיה בהיבט של כפל מס. לצד כך ציינה כי המשרד תומך במיסוי בהתאמות המתבקשות.
יו"ר ועדת הכספים, ח"כ אלכס קושניר סיכם את הדיון: "אני רוצה לומר שאפשר להיות בת יענה, ולא לעשות כלום, לטמון את הראש בחול ולומר שההחלטה הכי טובה היא לא לקבל החלטה. אני חושב שאנחנו כן צריכים לקבל החלטה, רוב המומחים שלא דיברו מטעם אף אחד, היו בעד המס. יחד עם זה, יש כמה נקודות: הנושא של תירוש חייב לקבל פתרון, כי הצריכה של תירוש לא תשתנה, משתמשים בו לצרכי פולחן, לא רק דתיים וחרדים, רבים בציבור, כולל אני לעיתים. לעניין הנושא של ההבדלים בין דייאט למשקאות מסוכרים, לא השתכנעתי שיש לשנות אותו, אם כבר צריך לעשות פעולה הפוכה ולהעלות את המס על משקאות מסוכרים. לעניין נושא התרכיזים, צריך לוודא שאנחנו משקפים נכון את המס בתוך המשקה המוכן בסוף. בנוסף יש לוודא שאין כפל מס. לעניין מיצים טבעיים: אבקש לקבל ממשרד הבריאות מידע לגביהם, שווה לייחד על זה עוד מחשבה. בנוסף, אנחנו חייבים כחברי כנסת לראות את התוכנית המלאה לעידוד שתייה בריאה והפחתת השתייה המתוקה בקרב כלל המגזרים והציבורים, נפתח עם זה בדיון הבא".

תאריך:  07/12/2021   |   עודכן:  08/12/2021
+פוטנציאל ההידבקות באומיקרון לפי הערכות בבריטניה פי 5-4 מהדלתא
01:07 08/12/21  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

יו"ר הוועדה: "איך חיים בשלום משפטית עם מצב שאדם שנדבק באומיקרון ושהה באחת מ-50 המדינות ישהה במלונית עד הסוף ולעומתו אדם שחלה באומיקרון באירופה יוכל לשהות בביתו? מצב בו נשאים שונים של אותו זן לא מחויבים באותם סטנדרטים אינו מתקבל על הדעת"  ▪  משרד הבריאות: "אין אף יבשת ללא ריצוף לאומיקרון"; "עד היום הצלחנו להגיע ולדגום 95% מהמגעים. זו יכולת שקיימת במספרים קטנים"; "משרד הבריאות הבריטי צפוי למסור בשבוע הבא דוח קליני ראשון על התחלואה באומיקרון"

אילנה גנס, משרד הבריאות [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
+בקריאה ראשונה: ביטול סמכות ההוצאה לפועל להטיל הגבלה על החזקת רשיון נהיגה
00:07 08/12/21  |  עידן יוסף

מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק ההוצאה לפועל (תיקון מס' 69) (ביטול הגבלת רשיון נהיגה), התשפ"ב-2021. מדובר בהצעה ממשלתית אליה הוצמדו הצעות פרטיות של חברי הכנסת שלמה קרעי, גדי דסטה יברקן, נעמה לזימי, אוסמה סעדי ואחמד טיבי. 13 חברי כנסת תמכו בהצעה ללא מתנגדים והיא תועבר יחד עם ההצעות המוצמדות לוועדת חוקה.
מוצע בה לבטל את הסמכות להטיל הגבלה על חייבים מלקבל, להחזיק או לחדש רישיון נהיגה מכוח חוק ההוצאה לפועל וחוק המרכז לגביית קנסות.

+בקריאה ראשונה: פטור ממס על מענק לזוכה במדליה אולימפית
00:05 08/12/21  |  עידן יוסף

מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק לתיקון פקודת מס הכנסה (מס' 259) (פטור ממס על מענק לזוכה בתחרות במסגרת המשחקים האולימפיים או הפאר-אלימפיים), התשפ"ב-2021. מדובר בהצעה ממשלתית אליה הוצמדו הצעות פרטיות של חברי הכנסת יריב לוין, אופיר כץ, יוסי שיין וסימון דוידסון. 10 חברי כנסת תמכו ללא מתנגדים וההצעה תועבר לוועדת הכספים.
מוצע לפטור ממס הכנסה מענק המשולם לספורטאי בשל זכייה במקום הראשון, השני השלישי במשחקים האולימפיים או במשחקים הפאראלימפיים.

+חוק הרכב ללא נהג יאפשר 400 מוניות
18:32 07/12/21  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

משרד התחבורה הציג בוועדת הכלכלה את החוק שיאפשר פיקוח ופיתוח מכוניות ללא נהג בישראל, תחילה רק מוניות  ▪  הד"ר משה בקר מזהיר מתאונות דרכים חמורות מהנסיעה המשותפת על הכבישים למכוניות ללא נהג ורגילות  ▪  יו"ר הוועדה: יש לקדם את התחום בשיתוף עם נהגי המוניות

רכב ללא נהג [צילום: סת ווניג/AP]
+עיגון הסדרים שנועדו לקדם חלופות לתמ"א 38 אושרו בקריאה ראשונה
18:08 07/12/21  |  עידן יוסף

מליאת הכנסת אישרה בקריאה ראשונה את הצעת חוק התכנון והבנייה (תיקון מס' 136) (תוכנית לעמידות בפני רעידת אדמה ותוכנית הכוללת הוראה להקניית הבעלות בחלק ציבורי), התשפ"ב-2021. שמונה חברי כנסת תמכו ללא מתנגדים וההצעה תועבר לוועדת הכנסת.
מוצע בה לתקן את חוק התכנון והבנייה ולעגן בו שני נושאים מרכזיים: קביעת חלופה לתוכנית המיתאר הארצית לחיזוק מבנים מפני רעידות אדמה (תמ"א 38), ומתן סמכות למוסדות התכנון לקבוע הוראה להקניית בעלות בחלק ציבורי לרשות מקומית או למדינה.

+רזבוזוב: המלונות, בעיקר בפריפריה, יפוצו בקרוב בכ-50 מ"ש
14:56 07/12/21  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

שר התיירות: אם יתברר שהזן החדש לא משפיע על התחלואה הקשה, צריך בתוך יממה, לפתוח את השמים  ▪  יו"ר ועדת הכלכלה מיכאל ביטון: לסבסד אתרים אם יוזילו את המחיר לישראלים ב-20% ממחירי 2019

רזבוזוב. שאיפה ל-10 מיליון תיירים בשנה [צילום: יונתן זינדל/פלאש 90]
+"בגלל שאין אסדרה אנשים נורמטיבים בחיכוך עם עבריינים"
13:54 07/12/21  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

ציין: "היתרונות הגדולים של האסדרה הם החזרת אזרחים לחיק הנורמה, צמצום משמעותי של מספר המשחקים הלא חוקיים"  ▪  משרד האוצר: "יכול להיות שהגיע הזמן לבחון את העמדה המשפטית בנושא"  ▪  ח"כ שרן: מצפה ממשרדי הממשלה לגבש עד אז עמדה האם פוקר הוא משלח יד או משחק אסור לאור פסיקת העליון

ל"כ שרן. מצפה לגבש עמדה ברורה [צילום: דני שם-טוב, דוברות הכנסת]
+"המשגיחים יוחלפו כמו גרביים"
13:29 07/12/21  |  עידן יוסף   |   לרשימה המלאה

חברי כנסת קוראים למציאת פתרון לעובדי מערך הכשרות בעקבות הרפורמה: "אלפי משפחות יישארו ללא פת לחם"  ▪  במשרד האוצר לא צופים קיטון משמעותי במערכי הכשרות  ▪  ח"כ רייטן מרום למשרדי הממשלה: "הביאו נתונים ופתרונות"  ▪  ח"כ מעוז: "הממשלה תולה את תקוותיה בשוק החופשי"

חברי הכנסת אבוטבול, מעוז ובוסו [צילום: נועם מושקוביץ/דוברות הכנסת]
+מחלקת טיפול נמרץ חדשה בנצרת עומדת ריקה
13:12 07/12/21  |  מירב ארד   |   לרשימה המלאה

מנהלת בית החולים הסקוטי בנצרת: המחלקה אינה פעילה בשל היעדר אישור ממשרד הבריאות  ▪  משרד הבריאות: כלל ההקצאות למיטות שנת 2022 כבר חולקו  ▪  יו"ר האיגוד לטיפול רפואי נמרץ כללי: בישראל יש היום כ-4 מיטות טיפול נמרץ לכל 100,000 איש

ח"כ מזרסקי. מחסור חמור ביטות [צילום: דני שם-טוב, דוברות הכנסת]
+ח"כ שמתנגד לחוק רשאי להצביע בעדו
12:14 07/12/21  |  עידן יוסף

הצבעתה של ח"כ אורית סטרוק בעד הצעת חוק להכרזה על יום זיכרון ממלכתי למנחם בגין אושרה על ידי היעצת המשפטית של הכנסת עו"ד שגית אפיק, למרות שיו"ר הכנסת מיקי לוי ביקש לפסול את הצבעתה לפי סעיף 77ד' לתקנון הכנסת, המאפשר לאחד הח"כים לעלות ולדבר בדיון על הצעה שהממשלה תומכת בה כדי להתנגד לה.
אפיק קבעה כי למי שעולה לדבר במסגרת הסעיף האמור, אסור רק לומר שהוא תומך בחוק,. אבל הוא רשאי להצביע כרצונו (ערוץ כנסת).


מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 OECD  אבי דיכטר / Avi Dicter  אביגדור מעוז  אביר קארה / Abir  kara  אבתיסאם   מראענה / Ibtisam Mara'ana  אוסאמה סעדי / Osama Saadi  אופיר אקוניס / Ofir Akunis  אופיר כץ / Ofir  Katz  אורי מקלב / Uri Maklev  אוריאל מנחם בוסו / Uriel Busso  אורית פרקש-הכהן / Orit Farkash-Hcohen  אורית מלכה סטרוק / Orit Malka Struk  אורלי לוי-אבקסיס / Orly Levi-Abekasis  אימאן ח'טיב יאסין / Iman  Khatib Yassin  איתמר בן-גביר / Itamar  Ben Gvir  איתן גינזבורג / Eitan  Ginzburg  אלון טל / Alon  Tal  אלון שוסטר / Schuster Alon  אלי כהן / Eli Cohen  אלינה ברדץ' יאלוב / Elina Bardach Yalov  אלכס קושניר / Alex Kushnir  אמילי חיה מואטי / Emilie Haya Moatti  אמיר אוחנה / Amir Ohana  אפרת רייטן מרום / Rayten Marom Efrat  אריה מכלוף דרעי / Aryeh  Machluf Deri  בועז טופורובסקי / Boaz  Toporovsky  בני גנץ / Benny  Gantz  בנימין נתניהו / Benjamin  Netanyahu  גבי לסקי / Gaby  Lasky  גדי דסטה יברקן / Gadi Desta  Yivarken  גילה גמליאל / Gila  Gamliel  גלית דיסטל אטבריאן / Galit  Distal Atbaryan  גלעד קריב / Gilad Kariv  דוד אמסלם / David Amsalem  דוד  ביטן / David Bitan  ווליד טאהא / Waleed Taha  ולדימיר בליאק / Vladimir Beliak  זאב אלקין / Ze'ev Elkin  זאב בנימין בגין / Ze'ev Binyamin Begin  חגי לוי / Hagai Levi  חיים ביטון / Haim Biton  חיים כץ / Haim Katz  יאיר גולן / Yair Golan  יאיר לפיד / Yair  Lapid  יואב בן צור / Yoav Ben Tzur  יואב גלנט / Yoav Galant  יואב סגלוביץ' / Yoav Segalovich  יואב קיש / Yoav Kish  יואל (יולי) אדלשטיין / Yoel Edlshtein  יום טוב חי כלפון / Yomtob Kalfon  יוסף שיין / Shain Yossi  יוראי להב הרצנו / Yorai  Lahav-Hertzano  יסמין פרידמן / Yasmin Fridman  יעקב אשר / Yakov  Asher  יעקב ליצמן / Yaakov Litzman  יפעת שאשא-ביטון / Yifat  Shasha-Biton  ישראל אייכלר / Yisrael  Eichler  ישראל כץ / Israel  Katz  לימור מגן תלם / Limor Magen Telem  מאזן גנאים / Mazen  Ghanem  מאי גולן / May  Golan  מאיר יצחק-הלוי / Meir Itzhak Halevy  מאיר כהן / Meir  Cohen  מאיר פרוש / Meir Porush  מיכאל  מלכיאלי / Michael Malkieli  מיכאל מרדכי ביטון / Michael  Biton  מיכאל מרדכי ביטון / Michael Mordechai Biton  מיכל מרים וולדיגר / Michal Miriam  Woldiger  מירב בן ארי / Merav Ben Ari  מירב בן-ארי / Meirav  Ben-Ari  מירב כהן / Meirav  Cohen  מירי  רגב / Miri Regev  מכלוף מיקי זוהר / Miki Zohar  מרב מיכאלי / Merav  Michaeli  משה ארבל / Moshe Arbel  משה גפני / Moshe Gafni  משה (מוסי) רז / Mossi Raz  מתן כהנא / Matan  Kahana  ניצן הורוביץ / Nitzan Horovitz  ניר אורבך / Nir  Orbach  נירה שפק / Nira  Shpak  נפתלי בנט / Naftali  Bennett  סימון דוידסון / Simon Davidson  סלאלחה עלי / Salalha Ali  סמי אבו-שחאדה / Sami  Abu Shehadeh  סעיד  אלחרומי / Said Elharumi  עודד פורר / Oded Forer  עודה איימן / Ayman  Odeh  עופר כסיף / Ofer  Cassif  עידית סילמן / Idit  Silman  עמיחי שיקלי / Amichai Chikli  פטין מולא / Patin  Mula  צחי הנגבי / Tzachi  Hanegbi  קארין אלהרר / Karin  Elharar  קרן ברק / Keren  Barak  רון כץ / Ron Katz  רונית  אנדוולט  רות וסרמן לנדה / Ruth Wasserman Lande  רם בן ברק / Ram  Ben Barak  שלמה קרעי / Shlomo  Karhi  שמחה רוטמן / Simcha  Rothman  שרן השכל / Sharren Haskel
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
"מיסוי הדיאט יפגע בבריאות הציבור"
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות כנסת 24
מירב ארד
ציין: "היתרונות הגדולים של האסדרה הם החזרת אזרחים לחיק הנורמה, צמצום משמעותי של מספר המשחקים הלא חוקיים"    משרד האוצר: "יכול להיות שהגיע הזמן לבחון את העמדה המשפטית בנושא"    ח"כ שרן: מצפה ממשרדי הממשלה לגבש עד אז עמדה האם פוקר הוא משלח יד או משחק אסור לאור פסיקת העליון
עידן יוסף
חברי כנסת קוראים למציאת פתרון לעובדי מערך הכשרות בעקבות הרפורמה: "אלפי משפחות יישארו ללא פת לחם"    במשרד האוצר לא צופים קיטון משמעותי במערכי הכשרות    ח"כ רייטן מרום למשרדי הממשלה: "הביאו נתונים ופתרונות"    ח"כ מעוז: "הממשלה תולה את תקוותיה בשוק החופשי"
מירב ארד
מנהלת בית החולים הסקוטי בנצרת: המחלקה אינה פעילה בשל היעדר אישור ממשרד הבריאות    משרד הבריאות: כלל ההקצאות למיטות שנת 2022 כבר חולקו    יו"ר האיגוד לטיפול רפואי נמרץ כללי: בישראל יש היום כ-4 מיטות טיפול נמרץ לכל 100,000 איש
עידן יוסף
נציגי צה"ל ומשרד הביטחון הכחישו כל אירוע של אי-התייצבות נהגים במהלך המבצע    הדיון עסק בשאלת גיס חמישי ובצורך להערך לאירוע גדול יותר רב-גזרתי
איציק וולף
על-פי ההצעה - שעוברת לדיון בוועדת הפנים - שר הפנים יהיה רשאי לקבוע בצו כי ניתן יהיה לחבר מבנה מגורים המצוי בשטח מסוים, שהוגדר בצו, לחשמל, למים או לטלפון גם ללא קיומם של היתר בנייה ותעודת גמר לאותו מבנה    התנאים להוצאת הצו הם: הוגשה תוכנית על-ידי אחד הגורמים המנויים בהצעת החוק, המבנה שלגביו התבקש החיבור הוקם עד 1 בינואר 2018 ולא נוספה להם בנייה לאחר מועד זה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il