X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
X
יומן ראשי  /   אישים

אהרוני ישראל

Aharoni Yisrael
ישראל אהרוני [צילום: יח"צ]
 
תאריך לידה: 3/7/1950
ארץ לידה: ישראל
אזרחות: ישראלית
מצב משפחתי: נשוי+4
השכלה: תיכונית
שפות: אנגלית, עברית
תואר/מקצוע: יזם, פודיאטריסט
תפקיד/עיסוק: מנהל, עיתונאי
טלפון: --
פקס: --
כתובת: -- 
-- 

ישראל אהרוני (נולד: 3 ביולי 1950), שף, מסעדן, איש טלוויזיה ועיתונאי.
פרטים אישיים
נשוי לגיגי, פסיכולוגית במקצועה. לזוג 4 ילדים, אחד מהם, פליט יליד אפריקה, אשר אומץ על ידם. תושב תל אביב. חובב מוזיקה ומשמש מעת לעת כדי.ג'יי (תקליטן) במסיבות ובמועדונים.
מידע אישי כללי
נולד וגדל בחיפה. בנם של שרה ובכור אהרוני (ארנבייב), שניהם ממוצא בוכרי. בילדותו ניהלה משפחתו אורח חיים דתי-מסורתי. את שירותו הצבאי עשה כלוחם בחטיבת גולני ובתפקיד זה השתתף בקרבות מלחמת ההתשה. לאחר שהשתחרר מצה"ל נסע לאמסטרדם, שם למד במשך שנתיים אמנות. במהלך שהותו באמסטרדם החל להתעניין בבישול. עם שובו לישראל עבר להתגורר בקיבוץ חולתה, שם עבד למשך כשנתיים כמדריך לנוער בסיכון. לאחר מכן עבר לתל אביב, ובעקבות מפגש אקראי עם המטבח הסיני, החל להעמיק את ידיעתו בתחום קולינרי זה.
ניסיון בעבודה
ב-1979 יצא ללימודי בישול בטיוואן אשר ארכו כשנה. ב-1981, לאחר שובו לארץ, הקים את מסעדת "ין-יאנג" בשדרות רוטשילד בתל אביב, אחת המסעדות הסיניות הראשונות בישראל. ולאחריה הקים גם את מסעדת "טאי-צ'י" בקניון גן העיר בתל אביב ולצידה חנות מכולת אשר הציעה חומרי גלם לבישול בסגנון סיני. בשנים לאחר מכן הפך אהרוני לאישיות קולינרית מוכרת המזוהה עם המטבח הסיני ונחשב לאחד האחראים העיקריים להפגשת הציבור הישראלי עם מטבחי המזרח הרחוק.
ב-1992 הקים את מסעדת "תפוח זהב" בתל אביב, אשר התמחתה במטבח צרפתי עילי ובזכותה נחשב אהרוני לאחד מחלוצי המטבח העילי בקולינריה הישראלית. ב-1992 הקים גם את מסעדת "פת קואה" בהרצליה פיתוח. ב-1999 סגר אהרוני את "תפוח זהב", שנה לאחר מכן מכר את אחזקותיו במסעדת "ין-יאנג" ובמסעדת "פת קואה" (באותה עת מוקמה בהרצליה פיתוח), אך המשיך לשמש בהן כיועץ קולינרי. מסעדות נוספות בהפעלתן היה מעורב: "תפוח בגן", "שאולין".
ב-2017, לאחר תקופה ארוכה בה לא עסק במסעדנות באופן פעיל, הקים אהרוני את "הירו ראמן בר" דוכן ראמן בשרונה מרקט, זמן קצר לאחר מכן הקים בתל אביב מסעדה בסגנון דומה בשם - "הירו ראמן".
במהלך השנים שימש אהרוני כיועץ קולינרי למסעדות ועסקים שונים בתחום האוכל.
קריירה תקשורתית
בסיס נוסף להשפעתו של אהרוני על תחום הקולינריה בישראל היה טורים ומדורים בתחום האוכל אותם החל לפרסם במהלך שנות ה-80 בעיתונים שונים. בתחילה כתב מדור ביקורת ממתקים הומוריסטי בעיתון "חדשות" ובהמשך התכנסה כתיבתו העיתונאית לכדי מדור שבועי פופולרי במוסף "7 ימים" (לו היה שותף גם צלם האוכל נלי שפר) בעיתון "ידיעות אחרונות".
ב-2000 החל בהגשת תוכנית טלוויזיה בשם "דרך האוכל", לצד גברי בנאי, אשר עסקה במאכלי עדות בישראל. ב-2011 החל לשתף פעולה עם גידי גוב בהגשה משותפת של תוכנית טיולי ואוכל בשם " המסע המופלא של אהרוני וגידי", במסגרתה ביקרו השניים במדינות שונות בעולם. התוכנית שודרה בערוץ 10, זכתה להצלחה והופקו לה מספר עונות. הגיש והתארח במספר רב של תוכניות בישול בערוצים שונים, בהם: "אהרוני מבשל לחברים" (שודרה בשידורי קשת), "אהרוני" (שודרה בערוץ 10) ועוד. ב-2017 הצטרף לפאנל השופטים בתוכנית הריאליטי-אוכל "מאסטר שף".
שימש כפרזנטור במסעות פרסום של מספר חברות ישראליות, בהן: מטבחי סמל, סלטי שמיר ופרוקטר אנד גמבל.
פרסם למעלה מ-20 שנים ספרי בישול, בתחומים שונים.

- תאריך עידכון: 05/10/2021 15:07:09
שתף:
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il