X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  מאמרים
בסופה של בחירה - אידיאולוגיית השמאל שולטת. בחירות 2009 [צילום ארכיון: פלאש 90]
למרות שהימין נבחר פעם אחר פעם ע"י רוב מכריע בעם ליישם מצע לאומי ברור שהוא מציג ערב הבחירות, הוא מבכר לאמץ תחתיו את אידיאולוגיית השמאל הקיצוני התוצאה: זלזול בבוחר ופגיעה באמונו הסכנה: המאסת המשחק הפוליטי הדמוקרטי על הציבור
▪  ▪  ▪
הבחירה בימין - לטובת האויב [צילום: AP]
הראשון ללקות באמנזיה. מנחם בגין עם נשיא מצרים, אנואר סאדאת [צילום: לע"מ]

יצחק שמיר. השני בשרשרת השיכחה [צילום: לע"מ]

אריאל שרון. השלישי, שהעז ומסר את גוש קטיף למחבלי החמאס [צילום: AP]

אם מנהיגים במחנה הלאומי אינם מאמינים בעתיד ההתיישבות בארץ ישראל, וסבורים שיש לעקור את היהודים ולמסור את ירושלים לריבונות פלשתינית - יתכבדו נא ויגידו זאת טרם הבחירות

לפני כעשור פנה אריאל שרון, אז נץ אידיאולוגי ידוע, לראש הממשלה הצעיר דאז בנימין נתניהו שהתנדנד אז בין מחויבותו לשלמות הארץ לבין רצונו לנהל משא-ומתן עם ערפאת, ושאל אותו: "למי אני צריך להאמין, לידך הימנית או לידך השמאלית?". שרון עבר מאז אותה שאלה מהפך בגישתו לשלמות הארץ ונסוג מחבל עזה עד למילימטר האחרון, אבל השאלה הזאת נותרה מאז תלויה באוויר והיא רלוונטית כיום יותר מתמיד. האם אפשר להאמין לנבחרים מהמחנה הלאומי שרוממות שלמות הארץ בפיהם, אבל בהגיעם לשלטון מבצעים הלכה למעשה את מדיניות השמאל הקיצוני ומחסלים את חזון שלמות הארץ? מעבר לפגיעה בהתיישבות, שהיא חמורה בפני עצמה, זוהי תופעה אשר שמה ללעג את רצון הבוחר ועלולה לפגוע בסופו של דבר באמון הציבור בשיטה השלטונית הדמוקרטית.
אמנזיה מוזרה תוקפת את מנהיגי הימין בישראל מרגע שהם זוכים בשלטון. למרות שהם נבחרים פעם אחר פעם על-ידי רוב מכריע בעם ליישם מצע לאומי ברור שהם מציגים ערב הבחירות, הם מבכרים לאמץ תחתיו את אידיאולוגיית השמאל הקיצוני. אידיאולוגיה אשר קוראת למסירה סיטונית של חלקי מולדת לערבים ולהחזרה המונית של פליטים לתוככי ישראל. התחיל בכך מנחם בגין, מנהיג הליכוד, אשר הכיר בקמפ דייוויד בפיקציה המכונה "עם פלשתיני" ובזכויותיו הלאומיות. דבר שאפילו גולדה מאיר, מנהיגת שמאל, לא חלמה לעשות. בגין, כזכור, גם החזיר את כל סיני עד לגרגר החול האחרון, למרות שבכל המצעים של תנועתו נשללה האפשרות למסור את חצי האי סיני כולו או מקצתו למצרים. אחריו, היה זה יצחק שמיר, ממנהיגי לח"י ומשוללי הסכמי השלום עם מצרים, אשר נסע לוועידת מדריד, שלדעת רבים התניעה את תהליך אוסלו. תהליך אשר סופו היה כידוע רהביליטציה של ערפאת וכנופיית הטרור שלו והשתלטותו על שטחים נרחבים ביהודה ובשומרון. אחריו המשיך אריאל שרון, ממקימי הליכוד ו"מחשק" ידוע של ראשי ממשלות מהימין שנחשדו על ידו בנטיות שמאליות, במסורת הביזארית של מסירת חלקי ארץ ישראל למחבלים כאשר החריב את גוש קטיף ומסר אותו למחבלי חמאס. לצערנו, גם בנימין נתניהו תקע מסמר נוסף בארון המתים של ההתיישבות היהודית בארץ ישראל המערבית, כאשר הכיר בעיקרון של שתי מדינות לשני עמים והסכים להקפאה של ההתיישבות ביהודה ובשומרון. למעשה, נתן בכך נתניהו גושפנקה של המחנה הלאומי לרעיון המדינה הפלשתינית.
משנת ארגוני הטרור - זהה
יטענו התומכים בתופעה זו כי מדובר בשינוי דעה בריא בתגובה לשינוי במצב הגיאופוליטי באזורנו. שינוי אשר מתחייבת ממנו נטישה של הנחות יסוד, שהרי, כפי שמשה דיין אמר בזמנו: "רק חמור אינו משנה את דעתו". אבל עיון מדוקדק במשנה של ארגוני הטרור של ערביי ארץ ישראל, איננו מגלה כל שינוי במטרה או ביעד הסופי שלהם: הן אמנת החמאס והן אמנת הפת"ח אינן מציגות שום שינוי יסודי, לא מבחינת יחסם למדינה היהודית. מבחינת הפלשתינים - ועדות נוספת ניתנה בוועידת הפת"ח האחרונה שקראה לחזור למאבק מזוין ב”אויב" הציוני - היעד הסופי נותר כפי שהוגדר עם ייסוד הפת"ח ב-1964; קרי - חיסול המדינה היהודית והקמת מדינה ערבית-פלשתינית מהירדן ועד הים. בכך גם החמאס אינו שונה מהפת"ח. גם אצלו לא אותרה כל התמתנות או נכונות לפשרה. ההפך הוא הנכון, כל דובריו חוזרים בדבקות ומצהירים על רצונם בהשמדת ישראל. גם אם לעת עתה הם מוכנים לתת "ברוחב לבם" הודנה (שביתת נשק - מערבית) מפוקפקת וקצרת-ימים בתמורה להיענות ישראלית לכל תביעותיהם.
נובע מכך, שלא הפלשתינים השתנו אלא המנהיגים הישראלים המכתירים עצמם כמנהיגי המחנה הלאומי. הם, בניגוד לפלשתינים אשר לא זזו ולו מילימטר אחד מתביעותיהם לנסיגה מלאה לגבולות 67', להקמת בירה ערבית בירושלים ולהשבת כל הפליטים לבתיהם המקוריים, ויתרו על חזון ארץ ישראל השלמה. כנראה שבסתר ליבם הם מכינים, כפי שאמר מנהיג ימין אחר לשעבר, אהוד אולמרט, את העם לנסיגה במזרח ירושלים ולאחריה לקבלת כל שאר התביעות הפלשתיניות.
פגיעה חמורה באמון ובדמוקרטיה
האמנזיה הזאת אינה עניין של מה בכך. ההתנהגות הזאת סודקת את המבנה הדמוקרטי בישראל. כאשר מנהיגי הימין מוותרים על עקרונות יסוד באידיאולוגיה של המחנה הלאומי, ומאמצים את גישות השמאל הרדיקלי שכוחו האלקטוראלי זניח למדי ומתבטא במספר זעום של מנדטים - הם מפגינים זלזול בבוחר. חמור מזאת, אם פעם אחר פעם, מיד לאחר שנבחרו מנהיגי הימין על-ידי מרבית העם, האומר באופן ברור פעם אחר פעם כי רצונו במנהיגות לאומית אשר תשמור על ארץ ישראל - הם משדרים מסר שלילי לבוחר כי דעתו אינה חשובה כלל וכי ההחלטות האמיתיות מתקבלות כנראה על-ידי גורמים שלא זכו לאמונו בבחירות דמוקרטיות. זאת פגיעה קשה במערכת הדמוקרטית בישראל. ולראיה - ממערכת בחירות אחת לשנייה, פחות ופחות אנשים מצביעים בפועל. הרי מה הטעם להצביע למפלגה אשר איננה מקיימת את התחייבויותיה לבוחר אלא מאמצת את מצעו של היריב שלא זכה לאמון הבוחר? מה הטעם להצביע לתנועה אשר מצהירה כי תשמור על ההתיישבות בישראל, ובפועל מחריבה אותה?
האם הדמוקרטיה הישראלית היא כפי שאומר הגשש - ”כאילו"? אומרים ככה ועושים אחרת. אני סבור כי אם מנהיגים במחנה הלאומי אינם מאמינים בעתיד ההתיישבות בארץ ישראל, וסבורים שיש לעקור את היהודים ולמסור את ירושלים לריבונות פלשתינית - יתכבדו נא ויגידו זאת טרם הבחירות. אם באמת סבורים הם כי אין תוחלת למדינה יהודית בכל שטחי ארץ ישראל, וכי מצעו של השמאל הרדיקלי הוא זה הנכון - ייטב לכולנו אם לא ישקרו לבוחריהם התמימים במצע שאינם מאמינים בו ואשר הם מתכוונים לסגת ממנו מיד לאחר קבלת המנדט מהבוחר. מעבר למחלוקות בין ימין לשמאל על עתיד ההתיישבות, יש כאן התנהגות חמורה וחסרת אחריות אשר עלולה להמאיס את המשחק הפוליטי הדמוקרטי על הציבור הרחב ובכך לפגוע קשות בדמוקרטיה בישראל.

תאריך:  01/10/2010   |   עודכן:  11/10/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
בחרת ימין - קיבלת שמאל
תגובות  [ 10 ] מוצגות  [ 10 ]  כתוב תגובה 
1
המצב גורם להקצנת הבוחרים
קוסא מחשי  |  1/10/10 12:47
 
- מהפה שלך לקב"ה
אלטע קאקער  |  1/10/10 13:52
2
מה באמת העם רוצה ?
זלמן הכהן  |  1/10/10 17:22
3
נו,אז מה המסקנות,ד"ר?
אבנר צפוני  |  1/10/10 17:44
4
שקרים שסיפרו לי...או לא ?
חשדנית  |  1/10/10 22:19
 
- אסור לחכות לאסון של נתניהו
והפרטנר עבאס  |  2/10/10 22:06
5
פשע בלתי נסלח=מנהיגים אשר פיהם
קורןנאוה טבריה  |  2/10/10 07:46
6
השמש זורחת במערב ושוקעת במזרח
סמי וסוסו  |  2/10/10 07:53
7
מאמר מעולה-בקרוב ינתנו תשובות  ל"ת
דניאל סבלדי  |  2/10/10 12:00
8
זכויות היוצרים - למשה פייגלין
פיטנגו  |  2/10/10 20:13
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יצחק מאיר יעבץ
תניא היה רבי מאיר אומר מה נשתנה תכלת מכל מיני צבעונין מפני שהתכלת דומה לים וים דומה לרקיע ורקיע דומה לכסא הכבוד (סוטה יז, מנחות מג. בחולין פט נוספה חוליה אחת, אבן ספיר)
אברהם שרון
על מפתנה של השעה הזו, על סף הכניסה אל עידן חדש, שעשוי היה להיפתח במזרח התיכון המדמם למוות, ניצב איש שהשעה הזו, הנדירה, החמקמקה - גדולה עליו
ראובן לייב
כפל-שמותיהם של ערים ורחובות בארץ ובעולם מבלבל לא רק תיירים, אלא גם מקומיים
יעקב איציקוביץ
מה אמר השר ליברמן באו"ם? ממה ההתרגשות? האין בתגובות הנגד צביעות? אולי בורות עם חולשה? אשליה?
איתן קלינסקי
חבל ששר החוץ שלנו אינו מאמץ את המטען המוסרי של יזהר סמילנסקי    "אפשר, ובעוד מועד, להיפגש איך לחיות זה עם זה"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il