את שני ילדי הפלא של הקולינריה הישראלית גילינו בסוף השבוע במסעדת הצמרת, אנינת הטעם, "הרברט סמואל" (רחוב קויפמן 6), הנושקת לטיילת התל אביבית: הסו-שף יובל בן נריה, ושרת האופים, ענבל נגב, ממשיכי-דרכם של יונתן רושפלד, שף הצמרת ומבעלי המסעדה, ושל השפית נעמה שטייר, שהלכה בינתיים לדרך עצמאית בקונדיטוריה משלה.
מאז שנפרדו דרכיהם של רושפלד ושטייר, דרך כוכבם של בן-נריה ונגב, המפליאים עד כדי כך במלאכת הקולינריה שלהם, שהשניים כבר הספיקו להוכיח, מעל לכל ספק, שתלמידים עשויים, לא אחת, לעלות על רבם.
|
|
|
מאחורי הקלעים - במטבח
|
|
ואז הגיע הסיפא: קינוחים שלא מהעולם הזה. בחרנו בעוגת-גבינה עגלגלה, עם קרם הבית של פיסטוק, וגלידת סורבה של פירות-יער ובצידה גם עוגת-שוקולד, דמויית קרמבו ונעדרת-קמח, מעדן ללקקני גורמה, בנוסח האיים הקאריביים. כדי לנטרל את המתיקות הדומיננטית שלה הוגש לידה מגדלון של מלח-ים, וכבושם הזה לא בא אל פינו כבר מזמן.
האקורד האחרון של מלאכת הגורמה היצירתית היה אספרסו כפול, עם ניחוח דומיננטי. על הארוחה המשובחת, לשניים, שילמנו 325 שקל, כולל תשר של 16 אחוז למלצר הנדיב, נדב, שממש יצא מכליו כדי לרצות אותנו. בסולם הקולינרי, מ-1 עד 10, הענקנו ל"הרברט סמואל" את מלוא הנקודות, המגיעות לה מכל הלב.
|
|
|
מנות המסעדה [צילום: יח"צ]
|
|
ממבחר המנות הראשונות טעמנו את סלט הבית הטרי והמרענן, שהכיל אוצר בלום של ויטמינים: עגבניות-שרי, וגם כאלה שהיו חמות ומבושלות; צנוניות, פלפלים, זיתים קלופים ופתיתי-גבינה לבנה ועדינה, עם לבנה בזעתר - שילוב מופלא וטעים מאין כמוהו של ירקות העונה. לאלה התלווה מבחר של לחמי-הבית המשובחים, ללא מתחרים, שנאפים במקום ביד אמונה, מצופים בחלקם באגוזים ובחלקם האחר באניס. ממרח הזיתים, שהוגש בצידם, היה ממש לעילא ולעילא ורק הותיר אחריו טעם של עוד.
מן המנות העיקריות נדלקנו על ניוקי-ערמונים, ברוטב אלוהי, עם גבינת פרמזן, שהיו רכים ונימוחים ועשויים בדיוק במידה הראויה להם. את כל הכבודה הנכבדה שטפנו בבקבוק גדול של סודה מבעבעת.
|
|