אשלגן הוא מינרל שהגוף משתמש בו כדי לסייע לשרירים לגדול, ולשמור על תפקוד תקין של התאים והרקמות.
על-פי 'U.S. National Library of Medicine', אשלגן נמצא בדגים כמו סלמון, בקלה, פוטית וסרדינים. ירקות בעלי עלים ירוקים וברוקולי, אפונה, תפוחי אדמה (בקליפתם) ועגבניות גם הם מקורות טובים. מזונות אחרים עשירים באשלגן כוללים פירות הדר, תפוחים, בננות ומשמש.
האם אתם מקבלים מספיק אשלגן? חולשת שרירים, עייפות, קצב לב נמוך ורפלקסים (תגובות לא רצוניות) איטיים הם סימנים לכך שאתם צריכים להגביר את צריכת האשלגן בתזנה שלכם.
יש לציין, כי תוספות אשלגן אינן מומלצות ללא אישור רופא.