X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
מחקר: לא לגמרי ברור כי חומצות שומן אומגה-3 טובות לאוכלוסיה הכללית שאינה סובלת ממחלות לב, וייתכן והן עלולות למעשה לעודד את הסיכון לפרפור פרוזדורי אצל אנשים מסויימים
▪  ▪  ▪
דברי הרמב"ם:
"יש מאכלות שהם רעים ביותר עד מאד וראוי לו לאדם שלא לאכלם לעולם כגון: הדגים הגדולים המלוחים הישנים"

   יפעת גדות
חומצות שומן אומגה-3 - גם פה טעינו?

   יפעת גדות
חומצות שומן משפיעות לרעה על גידולים סרטניים

אכילת דגים - יתרונות מוטלים בספק
יפעת גדות
במסגרת סדרה של סקירת מחקרים בנושא התפקיד הפוטנציאלי של חומצות שומן אומגה-3 במניעת טווח של מצבים בריאותיים נמצא, כי ישנן ראיות קלושות התומכות בהשפעות המניעתיות של חומצות שומן אומגה-3 על סרטן
לרשימה המלאה

   יפעת גדות
שמן דגים - טוב לעיניים יבשות

מחקר חדש קובע כי אכילת דגים מופרזת יחסית עשויה למעשה להעלות את הסיכון לפרפור פרוזדורי - מצב בלב המסוכן לאנשים מסויימים.
משתתפי המחקר שאכלו דגים בכמות רבה עדיין נהנו מסיכון נמוך למוות פתאומי מבעיות לב. עורכי המחקר הדגישו כי אין כוונה שממצאי המחקר יגרמו לאנשים להפסיק לאכול דגים.
בשנים האחרונות המליצו רופאים רבים למטופלים שלהם לאכול דגים שמנים, כמו מקרל, הרינג, טונה וסלמון, או לקחת תוספות של שמן דגים. כל אלו מכילים חומצות שומן מסוג אומגה-3, שנמצאו קשורות להחלמה טובה יותר ממחלות לב ולסיכון נמוך אצל אנשים קשישים לפרפור פרוזדורי, מצב בו המערכת החשמלית של הלב מתפקדת בצורה לקויה, ושריר הלב לא פועל בקצב הרגיל.
למרות זאת, לא לגמרי ברור כי חומצות שומן אומגה-3 טובות לאוכלוסיה הכללית שאינה סובלת ממחלות לב. מספר מחקרים הראו כי החומצות עלולות למעשה לעודד את הסיכון לפרפור פרוזדורי אצל אנשים מסויימים, כמו אלו הצעירים מגיל 60.
במחקר החדש ניתחו החוקרים נתונים של קרוב ל-17,700 רופאים, גברים, שלקחו חלק במחקר בריאות רופאים. הגברים ענו על שאלות בנושא צריכת הדגים שלהם בשנת 1983 ונשאלו שוב בשנת 1998 האם פיתחו פרפור פרוזדורי.
לאחר שבמסגרת המחקר לקחו החוקרים בחשבון גורמים כמו מחלת לב קיימת, הם גילו כי גברים שאכלו דגים יותר מחמש פעמים בשבוע נטו ב-61% יותר לפתח פרפור פרוזדורי, בהשוואה לאלו שאכלו דגים פעם בחודש. בסה"כ, כ-7% מכל הגברים במחקר דיווחו כי פיתחו את סיכון זה, שהוא שכיח במידה מסויימת בקרב קשישים אך נדיר בקרב אנשים צעירים.
מה עשוי להסביר את הממצאים הסותרים לכאורה?
ייתכן וחומצות שומן אומגה-3 מעודדות למעשה התפתחות פרפור פרוזדורי אצל אנשים צעירים, אך מונעות אותו בקרב אנשים קשישים הסובלים ממצבים רפואיים אחרים, הסבירו עורכי המחקר.
פרפור פרוזדורי אינו מהווה סיכון גדול אצל אנשים שאינם סובלים ממצבים כמו אי-ספיקת לב גדשתית ולחץ דם גבוה. אנשים צעירים סובלים בדרך כלל הרבה פחות ממצבים רפואיים אלו, וכתוצאה מכך - הסיכון בקרב אנשים צעירים באופן כללי יהיה נמוך באופן משמעותי.
החוקרים ציינו, כי המחקר לא הסתמך על שיטות מחקר סטנדרטיות, כמו 'Double Blind' (רק בידי מנהלי המחקר מצוי המידע איזה טיפול מקבל כל חולה), מחקר בבקרת פלצבו (בקרה על-ידי מתן תרופת דמה שאינה מכילה חומר רפואי אך מבחינה פסיכולוגית משפיעה כתרופה). לכן, ייתכן כי גורם נוסף שאינו ידוע עשוי להסביר את העליה במקרים של פרפור פרוזדורי שנראו בקרב משתתפי המחקר.
האם לאור המחקר עלינו להפסיק לקחת תוספות של שמן דגים או לאכול הרבה דגים שמנים?
אין עדויות לכך שתוספות אלו מסכנות חיים, אומרים מומחים. יחד עם זאת, לא ברור איזו השפעה יש להן על האוכלוסיה הכללית לגבי הפרעות בקצב הלב.
המסר של המחקר הנוכחי הוא: לא להפסיק לאכול דגים. לדגים עשויות להיות השפעות שונות על אנשים שונים. סגנון חיים והרגלים תזונתיים צריכים להיות מותאמים לכל אדם ואדם כדי לקדם את בריאותו הכללית.
נכון לעכשיו, עדיין נדרשים מחקרים נוספים בנושא כדי להגיע לתשובה מוחלטת יותר לגבי ההשפעות הרבות של חומצות שומן אומגה-3 על התפקוד החשמלי של הלב.

הממצאים המלאים יפורסמו השבוע בכינוס השנתי של אגודת קצב הלב בבוסטון.
המחקר נעשה על-ידי חוקרים מהמרכז הרפואי באוניברסיטת ניו-יורק.
תאריך:  20/05/2006   |   עודכן:  20/05/2006
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יהונתן דחוח-הלוי
תחת שלטון האיסלאם חויבו "בני החסות" בלבוש שונה ובענידת טלאי מבדיל וכן בסידרת תנאים שנועדו להשפיל את היהודים והנוצרים מול המוסלמים
שלומי דיאז
שוחרר ביום שישי ממעצר בן שבוע ימים    חשוד בקבלת שוחד תמורת קידום מכרזים בעיריה    אחד מבניו נשלח למעצר בית
מחלקה ראשונה
מעילו של המפקד המיתולוגי של הזרוע הצבאית של החמאס נמכר במחיר מופקע במסע התרמה לממשלה ברצועת עזה; תושבים תרמו בגדים ורכבים פרטיים
מחלקה ראשונה
החמאס מקבל 20 מיליון דולר בחודש ומחמש את הזרוע הצבאית שלו בנשק ותחמושת    המטרה: היערכות לכל תרחיש במקרה של נפילת ממשלת החמאס
יואב יצחק
אירן דוחה בתוקף את הדיווחים    על-פי החוק, יהודים יחויבו לענוד סרט צהוב, הנוצרים סרט אדום    באירן 25 יהודים    מכון ויזנטל: אירן מתקרבת לאידיאולוגיה הנאצית
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il