נראה כי אפיית מאכלים גדולים במיוחד לקראת החגים הופכת לסוג של טרנד ישראלי חדש. לאחר
האוזן-המן הענקית לפורים הגיע גם תורה של עוגת גבינה אדירה, שבנוסף להיותה טעימה - ניתן היה גם לקיים בה מצווה.
ארבעה ימים של עמל הושקעו במגדניית "פרש" הירושלמית באפייה מאומצת של עוגת הגבינה. אחר-הצהריים (יום א' 28.5.06) היא גם הצליחה לשבור את שיא גינס הישראלי לעוגות גבינה.
עוגת הגבינה, באורך של 23.60 מטרים ובמשקל 300 קילוגרמים, נאפתה מלא פחות מ-150 קילו גבינה של מחלבות טרה, 5,600 ביצים, 75 קילו סוכר, 80 קילו שמן, 30 ליטר שמנת, 24 קילו קמח,ו- 25 קילו קורנפלור.
בעוגה העצומה נעשתה מצוות צדקה, כאשר חולקה על-ידי בעלי המגדנייה למשפחות נזקקות בשכונת קריית יובל בירושלים ולילדים המאושפזים בבתי חולים בעיר.