X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
כשאדם יקר לכם עומד מול זמנים קשים אתם רוצים לעזור אל תאמרו לו "צא מזה" הציעו תמיכה, אהדה ואפילו עזרה בביצוע מטלות
▪  ▪  ▪
אתם לא לבד:
הפרעת הדיכאון נפוצה מאוד, למרות שלא ידועים מספרים מדויקים על היקפה. הערכות הן כי בכל שנה 8%-15% מהאוכלוסיה המבוגרת סובלים מהפרעת דיכאון.
ההפרעה נפוצה פי שניים בין נשים מאשר בין גברים, היא מופיעה בכל שכבות האוכלוסיה ובכל הגילאים מילדים ועד קשישים.

תרופות נגד דכאון - יעזרו בסוף
יפעת גדות
חוקרים מדווחים כי לאנשים הסובלים מדכאון ואינם מגיבים לתרופה מסויימת יש סיכוי טוב כי בחירה שניה או שלישית תועיל
לרשימה המלאה

   יפעת גדות
הליכה מועילה לטיפול בדכאון

   יפעת גדות
מכות חשמל עוזרות לטיפול בדכאון

   יפעת גדות
דיכאון - גם הוא תוצאה של גיל המעבר

הדיכאון עלול "לחטוף" את חייהם של היקרים לכם ולא לאפשר להם ליהנות מהחיים או לעיתים אפילו לבצע פעולות יומיומיות. במקום זאת, הם יחושו עצבות, יאוש וחוסר תקווה. לא מפתיע שהדיכאון שלהם משפיע גם עליכם, כמי שאכפת להם, בין אם מדובר בבן משפחה, חבר, או אפילו עמית לעבודה המתמודד עם מצב רפואי קשה זה.
כאשר אדם יקר לכם סובל מדיכאון, אתם יכולים להציע תמיכה ולסייע בדרכים שונות. אך באותו זמן, זכרו גם את הצרכים הפיזיים והרגשיים שלכם. בדרך זו, הדאגה תהיה לשניכם, לאורך הימים הקשים ביותר.
הכירו את תסמיני הדיכאון, גם אם האדם הסובל אינו מכיר אותם
לעיתים תחושו כי האדם היקר לכם סובל מדיכאון אפילו לפני שהוא, או היא, ירגישו בזאת. אנשים הסובלים מדיכאון לעיתים אינם מכירים את התסמינים. הם עלולים גם להרגיש מובכים לגבי המצב או פשוט לחשוב שמצבם חסר תקווה.
שני סימנים חשובים לדיכאון הם:
- איבוד עניין והנאה בפעילויות יומיות נורמליות
- תחושת עצבות, יאוש או התקפי בכי
תסמינים אחרים כוללים:
- הפרעות שינה
- חשיבה או ריכוז לקויים
- ירידה או עלייה לא מכוונת במשקל
- תנועות חרדה או האטה בתנועות הגוף
- עייפות
- ביטחון עצמי ירוד
- חוסר עניין ביחסי מין
- מחשבות אובדניות
אם אתם חושדים כי אדם יקר לכם סובל מתסמינים אלו, ניסיון לעודד אותו בעדינות לבקש עזרה רפואית עשוי להיות הדבר הטוב ביותר שתעשו עבורו. אתם יכולים גם לציין בפניו כי דיכאון הוא מצב רפואי שיש לו מספר אפשריות טיפול יעילות. אפשר גם להזכיר לו כי מספר מצבים רפואיים אחרים, כמו מחלת בלוטת התריס, עשויים לחקות את התסמינים של דיכאון. עובדה זו תשכנע אותו אולי לפנות לטיפול.
אם הוא מסרב לבקש טיפול רפואי זכרו כי הסיבה לכך עלולה לנבוע פשוט מבושה או תחושה כי המצב לא יכול להיות טוב יותר. נסו להיות סבלניים ולהעלות שוב את הנושא - אך להמנע מלהיות שתלטנים ולא רגישים. עם זאת, אם הדיכאון ממנו סובל האדם הוא כה חמור עד כי הוא מתיש אותו או מסכן את חייו, תצטרכו אולי לשקול התערבות על-ידי יצירת קשר עם רופא, בית חולים או שירותי חירום.
אל תאמרו לו - "צא מזה"
אל תאמרו לאדם הסובל מדיכאון משפט בנוסח "צא מזה". אם מעולם לא חוויתם דיכאון בעצמכם, קשה להבין עד כמה חסר תקווה ומיואש אדם עשוי לחוש כשהוא נמצא במצב.
נסו להבין כי דיכאון היא מחלה רצינית הדורשת טיפול רפואי. היא אינה תוצאה של פגם באופי או חולשה נורמלית. היא עלולה לנבוע מחוסר איזון כימי במוח. כשאדם הסובל מדיכאון אינו מסוגל לצאת מהמיטה, ללכת לעבודה או לשחק עם הילדים, זו אינה עצלנות. אלא תחושה מתישה של עייפות, יאוש מרגשות של חוסר ערך המציפים אותו או חוסר יכולת לקבל אפילו החלטות פשוטות ביותר.
אנשים הסובלים מדיכאון לא יכולים "לצאת מזה" בדיוק כמו אנשים הסובלים מסוכרת או דלקת פרקים. אם אדם סובל מדיכאון, אל תאמרו לו לחייך או פשוט להתגבר על זה. אנשים בוודאי לא נהנים מדיכאון, אך הם גם אינם יכולים להבריא את עצמם בקלות.
נסו לקרוא חומר נוסף על המצב ועל הטיפולים, כדי להבין טוב יותר כיצד מרגישים אנשים הסובלים מדיכאון.
גם אם אדם יקר לכם מתחיל בטיפול בדיכאון, אל תצפו לתוצאות מיידיות. טיפולים, כמו תרפיה ותרופות, לוקחים זמן עד שהם מתחילים להשפיע על תסמיני הדיכאון. בינתיים, עודדו אותו להמשיך את הטיפול והזכירו לו כי הדברים ישתפרו עם הזמן.
תמיכה וסלחנות
גם אם אינכם יודעים מהי תחושת הדיכאון, אתם עדיין יכולים להציע אמפתיה (הזדהות רגשית) ואהדה. אם 'תהיו שם עבורו' הדבר עשוי להוות הבדל משמעותי עבורו במהלך המחלה.
כדי לעזור לאדם הסובל מדיכאון:
הביעו דאגה אך בצורה עדינה. הכירו בכאבו אך המנעו משימוש במילים "אני יודע כיצד אתה חש" אם אינכם ממש יודעים. למרות שאתם עשויים לחשוב מה גורם לדיכאון, המנעו מלהציע פתרונות. הקשיבו אם הוא, או היא רוצים לשוחח, אך נסו לא לשאול יותר מדי שאלות מטרידות. לאנשים הסובלים מדיכאון לעיתים קרובות אין את האנרגיה לדון בתסמינים, ובמקום זאת הם עלולים פשוט להפסיק לשוחח על כך כלל.
שאלו כיצד תוכלו לעזור. הדיכאון עלול להביא את האדם הסובל ממנו לחוסר יכולת לטפל במטלות ולבצע עבודות יומיומיות רגילות. דאגו להיות זמינים ככל שניתן כדי לעזור ולאזן את פנקס השיקים, לשמור על סדר בבית, לבצע שליחויות ולטפל בילדים או בחיות המחמד, לדוגמא. זכרו כי הוא עשוי שלא להצליח אפילו להציע הצעות. אם זה המקרה, הציעו הצעות ספציפיות לגבי מה שתוכלו לעשות ובדקו אם הדברים מקובלים עליו, כמו למשל כיסוח הדשא.
תנו חיזוקים חיוביים. דיכאון עלול לגרום לאנשים להרגיש חסרי ערך. הם עשויים לשפוט את עצמם בנוקשות ולמצוא אשמה בכל דבר לגבי עצמם, מהופעתם ועבודתם ועד למחשבות ולתחושות. נסו להזכיר להם את האיכויות החיוביות שלהם ועד כמה הם חשובים לכם ולאחרים.
עודדו התנהגות בריאה. הדיכאון "גונב" את המוטיבציה, האנרגיה והעניין. הציעו לו להצטרף להליכה, לסרט, או לעסוק בתחביב או בכל פעילות אחרת שהוא נהנה ממנה קודם לכן. אך אל תנסו לכפות עליו לעשות משהו. אם הוא נמצא בטיפול לדיכאון, עזרו לו לזכור ליטול את התרופות ולהגיע לפגישות הטיפוליות.
שימו לב לתסמיני דיכאון המחריפים
אנשים הסובלים מדיכאון הם בסיכון גבוה להתאבדויות. היו עירניים לסימנים של כוונות התאבדותיות כמו:
- התנהגות נסערת ונדודי שינה
- הצהרות לגבי חוסר רצון לחיות בנוסח "לא תצטרכו לדאוג לי עוד הרבה זמן"
- מסירת נכסים או הפרדות לשלום מחברים
- התעודדות פתאומית לאחר תקופה של דיכאון, שעשוייה למעשה לאותת על תחושת אנרגיה מתחדשת לביצוע תוכניות התאבדות
אם אתם חוששים כי אדם יקר לכם חושב לבצע התאבדות, עודדו אותו ליצור קשר עם רופא, מטפל או קו חם בנושא התאבדויות באופן מיידי. אם חייו בסכנה מיידית אך הוא מסרב לפנות לעזרה, צרו קשר עם סיוע חירום בעצמכם.
דאגו שהדיכאון לא יגבה קורבן גם מכם
תמיכה באדם הסובל מדיכאון אינה קלה. אתם עשויים למצוא עצמכם לחוצים ואתם עלולים אפילו להתחיל לחשוב שהמצב אינו משתפר. הקושי עשוי להיות רב יותר אם אתם צריכים לטפל גם באחרים.
חלקו את תחושותיכם עם קבוצת תמיכה או שוחחו על המצב עם מטפל, קרוב משפחה או אדם קרוב. פנו לרופא אם אתם מפתחים בעיות שאתם חשים כי הן דורשות טיפול רפואי.
ולבסוף, הזכירו לעצמכם כי בעזרת טיפול מתאים, רוב האנשים הסובלים מדיכאון משיגים שיפור בתסמינים. ימים טובים יותר עשויים להיות באופק. עבור שניכם.

העצות נלקחו מ"Mayo Clinic".
תאריך:  05/06/2006   |   עודכן:  05/06/2006
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
מירב לוי
משרד הבריאות הפלשתיני הכריז על מצב חירום    5 נהרגו, בהם אישה בהריון
יפעת גדות
מחקר נוסף תומך בראיות קודמות כי משככי כאבים מסוג מסויים מעלים את הסיכויים להתקף לב
יפעת גדות
גם אם הנעליים חדשות, הן אינן צריכות לגרום לשלפוחיות
יפעת גדות
בעקבות המלחמה השיגה ישראל שליטה על שטחים הגדולים פי שלושה משטחה לפני 1967, עם אוכלוסיה ערבית של כמיליון נפש (נוסף על 300,000 האזרחים הערבים של ישראל)
עומר שיקלר
השלימה בסוף השבוע הנפקה שנייה לציבור בנאסד"ק בהיקף 81 מיליון    JVP, בעלת המניות הגדולה ביותר בחברה, מכרה בהנפקה מניות בהיקף 8 מיליון דולר ונותרה עם אחזקה של 11% בחברה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il