X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
חוקרים הראו כי פירות טריים שנחתכו לא איבדו את תכולת החומרים המזינים שלהם גם לאחר תשעה ימים
▪  ▪  ▪
ירקות ופירות - לא מה שהיה פה פעם...
יפעת גדות
חוקר אמריקני דיווח כי התוצרת החקלאית כיום חסרה את החומרים המזינים שהיו לאותה תוצרת עשורים קודם לכן * האשם: ניסיונות של החקלאים להעלות את הרווחים באמצעות הגדלת התוצרת
לרשימה המלאה

   יפעת גדות
ירקות ופירות - כמה לאכול?

עיבוד מינימלי של פירות - חיתוך, אריזה וקירור - אינו משפיע על התכולה התזונתית גם לאחר תשעה ימים, כך עולה ממחקר בינלאומי שיוכל לקדם אכילה בריאה בסולם זמן מוגבל.
חיתוך פירות החושף את החלק הפנימי של הפרי לחמצן ואור, מה שעשוי להביא לפגיעה מהירה הן במראה הפיזי של הפרי והן בתכולה התזונתית, מצביע על קושי בשימור הטריות של חתיכות הפרי.
עניין גובר של הצרכנים והיצרנים ב'פירות טריים חתוכים' ממשיכה לעודד ביצוע מחקרים בנושא הארכת ההיבטים התזונתיים והתחושתיים של הפירות. המחקר החדש, של חוקרים מספרד וארצות הברית הראה כי התכולה התזונתית של פירות שעובדו באופן מינימלי, לא משתנה למעשה לאחר תשעה ימים של אחסון.
הפירות - עכברי מעבדה
החוקרים השתמשו באננס, מנגו, מלון, אבטיח, תותים וקיווי. מחצית מכל פרי נחתכה לפרוסות, נשטפה במים מטוהרים, יובשה ונארזה במעין כונכיות, לא סטריליות, ואוחסנה ב- 5 מעלות צלזיוס. המחצית השניה של כל פרי הושארה שלמה ואוחסנה גם היא בחמש מעלות צלזיוס.
לאחר תשעה ימים, מדדו המדענים את רמות החומרים נוגדי החמצון בכל אחד מדגימות הפרי, כולל ויטמין C, קרוטינואיד (פיגמנט אדום או צהוב המצוי בצמחים ובע"ח) ופנוליקים.
בניגוד לציפיות, היה ברור כי לעיבוד מינימלי כמעט ולא היתה השפעה על המרכיבים העיקריים נוגדי החמצון. השינויים בחומרים נוגדי חמצון תזונתיים שנצפו במהלך תשעת הימים בחמש מעלות צלזיוס לא השפיעו באופן משמעותי על האיכות התזונתית של הפירות החתוכים.
הירידה בכמות ויטמין C לאחר שישה ימים היתה פחות מ- 5% בחתיכות התותים, מנגו ואבטיח, בהשוואה לפירות השלמים. האננס איבד כ- 10% מתכולת ויטמין C, ואילו פירות הקיווי החתוכים איבדו 12%, והמלון 25%.
הירידה בכמות הקרוטינואיד היתה גבוהה יותר באננס (25%), אך לא נראתה כלל בחתיכות הקיווי והאבטיח. תכולת הפנוליקים שבפירות לא אבדה באף אחד מהפירות החתוכים.
לדעת לבחור בפירות הנכונים
החוקרים ציינו כי יצרנים ומעבדים של פירות טריים חתוכים חייבים לדעת אלו פירות טובים ביותר לעיבוד ולבחור אותם כשהם לוקחים בחשבון לא רק את מראה הפרי אלא גם גם את התכולה התזונתית שלו.
עדיין נדרש מחקר נוסף שיחקור את ההשפעות על התכולה התזונתית של פירות, כשמדובר במארזים מיוחדים וכימיקלים המוספים במטרה לעכב את השחרתם של הפירות.

המחקר פורסם בעיתון 'Agricultural and Food Chemistry'.
תאריך:  11/06/2006   |   עודכן:  11/06/2006
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
מחלקה ראשונה
ההתאחדות הלאומית של מורי ההשכלה הגבוהה בבריטניה החליטה להסיר את החרם האקדמי מעל ישראל    בישראל מגיבים בחשדנות
גלית יצחק
ברק, 38, מונה למנהל אגף IBM & Lenovo    יהיה אחראי על פעילות השיווק של מוצרי חברות אלו בארץ
מירב לוי
בד בבד תצא בקרוב מהדורה מודפסת חדשה של מיסוי מקרקעין הכוללת ארבעה כרכים
אבי מוססקו
זו הכותרת של מנשר שהופץ ברחבי העיר נתניה, ימים אחדים לאחר שהעיריה הרסה מקווה שנבנה על שטח ציבורי בסמוך לבית כנסת שהוקם בלב גן ציבורי בשכונת רמת אפרים בעיר
מירב לוי
מילא בעבר שורה של תפקידים ניהוליים בענף המלונאות    המלון ינוהל על-ידי רשת רימונים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il