פוליפנולים שמקורם בדגנים יכולים לשקם את תפקוד המערכת החיסונית ובאופן פוטנציאלי אף להאריך חיים, כך עולה ממחקר בבעלי חים של חוקרים מצרפת וספרד.
התוספות בהן השתמשו במחקר הנוכחי הורידו את הגיל הביולוגי של עכברים שהזדקנו בטרם עת וייתכן שעשויים אף להעלות את תוחלת החיים בבעלי חיים אלו.
פירות עשירים בפוליפנולים, כמו אוכמניות וענבים, כבר נמצאו בעבר כמזונות הפועלים נגד ההזדקנות, ובמידה והמחקר החדש יביא לתוצאות דומות בבני אדם, ניתן יהיה לראות את הדגנים מצטרפים לקבוצה זו של מזונות.
הדגנים בהם השתמשו במחקר (נבטי חיטה וכוסמת) הם מקורות עשירים בפוליפנולים, במיוחד בחומצה גאלית, קאטצ'ין, חומצת p-hydroxybenzoic, חומצה ונילית, חומצה קומרית, חומצה סינפית, חומצה פרולית, קוורצטין ורוטין.
המחקר הוא הראשון בו תוספות מזון פוליפנוליות נחקרו כהתערבות תזונתית שמטרתה בעיות בתפקוד מערכת החיסון כתוצאה מהזדקנות.
החוקרים השתמשו בעכברים שהזדקנו בטרם עת (PAM) והוסיפו לתזונה שלהם 20% מאחד משני סוגי דגנים - נבט חיטה (16 עכברים, 518 מ"ג של פוליפנולים ליום) או כוסמת (16 עכברים, 14 מ"ג פוליפנולים ליום). את הדגנים סיפקה חברת 'Danone Vitapole'.
26 עכברים (PAM) נוספים קיבלו תזונה סטנדרטית (כקבוצת ביקורת), ו-30 עכברים (שאינם PAM - לא הזדקנו בטרם עת) שימשו כבקרה נוספת כדי להשוות את השפעות התוספות על תפקוד המערכת החיסונית.
לבדיקת תפקוד המערכת החיסונית נבדקו נתונים מולדים (כמו כימוטקסיס - משיכה לגורם כימי, בליעה על-ידי פגוציטים - תאים המשמידים גופים זרים ותאים אחרים החודרים לדם ופעילות טבעית קוטלת חיידקים. כמו כן נבדקו גורמים נרכשים (כמו lymphoproliferation ושחרור interleukin-2).
לאחר חמישה שבועות של מתן התוספות, ההשוואה בין שתי קבוצות הביקורת (PAM ושאינם PAM) הראתה כי לעכברים המזדקנים היה תפקוד גרוע במידה משמעותית של המערכת החיסונית מזה של העכברים שאינם PAM.
כאשר השוו את קבוצת הביקורת לשתי קבוצות העכברים שקיבלו את התוספות, גילו החוקרים כי תוספת הפוליפנולים שבדגנים נמצאה קשורה לשיפור משמעותי בפעילות המערכת החיסונית.
עליה בשחרור פגוציטים, ה-lymphoproliferation וה-interleukin-2 נראתה בשתי הקבוצות. לא נראה שוני משמעותי בין שני סוגי הדגנים..