X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
כדאי לשמור על המזון בצורה בטוחה ונקייה כדי לא לקלקל יום פיקניק נפלא עם הרעלות מזון
▪  ▪  ▪

נמלים אינם האוייבים היחידים של הפיקניקים בימי הקיץ. מחלות שמקורן במזון עלולות גם הן להרוס את יום הבילוי.
מומחים מאוניברסיטת ארקנסו מציעים שלושה חוקים פשוטים שיעזרו לכם לשמור על 'סעודה ציורית' ללא דאגות: שמרו על מזונות חמים בחימום, שמרו על מזונות קרים בקירור, וודאו כי הכל נקי.

אחסון

צידניות נוספות וגושי קרח - המחזיקים מעמד זמן רב יותר מקוביות קרח קטנות - יכולים לעזור לשמור על המזון שהבאתם לפיקניק כשהוא מקורר.
אפשר להשתמש בתבנית מלבנית של עוגה כדי להקפיא מים ולהניח את הקרח לאחר מכן בתחתית הצידנית, להוסיף קוביות קרח לצד המזון, ומעליו תבנית נוספת של קרח. כך יישמר המזון גם בימים חמים מאד.
כדאי אפילו להשתמש במספר צידניות כשיוצאים לפיקניק. צידנית אחת יכולה להיות עבור הקרח, ואחרת תשמש לאחסון המשקאות והחטיפים שיכולים לעמוד בפני פתיחה וסגירה של המכסה מבלי להתקלקל. אפשר גם לקחת צידנית נוספת לבשר החי ואחת אחרת לחטיפים בריאים כמו פירות וירקות טריים וגבינות.

הטמפרטורה היא המפתח

כדי לטפל במזון בצורה בטוחה, הטמפרטורה היא המפתח. מזון קר יש לאחסן בטמפרטורה בין מינוס 1 ל- 4 מעלות צלזיוס ומזון חם בטמפרטורה מעל 60 מעלות. הטווח שבינהם הוא הטווח שבו גדלים החיידקים.
מומלץ להשתמש במד חום של בשר כאשר צולים אותו על האש. יש להשתמש במד חום כדי לבדוק את מרכז ההמבורגר או את החלק העבה ביותר של חלקי העוף. המבורגרים צריכים להיות מבושלים בטמפרטורה פנימית של לפחות 71 מעלות, והעופות בטמפרטורה של 74 לפחות.
אל תשאירו המבורגרים שבושלו בחוץ על שולחן הפיקניק, משום שהם עלולים להתקרר במהרה ולהגיע לטווח הטמפרטורה המושלם לגדילת חיידקים. במקום זאת, הכינו אותם קרוב מאד למועד האכילה.

להקפיד על שטיפת ידיים

קציצות בשר יש להכין בבית ולהקפיא כך שישארו מתחת ל- 4 מעלות לפני שיונחו על הגריל. אם אתם לוקחים איתכם בשר לא מבושל באותה צידנית בה מאוחסנים גם המאכלים האחרים, ודאו כי הבשר אטום היטב ומונח בתחתית הצידנית, מתחת למזונות האחרים.
מי שלקח על עצמו את האחריות למנגל, או הגשת המזון בפיקניק חייב לשטוף את ידיו בתדירות גבוהה. אם אין מים בסביבה, יש להשתמש במגבוני נייר חד פעמיים. חשוב גם להמנע מהעברת זיהום מבשר חי לבשר שבושל.

תאריך:  16/07/2006   |   עודכן:  16/07/2006
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
מירב לוי
שר התיירות נועד בנושא עם ראש ממשלת יפן, ג'וניצ'ירו קואיזומי    השר הרצוג הציע מתן זכויות נחיתה ל-Japan Airlines בישראל
מירב לוי
הורביץ - היבואן והמשווק של נעלי Crocs    הנעליים הפכו ללהיט היסטרי בחודשים האחרונים למרות שהשיווק נעשה ללא פרסום
רונן ליבוביץ
ח"כ גלנטי גר בנשר שליד חיפה. ל - Nfc הוא מספר, מיד לאחר הפגיעות הקשות באזור חיפה, על תחושותיו
הדר פרבר
שר ההגנה הרוסי קרא לחיזבאללה לחדול מ"שיטות טרוריסטיות" והזהיר מפני סכנה ממשית להרחבת הסכסוך במזה"ת    סעודיה תקפה בחריפות את חיזבאללה
טל בן יוסף
פרארי ורולס רויס בחרו להציג מהדורות שחורות למכוניות שלהן
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il