צידניות נוספות וגושי קרח - המחזיקים מעמד זמן רב יותר מקוביות קרח קטנות - יכולים לעזור לשמור על המזון שהבאתם לפיקניק כשהוא מקורר. אפשר להשתמש בתבנית מלבנית של עוגה כדי להקפיא מים ולהניח את הקרח לאחר מכן בתחתית הצידנית, להוסיף קוביות קרח לצד המזון, ומעליו תבנית נוספת של קרח. כך יישמר המזון גם בימים חמים מאד. כדאי אפילו להשתמש במספר צידניות כשיוצאים לפיקניק. צידנית אחת יכולה להיות עבור הקרח, ואחרת תשמש לאחסון המשקאות והחטיפים שיכולים לעמוד בפני פתיחה וסגירה של המכסה מבלי להתקלקל. אפשר גם לקחת צידנית נוספת לבשר החי ואחת אחרת לחטיפים בריאים כמו פירות וירקות טריים וגבינות.
|
כדי לטפל במזון בצורה בטוחה, הטמפרטורה היא המפתח. מזון קר יש לאחסן בטמפרטורה בין מינוס 1 ל- 4 מעלות צלזיוס ומזון חם בטמפרטורה מעל 60 מעלות. הטווח שבינהם הוא הטווח שבו גדלים החיידקים. מומלץ להשתמש במד חום של בשר כאשר צולים אותו על האש. יש להשתמש במד חום כדי לבדוק את מרכז ההמבורגר או את החלק העבה ביותר של חלקי העוף. המבורגרים צריכים להיות מבושלים בטמפרטורה פנימית של לפחות 71 מעלות, והעופות בטמפרטורה של 74 לפחות. אל תשאירו המבורגרים שבושלו בחוץ על שולחן הפיקניק, משום שהם עלולים להתקרר במהרה ולהגיע לטווח הטמפרטורה המושלם לגדילת חיידקים. במקום זאת, הכינו אותם קרוב מאד למועד האכילה.
|
קציצות בשר יש להכין בבית ולהקפיא כך שישארו מתחת ל- 4 מעלות לפני שיונחו על הגריל. אם אתם לוקחים איתכם בשר לא מבושל באותה צידנית בה מאוחסנים גם המאכלים האחרים, ודאו כי הבשר אטום היטב ומונח בתחתית הצידנית, מתחת למזונות האחרים. מי שלקח על עצמו את האחריות למנגל, או הגשת המזון בפיקניק חייב לשטוף את ידיו בתדירות גבוהה. אם אין מים בסביבה, יש להשתמש במגבוני נייר חד פעמיים. חשוב גם להמנע מהעברת זיהום מבשר חי לבשר שבושל.
|
|