חולי סרטן מוציאים מיליארדים בשנה על ויטמינים ותוספות מזון, אך אין הוכחה לכך שמוצרים אלו - או אסטרטגיות תזונתיות אחרות - יעילים לטיפול או מניעת המחלה, כך עולה מניתוח נתונים חדש.
חוקרים שסרקו 59 מחקרים קודמים שהעריכו טווח רחב של גישות תזונתיות, גילו ראיות מעטות לכך שלוויטמינים ספציפיים, תוספות מזון, או מזון היתה השפעה כלשהי על שיעור השרדות ללא מחלה, מוות, או הישנות הסרטן.
ההשפעה של התזונה על הסרטן היתה מאכזבת או שלא ניתן היה לאמת את קיומה מאחר ורוב המחקרים שבוצעו עד היום היו באיכות ירודה, לטענת החוקרים. "אין ראיות לכך ששינוי תזונתי של חולי סרטן משפר השרדות ובעל יתרונות בהיבט של הערכת הסיכוי", כתבו.
אנטיביוטיקה לעומת תוספות במחקר מקורי של המוסד האמריקני הלאומי לסרטן, ואוניברסיטת פקינג שבסין, העריכו חוקרים התערבויות שונות שאמורות היו למנוע את סרטן הקיבה או גידולים קדם סרטניים בתושבי סין ממחוז שנדונג, היכן שסרטן הקיבה גורם ל-42% ממקרי המוות.
שימוש לאורך זמן (כ-7 שנים) בתוספות שום או ויטמין E, ויטמין C, וסלניום לא הביא לירידה בגידולים קדם סרטניים או במקרי סרטן הקיבה. אך סדרה בת שבועיים של אנטיביוטיקה שניתנה כדי לחסל את חיידק ההליקובקטור פילורי בקיבה נמצאה קשורה לירידה בגידולים קדם סרטניים.
זיהום של הליקובקטור פילורי ידוע כגורם משמעותי לכיבים בקיבה, והסברה היא כי הוא משחק תפקיד קריטי בהתפתחות סרטן הקיבה.
החוקרים הסיקו כי טיפול בהליקובקטור פילורי הפחית את מקרי הגידולים הקדם סרטניים בקיבה, מה שעשוי למנוע מקרים של סרטן הקיבה.
ניתוח הנתונים של מחקרים קודמים שעסקו בתזונה וסרטן כלל 25 מחקרים בחולי סרטן ו-34 מחקרים בחולים עם מצבים קדם סרטניים.