X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
חוקרים ממשרד החקלאות האמריקני גילו כי אבטיח שנשמר בטמפרטורת החדר מכיל הרבה יותר חומרים מזינים מאבטיח המאוחסן במקרר
▪  ▪  ▪
פירות חתוכים - לא מאבדים את כוחם
יפעת גדות
חוקרים הראו כי פירות טריים שנחתכו לא איבדו את תכולת החומרים המזינים שלהם גם לאחר תשעה ימים
לרשימה המלאה

   יפעת גדות
ירקות ופירות - לא מה שהיה פה פעם...

מחקר חדש מראה כי אחסון אבטיח במקרר עשוי להיות בעל השפעות מצננות גם על ערכו התזונתי.
חוקרים ממשרד החקלאות האמריקני גילו כי אבטיחים שאוחסנו בטמפרטורת החדר הכילו כמות מרובה יותר במידה משמעותית של חומרים נוגדי חמצון וחומרים מזינים אחרים מאבטיחים שנשמרו במקרר.
אבטיח הוא מקור עשיר במרכיבים קרוטינואידים, כמו ליקופן וביתא-קרוטן, שהם חומרים נוגדי חמצון טבעיים הקשורים למספר יתרונות בריאותיים, ממלחמה בסרטן ועד למניעת נזק לעור כתוצאה מהשמש.
הפרי, שמסמל אולי יותר מכולם את הקיץ, מכיל רמות גבוהות של ליקופן, יותר מכל פרי או ירק טרי אחר. הפיגמנט האדום נמצא רק במספר מזונות, כולל עגבניות.
אבטיח - להשאיר מחוץ למקרר
במחקר, ניתחו החוקרים את תכולת הקרוטינואידים במספר סוגים של אבטיחים אדומים שאוחסנו 14 יום בשלוש טמפרטורות שונות: 21 מעלות (טמפרטורת החדר בבית ממוזג), 13 מעלות, ו- 5 מעלות (בדומה לטמפרטורה הקיימת במקרר).
בהשוואה לפרי הטרי שרק נקטף, התוצאות הראו כי רמות הליקופן עלו עד 40% ורמות הביתא קרוטן קפצו גם הן עד 139% באבטיחים שאוחסנו בטמפרטורת החדר.
לעומת זאת, רמות חומרים מזינים אלו נשארו בערך זהות לאלו שבאבטיחים שאוחסנו בטמפרטורות נמוכות.
לדברי החוקרים, חיי המדף הממוצעים של אבטיחים לאחר קטיפתם הם 14-21 יום במידה ואוחסנו ב- 13 מעלות. אך הריקבון מופיע לאחר שבוע בלבד כאשר הם מאוחסנים בטמפרטורת המקרר שהיא סביב 5 מעלות.

המחקר פורסם ב"Journal of Agricultural and Food Chemistry".
תאריך:  30/07/2006   |   עודכן:  30/07/2006
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
יפעת גדות
הסיבה לאקנה אינה מובנת לגמרי, אך שינויים תורשתיים והורמונליים הם כפי הנראה האשמים הראשיים
יפעת גדות
נצחונה נחשב לנצחון לאומי, בנוסף לנצחונה האישי
יהונתן דחוח-הלוי
בכירים סורים מזהירים, כי הצבת כוח בינלאומי בלבנון ללא הסכמת כל הגורמים עלולה להביא לסילוקו בפיגועי טרור - שה"ח המצרי יוצא לדמשק לשכנע את אסד למלא תפקיד קונסטרוקטיבי ביישוב המשבר
יהונתן דחוח-הלוי
שליח האו"ם, טרייה לארסן, מביע אופטימיות זהירה באשר לאפשרות להגיע להפסקת אש בלבנון - עם זאת, הוא מזהיר כי המצב עדיין "נפיץ" ומדגיש, כי ללא שילוב אירן וסוריה בהסדר, הפסקת האש שתושג לא תהיה יציבה
עידן יוסף
פיקוד העורף מקפיד על ההוראה למנוע כינוסים המוניים בצפון ואוסר קיום הילולא המונית בעיר המופגזת ∙ בפועל חגגו הלילה במקום עשרות בני אדם
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il