שחקני מכבי ת"א נחתו הבוקר (שני) בבלגרד לקראת למשחקים 3 ו-4 בסדרת רבע גמר היורוליג מול פרטיזן. גם הרב יעקב גלויברמן, שמתלווה לקבוצה, הגיע לשדה התעופה כשעל המטוס הוטענו מאות מצות, בקבוקי יין, הגדות וכיפות מיוחדות שהוכנו לסדר פסח אותו יעשו הצהובים במלון.
קפטן הקבוצה והאיש שראה יותר נמלי תעופה מטייס ממוצע, דריק שארפ, לקח פסק זמן קצר ונזכר בפעם הקודמת שמכבי הגיעה לפיינל פור בפאריס: "אשתי בדיוק הזכירה לי שבפעם הקודמת היינו עם תינוק חדש, אז כל מה שצריך עכשיו זה שני ניצחונות על פרטיזן ותינוק, אבל עוד תינוק לא יהיה".
שארפ הרחיב על מה שמכבי צריכה לעשות כדי לשוב לפאריס בתחילת מאי: "אנחנו צריכים לשחק כמו ששיחקנו במשחק השני ובמחצית הראשונה של המשחק הראשון ואני בטוח שאפשר לעשות את זה. אנחנו צריכים לכפות את סגנון המשחק שלנו ואין סיבה שלא נעשה את זה".
מוקדם יותר, עוד על אדמת ארץ הקודש, גם היו"ר שמעון מזרחי פסע במשעולי הנוסטלגיה: "יש לי זכרונות טובים מבלגרד מ-1977 אבל צריך לזכור שאנו ב-2010. כל עוד הקהל שלהם לא יהיה אלים ולא ישפיע על החלטות השיפוט, לא אמורה להיות בעיה עם הנוכחות המאסיבית של האוהדים שלהם".
ואם כבר שיפוט, במכבי שמעו על השיבוץ למחר והביעו אי שביעות רצון גדולה. הסיבה: האיטלקי פאביו פאצ'יני, שאמור להיות אחד מ-3 השופטים שינהלו את ההתמודדות בבלגרד ארינה, היה ועודנו חבר טוב של ג'נרל-מנג'ר פרטיזן, פרדראג דנילוביץ', עוד מהימים בהם שיחק הסרבי בבולניה האגדית.