X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
את הפסטיבל מארגן תאגיד חישתיל
▪  ▪  ▪

במסגרת פסטיבל התבלינים שמארגן תאגיד 'חישתיל', יתארח השף הראשי של רשת קפולסקי במשתלות יגור (ו', 4.7.03) ויציג מאכלים העשויים בעזרת צמחי תבלין הנמכרים במקום לגידול עצמי. הפסטיבל יתקיים יום אחד.
השף הראשי של רשת קפולסקי יערוך סדנת הדגמה של הכנת תבשילים, מאפים וקינוחים על בסיס צמחי תבלין שניתן לגדל באופן עצמאי בגינה או באדנית, בצורה אורגנית וטבעית. במסגרת זו יימכרו צמחי תבלין בהנחות מיוחדות. הכניסה לסדנאות, שייפתחו בשעות הבוקר - חינם.
ארנה חגי-זוארץ, מנהלת השיווק של משתלות יגור: "אין חוויה חזקה מזה, לבשל עם צמחי תבלין שגידלת בעצמך בגינה או באדנית, ושליווית את התפתחותם תוך שמירה והקפדה עליהם. זה לא דומה לשום תבלין קנוי ומוכן, גם בטעם, וגם בחוויה ובשביעות הרצון...".
תאגיד משתלות חישתיל ורשת קפולסקי עורכים פסטיבל תבלינים משותף, עם תחילת הקיץ – עונת השיא של צמחי התבלין. הפסטיבל ימשך שלושה שבועות, בין התאריכים 15 ביוני – 4 ביולי וישתתפו בו כעשרים מרכזי גינון (משתלות) מובילים ברחבי הארץ וכל בתי הקפה של רשת קפולסקי.
במסגרת פסטיבל התבלינים יתארח השף הראשי של רשת קפולסקי, זיו שוורץ, במרכזי גינון מרכזיים ברחבי הארץ ויערוך סדנאות הדגמה פתוחות לקהל בנושא הכנת מאכלים על בסיס צמחי תבלין. במרכזי גינון אחרים יערכו טעימות של מטבלים על בסיס צמחי תבלין טריים.
מבצעים נוספים במסגרת פסטיבל התבלינים: כל סועד ברשת קפולסקי בסכום של 100 שקל ומעלה יקבל צמח תבלין מבית "חישתיל" במתנה וכן 10% הנחה ברכישת צמחי תבלין במרכזי הגינון המשתתפים בפסטיבל. ובמקביל, רוכשי תבלינים במרכזי הגינון בסכום של 100 שקל ומעלה יקבלו 10% הנחה בבתי הקפה של קפולסקי.
מנהל השיווק של תאגיד משתלות חישתיל, מני שדמי, מספר על התבלינים המיוחדים שתציג חישתיל בפסטיבל התבלינים:
אורגנו הוט נ' ספייסי:
אורגנו הוט נ' ספייסי מצטיין בארומה החזקה שלו ומביא את הטעם והריח של האורגנו לשיאים חדשים. אפילו הרחה קלילה של העלים מביאה מיידית את טעם הפיצה לחיך ורוק מתחיל להצטבר. הוט נ' ספייסי הוא לא רק תבלין מעולה, אלא גם צמח נוי נהדר לכיסוי שטחים ושתילה באדניות ושאר כלים בהם נחוץ מופע משתלשל. מתאים לשתילה בחצי צל או שמש ישירה. רוחב הצמח כ-40 ס"מ.
אורגנועה:
סלקציה (תבריר) של תבלין האורגנו הרגיל שהתגלה בדרך מקרה על-ידי נועה, אחראית מטע האם של משתלת חישתיל בעפולה. האורגנועה בולט בצורתם המיוחדת של העלים המסודרים כשרשראות – שכבות עגולות אחת מעל השניה. האורגנועה, שפותח כאמור בישראל, מיוצר תחת שם זה באירופה ובארצות הברית. הוא אינו שונה בטעמו מהאורגנו הרגיל. המופע המיוחד של הצמח מאפשר שילובו בהרכבי נוי שונים, תוך הנאה ממנו כצמח נוי, אך גם כתבלין מצטיין. מומלץ לשתילה בשמש ישירה אך יגדל גם באזור חצי מוצל. פריחתו לבנה.
מנטה מרוקו:
מנטה מרוקו היא זן יחודי של מנטה שהגיע לארץ דרך צרפת. הזן גדל באופן טבעי בצפון אפריקה ומשתמשים בו להעשרת טעמו של התה. תאגיד משתלות חישתיל החל לגדל את המנטה מרוקו בישראל וליצא לאירופה והיא זוכה לביקוש רב בבריטניה וגרמניה. ניתן לזהות את מנטה מרוקו לפי העלים הכהים והעבים יותר מזני המנטה האחרים. באשר לטעם – מומלץ לכל אחד לנסות, לטעום בעצמו ולהחליט.
לבנדר קיו-רד:
לבנדר מזן יחודי, שפותח במקור בגני הקיו המפורסמים שבלונדון. פורח בארץ מוקדם יחסית, בתחילת חודש אפריל, בפריחה אדומה ורודה. הוא שורד בהצלחה יחסית את הקיץ הישראלי. הלבנדר נזקק למעט מים. לעיתים גשמי החורף מספקים די מים לתקופה ארוכה, ולכן יש להזהר מעודף השקיה. מתאים לשתילה בשמש ישירה או בחצי צל. גובהו 40 ס"מ ורוחבו כ-30 ס"מ. מתאים לתיבול שוקולדים, גלידות ורטבים לבשר.
טרגון ארבע העונות:
תבלין הטרגון הרגיל נכנס לתרדמה בעונת החורף. בפסטיבל התבלינים תציג חישתיל את טרגון ארבע העונות שכשמו כן הוא – צמח רב שנתי שהוא שימושי בכל ארבע עונות השנה. מקורו של התבלין במכסיקו ומשם הוא הובא לישראל. הוא ירוק עד בחודשי החורף ופורח בצהוב זהב בחודשי הקיץ.
זהו צמח נוי עמיד לטמפרטורות גבוהות ומתאים ביותר לגינון בארץ. טעם העלים עדין ופיקנטי. לשימוש במאכלי גבינות, דגים ועוף.
סטיביה:
הסטיביה היא ממתיק דל קלוריות טבעי. התמציות המופקות מעלי הצמח מתוקות פי 300 מהסוכר. לסטיביה יתרונות רבים: ניתן להשתמש בה כממתיק דל קלוריות והיא צמח פורח רב שנתי לגינון ונוי. הסטיביה היא בן שיח עשבוני רב שנתי ממשפחת המורכבים. מקורה של הסטיביה בדרום אמריקה.
הילידים בפרגוואי ובברזיל משתמשים מזה מאות שנים בעלים של הצמח להמתקת משקאות מרירים (חליטות צמחי תבלין כמו מאטה) הנפוצים במקומותיהם. עלי הצמח והתמציות המופקות מהם נמצאים בשימוש של כ-40% משוק הצרכנים היפני. בארצות שונות יש שימוש בסטיביה גם כצמח מרפא, להורדת רמות הסוכר בדם, לעזרה בעיכול, איזון לחץ הדם ולהגברת התאבון. סוכר הסטיביה מותר לשימוש גם לחולי סכרת. לא להאמין - הסטיביה הוא גם צמח נוי יפה. פרחיו הלבנים מופיעים בשפע ולאורך שבועות במשך הקיץ.
להלן המועדים והמיקום של הסדנאות להכנת מאכלים על בסיס צמחי תבלין, בהשתתפות זיו שוורץ, השף הראשי של רשת קפולסקי. כל הארועים הם בימי שישי ופתוחים לציבור הרחב ללא תשלום:
20 ביוני - במשתלת סלונר בסתריה.
27 ביוני - במשתלת עלי כותרת בראשון לציון.
4 ביולי - במשתלת יגור.
טעימת מטבלים:
20 ביוני – במשתלת גבעת ברנר.
27 ביוני – במשתלת שתילי הר.
4 ביולי – במשתלת נקודת חן.

תאריך:  17/06/2003   |   עודכן:  17/06/2003
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
מירב לוי
קוטלר כיהן בשלוש וחצי השנים האחרונות כמנכ"ל חברת ויזה כאל
אילת אטיאס
בעקבות תלונות הורים והמועצה לשלום הילד, הוחלט לקיים דיון משותף של ועדת החינוך וועדת הכלכלה במטרה לבחון את דרכי הפיקוח במתן שירות שיחות אירוטיות בחברות הסלולריות בארץ
רנית נחום-הלוי
מפקד הכוחות האמריקנים במפרץ נענה ליוזמה לפיה ישראל תעביר את התוצרת באמצעות ספקים ירדנים; היקף העסקה מוערך במאות מיליוני שקלים בשנה
הדר פרבר
המערכת מאפשרת הזנקה יעילה ומיידית של צוותי חירום במצבים של אירועים מרובי נפגעים
הדר פרבר
שיעור נישואי תערובת בקרב הקהילה היהודית בניו יורק גבוה מבקהילות אחרות
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il