מכון היצוא יוזם בחודש ספטמבר מבצע לקידום מכירת מוצרי מזון כחול-לבן בטורונטו שבקנדה, תחת הסיסמא "מזון משובח מישראל (FINE FOODS FROM ISRAEL). כך מסר מנכ"ל המכון הישראלי לייצוא ולשיתוף פעולה בינ"ל, חיליק אסיה.
אסיה ציין, כי המטרה היא להגדיל את יצוא המזון לקנדה ב-20% לשנה. יש לציין, כי בשנה שעברה הסתכם ייצוא המזון לקנדה בכ-6 מיליון דולר בלבד, ובמחצית הראשונה של השנה ירד בכ-2% והסתכם בכ-3.4 מיליון דולר.
מנכ"ל מכון היצוא הדגיש, כי במסגרת המבצע שיתחיל ב-3 בספטמבר, יציגו בטורונטו כ-40 חברות מזון ישראליות את מוצריהן בפני קנייני מזון כשר, יבואנים, מפיצים סוכנים, מנהלי חנויות, חברות קייטרינג, ראשי הקהילה היהודית ועוד.
דפנה שטרנפלד, מנהלת ענף המזון במכון היצוא מציינת, כי לנציגי חברות המזון הישראליות שישתתפו במבצע יערך סיור ברשתות שיווק מזון בטורונטו שבקנדה.
הפרויקט "מזון משובח מישראל", מתנהל כחלק מהפעילות הענפית בה תומך משרד התעשייה, המסחר והתעסוקה במסגרת קרן קידום השיווק. מהמכון הישראלי לייצוא ולשיתוף פעולה בינ"ל נמסר, כי הפרויקט זוכה להצלחה רבה.
אסיה מציין, כי לאחרונה הסתיים בהצלחה המבצע לקידום מכירות מוצרי מזון תוצרת כחול לבן בלוס-אנג'לס, אותו יזמה יו"ר ההנהלה הציבורית של ענף המזון במכון היצוא, ליאורה בירנהק-מרקוס. המבצע התקיים בכ-100 חנויות מזון, מרכולים וסופרמרקטים שונים ברחבי לוס אנג'לס, בהן 56 חנויות של רשת "ראלפ'ס". מטרת המבצע היתה להגדיל את יצוא המזון לארה"ב בכ-30% לשנה.
יודגש כי במחצית הראשונה של השנה גדל יצוא המזון לארה"ב בכ-20% והסתכם ב-35 מליון דולר.