ביום שלישי (19.8.03) יתקיים בחוף צמח בכנרת יום כיף לילדי ומשפחות הצליאק בישראל.
אריאל, מנהל פארק המים בצמח, הוא איש משפחת הצליאק בזכות בתו בת ה-3. אריאל עומד מאחורי ארגון יום הכיף המיוחד לחברי עמותת צליאק בישראל בשיתוף עם העמותה.
באירוע יוצגו מגוון היצרנים והמוצרים ללא גלוטן שיוצעו לחברי העמותה שישתתפו ביום הכיף הזה בדוכנים, החל בשעות הצהריים (מסורת של מפגשי וכנסי העמותה).
צליאק, הנקראת בעברית "כרסת", על שם אחד הסימפטומים המוכרים בילדים (בטן תפוחה), היא מחלה אוטואימונית, המתבטאת בעקבות אכילת גלוטן. הגלוטן הוא חלבון הנמצא בדגנים, חיטה, שעורה, שיפון ושיבולת שועל. אכילת הגלוטן חושפת את המעיים לתגובה אוטואימונית.
תגובה זו מביאה למעשה לכך, שהגוף תוקף את רקמותיו שלו, ובראש ובראשונה את רקמת המעי הדק.
בעמותת צליאק בישראל חברות היום כ-3,500 משפחות, אבל הערכות מדברות על כ-50,000 חולים (כאחוז מכלל האוכלוסיה), רובם טרם אובחנו. חשוב שאנשים יכירו את הסימנים. חשוב שילכו להיבדק. תזונה נכונה לחולי צליאק, הופכת אותם מחולים לבריאים הרגישים לגלוטן. צריכת גלוטן אצל רגישים לגלוטן - עלולה להביא למגוון רחב של תופעות, הנובעות בחלקן מתת-ספיגה של חומרי היסוד בתזונה וממצב של דלקת תמידית במעי הדק. בהן: אנמיה, חולשה, סוכרת נעורים, אוסטיאופורוזיס, בעיות הורמונליות והתפתחותיות ובעיות פוריות, מחלות אוטואימוניות שונות, ואף שכיחות גבוהה של גידולים ממאירים במעי הדק.
אתר האגודה לצליאק:
www.celiac.org.il