X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי   /   חדשות
העיריה הביעה צער. ח"כ רזבוזוב: "נגבש תקנות ברורות"
▪  ▪  ▪
מרתון תל אביב, הסתיים באסון (האתר הרשמי)

המרתון בתל אביב, במסגרתו מת אחד הרצים ו-12 אחרים אושפזו בבית החולים איכילוב במצב קשה, הפך בן רגע מאירוע חגיגי לטראומה גדולה. עשרות משתתפים פונו לקבלת טיפול רפואי בעקבות השפעות החום הכבד וכמה מתוכם עדיין מורדמים ומונשמים.

אתר הוועדה המארגנת קרס ומדוברות עיריית ת"א-יפו נמסר: "עיריית תל אביב יפו מביעה צער עמוק על פטירתו של אחד מרצי חצי המרתון שנערך בעיר. העיריה פעלה על פי הנחיות משרד הבריאות ובית החולים איכילוב, אשר הנחו לבטל את המרתון המלא ולקיים את חצי המרתון כסדרו זאת בתנאי שכל המקצים יסתיימו עד השעה 9:30, כפי שנעשה".

עוד נכתב בהודעת הדוברות מטעם העיריה כי "?הנפטר אשר רץ במקצה חצי המרתון יצא לדרך סמוך לשעה 6:00 בבוקר וסמוך לשעה 8:00 הגיע לקבלת טיפול רפואי. על פי נתוני השירות המטאורולוגי, בזמן זה היה עומס חום קל בלבד".

גם ראש עיריית תל אביב, רון חולדאי, פירסם הודעה משלו בעקבות האסון: "אני חש צער עמוק וכאב על מותו של רץ חצי המרתון הבוקר בתל אביב יפו ושולח את תנחומיי למשפחתו. אני מאחל גם החלמה מהירה לפצועים. נחקור ונבדוק את האירוע לעומק ונסיק את המסקנות והלקחים הנדרשים. כמו כן נשתף פעולה באופן מלא עם כל בדיקה שתערך בעניין זה".

חולדאי הוסיף: "עם זאת חשוב לציין שלקראת המרוץ נערכו דיוני מטה מקצועיים, ביחד עם גורמי הרפואה הבכירים ביותר, והעירייה קיבלה את המלצות הדרגים הרפואיים במלואן ופעלה לפיהן. בהתאם לכך ולאחר שיקול דעת של כלל הגורמים בוטל מרוץ המרתון המלא והוקדמו יתר המקצים. בפועל מקצה חצי המרתון התקיים בנתוני מזג אוויר שעל פי כל חוות הדעת שנתנו בשטח היו סבירים".

בעמוד הפייסבוק הרשמי של המרתון נכתב: "תודה לכל עשרות אלפי הרצים, המעודדים ואנשי הצוות. אנו כואבים את פטירתו של אחד הרצים ומאחלים החלמה מהירה לפצועים".

חבר הכנסת יואל רזבוזוב, לשעבר ג'ודאי אולימפי, התייחס גם הוא לאירועים: "ספורט אמור לשמור על הבריאות ולא ההיפך. המקרה הטראגי חייב לגרום אצל כל הרשויות לקיים הערכה מחדש לגבי קיום תחרויות ספורט במצבי קיצון וזאת למרות מפח הנפש שנגרם למשתתפים וההפסד הכספי הכרוך בכך. בכוונתי, מיד לאחר הקמת הוועדות בכנסת, ליזום דיון מעמיק עם נציגי מנהל הספורט ומשרד הבריאות כדי לגבש תקנות ברורות לקיום אירועי ספורט בתנאי קצה".

שיא האטימות התגלה באחת התגובות הראשוניות שהתקבלו. גורם בוועדה המארגנת אמר לאתר ערוץ הספורט דקות ספורות לאחר היוודע גודל האסון כי "רוב הפגיעות נגרמו בגלל חוסר אחריות של הרצים". דובר עיריית תל אביב אמר לחדשות ערוץ 2: "רק בשעה 08:58 התקבלה בקשה להפסיק את הריצה, אבל זה היה כבר מאוחר מדי".

משחקי הכדורגל בליגות הנמוכות נדחו בעקבות החשש מהחום הכבד. בנוסף, כל משחקי הכדורסל שתוכננו להתקיים היום במגרשים פתוחים נדחו. המשחקים שנערכים באולם יתקיימו כרגיל. השופטים הונחו להקפיד על שתיה מרובה, בעיקר בגילאים הצעירים

תאריך:  15/03/2013   |   עודכן:  15/03/2013
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
מוטי פשכצקי
טוואטחה לא הוזמן למשחק של ישראל מול פורטוגל ב-22.3
צחי הופמן
באירוע הכרזה שנערך כמו מחזה בברודווי בניו-יורק, הציגה סמסונג את סמארטפון הדגל שלה    ה-S4 כולל מסך 5 אינץ', מעבד 8 ליבות, חיישני הפעלה בתנועות הידיים ועצירת הסרט עם תנועת הראש. עיצוב המכשיר נשאר זהה
טליה סלנט
עשרות משתתפים התמוטטו כתוצאה מהתייבשות ומכות חום
איציק וולף
מיכאל מיכאלוביץ', בן 29 ממושב מנוחה שבדרום, התמוטט ומת לאחר שלקה במכת חום    ארבעה נוספים במצב קשה    מלבדם טיפלו הצוותים הרפואיים בכ-80 רצים נוספים שסובלים מהתייבשות ומחבלות שמצבם הוגדר בינוני וקל    חולדאי: נסיק את המסקנות והלקחים המתבקשים
איציק וולף
בעקבות מידע מודיעיני מדויק נעצרו בכפרים חרס וכפל חרת' עשרה מבוקשים החשודים ביידוי אבנים לעבר כלי רכב בכביש חוצה שומרון    אדל ביטון בת השלוש שנפצעה אנוש בעקבות יידוי האבנים עדיין נאבקת על חייה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il