X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
הלשכה תועבר למתחם מאמוניה; כן הורו השופטים על הגדלת כוח האדם בלשכה ל-42 עובדים ועל הארכת שעות קבלת הקהל; הצו ניתן ברובו בהסכמת המדינה, לאחר שהתקשתה לקיים התחייבויותיה בעתירת קודמות שהוגשו בנושא; השופטים: אלה תנאים בלתי סבירים באופן קיצוני
▪  ▪  ▪

בג"צ הוציא הבוקר (ד', 3.12.03) צו על-תנאי, המורה על העברת לשכת מינהל האוכלוסין שבמזרח ירושלים למתחם מאמוניה ופתיחתה לקהל בתוך תשעה-עשר חודשים. כן הורה בג"צ, על הגדלת כוח האדם בלשכה ל-42 עובדים ועל הארכת שעות קבלת הקהל, כמתבקש מכך.
הצו ניתן בעתירתו של רופא רפול ג'ברא, תושב מזרח העיר, שיוצג על-ידי עו"ד יוסף שורץ מאגודת 'סיינט איב' השייכת לכנסייה, שקבל על-כך שלשכה זו נתונה תחת עומס גדול של פונים הנזקקים לשירותי מינהל האוכלוסין. מבנה הלשכה אינו מסוגל להכיל את כמות הפונים ואלה נאלצים לעמוד שעות ארוכות בתורים המשתרכים מחוץ ללשכה. המתנה זאת נעשית בתנאים פיזיים קשים, בהיות הממתינים חשופים לפגעי מזג האויר וללא כל אמצעי נוחיות.
בשל אלה, טוען העותר, העומס בהמתנה גורם לתופעות קשות, כגון ספסרות במספרי הכניסה ועקיפת התור בצורה עבריינית. לדבריו, בשל העומס הרב, קורה לא פעם שגם הממתין שעות ארוכות אינו זוכה להתקבל בלשכה ונאלץ לשוב ולנסות מזלו במועד אחר.
בקשותיו העיקריות של העותר היו, כי יוגדל כוח האדם בלשכה; כי יוארכו שעות קבלת הקהל, לרבות קבלת קהל אחר-הצהריים; כי יתאפשר להגיש בקשות למשרד הפנים באמצעות בית הדואר במזרח ירושלים, בדומה לשירותים הניתנים בבתי דואר ביישובים אחרים; כי דלפק המודיעין יאוייש באופן קבוע; כי יותר להגיש מסמכים כתובים בכתב יד בערבית; וכי יותקן בלשכה שילוט מנחה בשפה הערבית.
עתירות קודמות שהוגשו בנושא הלשכה נדחו על-ידי בג"צ, לאחר שמשרד הפנים הצהיר כי הלשכה תועבר למקום חדש ומתאים במהירות האפשרית, כי יפעל לבניית סככה בסמוך ללשכה וכי בעיות הנוגעות לטפסים, דרישות מסמכים וכיוצא באלה, תטופלנה באופן פרטני במהירות הראויה.
המדינה מסכימה להוצאת צו להעברת הלשכה
המדינה, שיוצגה בהליך על-ידי עו"ד אבי ליכט, סגן לפרקליטת המדינה, טענה כי היא מודעת למצב הקשה השורר בלשכה וכי התושבים הנזקקים לשירותי הלשכה אינם מקבלים שירות הולם. סככת ההמתנה, שהתחייב משרד הפנים להקים בעתירות הקודמות, הוקמה רק לאחרונה. שר הפנים ולשכת מינהל האוכלוסין, שהיו המשיבים בעתירה, טענו כי עיקר הבעיה הוא בתנאים הפיזיים בלשכה וכן בתור הארוך בכניסה ללשכה. המשיבים הסבירו, כי בתקופה האחרונה חלה הידרדרות במצב בשל קיצוץ בכח האדם ואי מציאת פתרון להעברת הלשכה למקום חלופי.
לדבריהם, ההתחייבות שניתנה במסגרת העתירות הקודמות להעביר את הלשכה למבנה חדש, לא קויימה עד היום, בשל סכסוך שפרץ בין בעל המבנה המיועד לבין מינהל הדיור הממשלתי. סכסוך זה הביא לביטול ההסכם. נסיונות מינהל הדיור הממשלתי למצוא מבנה חלופי כשלו, בשל חוסר שיתוף פעולה מצד בעלי נכסים במזרח ירושלים. הפתרון העומד כיום על הפרק הוא לשכן את הלשכה במבנה שבנתה עיריית ירושלים במתחם מאמוניה בשכונת שייח' ג'ראח. מבנה זה מצוי במצב שלדי, ונדרשת השלמת בנייתו והתאמתו לצרכי הלשכה.
המשיבים הסכימו להוצאת צו מוחלט שיחייבם להעביר את הלשכה למתחם מאמוניה בתוך תשעה-עשר חודשים.
באשר לבעיית כוח האדם, המשיבים מסבירים כי בעבר עבדו בלשכה 42 עובדים, אלא שלאחר הדיון בעתירות הקודמות קוצץ כוח האדם ל-29 עובדים בלד. לאחרונה, הוקצו תקנים נוספים ללשכה, כך שבעוד מספר חודשים יעבדו בה 36 עובדים במשרה מלאה. המשיבים מציינים, עם זאת, כי קיים קושי בגיוס עובדים מיומנים, בין היתר בשל תנאי העבודה בלשכה.
המשיבים התחייבו עוד, כי בכל עת יופעלו 10 עמדות לקבלת קהל, תוך שייעשה ניסיון להגדלת מספר העמדות ל-12. שעות קבלת הקהל יהיו 8:00–14:00 שלוש פעמים בשבוע (הטיפול בפונים יסתיים בשעה 16:00). פעמיים בשבוע, שעות קבלת הקהל יהיו 8:00–15:00 והטיפול בפונים יסתיים ב-18:30 בקיץ ושעה מוקדם יותר בחורף. כמו כן, יורחב שירות המענה הטלפוני.
לבסוף טענו המשיבים, כי בלשכה קיים דלפק מודיעין, שילוט בערבית ומתקן מים וכי תושבי מזרח ירושלים יכולים לקבל שירות בדואר. לטענתם, אין מניעה לקבל מסמכים הכתובים בערבית בכתב יד קריא, הגם שחלק מהנתונים (שם וכתובת) חייבים להיכתב בעברית בשל אילוצי מיחשוב. המשיבים הוסיפו, כי פקידי הלשכה יונחו לסייע בהשלמת פרטים אלה עבור פונים שאינם דוברים עברית.
בג"צ: "אלה תנאים בלתי סבירים באופן קיצוני"
הנשיא אהרן ברק והשופטות אילה פרוקצ'יה ומרים נאור, הסכימו כי "אלה תנאים בלתי סבירים באופן קיצוני. השירותים הניתנים לתושבים בלשכה הם שירותים חיוניים, הנוגעים להסדרת המעמד בישראל, לאפשרות לצאת ולהיכנס לישראל ולזכות בסיסיות אחרות של אזרחים ותושבים במדינה... לציבור זכות לקבל שירותים אלה בתנאים ראויים ובתוך פרק זמן סביר. תנאי קבלת הקהל בלשכה מכבידים בצורה קשה על תושבי מזרח ירושלים בבואם לקבל שירותים חיוניים אלה. חשיפת הקהל להמתנה ממושכת, בחוץ, ללא תנאים פיזיים הולמים, חורגת מגבולות הסביר ויש בה אף כדי לפגוע, בעקיפין, בזכויות של התושבים".
"המשיבים מסכימים לעשיית צו מוחלט בעניין העברת המבנה", ציין הנשיא ברק. "נראה, כי גם בנוגע לכוח האדם בלשכה ושעות קבלת הקהל, אין מנוס מהוצאת צו מוחלט. מתברר, כי כאשר כוח האדם בלשכה עמד על 42 עובדים חל שיפור ניכר בשירות שניתן לתושבים, ועם הקיצוץ במספר העובדים חלה הידרדרות במצב. מכאן, שהעומס המוטל על הלשכה במזרח ירושלים מחייב איוש של 42 עובדים לכל הפחות. נראה, כי היקף עובדים כזה יאפשר גם הארכה של שעות קבלת הקהל, כאמור בתגובת המדינה".
משכך, פסקו השופטים "על העברת לשכת מינהל האוכלוסין במזרח ירושלים למתחם מאמוניה ופתיחתה לקהל בתוך תשעה-עשר חודשים, כאמור לעיל, על הגדלת כוח האדם בלשכה ל-42 עובדים ועל הארכת שעות קבלת הקהל, כמתבקש מכך. המשיבים ישאו בהוצאות העותר בסך כולל של 10,000 ש"ח".
בג"צ 2783/03 רופא רפול ג'ברא נ' שר הפנים ואח'

תאריך:  03/12/2003   |   עודכן:  03/12/2003
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
רועי כוכבי
כך קבע בית המשפט העליון, כשהפך הלכה בת 10 שנים ('הלכת אלבה'), שקבעה כי דרוש "נתבע" נוסף בישראל כתנאי להמצאת כתב בית דין אל מחוץ לתחום השיפוט
מחלקה ראשונה
מסגדים בעזה וחוגים פלשתינים רשמיים מזהירים: 'אקדחים מודיעיניים' שמפיצה ישראל מסתובבים בעזה; האקדח מכיל קרינה המזיקה לילדים; בעבר היו דיווחים דומים על סוכריות רעילות וגזים שחורים
יפעת גדות
ההתעוררות באה לידי ביטוי בהגעת צליינים קתולים, המשתייכים לזרמים שונים בדת הקתולית ובקריאה של מועצת הבישופים האיטלקית לכל הבישופים באיטליה לחדש את הצליינות לארץ הקודש על בסיס שבועי
גלית יצחק
אולמרט יביא הצעת החלטה זו לממשלה; אולמרט: ההצעה תסייע לעידוד התעשיה המקומית ולהגדלת היקף ההשקעות בארץ
נועם שרביט
הסרט אמור היה להיות מוקרן היום בסינמטקים בתל אביב וירושלים, אולם השופט מצא הורה שלא להקרינו, כדי שלא לייתר את בקשת משפחות חללי הקרב והיועמ"ש, לקיים דיון נוסף בפסיקה בעניין; בכרי: מנהלים נגדי הסתה ורצח אופי; ח"כ הנדל הוצא מהמליאה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il