X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
האשכנזי מרוויח גם פי 2 מערבי-ישראלי; ניתוח התאחדות התעשיינים על השכר בתעשיה, בחודשים יולי-ספטמבר 2003: הגידול בשעות העבודה למועסק הוא בין הגורמים לעלייה ריאלית בשכר; ברבע השלישי של השנה, הגיע השכר הממוצע במשק ל-9,429 ש"ח
▪  ▪  ▪

הכנסותיהם של יהודים אשכנזים גבוהה יותר מהכנסותיהם של יהודים מזרחים. כך עולה (יום ב', 29.12.03) מדוח שערך מרכז אדוה על המצב החברתי בישראל של 2003.
עוד עולה מהדוח, כי המזרחים מרוויחים מעט יותר מערביי ישראל. הכנסותיהם של המזרחים עלו מעט בעשור האחרון ובכך עברו את ערביי ישראל.
על-פי הנתונים, בשנת 2001, שכיר אשכנזי השתכר פי 1.5 משכיר מזרחי ופי 2 משכיר ערבי.
גברים מרוויחים יותר מנשים
נתוני הדוח הציגו את אי השוויון בין גברים לנשים. מהדוח עולה, כי השכר החודשי של הנשים עמד בשנת 2002 בממוצע על 61% - כלומר, 5,322 ש"ח, לעומת השכר הממוצע של הגברים, אשר עמד על 8,654 ש"ח. כמו כן, השכר לשעת עבודה של נשים עמד על 36.07 ש"ח, 81% משכר הגברים - 45.3 ש"ח.
רוב הנוער הישראלי אינו זוכה בתעודת בגרות
53.5% מבני הנוער בגיל 17 לא השיגו בשנת 2002 תעודת בגרות. רובם למדו ביישובים ערביים, בשכונות ובעיירות פיתוח.
ממרכז אדוה נמסר, כי בעשור האחרון נרשם גידול כללי בשיעור הזכאות לתעודת בגרות. עם זאת, אי השיויון בין היישובים השונים נותר בעינו.
על-פי נתוני הדוח, 9% מבני הנוער המתגוררים בבני ברק היו זכאים לתעודת בגרות. 4% מהמתגוררים בבית"ר עילית קיבלו תעודת בגרות. לעומת זאת, 85% מבני נוער המתגוררים בקריית טבעון היו זכאים לקבלת תעודת בגרות.
מערכת הבריאות - שחיקה במימון הציבורי ועליה בתשלומי חולים
עוד עולה מהדוח, כי כיום מערכת הבריאות טובה, אך בעתיד צפויים להתעורר בעיות כגון: שחיקה במימון הציבורי ועליה בתשלומי חולים.
תרופות שלא נכללו בסל הבריאות, נכללו בבטיחוים משלימים אותם ניתן להשיג בקופות החולים ובחברות הביטוח, אך מי שאין ברשותו ביטוח משלים, אינו יכול לקבל הנחה על התרופות החדשות שלא הוכנסו לסל הבריאות.
השחיקה במימון הממשלתי של סל הבריאות מגבירה את אי השיויון בנגישות לשירותי בריאות, אשר בסופו של דבר הוא עלול לגרום להבדלים ברמת הבריאות בין שכבות שונות באוכלוסייה.
ניתוח התאחדות התעשיינים
הגידול בשעות העבודה למועסק הוא בין הגורמים לעליה ריאלית של 3.4% בשכר בתעשיה ברבע השלישי של השנה - והוא הגיע ל-9,429 ש"ח בממוצע לחודש. כך עולה מניתוח התאחדות התעשיינים על השכר בתעשיה, בחודשים יולי-ספטמבר 2003.
מנהלת המחלקה למחקר כלכלי ואסטרטגיה בהתאחדות התעשיינים, דפנה אבירם-ניצן, שמסרה את הנתונים, מציינת כי עדיין מוקדם לקבוע שהתעשיה יוצאת מהמיתון ויש להמתין לנתונים נוספים.
מניתוח התאחדות התעשיינים עולה, כי הגורמים הנוספים המסבירים את העלייה בשכר הריאלי הינם: שיעור האינפלציה השלילי של 1.6% ברבע השלישי של השנה, לאחר קצב אינפלציה חיובי של 1.4% ברבע השני של השנה; סיבה נוספת, הינה עלייה בפריון העבודה בתעשיה (תוצר לשעת עבודה) - ברבע השלישי של השנה עלה פריון העבודה בשיעור של 2.5%, על-רקע הגידול של 2% שחל במהלך תקופה זו בתפוקת התעשיה.
גורם נוסף המסביר את עליית השכר הריאלית בתעשיה הינו, כאמור, העלייה בשעות העבודה למועסק - ברבע השלישי של השנה עלה מספר שעות העבודה למועסק בקצב של 2.4%, לאחר נסיגה בקצב של 2.5% ברבע השני של השנה.
מהניתוח עולה, כי השכר הגבוה ביותר - 16,786 ש"ח בממוצע לחודש הינו בענף ציוד תקשורת אלקטרוני, והנמוך ביותר - 5,029 ש"ח בממוצע לחודש בענף העור.
מניתוח התפתחות השכר בתעשיה לפי עתירות טכנולוגית, עולה כי ברבע השלישי של השנה נרשמה עלייה בשכר הריאלי בכל קבוצות התעשיה.
דפנה אבירם-ניצן מציינת, כי עלייה משמעותית בקצב ריאלי של 4.3% נרשמה ברבע השלישי של השנה, בשכר הממוצע בקבוצת ענפי הטכנולוגיה המסורתית. השכר בקבוצה זו הסתכם בכ-6,730 ש"ח בממוצע לחודש (מדובר במזון ומשקאות, טקסטיל והלבשה, נעלים ועור, עץ וריהוט, נייר ודפוס). זאת, לאחר ירידה בשכר הממוצע בקצב ריאלי של 1.9% ברבע השני ושל 2.7% ברבע הראשון של השנה.
עוד עולה מניתוח התאחדות התעשיינים, כי עלייה בקצב ריאלי של 3.2% נרשמה בתקופה זו בשכר הממוצע בקבוצת ענפי הטכנולוגיה המעורבת מסורתית, השכר הממוצע בקבוצה זו הסתכם בכ-7,920 ש"ח לחודש (מדובר בכרייה וחציבה מינרלים אל-מתכתיים, מוצרי גומי ופלסטיק ומתכת), לאחר ירידה בקצב ריאלי של 1.5% ברבע השני ושל 4.7% ברבע הראשון של השנה.
במקביל, נרשמה עלייה בקצב ריאלי של 2.6% ברבע השלישי של 2003 בשכר הממוצע בקבוצת ענפי הטכנולוגיה העילית. השכר הממוצע הסתכם בקבוצה זו בכ-15,160 ש"ח לחודש (רכיבים אלקטרוניים, ציוד תקשורת אלקטרוני, ציוד בקרה ורפואי, כלי הובלה). זאת, לאחר ירידה חדה בקצב ריאלי של כ-6% לרבעון בשלושת הרבעונים הקודמים.
בדומה, נרשמה עלייה בקצב ריאלי של 2.2% בחודשים אלה בשכר הממוצע בקבוצת ענפי הטכנולוגיה המעורבת עילית. השכר הממוצע לחודש בקבוצה זו, הסתכם בכ-10,530 ש"ח (מדובר בכימיקלים וזיקוק נפט, מכונות וציוד, מנועים וציוד חשמלי). זאת, לאחר נסיגה בקצב ריאלי של 2.3% ברבע השני ושל 4.4% ברבע הראשון של השנה.

תאריך:  29/12/2003   |   עודכן:  29/12/2003
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
הדר פרבר
הפעלת המוקד היא חלק מהמהלך האסטרטגי של הבנק לשיפור השירות וייעול המענה הטלפוני
מחלקה ראשונה
סקר ה-Application Server Evaluation Model (ASEM) של גרטנר מדגיש, כי Teradata הוכרה כמנהיגת השוק ב-1999, 2000, 2001, פעמיים ב-2002 וכעת ב-2003
יפעת גדות
הדוח הוזמן בתגובה לביקורת הקשה של האוצר, לפיה חוסר התחרויות בענף גורם לכך שמחירי מוצרי החלב בישראל גבוהים ביחס למדינות המערב
הדר פרבר
עוד מנתוני הסקר: 83% מהציבור תורם באופן כלשהו לעניים ולנזקקים; 60% תורמים בכסף, 43% תורמים בכסף או במזון, ביגוד ומוצרי חשמל ו-14% מתוכם תורמים בהוראות קבע; נשים תרומות יותר
הדר פרבר
אולמרט: משרד התמ"ת ימשיך לשתף פעולה עם חברת אינטל כך שהחברה תוכל להמשיך לתרום ולטפח את המרקם החברתי שבתוכו היא פועלת
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il