X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
שרון בראיון ל'הארץ': הנחיתי לתכנן פינוי 17 התנחלויות

נדחו הצבעות אי אמון - סיעות הימין נעדרו בהצבעה

הצבעות אי-אמון בממשלה נדחו ברוב של 42 נגד מול 41 בעד; ח"כ יתום: אני מעדיף בחירות; סגן שרת החינוך: שרון, עדיין לא מאוחר להתקפל; ח"כ יהלום: שרון עובר מוטציה של איש שמאל; ח"כ חזן: ההחלטה משאירה את תושבי יש"ע כבשר תותחים
▪  ▪  ▪
יתום, מעדיף בחירות

הצעת אי אמון שהגישה סיעת העבודה-מימד בשל מצבן הכלכלי הקשה של הרשויות המקומיות, והצעת אי אמון שהגישה סיעת ש"ס, בשל הסתירה בין גירסת שרון לגירסת המתנחלים בסוגיית פינוי התנחלויות, נדחו ברוב של 42 נגד מול 41 בעד.
קודן לכן איימו גם חברי כנסת מסיעת הליכוד להיעדר מההצבעה. כך חברת הכנסת גילה גמליאל, גלעד ארדן, יולי אדלשטיין, יחיאל חזן ודוד לוי. ח"כ לוי אמר לראש הממשלה בישיבת הסיעה: "הממשלה הזו לא ראויה לאמון". בתגובה השיב לו שרון: "אני מציע להנמיך את הטון. אין כאן אף אחד שדואג לעניין הלאומי יותר ממישהו אחר".
בהקשר זה ראוי להזכיר, גם אם היה רוב לסיעות האופוזיציה, הרי שאין לכך שום משמעות פורמלית, אלא אם כן היו סיעות הקואליציה (במקרה זה: האיחוד הלאומי ומפד"ל) מצטרפות לאופוזיציה ומצביעות נגד. על-פי חוק יסוד: הממשלה, הכנסת רשאית להצביע אי אמון בממשלה, וההצעה מתקבלת ברוב חבריה - 61 ח"כים.
שר החוץ סילבן שלום, וח"כ אהוד יתום (ליכוד), טוענים כי הם שהצילו את הצבעת אי-אמון בממשלה, כאשר שיכנעו את חברי הכנסת גלעד ארדן ויולי אדלשטיין להשתתף בהצבעה. קודם לכן איימו חברי הכנסת כי ייעדרו בהצבעה. להכרזה זו הצטרפו חברי הכנסת גילה גמליאל, יחיאל חזן ודוד לוי
ח"כ אילן ליבוביץ' (שינוי) קורא לכינוס דחוף בסיעתו, בעקבות היעדרותם של חברי כנסת מהימין בהצבעת אי אמון בממשלה ובעיקר של סיעות האיחוד הלאומי ומפד"ל. "לא ייתכן שהקואליציה תנוהל בצורה כזו, ושינוי תציל את ראש הממשלה פעם אחר פעם. על שרון לקחת אחריות בנושא".
שרון בישיבת סיעה: היישובים היהודים בעזה הם נטל
ראש הממשלה אריאל שרון, אמר בצהריים בישיבת סיעת הליכוד: "חלק מהישובים היהודים לא יוכלו להתקיים ברצועת עזה בגלל בעיות ביטחון ומצב דמוגרפי... לאורך שנים יהיה לא נכון לקיים התיישבות יהודית בעזה. יש לבדוק אפשרות להעברת ישובים. חיים שם אזרחים כבר דור שלישי... הישיבה מכבידה על ישראל, זהו נטל כבד וחיכוך בלתי פוסק".
לגבי המשך ההתיישבות היהודית ביהודה ושומרון אמר ראש הממשלה כי גם שם יש לנקוט בשינויים מצומצמים "שעשייתם יכולה להקל על ישראל... ברגע זה", אמר שרון, "הכל בגדר רעיונות ובדיקות".
קודם לדבריו אלו קרא שרון לדבוק במפת הדרכים, חזון נשיא ארה"ב, ג'ורג' בוש. בהמשך ציין ראש הממשלה כי המצב הנוכחי לא יכול להימשך כאשורו: "אם מישהו חושב שנמשיך לספק את צרכי האוכלוסיה הפלשתינית עוד שלוש שנים ונמשיך בשורה של סגרים וכתרים - הוא טועה. מצב זה לא ימשך לאורך זמן, עלינו לקחת יוזמה לידיים", אמר רה"מ בהתייחסו לצעדים חד צדדיים שעל הממשלה לקחת.
ח"כים סוערים
חברי הכנסת בסיעת הליכוד טוענים, כי הם שרויים "בהלם" עקב הכרזותיו של ראש הממשלה, אריאל שרון, כפי שהובאו לראשונה על-ידי העיתונאי יואל מרקוס, באתר האינטרנט של הארץ, כי הורה להכין תוכניות לפינוי 17 ישובים [ראו בהמשך].
ח"כ גילה גמליאל (ליכוד) מציינת, כי העירה לראש הממשלה בישיבת סיעת הליכוד שנפתחה בצהריים, כי איו לו רוב בממשלה. על-כך השיב לה שרון, כי הדבר לא משנה לו כהוא-זה. הוא כינה את פניותיה אליו "הטרדות". עם זאת הדגיש שרון, כי בכוונתו להעביר את רעיונותיו לאישור סיעת הליכוד ובבוא-העת גם לאישור הכנסת.
"דברים אלו מקוממים כל יהודי אך בעיקר את תומכי הליכוד. ראש הממשלה ציין בדבריו [לסיעה], כי אלו רעיונות ראשונים אותם הוא מגבש עם המועצה לביטחון לאומי. זוהי פניה חדה: מרצ - שמאלה... ראש הממשלה לא משקף את עמדות הליכוד. את מפת הדרכים עוד יכולנו לבלוע, אך לתת את כל המתנות הללו לטרור - לא נוכל לספוג".
ח"כ אהוד יתום (ליכוד) אמר בצאתו מישיבת סיעת הליכוד, כי הוא מעדיף בחירות חדשות על פני תוכנית הינתקות חד-צדדית. "במשוואה הזו של בין תוכנית הינתקות חד-צדדית ועקירת יהודים, אני מעדיף בחירות. ראש הממשלה הלך בבחירות האחרונות על מדינה פלשתינית בהסכם - ואיתו הלכתי. שיגיד מראש שהוא בעד הינתקות חד-צדדית ואולי הייתי מוצא כיוון אחר".
ח"כ יחיאל חזן (ליכוד), יו"ר השדולה למען יש"ע, אומר בתגובה: "החלטת ראש הממשלה הינה פרס לטרור. ראש הממשלה ציין בישיבה כי לדעתו זה פתרון טוב למען ביטחון ישראל, אך למעשה - החלטה זו משאירה את תושבי יש"ע כבשר תותחים. אני וחברי ביש"ע נאבק בכל דרך אפשרית נגד התוכנית. אני מצטער על כי ממשלות ישראל החזיקו תושבים באזור... מפקדו הראשון של רה"מ, נחמן טומרקין היה מתהפך בקברו אם היה שומע זאת".
ח"כ איוב קרא בתגובה לכוונת רה"מ לעקור 17 ישובים: "הצהרתו הלא אחראית של ראש הממשלה לפנות את היהודים מחבל עזה הינה בריחה במהדורה חדשה של ברק [אהוד] מלבנון. הפינוי מסמל חולשה פראית ועמוד שידרה חלש של הממשלה. נראה לי, שבסוף אנהל את המדינה במקום שתי גדות לירדן, שתי גדות לירקון".
במקביל לתגובות אלו הנשמעות, כאמור, מחברי סיעת הליכוד, קיימו סיעות הקואליציה, המפד"ל והאיחוד הלאומי ישיבות מיוחדות. ח"כ שאול יהלום, יו"ר סיעת מפד"ל: "שרון עובר מוטציה של איש שמאל וחייב לפנות את מקומו הן מבחינה אידאולוגית והן מבחינה מוסרית. כשקיבלנו את ההודעה היינו בהלם מוחלט".
סיעת האיחוד הלאומי בתגובה על הצהרות שרון לפינוי ישובים: "ראש הממשלה מציע לערבים לקבל בחינם את מה שהם לא הצליחו לקבל במו"מ, במלחמה ובטרור. אין לראש הממשלה שום זכות לנקוט צעד אנטי דמוקרטי זה". שרי האיחוד הלאומי דורשים לקיים דיון בישיבת הממשלה בנושא, ולקבל החלטות לפני נסיעתו לארה"ב.
סגן שרת החינוך, ח"כ צבי הנדל (האיחוד הלאומי), אמר בתגובה: "אני מקווה שמפלגת העבודה לא תגבה אותו, למרות רצונה לעקור ישובים ביש"ע. כל הספין התקשורתי הזה נובע מתוך הבנה שעומק העקירה בהתאם לעוצמת החקירה. אנחנו נעשה כל מאמץ כדי שרה"מ יפנה את מקומו למחליפו. ידידי ורעי שרון, עדיין לא מאחור להתחיל ולארוז".
יו"ר מפלגת העבודה, ח"כ שמעון פרס, אמר בתגובה לדברי שרון על פינוי התנחלויות, כי מפלגת העבודה תתייחס למה שהממשלה תעשה, ולא למה שהממשלה מתכננת. "תמיד טענו פה אחד שיש לצאת מהרצועה, אך יש לשים לב, ראש הממשלה נתן הוראה לתכנון ולא להוריד התנחלויות. תכנון יכול לקחת הרבה מאוד זמן".
שרון: הנחיתי לתכנן פינוי 17 התנחלויות
הסערה החלה בצהריים, עם הפרסום לפיו ראש הממשלה, אריאל שרון, אמר (יום ב', 2.2.04) בראיון לפרשן עיתון הארץ, יואל מרקוס, כי הוא נתן הנחייה לפינוי 17 התנחלויות ברצועה.
"בדעתי לבצע פינוי - סליחה, העתקה - של יישובים שגורמים לנו בעיות ושל מקומות שבהסדר קבע לא נחזיק אותם ממילא, למשל יישובי עזה", כך אר שרון.
ראש הממשלה לא התעלם מבעייתיות הפינוי, ואמר: "מדובר באוכלוסייה של 7,500 איש. הדבר לא פשוט. מדובר באלפי ק"מ של חממות, מפעלים ובתי אריזה. אנשים שנמצאים שם דור שלישי. דבר ראשון הוא לבקש את הסכמתם, להגיע להסכם עם התושבים.... זה לא דבר קצר, בייחוד אם זה נעשה תחת אש".
ראש הממשלה הדגיש בשיחה עם מרקוס: "אני יוצא מתוך הנחה שבעתיד לא יהיו יהודים בעזה".
בתשובה לשאלה, האם יציג את תוכניתו בפני נשיא ארה"ב ג'ורג' בוש, בביקורו הקרוב, אמר שרון: "ברור, זה צריך להיעשות בהסכמה ובתמיכה אמריקנית".
מ"מ רה"מ ושר החוץ סילבן שלום, אומר בתגובה לידיעה שפורסמה ב"הארץ", כי ראש הממשלה, אריאל שרון, עדיין מחויב למפת הדרכים. "אני לא מכיר את ההחלטה הזו... דעתי לא השתנתה, צעדים חד-צדדיים לא יגבירו את החוסן הביטחוני אלא את הטרור. רה"מ אמר שהתוכנית העומדת לפניו זו תוכנית מפת הדרכים". את הדברים הוא אמר בצאתו מוועדת חוץ וביטחון של הכנסת.
במועצה אזורית חוף עזה הביעו צער על "הדיבורים האומללים שהשמיע רה"מ". תושבי גוש קטיף קראו לשרון "לחזור מיידית לעמדותיו הישנות והטובות, ולא להמיט אסון נוסף על העם בישראל, באמצעות גירוש יהודים מבתיהם".

תאריך:  02/02/2004   |   עודכן:  03/02/2004
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עומר כרמון
כך טוען, אליסטייר קרוק - קצין מודיעין בריטי, שליח משרד החוץ הבריטי למזה"ת ויועץ לענייני ביטחון של האיחוד האירופי; קרוק הוחזר חזרה לבריטניה לפני כשלושה חודשים בשל "חשש לביטחונו האישי"
גלית יצחק
העליה באזור הדרום נובעת בעקבות התחוללות "מיני מהפכה" בתחום התיירות הכפרית והחקלאית; שליש מהפרויקטים מוגדרים כאטרקציות, שליש בתחום הלינה הכפרית ואכסון
ענבל אביב
את הדברים אמרה ח"כ תמיר, שהיתה מהחותמות על הסכם ז'נבה במהלך סיור בנגב המערבי; עוד הוסיפה: "העקרונות העומדים בבסיס מסמך ז'נבה הם החשובים אך המפה לא"
רנית נחום-הלוי
כך מאשר שר החוץ סילבן שלום בוועדת חוץ וביטחון של הכנסת לשאלת ח"כ אריה אלדד
ענבל אביב
בשנת 2003 עמד ממוצע התלונות החודשי על 200; בינואר היו 360 תלונות לעומת 310 תלונות בדצמבר 2003
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il